Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
To mnie pocieszyłaś
Licze na dwie kreseczki,jutro mam miesiączke dostać,mam nadzieje że nie dostane
polecam stronę ovufriend jeśli tam jeszcze nie trafiłaś
super wsparcie od kobiet które również starają się o dziecko i masa informacji które moga Ci się przydać
powodzenia i daj znać jaki wynik 
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
na pewno dam znać 
Okres spoznia mi sie juz 7 dzien, mam bole podbrzusza jak podczas miesiaczki natomiast piersi mnie nie bola. Od kilku miesiecy staramy sie z mezem o dziecko, myslicie, ze nam sie wkoncu udalo czy to za wczesnie zeby sie zaczac cieszyc?:)
a może zrobić test a nie spekulować ??
J. Carroll
J. Carroll
test ciążowy, tzw. sikaniec, lub test z krwi na pewno rozwieje wątpliwości
-
a...
Kup test i zrób. Po tylu dniach to nawet wieczorem wyjdzie, jeśli to ciąża.oppsdedek pisze:Okres spoznia mi sie juz 7 dzien, mam bole podbrzusza jak podczas miesiaczki natomiast piersi mnie nie bola. Od kilku miesiecy staramy sie z mezem o dziecko, myslicie, ze nam sie wkoncu udalo czy to za wczesnie zeby sie zaczac cieszyc?:)
Latwo tak mowic "zrob test"
ja naprawde nie chce zobaczyc negatywnego wyniku
poczekam jeszcze kilka dni i pojde do szpitala zrobic test
trzymajcie kciuki 
Tylko my ne jestesmy jasnowidzami, niestety.
A pytanie jasne zadałaś, więc poradziłyśmy jak mogłyśmy.
A pytanie jasne zadałaś, więc poradziłyśmy jak mogłyśmy.
-
a...
Tak samo łatwo jest zrobić.oppsdedek pisze:Latwo tak mowic "zrob test"ja naprawde nie chce zobaczyc negatywnego wyniku
poczekam jeszcze kilka dni i pojde do szpitala zrobic test
trzymajcie kciuki
Co zmieni czekanie i test w szpitalu? Od tego ciążą sie nie zrobi jeśli jej nie ma, a takie czekanie tylko nakręca. Ja wolę jasne sytuacje.
-
Emilia1991
- Jestem tu nowa :)
Witam, mam takie pytanie...
Otóż kochalam się z chłopakiem bez zabezpieczenia na 4 dni przed okresem ( skonczyl we mnie) stąd moje pytanie czy istnieje opcja abym zaszła w ciążę? W prawdzie po 4 dniach dostałam miesiczke jednak jest ona inna niz zawsze ponieważ jest wodnista , czego wczesniej nie miałam nigdy, dodatkowo nie wiem czy moge polegać na dniach niepłodnych ponieważ w ubiegłym miesiacu okres przesunal mi sie o ponad dwa tygodnie. Proszę o odpowiedz.
Otóż kochalam się z chłopakiem bez zabezpieczenia na 4 dni przed okresem ( skonczyl we mnie) stąd moje pytanie czy istnieje opcja abym zaszła w ciążę? W prawdzie po 4 dniach dostałam miesiczke jednak jest ona inna niz zawsze ponieważ jest wodnista , czego wczesniej nie miałam nigdy, dodatkowo nie wiem czy moge polegać na dniach niepłodnych ponieważ w ubiegłym miesiacu okres przesunal mi sie o ponad dwa tygodnie. Proszę o odpowiedz.
Wczoraj kupilam dwa testy, pierwszy zrobila rano drugi przed chwilka i oba wyszly pozytywnie
no to bedzie dzidzius

Emilia1991 4 dni przed miesiączką nie ma możliwości żeby były dni płodne ... faza lutealna trwa ZAWSZE tyle samo czasu jeśli okres ci się przesunął to musiała wystąpić owulacja w inny dzień ... jeśli twoja faza lutealna trwa np. 12 dni to od owulacji po 12 dniach dostaniesz miesiączkę... musisz wsłuchać się w swoje ciało wtedy będziesz mogła określić dzień płodny i będziesz wiedziała kiedy będzie miesiączka... tylko pamietaj że trzeba się zabezpieczać kilka dni przed dniem płodnym bo plemniki mogą przetrwać
J. Carroll
J. Carroll
i dalej nic, dwa testy negatywne a okres miał byc 29 kwietnia
-
a...
