Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
- redorange666
- Samiec
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Jak dla mnie nie ma takiej opcji... za dwa tyg się przekonasz robiąc test...
albo wcześniej dostaniesz okres. 
ja też uważam że nie ma żadnej szansy i przestań się denerwować i wypatrywać objawów których albo w ogóle nie ma albo zawsze przed okresem były tylko nie zwracałaś na to uwagi... 4 dni po terminie to żadne spóźnienie okresu ... wyluzuj i na przyszłość ostrożniej żeby stresu niepotrzebnie nie było
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
- maszczelnosc
- Jestem tu nowa :)
Ufff, na szczescie, chociaz okres spoznil sie o tydzien, dostalam go, jestem szczesliwa, tyle wygrac
dziekuje za odpowiedz jednej przemilej istotce ♥ i chyba faktycznie mialam za duzo stresu, stad te wszystkie opoznienia.
Never say never, while you don't know it for sure.
-
bemycocaine
Witajcie! otóż kocham sie z chłopakiem dość regularnie, używamy prezerwatyw, nigdy nam nie pękła.. ale spóźnia mi sie okres, poprzedni miałam 28 stycznia, cykl trwa tak 31 - 35 dni.. a dziś nadal go nie ma.. czy muszę zacząć się martwić? Nie chcę być w ciąży. Niby mam objawy przed okresem, bolące piersi i ból podbrzusza, ale i tak się boje. Proszę o odpowiedzi!
a czy masz teraz coś stresującego w swoim życiu ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
bemycocaine
no niby mam trochę problemów na uczelni, ale ja często się stresuję i nigdy aż tyle okres mi się nie spóźniał... bolą mnie piersi i podbrzusze, czyli wszystko jak zwsze przed okresem, ale jego nadal nie ma, zaczynam sie martwić. Nie chcę mieć teraz dziecka.
teścik i sprawa jasna
żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności
J. Carroll
J. Carroll
- maszczelnosc
Dziewczyny!
Pisałam tu całkiem niedawno, że okres się pojawił i wszystko ok, ale tak nie jest.
Panikuję i nie potrafię sobie z tym poradzić. Każdy objaw-częste bóle głowy, zgaga, senność, ruchy w podbrzuszu, szybkie przemęczanie, nierzadko swędzący brzuch, który wydaje się trochę większy, to wszystko powoduje, że nadal myślę o ciąży. Pomóżcie, bo sobie z tym nie radzę. Boję się, że za niedługo moje otoczenie też nie wytrzyma od mojego wiecznego gadania. Seksu nie było, były pieszczoty, ale bez kontaktu z nasieniem, jedyne co, to mogłam na czymś usiąść, ale pilnowałam tego bardzo, tak samo, pościel zmieniłam od razu itp.
Pisałam tu całkiem niedawno, że okres się pojawił i wszystko ok, ale tak nie jest.
Panikuję i nie potrafię sobie z tym poradzić. Każdy objaw-częste bóle głowy, zgaga, senność, ruchy w podbrzuszu, szybkie przemęczanie, nierzadko swędzący brzuch, który wydaje się trochę większy, to wszystko powoduje, że nadal myślę o ciąży. Pomóżcie, bo sobie z tym nie radzę. Boję się, że za niedługo moje otoczenie też nie wytrzyma od mojego wiecznego gadania. Seksu nie było, były pieszczoty, ale bez kontaktu z nasieniem, jedyne co, to mogłam na czymś usiąść, ale pilnowałam tego bardzo, tak samo, pościel zmieniłam od razu itp.
-
bemycocaine
@maszczelnosc myslę, ze mamy podobny problem. Ja też zawsze bardzo się stresuję, teraz też, okres mi się spóźnia, a zawsz bardzo uważamy z chłopakiem.. oboje studiujemy, nie planujemy jeszcze dzieci. Ale nie martw się, nie jesteś w ciąży. To się nazywa ciąża urojona i podobno to problem psychiczny..
- maszczelnosc
@bemycocaine dziekuje za odpowidź, dobrze, że nie jestem sama. Co proponujesz? Wczoraj dużo czytalam na ten temat i stwierdziĺłam, że to po prostu tak wielka obawa, że upatruję w niej prawdy, ale nie wiem, jak mam to zmienić. Od tamtej pory nie mieliśmy czasu na pieszczoty, wiec sytuacja miala miejsce ok. 5 tyg. Temu, potem byl okres a ja dalej swoje... 
-
agnieszka87
@maszczelnosc nic tak nie uspokaja jak test ciążowy 
Dzięki tej stronie http://acaiinfo.pl schudłam 15kg w dwa miesiące.
