ence napisał(a):Jak w potrawie jest glutaminian sodu, albo inny wzmacniacz to dla mnie to nigdy nie smakuje dobrze.
paradoks. glutaminian naprawdę wzmacnia smak i to w dobrą stronę. Ale niestety często jest tak, że skoro jest glutaminian to jest też mnóstwo składników, które na ten smak wpływają czyli wspominana niedobra chemia.
Kayira napisał(a):to na pewno
niestety mięsa, warzywa .... wszystko jest sztucznie doprawiane...
dlatego przynajmniej robiąc sos wolę już nie dodawać torebki
No i tu pojawia się problem szybkiego obiadu...
Ja mam zasadę, że im warzywko ładniejsze tym mniej smaczne- najlepsze są brzydkie pomidory czy nie do końca rozwinięty kalafior...
linka_91 napisał(a):Czyli jednym słowem uznajemy danie za "bezpieczne"
No nie wiem do końca, spora dawka węglowodanów- na kolacje zostaną same marchewki