Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
-
kakikass
Witam! Czy w takiej sytuacji mogłabym zajść w ciąże?
Witam Kobietki!
Może wy wiecie coś na ten temat
W czasie okresu ( i 7 dniowej przerwy w braniu tabletek) kochałam się z chłopakiem do końca.)
Tylko ,że jest problem. Po tej 7 dniowej przerwie nie zaczęłam brać tabletek anty.
Czy jest możliwość żebym była w ciąży?
Ile działają tabletki?
Liczę na wasze odpowiedzi!
Pozdrawiam!
W czasie okresu ( i 7 dniowej przerwy w braniu tabletek) kochałam się z chłopakiem do końca.)
Tylko ,że jest problem. Po tej 7 dniowej przerwie nie zaczęłam brać tabletek anty.
Ile działają tabletki?
Pozdrawiam!
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Małoprawdopodobne, ale natura nas czasem zaskakuje:)kakikass pisze:Witam Kobietki!
Ile działają tabletki?
Pozdrawiam!
-
JestemMartyna
- Miła Kobietka
Dziewczyny, mianowicie dzisiaj dostałam miesiączki! Czy mogę już odetchnąć z ulgą? Jak myślicie? 
Moja wcześniejsza wypowiedź:
Moja wcześniejsza wypowiedź:
JestemMartyna pisze: Wcześniej miesiączkę miałam 5 lipca, a test robiłam 13stego sierpnia więc myślę że powinien być prawidłowy.. (Przypominam: wynik testu był negatywny) Dziś już 22 sierpień a ja nadal nie mam okresu i nic go nie zapowiada[...]
Myślę, że jak najbardziej
Wiesz okres się często spóźnia. Już w tym temacie było to pisane. Chociażby przez stres, choroby, zapalenia narządów płciowych, itd itp... Ale doradzam pójść do ginekologa. Prawdopodobnie masz jakieś zapalenie. Ale wiesz, ręki uciąć nie dam. Lekarz zrobi badania, więc najlepiej to sprawdzi...
I co do Twojej ostatniej wypowiedzi:
Nie ma się czego bać, to lekarz jak każdy inny. Jeżeli zdarzyło Ci się coś innego, niż do tej pory, to idź, zrób badania, i się dowiesz co Ci dolega. Jeżeli chodzi o zapalenie to nawet nie trzeba robić badań, bo lekarz to widzi "gołym okiem". Dziewczyny, błagam, nie bójcie się pójść do lekarza! To chodzi o Wasze zdrowie!
Dodatkowo, analizując Twoje poprzednie posty, wiem że dopiero niedawno zaczęłaś współżycie. Dlatego też nie martw się tym. Pamiętaj, że dla Ciebie, dla Twojego organizmu to jest coś nowego. Plus stres związany z samym rozpoczęciem współżycia. To opóźnia miesiączkę...
Ale uważam, że jako osoba dojrzała (która już postanowiła rozpocząć współżycie), powinnaś się, tak czy siak, wybrać do lekarza. Pamiętaj, że do ginekologa chodzi się też kontrolnie! Jak miałam zapalenie szyjki macicy to nie odczuwałam prawie żadnych objawów. I jak mi lekarz później mówił - najczęściej objawów nie ma! Dlatego trzeba chodzić KONTROLNIE by zbadać czy wszystko jest ok. Bo nawet jeżeli my czegoś nie czujemy, to wcale nie oznacza, że nie ma choroby...
