Jak się chce kwaśnego w ciąży to chłopiec czy dziewczynka?
Jak się chce kwaśnego w ciąży to chłopiec czy dziewczynka?
Hej
Wiecie może czy jak się ma ochotę na kwaśne, słone w ciąży to jest chłopiec czy dziewczynka? Jak sądzicie? Wiecie może?
Wiecie może czy jak się ma ochotę na kwaśne, słone w ciąży to jest chłopiec czy dziewczynka? Jak sądzicie? Wiecie może?
-
tusia25
Re: Jak się chce kwaśnego w ciąży to chłopiec czy dziewczynk
Słyszałam że jak kwaśne - to chłopiec, jak słodkie - dziewczynka:)
Ale rożnie to bywa, nie ma co temu wierzyć;P
Ale rożnie to bywa, nie ma co temu wierzyć;P
-
Miniczka
nie ma co wierzyć w jedno ani drugie, chce się tego, czego organizmowi brakuje:) Także drogie Panie, najważniejsze, zeby było zdrowe, jest 50/50 albo chłopak albo dziewczyna, tak mówi genetyka:)
Jadłam w jednej i drugiej ciąży to samo a mam syna i córkę.
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley
Ja miałam ciśnienie na kwaśne i ostre i mam syna.
- kokoszanel
- Super Gaduła
To zupełnie nie jest regułą 
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Zapytaj bociana, ja w takie rzeczy nie wierze to są stare przesądy i na nich bym się nie opierała.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Jadłam słodkie i ostre - mam syna. Nie widziałam nawet, że jest jakaś "zasada" dotycząca jedzenia i płci dziecka
Tych zabobonów, szczególnie ciążowych, jest tyle, że aż ciężko zliczyć.
Trzecia opcja - wiejski przesądkocon pisze:Hej
-
michalina90
- Fajna Kobietka
to przesądy jA w pierwszej ciąży wyciskałam sok z cytryn i była córka a drugim razem słodkie i jest chłopiec
grywalizacja na http://sanitera.pl
-
LauraSzara
- Jestem tu nowa :)
Jak kwaśne to dziewczynka 
to wszystko są bzdury 
Ja miałam ciśnienie na kwaśne i ostre i mam syna.
http://braveranek.pl
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Rozmawiałam ze swoim lekarzem w czasie wizyty kontrolnej. Płeć dziecka zależy tylko i wyłącznie od tego, w jaki sposób połączą się geny mamy i taty - absolutnie nic innego we wszechświecie nie ma na to wpływu
I tak - od mamusi dzidziuś zawsze otrzymuje chromosom X, natomiast plemniki taty mogą mu dać chromosom X lub Y. Jeśli do komórki jajowej dotrze plemnik z chromosomem X – urodzi się córka, a jeśli z chromosomem Y – syn (dodatkowo, w organizmie maluszka musi pojawić się testosteron). Tego uczyli mnie nauczyciele na biologii i to potwierdził lekarz.
Natomiast jeśli chodzi o zachcianki... Zgodnie z informacjami przekazanymi przez mojego ginekologa, "zachcianki" mogą być sygnałem, który daje mamie jej własny organizm, że brakuje mu określonych witamin bądź składników mineralnych. W przypadku kwaśnych smaków, może to być np. sygnał o niedoborze witaminy C.
Oczywiście nie każda zachcianka o tym świadczy... czasem mamusie naginają je po swojemu, np. kiedy chce im się niezdrowych fast foodów czy słodyczy 
Natomiast jeśli chodzi o zachcianki... Zgodnie z informacjami przekazanymi przez mojego ginekologa, "zachcianki" mogą być sygnałem, który daje mamie jej własny organizm, że brakuje mu określonych witamin bądź składników mineralnych. W przypadku kwaśnych smaków, może to być np. sygnał o niedoborze witaminy C.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Podobno chłopiec, ale ja nie wierzę w takie rzeczy, bo to zalatuje pogaństwem jeszcze. 
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
Nie wierzę w to
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Jakies glupie zabobony, organizm domaga sie tego czego mu akurat brakuje wiec na to mamy ochote.
sama natura 
To raczej starodawne wierzenia pochodzące z czasów, kiedy jeszcze nie można było określić płci za pomocą usg. No i tak sobie "radzono" 
Nawet moja mama nie chciała mieć badania (podobno żeby była niespodzianka), ale była przekonana że to chłopiec, bo cały czas miała ochotę na kwaśne. Jak się na porodówce okazało, że dziewczynka, to była w szoku
Nawet moja mama nie chciała mieć badania (podobno żeby była niespodzianka), ale była przekonana że to chłopiec, bo cały czas miała ochotę na kwaśne. Jak się na porodówce okazało, że dziewczynka, to była w szoku