żółte plamy pod pachami
żółte plamy pod pachami
Witam. U mojego chłopaka na białych bawełnianych bluzkach pod pachami pojawiły się żółte plamy pod pachami widoczne pod słońcem. Macie może jakieś sposoby jak je usunąć ? Nie są to świeże plamy mają gdzieś około 2 miesięcy, próbowałam vanisha ale nie dało rady. Byłabym wdzięczna za pomoc
Re: żółte plamy pod pachami
Sprobuj te koszulki namoczyc w wodzie z Domestosem .
Czesto jest skuteczniejszy w usuwaniu krnabrnych i starych plam ,anizeli super srodki ktorych
najczesciej skutecznosc oceniana jest poprzez szumna reklame.
Czesto jest skuteczniejszy w usuwaniu krnabrnych i starych plam ,anizeli super srodki ktorych
najczesciej skutecznosc oceniana jest poprzez szumna reklame.
A domestos nie zniszczy koszulki, nie pozostanie jakiś nieprzyjemny zapach
hmmmz tego co mi się kojarzy to chyba amoniak był najlepszy...
Można spróbować z octem.. i chyba z wodą z sodą oczyszczoną..
Można spróbować z octem.. i chyba z wodą z sodą oczyszczoną..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Po occie będą śmierdziały koszulki, a amoniaku nie mogę dostać, w internecie też nie znalazłam
No właśnie po Domestosie- zależy jaki materiał masz- może się koszulka naciągnąć..
Ja bym spróbowała jeszcze kilka razy Vanisha i zalej wrzątkiem i zostaw przez noc... jak tak robiłam to zawsze pomagało, nawet po mentosach ślad z białych spodenek udało się mi usunąć
Ja bym spróbowała jeszcze kilka razy Vanisha i zalej wrzątkiem i zostaw przez noc... jak tak robiłam to zawsze pomagało, nawet po mentosach ślad z białych spodenek udało się mi usunąć
Jeżeli potem ją porządnie wypierzesz, to nie powinno czuć zapachu occtu
Możesz poszukać specjalnych mydełek odplamiających [do znalezienia choćby w rossmanie], w moim przypadku świentie radziły sobie z plamami wszelakimi ; )
Wazne jest bys dobrala odpowiednie proporcje wody i domestosa i wszystko bedzie w porzadku.onaa1 pisze:A domestos nie zniszczy koszulki, nie pozostanie jakiś nieprzyjemny zapach
Po wielokrotnym plukaniu zapach zawsze znika.
Zreszta ja zawsze dodaje do prania kolorowego i bialego 3 lyzki domestosa do pralki kiedy piore.
Bielizna jest naprawde super czysta i ladnie pachnie.
Jakos nigdy nie zniszczylam sobie zadnej bielizny ani tez odziezy.
Czesto piore dodajac domestosa w rozcienczeniu spodnie i inne czesci garderoby.
Chce powiedziec, ze domestos dezynfekuje tez bielizne, co jest bardzo wazne.
Piore w takiej mieszance z domestosem bawelniane rzeczy jak i inne ktore sa poplamione i jestem naprawde
bardzo zadowolona.
Inne szeroko reklamowane srodki moim zdaniem nie umywaja sie do domestosa , z Vanishem wlacznie.
Czesto piore tez poslanie mojego piesia i jak dotychczas piesio sie na nic nie skarzy.
-
clementaine
- Miła Kobietka
Czymkolwiek zrobisz i tak na początek będzie śmierdzieć ;p potem jak będziesz prała, to zapach powinien zniknać 
Ja na takie żółte plamy robię papkę z sody i namaczam na trochę. Potem normalnie do pralki z praniem i śladu nie ma.
Kupiłam kiedyś taki środek na żółte plamy i też był dobry...
U mnie tez sie sprawdzaAsiaa pisze:Ja na takie żółte plamy robię papkę z sody i namaczam na trochę. Potem normalnie do pralki z praniem i śladu nie ma.
Jak papkę z sody dodajesz do tego coś jeszcze
Dezodorant trzeba zmienić 
Spróbuj Vanisha Gold, możesz go rozmieszać z wodą i pocierać plamy, namaczać lub dodać do pralki do zwykłego prania. U mnie ten do białego radzi sobie świetnie z plamami pod pachami i nie tylko. Tylko trzeba się trzymać podanych ilości proszku i czasów (namaczania/pocierania), w innym przypadku może zniszczyć tkaninę.
a dezodorant nie zawsze jest winny plam pod pachami, czytałam gdzieś ze to bardziej wina potu niz dezodorantu...
-
Malineczka
- Jestem tu nowa :)
Przecież są takie dezodoranty przeciw białym/żółtym śladom (do czarnych i białych ubrań) i wydaje mi się, że to pomaga... Bo usunięcie potem takich plam z ubrań nie jest takie proste... ale faktycznie soda mogłaby pomóc, bo ma właściwości wybielające (z tego co wiem) tylko nie wiem czy nie zniszczy koszulek... 
A co poradzi sobie po jasnych śladach po dezodorancie na ciemnych koszulkach ??Asiaa pisze:Ja na takie żółte plamy robię papkę z sody i namaczam na trochę. Potem normalnie do pralki z praniem i śladu nie ma.
@Hadassa obawiam się, że chyba nic. Mam większość ciemnych rzeczy w szafie i niestety pomogła dopiero zmiana antyperspirantu. Spierałam z mojej ulubionej koszulki (niestety już tylko "po domu") z Jacka Danielsa antyperspirant chyba z pół roku.
W końcu się sprał cudem jakimś.
Deo juz dawno zmieniony... tylko wlasnie czasem widze jeszcze jakied stare plamy...
Pozostaje prać do bólu...
Ja dodawałam płynów do prania ciemnych tkanin oprócz proszku, trwało to i trwało ale z większości poschodziło.
Pewnie tak będę robić..
Choć i tak mam wrażenie , że po wszystkich zabiegach, jest już lepiej i plamy nie są tak widoczne...
Choć i tak mam wrażenie , że po wszystkich zabiegach, jest już lepiej i plamy nie są tak widoczne...
No to trzymam kciuki, żeby się udało. 
Przy kazdym wrzuceniu do prania dawalam troche wanisza na material pod pachami. Plamy ktore byly sa mniej widoczne. A nowych nie ma