Każda z Was na pewno zna światowej klasy torby louis vuitton, co sądzicie o tych torbach? Może posiadacie jakieś ? Czy oby na pewno warte są swojej ceny?
Na rynku aż roi się od replik tej marki, czy Waszym zdaniem to coś złego nosić replikę nawet za 500 zł ? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy w ogóle podobają się Wam repliki tej znanej marki ?
Czekam na Wasze opinie
1.Portfel
2.Torba
3.Torba numer 2
Czy któraś pozycja podoba się Wam?
Oryginalne torby bardzo podobne Louis Vuitton ceni sobie na kilka a nawet kilkanaście tysięcy złoty. Czy to nie przesada? Jak myślicie?
"Kobieta jest arcydziełem wszechświata"
Gotthold Ephraim Lessing
Jak na mój gust są okropne ;/ A cena zwaliła mnie z krzesła. Choć nawet jakbym miała worek pieniędzy to bym ich nie kupiła. Kompletnie nie w moim stylu.
Ja też nie lubię replik, bo nie umywają się do oryginałów. To jest to samo np. z zegarkami: w sumie zadna replika nie może być jak oryginał. Tylko oryginały są dokładne i wygladają ładnie. Czegoś innego nie kupiłabym i nie nosiłabym na ręce. Więc tak szukam nowych zegarków marki TAG Heuer i znalazłam tylko oryginalne. Kupiłam jeden i jestem zadowolona.
Ostatnio zmieniony pt mar 22, 2013 1:51 pm przez krolowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat idealny nigdy nie istniał, są tylko piękne ulotne chwile.
krolowa pisze:Ja też nie lubię replik, bo nie umywają się do oryginałów. To jest to samo np. z zegarkami: w sumie żadna replika nie może być jak oryginał. Tylko oryginały są dokładne i wyglądają ładnie. Czegoś innego nie kupiłabym i nie nosiłabym na ręce.
z zegarkami się nigdy nie spotkałam, ale za to patrzcie na tą podróbę: spam
mi przypomina chanel a wam?
Ostatnio zmieniony pt wrz 13, 2013 6:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:spam
AnaStazJa pisze:Jak na mój gust są okropne ;/ A cena zwaliła mnie z krzesła. Choć nawet jakbym miała worek pieniędzy to bym ich nie kupiła. Kompletnie nie w moim stylu.
krolowa pisze:Ja też nie lubię replik, bo nie umywają się do oryginałów. To jest to samo np. z zegarkami: w sumie żadna replika nie może być jak oryginał. Tylko oryginały są dokładne i wyglądają ładnie. Czegoś innego nie kupiłabym i nie nosiłabym na ręce.
z zegarkami się nigdy nie spotkałam, ale za to patrzcie na tą podróbę: spam mi przypomina chanel a wam?
hmmm wiesz co.. tej pieszej bym nie kupiła.. ze zdjęć..ale ta jest taka.. znowu.. pospolita..tylko to kółeczko ja ratuje...
Ja znalazłem taką stronę sklepu internetowego Miss Wish - spam
Na tej stronie są dostępne super torebki znanych projektantów - Celine, Prada, Givenchy, Michael Kors. Może typowo ich to przesadziłem. Te torebki są bardzo podobne. Są oczywiście oryginalne, jakiejś tam swojej firmy. Ale naprawdę jakościowo i gatunkowo są znakomite. No i na naszą polską wąską kieszeń.
Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować.
Ostatnio zmieniony pt wrz 13, 2013 6:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:spam
ja właśnie zamówiłam replikę Louis Vuitton i powiem Wam, że wygląda jak oryginał. Sprzedawca przesłał mi zły model, moja mama ma taką oryginalną i różnić NIE MA! super sprawa, jak coś to sprzedaje ją teraz za tyle co kupiłam!
alenna pisze:Ogólnie nie lubię podróbek. Kojarzy mi się to z takim lansem szczerze mówiąc i chęcią pokazania: "stać mnie".
Osobiście też tak uważam - jak Cię nie stać na oryginał to nie kupuj podróbek. A najbardziej rozwala mnie widok: torebka niby LV, sukienka ze słabej jakościowo bawełny z bazarku i klapki z popularnej sieciówki za 29,99 PLN...No sorry!
Dla mnie to kupuje się taką torebkę wyłącznie dla szpanu! Nikt normalny nie wyda takiej kasy ze względu na model, bo dla mnie to tylko niespecjalna torebka
Przede wszystkim nawet oryginalne torebki Louis Vuitton są brzydkie, całe w ten charakterystyczny wzorek - strasznie mi się to nie podoba. Tym bardziej repliki wydają mi się być strasznie szpanerskie i szpetne.
If you could only see the beast you've made of me
I held it in but now it seems you've set it running free
Screaming in the dark, I howl when we're apart
Drag my teeth across your chest to taste your beating heart...
Moim zdaniem replika nigdy nie dorówna nawet w połowie do oryginału. Chodzi głównie o jakość torebek,te oryginalne są zdecydowanie lepsze,a tańsze repliki nie wytrzymują więcej niż dwa sezony,znam to z własnego doświadczenia.
Przede wszystkim piękny wygląd o raz wysokiej klasy materiały jakie zostały zastosowane aby wykończyć torebkę. Bardzo mi się podobają,ale cenowo też stoją wysoko,nie każdy może sobie na nie pozwolić.
Dla mnie w ogóle motyw patternu jest już tandetny niestety. I nie ma już nawet znaczenia czy to oryginał czy podróba. Teraz każdy ma pattern (największe marki i domy mody jak LV, Michael Kors, Gucci, a w Polsce np. Wittchen) i słabe to jest. O.
Torebka musi byc ladna. Wiadomo, ze nie kazdy moze sobie pozwolic na wydatek rzedu kilku tysi, zeby miec jakas super markowa. Ale na przyklad marki takie, jak sa w tym sklepie zazwyczaj juz jakis poziom reprezentuja.
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2014 11:25 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:SPAM
Ja wychodzę z założenia, że jeśli na coś mnie nie stać to trudno. Nie kupuję podróbek. A już na pewno nie zdecydowałabym się na zakup jakiejś bardzo charakterystycznej torebki/butów itp. wiedząc, że kupuję podrabiany bubel.