Tampony czy podpaski?

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
lunka20
Miła Kobietka

Re: Tampony czy podpaski?

Post autor: lunka20 »

Ja wolę podpaski , tampony, to tylko mam w sytuacjach gdy idę na basen czy plażę.
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Ja tez uzywam zazwyczaj podpasek, a tampony sporadycznie w specyficznych sytuacjach - na basen, plażę...
luna1
Jestem tu nowa :)

Post autor: luna1 »

podpaski ale na koncówce tampony..
Awatar użytkownika
Renata.Bl
Miła Kobietka

Post autor: Renata.Bl »

podpaski z kawałkiem czegoś np watki

wstydzę się :woman:
Dagowa92

Post autor: Dagowa92 »

Tylko podpaski
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

Post autor: tinacleo »

na pewno bardziej wygodne są tampony, ale mimo wszystko - zgodnie z opiniami ginekologów - używam podpasek :)
stokrotkatorun

Post autor: stokrotkatorun »

Tylko podpaski...tampony sa niebezpieczne. .ale jak basen to trzeba czasem..))
karola32

Post autor: karola32 »

Tampony do pracy, na wyjścia itp bo wiadomo, komfort bez porównania. W domu jednak podpaski.
L...

Post autor: L... »

oleandra pisze:
Jakly pisze:Podpaski są okropne. Jednak tak ogólnie to wybieram kubeczek menstruacyjny. Wygodny jak tampon, a zdrowszy od obydwu.
Z kubeczkiem jest dużo zachodu, bo trzeba go za każdym razem czyścić i dezynfekować.
Przed każda miesiączka i po, 2razy na miesiac to dużo nie jest nie widze jaki w tym problem. Po każdej wymianie tylko sie przepłukuje.
A wygoda i komfort ogromny, mi wręcz zdarza sie zapomnieć ze to te dni.
katarzynkka86

Post autor: katarzynkka86 »

Do pracy czy na wyjścia jakieś to tylko tampony. To jednak jest wielki komfort. W domu jednak stawiam na podpaski. Na noc też tylko tampony. przynajmniej śpię wtedy bez stresu, że coś złego się w nocy wydarzy;) jak się z tamponów korzysta mądrze i rozsądnie to nic złego nie ma prawa się stać
Awatar użytkownika
nutka23
Miła Kobietka

Post autor: nutka23 »

Ja w domu i na noc podpaski zawsze te największą a jak gdzie wychodzę na długo to zawsze tampon super i podpaski tak dla bezpieczeństwa a nie wolno spać z tamponem tak mi sie wydaje tak mi kiedyś gin mówił.
Obrazek
Awatar użytkownika
muffinka
Miła Kobietka

Post autor: muffinka »

tampony bez dwóch zdań, ale zwykłę rosmanowe mi wystarczają, i tak to idzie do śmieci :)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

oleandra pisze:
Jakly pisze:Podpaski są okropne. Jednak tak ogólnie to wybieram kubeczek menstruacyjny. Wygodny jak tampon, a zdrowszy od obydwu.
Z kubeczkiem jest dużo zachodu, bo trzeba go za każdym razem czyścić i dezynfekować.
Pierwsze słyszę o takiej metodzie. Chętnie dowiem się więcej i poczytam artykuły na ten temat w Internecie.

Ja na co dzień - w pracy, na spacerze czy na zakupach - preferuję tampony, ale w domu zawsze używam podpasek. To zalecenie lekarza - tampony zbierają płyn, ale mogą blokować skrzepy krwi czy fragmenty tkanek, które potem zalegają w organizmie (a to może się skończyć nieprzyjemną niespodzianką w połowie cyklu, gdy nie spodziewamy się okresu). Najchętniej używam podpasek Always. Zaczęłam stosować je po porodzie, a więc w okresie, gdy moje ciało było poranione, podrażnione i obolałe. Podpaski spełniły swoje zadanie i nie podrażniły mnie. Stosuje się je komfortowo i są jednymi z najchłonniejszych produktów na rynku. Wersja SOFT ma miękką i delikatną powłoczkę. Poza tym, mają naprawdę duże rozmiary, więc nawet w nocy czuję się z nimi bezpiecznie i unikam nieprzyjemnych plam na pościeli. Moja siostra jest żołnierzem zawodowym i nawet na poligon zabiera właśnie podpaski Always (z uwagi na duży rozmiar i wysoką chłonność), a nie tampony :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ja nawet nie wiem czy na forum nie ma tematu o tych kubeczkach, ale w sieci tez na pewno coś znajdziesz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Mrs.B

Post autor: Mrs.B »

Ja na noc wybieram tampony ( są bardziej estetyczne ) a na dzień podpaskę bo wtedy kontroluję kiedy wymieniać :) Chociaż na jakieś imprezy czy wyjścia to wtedy też jednak tampony
Carmen_
Miła Kobietka

Post autor: Carmen_ »

Zdecydowanie podpaski. Tampony są niezdrowe!
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL :girlactive (polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
sejkzbrodos

Post autor: sejkzbrodos »

Jak widać każdy z produktów ma zarówno plusy jak i minusy. Każda kobieta powinna podejść do tej kwestii indywidualnie, być świadomą korzyści i zagrożeń. Wtedy wybierze produkt który w pełni ją zadowoli.
cocochanel2000

Post autor: cocochanel2000 »

w dzien tampony ob, w nocy podpaski, w ostatnie dni okresu albo podpaski albo wkladki
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

A ja powiem przewrotnie bo ani tampon, ani podpaska, a kubeczek menstruacyjny. To jest wygoda.
Moja pasja moim życiem!
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Ja od lat jestem przyzwyczajona do podpasek, po tamponach miałam kiedyś infekcję, ale odpowiednio stosowane są super, tylko nie na noc
grywalizacja na http://sanitera.pl
KasiaW
Miła Kobietka

Post autor: KasiaW »

Ja nigdy nie lubiłam tamponów aż do tego roku, gdzie mnie okres dopadł na wakacjach.... chciałam popływać i cóż tylko tampon na ratunek :)

Mnie właśnie ten kubeczek w ogóle nie zachęca. Dopóki mogę zostanę przy podpaskach jednak.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

A te kubeczki to wlasnie sie podobno albo kocha albo nienawidzi :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
preciosa

Post autor: preciosa »

Tylko tampony. Dzięki nim czuję się jakbym w ogóle nie miała okresu. Podpaski z kolei tworzą wrażenie "pieluchy" i braku higieny. Nic mnie do nich nie przekona :)
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Ja znowuż wolę podpaski, bo lepiej kontroluję swoją miesiączkę, wiem kiedy zmienić i tak dalej. Z tamponami nigdy do końca nie wiem czy jest jeszcze suchy, czy zaraz mi przecieknie. Z drugiej strony, w Hiszpanii w lecie nie ma opcji, żeby założyć podpaskę bo odparzenie gwarantowane. Dlatego latem jestem zmuszona do używania tamponów, zimą raczej podpaski, choć tampony czasem też w różnych sytuacjach, kiedy nie chcę nic tam czuć między nogami. Na noc zawsze tylko podpaski, nigdy nie ubrałam tampona do spania.

A marki obojętne, zazwyczaj pierwsze z brzegu marketowe.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksndra
Miła Kobietka

Post autor: Aleksndra »

Tampon ów używam głównie na pływalni, sali fitness, i wszędzie tam gdzie chce mieć np. swobodę ruchu. Podpaski na noc lub jeżeli nigdzie się specjalnie nie wybieram.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
ODPOWIEDZ