I co do Twojej ostatniej wypowiedzi:
Nie szukaj wybawienia na forum. Nie traktuj tutaj opinii jako ostatecznej! Po prostu wybierz się do lekarza. Tu już nie chodzi o rozmowę z przyjaciółką, ale o Twoje zdrowie. Nie martw się, lekarz Cię nawet nie zapamięta, bo napatrzył się na mnóstwo psitekJako świeży użytkownik i bardzo młoda osoba mogę powiedzieć tak - takie forumowe pisanie jest jednoznaczne z rozmową np. z mamą mama też lekarzem nie jest a jednak powinna się wypowiedzieć co i jak bo jednak swoje przeżyła i jako kobieta doświadczyła kilku podobnych przypadków niektórzy z rodzicem nie porozmawiają z jasnych powodów. Nie wiem jak to jest jak już kobieta ma 25-30 lat, czy rozmawia ze swoją mamą o sprawach intymnych.. myślę że to jest różnie, niektórzy rozmawiają, a niektórzy nie. A co dopiero jak osoba jest niepełnoletnia albo jej wiek nie sięga lat 20?
Ja miałabym ochotę przeprowadzić rozmowę z osobą doświadczoną, ale co? Będą szukać i pytać osób kto uprawiał sex i jakie ma doświadczenie bla bla bla. Bez przesady, jednak sex to jest jakaś tam bariera, przynajmniej dla mnie, głośno się o tym nie mówi (przynajmniej w moim towarzystwie).
Dodatkowo, analizując Twoje poprzednie posty, wiem że dopiero niedawno zaczęłaś współżycie. Dlatego też nie martw się tym. Pamiętaj, że dla Ciebie, dla Twojego organizmu to jest coś nowego. Plus stres związany z samym rozpoczęciem współżycia. To opóźnia miesiączkę...
Ale uważam, że jako osoba dojrzała (która już postanowiła rozpocząć współżycie), powinnaś się, tak czy siak, wybrać do lekarza. Pamiętaj, że do ginekologa chodzi się też kontrolnie! Jak miałam zapalenie szyjki macicy to nie odczuwałam prawie żadnych objawów. I jak mi lekarz później mówił - najczęściej objawów nie ma! Dlatego trzeba chodzić KONTROLNIE by zbadać czy wszystko jest ok. Bo nawet jeżeli my czegoś nie czujemy, to wcale nie oznacza, że nie ma choroby...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
Daruma2
Kochanie sie z chlopakiem, okres, a ciąża!
Hej dziewczyny! 
Jestem tu nowa, nie wiem czy juz taki temat byl, czy nie, ale zaloze swoj watek
Otoz sprawa jest nastepujaca:
Staramy sie z mezem o dziecko.
Kochalismy sie w 3 i 4 dniu miesiaczki. Cykle mam gdzies okolo 30/33 dniowe.Czytalam wiele opinii na temat zajscia w ciaze podczas okresu i sa sprzeczne. Jak to wyglada z medycznego pkt widzenia? Czy zajście w ciąże jest mozliwe w te dni? Może znacie takie przypadki?
Z gory dzieki za odpowiedzi i jesli byl juz taki watek to przepraszam!
Pozdrawiam!
K.
Jestem tu nowa, nie wiem czy juz taki temat byl, czy nie, ale zaloze swoj watek
Otoz sprawa jest nastepujaca:
Staramy sie z mezem o dziecko.
Kochalismy sie w 3 i 4 dniu miesiaczki. Cykle mam gdzies okolo 30/33 dniowe.Czytalam wiele opinii na temat zajscia w ciaze podczas okresu i sa sprzeczne. Jak to wyglada z medycznego pkt widzenia? Czy zajście w ciąże jest mozliwe w te dni? Może znacie takie przypadki?
Z gory dzieki za odpowiedzi i jesli byl juz taki watek to przepraszam!
Pozdrawiam!
K.
Re: Kochanie sie z chlopakiem, okres, a ciąża!
Oczywiście sex w czasie okresu nie jest metodą antykoncepcyjną i jest wiele przypadków zajscia w ciążę. Natmiast jeśli faktycznie staracie sie o dzidzie róbcie to poprostu w swoje dni płodne- w ten sposób jednak chyba najłatwiej zajść. Powodzenia
-
Niezwyczajna
- Jestem tu nowa :)
czy jest mozliwosc ciazy?
Witam!
