Kropelki i spray'e do nosa dla dzieci
-
Biografianiepozorna
- Jestem tu nowa :)
Kropelki i spray'e do nosa dla dzieci
Wasze dzieci też nie chcą za żadne skarby kropelek do nosa i sprawyow? Jestem wykonczona szukaniem czegos co mój Jacek wypije na katar albo wezmie do noska...Poradźcie coś, hmm?
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Re: Kropelki i spray'e do nosa dla dzieci
Moje dzieci kiedyś lubiły spray Nasivin a teraz podaję im Otrivin. uważam że spray jest lepszy nie spływa dziecku do gardła jak krople, a dzieci tego nie lubią.
grywalizacja na http://sanitera.pl
-
natalianowak1
Witam ja polecam sól morską jest lepsza niż każde krople
zapraszamy na kursy https://www.devilart.pl/strony-internetowe/radom
Sól morska jest tragiczna, moje dziecko się tym krztusi i cały czas płacze, że to jest niesmaczne. I wcale się nie dziwię, bo jak sama czasami sobie psiknę, to czuję jak mi spływa do gardła i też nie lubię. Efektów po jej stosowaniu też nie zauważyłamnatalianowak1 pisze:Witam ja polecam sól morską jest lepsza niż każde krople
Nie każdemu pasuje sól morska w sprayu, może spróbuj robić mu inhalacje
Sol fizjologiczna dziala. Ja nia czyszcze zatoki i jest skuteczna. Ale dziecku faktycznie moze nie smakowac.
Woda morska przede wszytkim nawilzy nosek dziecku.
My teraz mielismy nasivin soft i super sie sprawdzil
Woda morska przede wszytkim nawilzy nosek dziecku.
My teraz mielismy nasivin soft i super sie sprawdzil
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- AquastopRadioterapia
Skutkiem ubocznym wielu kropli do nosa jest przesuszenie śluzówki. Dlatego należy postawić na preparaty nawilżające do nosa, które zawierają roztwór soli, o składzie zbliżonym do naturalnej wody emskiej oraz glicerynę. Pomagają one utrzymać prawidłowy stan śluzówki dróg oddechowych.
Sól morska jest najlepsza!
Nozitix jest świetny, mój syn go lubi własnie przez to że nie ma takiego posmaku gorzkiego, tylko bardiej słodki, sama nie lubię tych spraów które spływają do gardła, mam wrażenie że one krótko działają przez to, a te krople mocniej działające to aż strach brać, bo jednak uzależniają
do 3 rż powinno się stosować tylko wodę morską. nasivin lub inne specyfiki obkurczające śluzówkę tylko wtedy gdy chcemy by dziecko wypoczęło śpiąc a objawy są tak silne że to uniemożliwiają. Trzeba pamiętać, że te preparaty wysuszają śluzówkę, doprowadzają do tego, że jest bardziej podatna na infekcję a nawet krwawienia. To takie trochę błędne koło niestety.
Ważne jest by regularnie odciągać nadmiar wydzieliny bo jest ona pożywką dla bakterii i może doprowadzić to tego że zwykła infekcja wirusowa przerodzi się nam w poważną infekcję bakteryjną górnych dróg oddechowych i konieczny będzie antybiotyk.
I jeszcze jedna baaardzo ważna rzecz o której niewielu lekarzy mówi: do 3 rż nie trzeba a wręcz nie powinno się mobilizować dzieci do wydmuchiwania nosa. Ten odruch prowadzić może do zapalenia uszu.
Ważne jest by regularnie odciągać nadmiar wydzieliny bo jest ona pożywką dla bakterii i może doprowadzić to tego że zwykła infekcja wirusowa przerodzi się nam w poważną infekcję bakteryjną górnych dróg oddechowych i konieczny będzie antybiotyk.
I jeszcze jedna baaardzo ważna rzecz o której niewielu lekarzy mówi: do 3 rż nie trzeba a wręcz nie powinno się mobilizować dzieci do wydmuchiwania nosa. Ten odruch prowadzić może do zapalenia uszu.
ten spray o którym pisałam nie wysusza wprost przeciwnie nawilża, w aptece mi powiedziano że nawet dwulatkom można psikać nim, bo skład naprawdę niezłyCapri pisze:do 3 rż powinno się stosować tylko wodę morską. nasivin lub inne specyfiki obkurczające śluzówkę tylko wtedy gdy chcemy by dziecko wypoczęło śpiąc a objawy są tak silne że to uniemożliwiają. Trzeba pamiętać, że te preparaty wysuszają śluzówkę, doprowadzają do tego, że jest bardziej podatna na infekcję a nawet krwawienia. To takie trochę błędne koło niestety.
Trzeba uważać żeby z nimi nie przesadzić, bo są ponoć bardzo niezdrowe.
Aquamelior.pl - butelki filtrujące Dafi
Co wieczór staramy się albo solą fizjologiczną, albo wodą morską. Krople już na katar tylko jak jest że tak powiem źle...
Mój starszy syn jak miał katar to sam się prosił o krople do nosa
Maluszkowi też nie sprawia problemu jak mu wodę morską aplikuje. 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Woda morska jest nawet zalecana, by ten nosek nawilżyć.
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
najlepsza klasyczna woda morska w sprayuBiografianiepozorna pisze:Wasze dzieci też nie chcą za żadne skarby kropelek do nosa i sprawyow? Jestem wykonczona szukaniem czegos co mój Jacek wypije na katar albo wezmie do noska...Poradźcie coś, hmm?
Też słyszałam, że woda morska jest faktycznie najlepsza.
To zależy na jaki efekt się liczy, przy katarze to u mojego dziecka jakiegoś szału po samej wodzie morskiej nie widziałam, jak nos zatkany to dużo lepiej działał apicold mint, bo ma też olejki eteryczne. Zależy też jaki katar, czy alergiczny, lejący, czy zatykający, gęsty. Trzeba próbować i znaleźć coś co naszemu maluchowi najbardziej pomaga.
-
a_gatka
Mojej córce najbardziej podpasował ten w wersji propo. Śpiewa i jak pojawia się katar czy zwiększona śluzówka to jej to bardzo przeszkadza.
natalianowak1 pisze:Witam ja polecam sól morską jest lepsza niż każde krople
Byłam sceptycznie nastawiona ,ale to prawda jest ok.
http://lukaszostrowski.com/najlepszy-fo ... ie-opinie/
Mnie tu Euphorbium do nosa brakuje. Syn obecnie ma prawie 9 lat, a ten spray przepisała mi pediatra kiedy miał kilka miesięcy i potworny katar. Lek pomógł i od tego czasu mam go stale w apteczce - stosujemy my-dorośli, stosuję u dziecka.