Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
Witam was
słuchajcie..... Chciałabym was spytać o jedną
teorię dotyczącą wyrywania zębów. a mianowicie
słyszałam (i to nie od jednej osoby)
że po wyrwaniu zęba, reszta delikatnie się rozchodzi ?
Czy to prawda ? może któraś wyrwała i faktycznie
zauważyła takie zachowanie ząbków ?
Z tego, co wiem, to prawda - jak usuniesz np. szóstkę, to reszta zebów będzie chciała wypełnić to miejsce, dlatego powinno się wstawić implant lub mostek, żeby nie dopuścić do skrzywienia zębów. Tu masz przed drugim akapitem opis kilku przykrych konsekwencji: http://www.biomedical.pl/aktualnosci/gd ... -3464.html
Też mi się wydaje że może to być prawda, ja na przykład wyrywałam ósemki w Dormedzie, ponieważ nie zmieściłyby mi się w łuku i powykrzywiałoby mi zęby.
ja również wyrywałam w Dormedzie i zęby mi się trochę przesunęły, ale mój lekarz twierdził, że to nie jest reguła, to zależy od budowy szczęki itp. ale wiem, że niektorym ładnie się przesuwają, mojej siostrze np ładnie się zeszły i nie widać, że miała wyrywane.
storczyk_12 pisze:ja również wyrywałam w Dormedzie i zęby mi się trochę przesunęły, ale mój lekarz twierdził, że to nie jest reguła, to zależy od budowy szczęki itp. ale wiem, że niektorym ładnie się przesuwają, mojej siostrze np ładnie się zeszły i nie widać, że miała wyrywane.
a ja miałam więcej szczęścia niż rozumu xD
w wieku 15-16 lat miałam usuwaną 4. No i oczywiście to tak średnio wygląda bo ząbka nie ma (nie wstawiałam tam nic). Ale dzięki temu że jest tam szpara to nie musiałam zębów mądrości wyrywać bo mi się zmieściły
Ja miałam wyrywane 6 i 7 z obu stron na dole i nie zauważyłam żeby mi się zęby rozchodziły. Zależy jakie kto ma kości, zęby i geny. U każdego ząbki mogą zachowywać się inaczej
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.