PREZENTY na Święta, Uroczystości itd.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Re: PREZENTY na Święta, Uroczystości itd.
U nas nie ma tradycji aby podczas świąt Wielkanocnych dawać sobie prezenty,co innego Boże Narodzenie,to już jak najbardziej tak:) Z innych uroczystości,okazji to ostatnio na urodziny dostałam zestaw kosmetyków do pielęgnacji ciała 
A ja jestem zdania,że liczy się najbardziej pamięć. Nie to co podarowaliśmy ale sam fakt,że o danej osobie pamiętaliśmy. Nie musi być to drogi prezent. Mogą być to na przyklad jakieś dobre czekoladki. Pycha są na przykład czekoladki Wedlowskie desery. Albo te wielkie metalowe czerwone serce Wedla z czekoladkami w środku.
Dostałam od męża na urodziny i sama puszka mi się przydaje
Dostałam od męża na urodziny i sama puszka mi się przydaje
To ja mam dylemat co kupić na Chrzest jako ciocia. To druga dziewczynka więc zabawek, ubranek jest masa po pierwszej, poza tym po urodzeniu już dałam ubranka. Obrazki, łańcuszki dają chrzestni- nie chcę się powtarzać. Srebrne łyżeczki, kubki itp. - niepraktyczne, wiem ze będą siedzieć w szafie albo o nich zapomną. Co jeszcze może być?
To może zwyczajnie koperta z pieniędzmi?
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley
-
fajna babka
- Jestem tu nowa :)
Jeśli jest piwoszem, to możesz mu kupić zestaw do samodzielnego ważenia piwa
Kupiłam taki 3 lata temu kuzynowi na urodziny i był bardzo zadowolony. W rewanżu dostaliśmy od niego kilka butelek jego produkcji. Fajne gadżety i prezenty urodzinowe można też kupić w tym sklepie SPAM
PODZIEKUJEMY ZA SPAM
PODZIEKUJEMY ZA SPAM
Z zasady nie mam problemu z wyborem prezentu, może dlatego, że nigdy nie kupuję ubrań. Zazwyczaj jest to jakiś gadżet albo najzwyczajniej coś praktycznego, w takich sytuacjach ratuje mnie sklep SPAM. Tak szeroki i różnorodny asortyment pozwala mi na dobór odpowiedniego prezentu dla danej osoby i oczywiście okazji.
PODZIEKUJEMY ZA LINK
PODZIEKUJEMY ZA LINK
Re: PREZENTY na świeta, urodziny itp
fajna na prezent, do tego jakiś alkohol, żeby chłopak miał co do niej wlaćence pisze:Piersiówka?
też myślę, że prezenty powinny być praktyczne. Jak dla chłopaka to warto pomyśleć o jakichś narzędziach, najlepiej podręcznych typu multitool albo o jakichś fajnych ubraniach (spodnie + koszula)456 pisze:Mój zawsze powtarza, że woli praktyczne prezenty niż coś co ma później leżeć. U niego praktyczne rzeczy to wody po goleniu, maszynki Wilkinsona (szczególnie Quattro), guma do stylizacji, różnego rodzaju męskie kosmetyki. Może coś w tą stronę?
No jak kupisz portfel RFID to nie będzie aż tak tradycyjnie i standardowoElcia83 pisze:A ja szukając odpowiedzi na innych forach, dowiedziałam się że jedna z dziewczyn chce kupić ostrzałkę do żyletek
To jest pomysł! Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje.
Ja chyba będę tradycyjna i kupię swojemu portfel.
podoba mi się ten, co myślicie?
I znow jak co roku bedzie ten sam problem co komu kupic 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No ja już mam dylematy co pokupować na święta a chcę w tym roku zacząć wcześniej żeby potem na ostatnią chwilę nie kupować.
zacisze.mielno.pl
Ja tam już tyle rzeczy kupiłam mojemu mężczyźnie, że ostatnio dostał kubek termiczny, bo nigdy nie ma rano czasu wypić kawy to przynajmniej ma na wynos ciepłątylka pisze:fajna na prezent, do tego jakiś alkohol, żeby chłopak miał co do niej wlać no tylko trzeba szukać takiej stalowej, porządnej
Ja tacie kupuje teraz na święta taki mega oryginalny scyzoryk z 24karatowym złotem od Victorinoxa, naprawdę jest mega! I cena też nie powala mimo takich dodatkówtylka pisze:też myślę, że prezenty powinny być praktyczne. Jak dla chłopaka to warto pomyśleć o jakichś narzędziach, najlepiej podręcznych typu multitool albo o jakichś fajnych ubraniach (spodnie + koszula)
Ja dostałam od faceta swojego właśnie takie etui RFID na karty kredytowe. Też bardzo fajna sprawa, bo do swojego portfela bardzo przywiązana jestemtylka pisze:No jak kupisz portfel RFID to nie będzie aż tak tradycyjnie i standardowo
Mój teraz dostał skórzaną kamizelkę i kolejne 2 sygnety 
Ja to dopiero dylematy na tegoroczne święta będę miała... Myślę i myślę i wymyślić nie mogę. Chociaż tyle, że zgodnie z T stwierdziliśmy, że zostajemy więc podstawowa opcja obejmuje prezent dla niego i dla córy.
