konsultacja dietetyczna

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
jerzy1306
Miła Kobietka

konsultacja dietetyczna

Post autor: jerzy1306 »

Zakładam ten wątek, bo od dłuższego czasu zbieram się do tego, żeby w końcu zrobić porządek ze swoim odżywianiem i wagą. Próbowałem już różnych "diet cud" z internetu na własną rękę, ale zazwyczaj po dwóch tygodniach wracałem do starych nawyków. Brakowało mi motywacji, a i z bilansowaniem posiłków radziłem sobie średnio. Stwierdziłem, że nie ma co eksperymentować na własnym zdrowiu i czas najwyższy oddać się w ręce profesjonalisty, który oceni dotychczasowe nawyki i zrobi analizę składu ciała.

Zacząłem trochę szukać w sieci i wpadła mi w oko ta oferta: cds-dieta.pl/nasze-uslugi/. Wygląda na to, że mają tam kompleksowe podejście, pomagają zarówno przy zrzucaniu kilogramów, jak i przy zmianie stylu życia czy diecie dla sportowców. Stałe wsparcie eksperta to chyba dokładnie to, czego mi teraz brakuje, żeby znowu nie odpuścić po kilkunastu dniach.

Czy ktoś z Was korzystał może z ich pomocy albo ogólnie brał udział w takich konsultacjach? Chętnie poznam Wasze opinie i wrażenia, zanim ostatecznie się zapiszę.
kami1999
Jestem tu nowa :)

Re: konsultacja dietetyczna

Post autor: kami1999 »

Ja od siebie mega polecam Centrum Respo, bo sama u nich jestem i w końcu widzę efekty. Wcześniej nie byłam u żadnego innego dietetyka więc nie mam zbytnio porównania, ale dla mnie to był strzał w dziesiątkę. Też miałam tak, że po 2 tygodniach rzucałam inne diety z neta bo były nudne albo ciągle byłam głodna.

W Respo podoba mi się to, że jedzenie jest normalne i proste, a jak czegoś nie lubię to jednym kliknięciem wymieniam w aplikacji na inny przepis. Masz też stały kontakt z opiekunem na czacie, więc jak przychodzi kryzys albo nie wiesz co kupić w sklepie to odpisują w ciągu ok. dnia i to bardzo motywuje żeby nie odpuścić po kilkunastu dniach. Jak szukasz czegoś profesjonalnego ze stałym wsparciem to sprawdź sobie ich stronę, bo naprawdę warto dać im szanse.
Marta89

Post autor: Marta89 »

Ja powiem szczerze, że na początku byłam bardzo sceptyczna co do wszystkich aplikacji dietetycznych, bo mam za sobą wiele prób odchudzania. Ale przez, to że mam mało czasu na samodzielne wymyślanie posiłków i diety, to zdecydowałam się spróbować i też wybrałam Respo. Skusiła mnie tak duża liczba pozytywnych opinii. I jak na razie jestem mega zadowolona. Po prostu – cała apka, lista zakupów, przepisy krok po kroku i to takie, które mi naprawdę smakują czy a’la dziennik żywieniowy – w jednym miejscu, to mega ułatwia mi życie i trzymanie się diety. U mnie na wadze już -4 kg. Także ode mnie polecanko! :)
Izabella89

Post autor: Izabella89 »

Ja też polecam Respo :) Jem to co lubię, tak jak lubię i czuje się super. Nie muszę planować wizyt, terminów na konsultacje stacjonarne, tylko wszystko odbywa się online. Dla mnie to mega wygodne, bo jestem dość zabiegana i nie mam zbyt wiele wolnego czasu. Może nie jestem takim typowym klientem Respo, który chce schudnąć, bo akurat moja waga jest prawidłowa. Ale mam swoje problemy zdrowotne, które też wymagały odpowiedniej diety i jak na razie – wszystko jest naprawdę dobrze zorganizowane i zaplanowane.
ODPOWIEDZ