Pod koniec czerwca przezylam z chlopakiem swoj pierwszy raz. Zabezpieczylismy sie i nie doszedl we mnie. Zaraz po tym nastepnego dnia wyjechalam za granice, do pracy. W lipcu mialam normalnie okres, spozniony 3 dni, a w sierpniu nie dostalam w ogole. Dodam ze zaczelam prace po lipcowej miesiaczce, a praca wiazala sie z przemeczeniem, niewysypianiem, zlym odzywianiem. Obecnie okres spoznia mi sie 16 dni. Od kilku dni bola mnie piersi (zawsze mialam ten objaw przed okresem), troche krzyze bola ( to tez czasem mialam przed @) i dzis bolal mnie dol podbrzusza. Czy mam powody do obaw? Istnieje mozliwosc ciazy?
Pod koniec czerwca przezylam z chlopakiem swoj pierwszy raz. Zabezpieczylismy sie i nie doszedl we mnie. Zaraz po tym nastepnego dnia wyjechalam za granice, do pracy. W lipcu mialam normalnie okres, spozniony 3 dni, a w sierpniu nie dostalam w ogole. Dodam ze zaczelam prace po lipcowej miesiaczce, a praca wiazala sie z przemeczeniem, niewysypianiem, zlym odzywianiem. Obecnie okres spoznia mi sie 16 dni. Od kilku dni bola mnie piersi (zawsze mialam ten objaw przed okresem), troche krzyze bola ( to tez czasem mialam przed @) i dzis bolal mnie dol podbrzusza. Czy mam powody do obaw? Istnieje mozliwosc ciazy?
-
paula93
Re: czy jest mozliwosc ciazy?
niby mówią, że po pierwszym razie ciężko z zajściem. a tym bardziej jak w tobie nie skończył.
powodem spóźnienia okresu może być właśnie przemęczenie itp.
ale jeśli boli cię brzuch i masz objawy jak zawsze przed miesiączką to moim zdaniem powinnaś dostać w najbliższym czasie.
też ostatnimi czasy byłam w podobnej sytuacji, ale u mnie akurat stres robił swoje .
Pozdrawiam
powodem spóźnienia okresu może być właśnie przemęczenie itp.
ale jeśli boli cię brzuch i masz objawy jak zawsze przed miesiączką to moim zdaniem powinnaś dostać w najbliższym czasie.
też ostatnimi czasy byłam w podobnej sytuacji, ale u mnie akurat stres robił swoje .
Pozdrawiam
Z wiedzy zdobytej w szkole wiadomo mi, że bycie dziewicą wcale nie chroni przed ciążą.
Nawet podczas pierwszego stosunku może dojść do zapłodnienia. Mało tego, nawet podczas nie przerwania błony dziewiczej można zostać ciężarną.
Natmiast jak stwierdziła poprzedniczka, skoro sie zabezpieczyliście myślę że nie ma obaw.
Nawet podczas pierwszego stosunku może dojść do zapłodnienia. Mało tego, nawet podczas nie przerwania błony dziewiczej można zostać ciężarną.
Natmiast jak stwierdziła poprzedniczka, skoro sie zabezpieczyliście myślę że nie ma obaw.
czesc! 
Mam problem poniewaz od dlugszego czasu mialam okres co 29 dni trwal do 5 dni.
2 miesiace temu mialam okres co 21 dni miesiac pozniej tak samo, dlatego bylam przekonana ze w tym miesiacu tez dostane co 21 dni lecz w terminie miesiaczki miesiaczka sie nie pokazala jesli mialam miec znow co 21 dni to powinnlam dostac w sobote 8.09 ale nie dostalam. W sobote nocy kochalam sie z moim chlopakiem w niedziele rano jak wstalam na koszuli nocnej mialam plame krwi jak by okres kiedy wprawdzilam to okresu nie bylo. Mam nadzieje ze teraz znow dostane co 29 dni i dlatego czekam do tej niedzieli jesli nie dostane to zrobie test ciazowy.. prosze odpiszcie mi cos na to bo do ginekologa nie oplacza mi sie jeszcze pojsc tylko wydam pieniadze a okaze sie ze dostane okres..