No to o tyle fajnie. Ale my nawet jak nie pojedziemy do nikogo to i tak prezenty kupimy.
-
kaska.maska
- Jestem tu nowa :)
według mnie biżuteria do dobry pomysł na prezent dla bliskiej osoby
ja zamówiłam już w Abgold pierścionek z brylancikiem dla mojej mamy. Myślę, że na urodziny i święta to można się trochę szarpnąć 
I jak tam prezenty ? Cos temat malo aktywny przed swietami
Denerwują mnie pretensjonalne prezenty z okazji chrztu. to takie... piękne święto dla dziecka... takie... subtelne i takie powinne być moim zdaniem podarunki. Ja mojemu chrzesniakowi wybrałam coś z oferty LINK i nie żałowałam! A maluch się cieszyłkinga81 pisze:To ja mam dylemat co kupić na Chrzest jako ciocia. To druga dziewczynka więc zabawek, ubranek jest masa po pierwszej, poza tym po urodzeniu już dałam ubranka. Obrazki, łańcuszki dają chrzestni- nie chcę się powtarzać. Srebrne łyżeczki, kubki itp. - niepraktyczne, wiem ze będą siedzieć w szafie albo o nich zapomną. Co jeszcze może być?
DZIEKUJEMY ZA LINK
To i ja napiszę, co kupiliśmy 
Dla męża kupiłam słuchawki dla graczy - lubi grac to niech ma ;D
Córeczce (11 mcy) drewnianą kostkę manipulacyjną i drewniane instrumenty
Babciom - wywołamy obraz na płótnie
Teściowej - Krem na dzień (biodermokosmetyk) z komórkami macierzystymi
Teściowi - pas monterski
Moim rodzicom - bon na masaż
Dla męża kupiłam słuchawki dla graczy - lubi grac to niech ma ;D
Córeczce (11 mcy) drewnianą kostkę manipulacyjną i drewniane instrumenty
Babciom - wywołamy obraz na płótnie
Teściowej - Krem na dzień (biodermokosmetyk) z komórkami macierzystymi
Teściowi - pas monterski
Moim rodzicom - bon na masaż
Malami fajne prezenty
ja sie pochwale po swietach... bo tu akurat moga poczytac Ci co maja niespodzianke 
A to pewnie, że nie zdradzajHadassa pisze:Malami fajne prezentyja sie pochwale po swietach... bo tu akurat moga poczytac Ci co maja niespodzianke
właśnie skończyłam barszcz, ciasto na paszteciki rośnie więc mogę brać się za pakowanie
chyba najlepsza część tego wszystkiego
Pytanie o prezent dla rodziców nowo narodzonego dziecka
cześć.
Drogie Babki mam pytanie do Was, czy fajnym pomysłem jest wysyłka prezentu gratulacyjnego dla rodziców noworodka? Jeśli tak, to jakie mamcie patenty? Co najlepiej kupić?
Drogie Babki mam pytanie do Was, czy fajnym pomysłem jest wysyłka prezentu gratulacyjnego dla rodziców noworodka? Jeśli tak, to jakie mamcie patenty? Co najlepiej kupić?
Nie mozesz dac osobiscie? Jezeli to ktos bliski to wypada cos dac. A co to zalezy...
Ja zwykle szukam inspiracji w necie, bo zawsze przy wymyślaniu prezentu mam pustkę w głowie. Zwykle szukam czegoś co sama chciałabym mieć. Sporo inspiracji znajduję np na bizuteriadacom . Mają takie świeże spojrzenie i ciekawe propozycje 
Ewaewcia, na pewno miło by było rodzicom dziecka, gdyby dostali coś drobnego w prezencie. Na pewno coś dla dzieciaczka na plus 
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Najlepszym rozwiązaniem są praktyczne prezenty. Kupowanie zbędnych upominków nie ma sensu. To strata pieniędzy.
http://www.giftmania.com.pl/c/1984/tabl ... ntage.html
Właśnie też tak uważam, kupowanie prezentów, które nie są praktyczne, a wręcz zbędne nie ma sensu. Lepiej zainwestować w coś co może się przydać osoba obdarowanej.