Tabletka dzien „po”

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Kikiriki
Jestem tu nowa :)

Tabletka dzien „po”

Post autor: Kikiriki »

Hej, wiec sprawa wyglada tak. Wczoraj kochałam się z partnerem i niestety pękła nam prezerwatywa :? Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, wiec było to jedyne zabezpieczenie. Rano od razu do lekarza po receptę, wzielam tabletkę max do 12h po. I tutaj moje pytanie, czy myślicie ze tabletka zadziała?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: Tabletka dzien „po”

Post autor: redorange666 »

Do 72h po stosunku można jej użyć więc tak zadziała.
majkusia
Fajna Kobietka

Post autor: majkusia »

Oczywiscie ze zadziala... nie wiem tylko czy zdajesz sobie sprawe z tego jak wielka burza hormonalna rozpetala sie po niej w organizmie. Ja dlatego wole brac systematycznie antykoncepcyjne tabletki belara i nie martwisc sie peknieta gumka bo moje hormony sa na wodzy
menia

Post autor: menia »

I właśnie dlatego dla mnie ważny jest LINK i kontrola cyklu. Szczerze to jeśli wiem, że wypada mi "ten dzień" to po prostu odpuszczam.
ongar

Post autor: ongar »

nie ma tabletek 12h po :) są 72 albo 120 :) to czy zadziała zależy od wielu czynników (np. dnia cyklu), ale w większości przypadków działa ]:-)
polecam trochę wiedzy na temat tabletek po, bo w necie dużo legend krąży
Balbina90

Post autor: Balbina90 »

No właśnie, aby zadziałała tabletka "po" trzeba ją przyjąć przed tym kiedy zarodek zagnieździ się w macicy lub wcześniej gdy spotka się z komórką jajową, dlatego ważny jest czas w cyklu miesięcznym, ale należy ją traktować jako awaryjny przypadek, nie inaczej. Bo jest to ogromna dawka hormonów, które mogą zrobić wiele złego w organizmie. Warto również wyznaczać sobie dni płodne np za pomocą testera owulacji ze śliny afrodyta, ja go stosuje już wiele lat i jeszcze mnie nie zawiódł. Kupiłam go na stronie SPAM
Ostatnio zmieniony sob mar 23, 2019 10:44 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Aktualnie receptę na tabletkę po dostaniesz bez wychodzenia z domu. Lekarz na stronie lekarzonline.eu wypiszę ci receptę bez zbędnych pytań w ciągu godziny.
Awatar użytkownika
IVETTA

Post autor: IVETTA »

Ojjjjjj pamiętam efekty takiego "zastrzyku" hormonalnego. Przez tydzień czułam skutki uboczne i nikomu nie polecam, także zabezpieczajcie się dziewczyny!!
Kaja20000

Post autor: Kaja20000 »

Jak prezerwatywa pęka to jest duże ryzyko, jednak jeśli poza mechanicznym zabezpieczeniem kobieta monitoruje cykl, to jest o niebo lepiej w określeniu ryzyka i w ogóle. Ja cały czas korzystam z Afrodyty Smart i jestem zadowolona. Do tego mam aplikację, więc jak robię na mini mikroskopie badanie poziomu lh w ślinie, to mam od razu zapis na telefonie
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Post autor: cinamonka »

No nie wiem.. Różnie się dzieje i wg. mnie tabletka po powinna być dostępna od ręki.
ODPOWIEDZ