Gratuluję!oppsdedek pisze:Wczoraj kupilam dwa testy, pierwszy zrobila rano drugi przed chwilka i oba wyszly pozytywnieno to bedzie dzidzius
![]()
Teraz nic tylko umawiać wizytę na 7 tc.
Witam Panie.
Mam regularne cykle co 27-28dni . Ostatnia @ miałam 17.04.2014r a kochałam sie z chłopakiem w 14dc czyli miałam owulacje stosunek przerywany. Spuścił mi sie na brzuch i po chwili umoczył palca w sperm*e(nie dużo) i włożył do pochwy . Czy istnieje możliwość zapłodnienia? Teraz jestem w 23dc wiec @ powinnam mieć za jakieś 4dni
Proszę o odpowiedź i jeżeli tak to kiedy powinnam mieć jakieś pierwsze objawy/
Mam regularne cykle co 27-28dni . Ostatnia @ miałam 17.04.2014r a kochałam sie z chłopakiem w 14dc czyli miałam owulacje stosunek przerywany. Spuścił mi sie na brzuch i po chwili umoczył palca w sperm*e(nie dużo) i włożył do pochwy . Czy istnieje możliwość zapłodnienia? Teraz jestem w 23dc wiec @ powinnam mieć za jakieś 4dni
Proszę o odpowiedź i jeżeli tak to kiedy powinnam mieć jakieś pierwsze objawy/
małe są szanse ale zawsze poczekaj czy okres przyjdzie ... całkowitą antykoncepcją jest brak antykoncepcja-f3.html" class="auto-link" rel="dofollow">seksu w innym wypadku ZAWSZE może się zdażyć ciąża żadna antykoncepcja a zwłaszcza stosunek przerywany nie daje 100% pewności
J. Carroll
J. Carroll
bardzo bolą mnie jajniki ale inaczej niz jak przed @ i piersi duzee i nabrzmiale i bola bardzo
no i co w związku z tym ?
J. Carroll
J. Carroll
Witajcie serdecznie! Przychodzę z taką sprawą. otóż 6 - 8 maja powinnam dostać okres, mój cykl jest 31 - 34 dniowy. Kocham sie z chłopakiem regularnie, ale zawsze się zabezpiecamy, a on zazwyczaj przed wytryskiem "wychodzi" ze mnie. Jednak teraz spóźnia mi się okres juz tydzień, jest 13 maja, a go nadal nie ma i zaczynam sie martwić. Na majówkę byłam w górach, czy to możliwe, aby okres spóźnial sie przez zmianę klimatu? Mimo, ze nie miałam dostać okrsu podzas pobytu tam, tylko po? Proszę o odpowiedzi!
ibupromka, możlie. Ale najlepiej zrobic test by zorwiac wszelkie wątpliwości 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Jamelia, czyli ciąży nie mogę wykluczyć?
Nie mogę byc teraz w ciąży, a wręcz nie chcę. Wiem, ze zabezpieczenia nie daja 100% pewnosci, ale zawsze bardzo uważamy, bo oboje nie chcemy mieć dzieci. + to, ze mam bóle jak przed okresem, ale jego nadal nie ma i zaczynam się martwić.
A nie miałaś ostatnio jakiejś stresującej sytuacji ??
Zmiana diety albo coś ??
Może to nie ciążą tylko reakcja organizmu ??
Ale zawsze warto wykonać test
Zmiana diety albo coś ??
Może to nie ciążą tylko reakcja organizmu ??
Ale zawsze warto wykonać test
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Hadassa, no właśnie nie kojarzę.. choć ostatnio staram się lepiej odżywiać, ale nie sądzę, ze to przez to. Kojarzę też, ze miałam dosć późno owulację, a przynajmniej dni płodne, ale nie aż tak późno, zeby spóźniał sie aż tydzień...
Zmiana diety to już dużo..
teraz pewnie się stresujesz czy jesteś w ciąży...
więc nie zaszkodzi na wszelki wypadek zrobic testu
teraz pewnie się stresujesz czy jesteś w ciąży...
więc nie zaszkodzi na wszelki wypadek zrobic testu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...