- maszczelnosc
Kupilam ten test, dzisiaj zrobię, choć z myślą o wiecznej ciazy zyje od prawie dwoch miesiecy, myslicie, ze nawet po takim czasie wynik bedzie prawdziwy? 
ja i mój chłopak zawsze używamy prezerwatyw on jak czuje że zaraz dojdzie to wychodzi i kończy na zewnątrz. Mam 27 dzień cyklu (ostatnia miesiączka rozpoczęła się 13 lutego) kilka dni temu miałam takie lekkie bóle piersi ale ustały, upławy z pochwy są dość w normie nie zauważyłam by były jakoś szczególnie nasilone, towarzyszą mi pobolewania brzucha, jakby takie ukłucia w okolicy macicy też się pojawiają i jako takich innych objawów oznaczających ciążę też nie ma. Czy możliwe jest to abym zaszła w ciążę???
- redorange666
- Samiec
Hmm wiatropylna nie jesteś więc NIE... nie ma takiej możliwości. 
Natkaaa a skąd w ogóle podejżenie że mogła byś być ? to co wypisałaś to objawy zbliżającej się miesiączki a nie ciąży zacznij dokładnie obserwować swoje ciało w ciągu cyklu i zobaczysz że to powtarzające się objawy w poszczególnych fazach cyklu.... Kobiety wsłuchujcie się w swoje ciało bo kto ma je znać jak wy go nie znacie ??
J. Carroll
J. Carroll
Witam Was drogie Panie, potrzebuje porady 
5 marca skonczył mi sie okres, 9 marca współżyłam, okres powinnam mieć 26 marca ( co 21 dni ) minęło dopiero 12 dni i nie wiem kiedy powinnam zrobić test ciążowy.
Pozdrawiam
5 marca skonczył mi sie okres, 9 marca współżyłam, okres powinnam mieć 26 marca ( co 21 dni ) minęło dopiero 12 dni i nie wiem kiedy powinnam zrobić test ciążowy.
Pozdrawiam
powinnaś podać datę początku miesiączki a nie końca .... i test robi się w dniu spodziewanej miesiączki jeśli ona nie przyszła
J. Carroll
J. Carroll
miesiączka zaczęła sie 28 lutego
to twój cykl trwa 27 a nie 21 dni ... liczy się od pierwszego dnia krwawienia nie od końca miesiączki ... na biologii nie uważałaś ?? ......
J. Carroll
J. Carroll
Prosze o pomoc.
Hej. Mam pytania.
Powinnam dostać okres w piątek a już jest w niedziela i nadal nic.
Niby czuje ,objawy jak przed okresem, typu ból piersi.
Współżyłam z moim partnerem miesiąc temu, oczywiście z zabezpieczeniem. Prezerwatywa nie pękła i nie miałam nawet dni płodnych. Pare dni po stosunku miałam okres,lecz teraz powinnam dostać od dwóch dni i nic.
Robiłam test ,ale wynik na szczęście ujemy. Myślicie ,że mam się czego bać.?
Powinnam dostać okres w piątek a już jest w niedziela i nadal nic.
Niby czuje ,objawy jak przed okresem, typu ból piersi.
Współżyłam z moim partnerem miesiąc temu, oczywiście z zabezpieczeniem. Prezerwatywa nie pękła i nie miałam nawet dni płodnych. Pare dni po stosunku miałam okres,lecz teraz powinnam dostać od dwóch dni i nic.
Robiłam test ,ale wynik na szczęście ujemy. Myślicie ,że mam się czego bać.?
-
Smophy
Podczas stosunku bez zabezpieczenia, powstaje wydzielina z penisa, w której są zawarte plemniki. Są to o wiele mniejsze ilości, jak przy końcowym wytrysku, lecz jednak są. Szansa zajścia w ciąże istnieje zawsze, nawet w zabezpieczeniu które może pęknąć. Najrozsądniej będzie używać prezerwatywy podczas całego stosunku, lub zażywanie tabletek antykoncepcyjnych jeśli preferujecie seks bez zabezpieczenia.ona18 pisze:Witam wszystkich, mam takie pytanie..
Jakieś 4 dni temu po raz pierwszy kochałam się.
Czy jest możliwość zajścia w ciążę, podczas gdy partner wchodzi we mnie bez zabezpieczenia,kochamy się tak, natomiast gdy on dochodzi wkłada prezerwatywę?
Proszę o jakieś opinie ;/
-
pingwin.1989
Ogólnie to jest takie coś jak przed wytrysk. Nie ogarniam. Poczytajcie trochę zanim zaczniecie poznawać się ze swoimi partnerami w ten sposób. Trochę żenujące jest poruszanie takich tematów na forum...
Pingwinie forum jest po to żeby się zapytać i doinformować! skąd te nastolatki mają wiedzieć takie żeczy jak wychowanie do życia w rodzinie w szkolnictwie wygląda jak wygląda... ;/
J. Carroll
J. Carroll
ostatni okres miałam od 2 kwietnia.w piątek wykonałam test ciążowy,wyszedł niestety negatywnie. czy uważacie że jest szansa na dwie kreseczki a test wykonałam za wcześnie??? 
Na moje oko jeszcze wcześnie. Test wykonuje się w dniu planowanej miesiączki wtedy największe prawdopodobieństwo że wyjdzie poprawny
J. Carroll
J. Carroll