przez Damian Parcel » 5 lut 2017, o 21:45
Każdy sobie może sprawdzić, czy warto przejść na tę dietę. Wystarczy na miesiąc zrezygnować z produktów, które mają gluten czyli. zbóż (oprócz ryżu, kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kukurydzy). Czyli odpada pieczywo, ciasta, wszystko co ma mąkę. Gluten to jest ta proteina (chyba) która powoduje, że ciasto staje się kleiste.
Ja żadnej różnicy nie zauważyłem. Problemów też z jedzeniem nie mam. Nietolerancje glutenu ma mały odsetek ludzi, którzy mają celiakie. Natomiast niektórzy (może to za sprawą mody) mówią, że zdrowym ludziom może poprawić się właśnie samopoczucie, zniknąć problemy z trawieniem. Ale ja nic z tych rzeczy nie odnotowałem. Było jak było, żadnej różnicy.
-
- Damian Parcel
- Miła Kobietka
-
- Posty: 47
- Dołączył(a): 1 lut 2017, o 00:11