Mam problem poniewaz od dlugszego czasu mialam okres co 29 dni trwal do 5 dni.
2 miesiace temu mialam okres co 21 dni miesiac pozniej tak samo, dlatego bylam przekonana ze w tym miesiacu tez dostane co 21 dni lecz w terminie miesiaczki miesiaczka sie nie pokazala jesli mialam miec znow co 21 dni to powinnlam dostac w sobote 8.09 ale nie dostalam. W sobote nocy kochalam sie z moim chlopakiem w niedziele rano jak wstalam na koszuli nocnej mialam plame krwi jak by okres kiedy wprawdzilam to okresu nie bylo. Mam nadzieje ze teraz znow dostane co 29 dni i dlatego czekam do tej niedzieli jesli nie dostane to zrobie test ciazowy.. prosze odpiszcie mi cos na to bo do ginekologa nie oplacza mi sie jeszcze pojsc tylko wydam pieniadze a okaze sie ze dostane okres..
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
Re: Małe pytanko
jak ja byłam w 1 ciazy to mi gin przez bad stwierdził po mies-bo poszłąm nie od razuizus506404 pisze:Witam:) chciałam sie o cos Was zapytac.. może któraś z Was bedzie wiedziala....
a wiec chodzi o to, ze ponad miesiac temu kochalam sie z chlopakiem i nie umiem stwierdzic czy "skonczyl we mnie" czy nie. Ale bylam 3 dni temu u ginekologa po takie jedne tabletki i nie robila mi USG tylko "recznie" sprawdzala jak tam sytuacja wyglada w srodku:P Jak myślicie... powiedziałaby mi cos lekarka ze jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy czy to jest jeszcze z wczesnie zeby cos wykryc? Pozdrawiam:)
w 2 .juz poszłam do gin jak niedostałąm okresu i zrobiłam test 2 ub 3dni po
ale nie stwierdził nic
powiedział ze to mogł byc 3tydzien.,zeby za kolejne 3-4 przyjsc
takze zalezy w jakim dniu cyklu był sex i ewent wytrysnieciew
my z moim przed slubem "jechalismy" rok bez...dochodził poza mna
w caize zaszłam jak chciałam juz po slubie
ale nie od razu tylko 3mies po
...ogolnie mamy gumki..ale do 3 -5dni po kochamy sie bez zabezp
i jak dochodzi w srodku...to tylko do 3dni po
potem poza mna
ale jak nie ktoras nie chce ciazy i ma niereg cykle leiej sie zabzepieczyc
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
w to akurat nie wierzemarta_wiga pisze:Ostatnio na Discovery leci taka seria o kobietach, które się zorientowały, że są w ciąży dopiero jak zaczynał rodzić. Z tego wniosek, że różne rzeczy się w życiu zdarzają...
Mnie bardziej zastanawiaPewnie są takie sytuacje, że można się nie zorientować, ale raczej chyba warto wiedzieć...izus506404 pisze:nie umiem stwierdzic czy "skonczyl we mnie" czy nie.
jakos micozreko to zroumiec jak to mozliwe
musiałyby wogole nie tycv albo byc przy tuszy ze taka mysli ze ot tak przytyła ale ciaża jak zaczyna rodzic?/
hm podobno rozne rzeczy sie dzieja...ale jakos dla mnie brzmi to jak bajka
- dominika8585
Napewno nie jestes w ciąży 
Profesjonalne systemy nagłośnienia
-
myszencja
koleżanka też mi mówiła o tym programie, jakieś dziwne rzeczy, naprawdę! podobno nie wszystkie kobiety były otyłe, niektóre były całkiem normalne a i tak nie wiedziały, że są w ciąży...ona-3-slask pisze:marta_wiga pisze:Ostatnio na Discovery leci taka seria o kobietach, które się zorientowały, że są w ciąży dopiero jak zaczynał rodzić. Z tego wniosek, że różne rzeczy się w życiu zdarzają...
Widziałam kiedyś ten program, ale chyba na innym kanale i było to w odcinkach. I to co ja widziałam to akurat były puszyste kobiety. Normalnie miały okres, trochę przytyły, ale się tym nie przejmowały, bo myślały, że to od jedzenia... Jedna z nich jak brała kąpiel to miała skurcze i zobaczyła w wodzie małe dziecko (urodziła dużo za wcześnie)... o_O
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Nie chcę tu obrażać żadnej narodowości, ale to typowe dla Amerykanów
To u nich kobiety nie wiedzą do porodu że były w ciąży, to u nich ląduje UFO i popijają Mc Donalda coca colą light. Jakoś w te bajki nie wierze, dobra do 5-6 miesiąca moza sie niezorientowac ale do końca ciąży? bujda
- karolina212mm
nie chcesz, ale obrażasz ;]
jesteśmy najtańsi! prawo jazdy świdnica
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
natura potrafi płatać figle 
dziewczyny proszę o wypełnienie krótkiej ankiety na temat antykoncepcji i testów ciążowych, będę bardzo wdzięczna
http://moje-ankiety.pl/respond-31056.html
dziewczyny proszę o wypełnienie krótkiej ankiety na temat antykoncepcji i testów ciążowych, będę bardzo wdzięczna
http://moje-ankiety.pl/respond-31056.html
Nic obraźliwego nie napisałamkarolina212mm pisze:nie chcesz, ale obrażasz ;]
Re: Czy mogę być w ciąży ??
Witam Kobietki 
Mam pewien problem. Kocham sie z chłopakiem regularnie nie używamy zabezpieczeń (nie kończy we mnie) trwa to już rok i wszystko było ok. Teraz miałam ogólnie dużo stresów oraz piłam czesto alkohol (jestem studentką i mam ciągle wakacje). Przed okresem zawsze bolą mnie piersi. W tym miesiacu mnie to ominęło. Dostałam okres tak jak powinnam ale bardzo słabiutki. Jak nigdy. Robiłam sobie test przed tym "okresem" i teraz po. Za każdym razem wynik był negatywny. Czy jednak to może być ciąża? Czy od stresu lub alkoholu mogło stać sie takie cos z moim okresem? Pomóżcie.
Mam pewien problem. Kocham sie z chłopakiem regularnie nie używamy zabezpieczeń (nie kończy we mnie) trwa to już rok i wszystko było ok. Teraz miałam ogólnie dużo stresów oraz piłam czesto alkohol (jestem studentką i mam ciągle wakacje). Przed okresem zawsze bolą mnie piersi. W tym miesiacu mnie to ominęło. Dostałam okres tak jak powinnam ale bardzo słabiutki. Jak nigdy. Robiłam sobie test przed tym "okresem" i teraz po. Za każdym razem wynik był negatywny. Czy jednak to może być ciąża? Czy od stresu lub alkoholu mogło stać sie takie cos z moim okresem? Pomóżcie.
Re: Czy mogę być w ciąży ??
Tak, stres wpływa na miesiączkowanie. Jeżeli piłaś dużo alkoholu i przy tym zmieniłaś odżywanie, to też oczywiście może wpływaćklik pisze:Witam Kobietki
Co do takiej formy antykoncepcji to w sumie się dziwię, że jeszcze nie wpadliście. Radziłabym stosowanie prezerwatyw. Bo prędzej czy później może zajść do zapłodnienia...
-
myszencja
Mógł to być stres, ale naprawdę lepiej dobrze przemyśl kwestię antykoncepcji...
Ale czy moge być pewna, że wynik testu już jak najbardziej prawdziwy?
Wiesz, różne sytuacje się w życiu trafiają. Na forum nikt nie powie Ci tego na pewno. To może jedynie stwierdzić ginekolog.
-
myszencja
Proszę bardzo, kolejny dowód, że takie sytuacje się zdarzają 
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... __Nie.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... __Nie.html