Związek z młodszym o 7 lat partnerem [obawy mężczyzny]

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
PioreQ
Jestem tu nowa :)

Związek z młodszym o 7 lat partnerem [obawy mężczyzny]

Post autor: PioreQ »

Witam panie :)
Nazywam się Mateusz. Mam 19 lat.
Wiem,wiem - to forum dla kobiet. Jednak uważam,że nigdzie indziej jak tu mógłbym znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytania, które może są zbędne ?

Otóż 13 Grudnia poznałem pewną kobietę. Przez pomyłkę wsiadła nie w ten autobus który jechał w zgoła innym kierunku. Dzięki temu,że znam się z kierowcami,znajomy kierujący poprosił mnie o pomoc,gdyż sam nie umiał pomóc pasażerce. Wtedy po prostu zaopiekowałem się ową panią. I od tego się zaczęło , później się spotkaliśmy rozmowy były naprawdę na poziomie i oboje byliśmy z nim zadowoleni co sama mi wiele razy aprobowała.
Problem rzeczywiście pojawił się właśnie na tle wieku, choć sam starałem się tego nie poruszać bo w sumie ... zależało mi na tej znajomości. Rzadko się widujemy oboje mamy szkolę i pracę.
Zawsze nasze spotkania mają charakter randek choć ona wstrzymuję każdy krok dalej .. gdy sam mam dużo na głowie - sama się odzywa pyta.
Jej zachowanie jak poprawianie fryzury czy dotykanie mnie w rożnych miejscach również interpretuje w ten sposób. Widzę,że zawsze kiedy się spotkamy wprost promienieje - więc gdzie pojawia się problem ? Kiedy dochodzi do czego więcej - zawsze od tego ucieka i blokuje to.
W sumie to ja również się obawiam ... Jest kobieta blisko 30 lat .. tym bardziej,że jest skromną i rozsądna osobą. Może to,że los rzucił ją, że wychowywała się w Białorusi gdzie "postęp" który nie zawsze jest dobry tam jeszcze nie dotarł ?? Ona chcę rodziny -ja wychowując się bez ojca też tego pragnę .. w chwili obecnej owszem rozwój zawodowy też jest dla mnie ważny,ale potrzeba ciepła rodzinnego i stabilności również. To jest wg. mnie najcięższy problem między nami.
Chodź boje się podejść do tego tematu wiem, że ona najprawdopodobniej boi się, że ją zostawię , wymienię na nowszy model etc. to naturalna tak samo jak obawiam się, że jestem za młody. Sam też zresztą boję się, że będzie przez to,że ja chcę się jeszcze uczyć ... dużo pracować , że będzie nieszczęśliwa .. sam chcę poczekać jeszcze z założeniem rodziny , wyjechać z kraju , zdobyć doświadczenie za granicą ona o tym przecież wie .. co może być kolejnym impulsem mówiącym nie .. przecież dopóty nie dostanie oficjalnie obywatelstwa o dalszych podróżach nie ma większej mowy.. A Wiadomo,że jeśli pojawiło by się dziecko to takie ciągle podróże dla młodego dziecka nie są dobre ...i sam nie chcę dziecku tego fundować zważając na moje dzieciństwo.
Ostatni nasz pobyt na dyskotece z jej koleżankami też mi sporo uświadomił .. po raz kolejny jak byliśmy sami spytała o wiek .. powiedziałem przecież to samo po czym za chwilę uciekła do koleżanek a tak naprawdę o czym dowiedziałem się później do łazienki ... I z tym również czuję się źle ... przecież powinienem wtedy tam być .. a jednak mnie było .. Później przez cały wieczór była "niedostępna" choć tańczyliśmy .. z jej koleżankami tańczyłem - ona ciągle była niedostępna ...nie tylko dla mnie .. do innych którzy ją chcieli zaprosić odrzucała ich - ja podobnie robiłem z paniami które kręciły się wokół mnie, później specjalnie odciąłem się od dziewczyn .. po 2-3 piosenkach przyleciała kiedy tańczyłem normalnie sam bez nikogo .. "Mateusz - my wracamy" oczywiście wróciłem z nimi ... Późniejsze rozmowy .."Ooo... Mateusz sobie tam znalazł jakąś " - interpretuję to jako zazdrość która przecież sam chciałem wzniecić by odpowiedzieć na swoje pytanie czy jest coś na rzeczy . Gdy ją odprowadzałem chociaż oczywiście na siłę chciała wracać sama , przy bloku pocałowałem ją z policzek co prawda bliżej było to ust ... teraz ponownie jest "niedostępna" i zasłania się koleżeństwem ... Sytuacja powtarza się do cholery co jakiś czas.. :?
Sam osobiście wiem,że zależy mi na tym .. natomiast sam trochę krępuję się z taką rozmową .. co wy sądzicie o takim postępowaniu ?
Może po prostu trzeba czasu by mogła mi naprawdę zaufać ?
Za wszystkie odpowiedzi Serdecznie dziękuję 8-)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Związek z młodszym o 7 lat partnerem [obawy mężczyzny]

Post autor: Jamelia »

Ja kiedys odrzuciłam chłopaka bo był o rok ode mnie młodszy ,teraz zaluje ale to juz nie ma nic do rzeczy.Chce ci powiedziec ze jednak taka roznica wieku jest znaczaca, na pewno to ja blokuje przede wszystkim. Najlepiej by było gdybyscie szczerze pogadali,co i jak. No bo domyslac sie to bez sensu. Lepiej wiedziec na czym sie stoi,albo dajecie sobie szanse albo nie.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Paula_s22
Miła Kobietka

Post autor: Paula_s22 »

Boi sie Twojego wieku to pewne powinieneś udowodnić jej że jestes rozsadnym dojrzałym mężyczną godnym zaufania. Im dłużej będą trwać takie gierki tym gorzej. Brakuje tu szczerej rozmowy. Postaw wszystko na jedna karte wóz albo przewóz. Zapytaj jej co ona myśli o tym wszystkim zanim Ty powiesz jej czego chcesz. Każde z was nic nie straci na tym by dać sobie szanse.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

na miosci wiek niema znaczenia mój kuzyn ma zone o 12 lat starsza i sa szczęśliwym małzenstwem brali slub to on miał niespełne 22 lata a ona już była po 30stce
kamu789

Post autor: kamu789 »

Ja osobiscie uwazam, że różnica wieku gdy facet jest młodszy może być bardzo dobra!
Szczególnie jesli chodzi o sex.
http://pl.horoskop.com/
aldo

Post autor: aldo »

7 lat to nie tak dużo. Całkiem normalnie, są znacznie związki z większą różnicą wieku i wychodzi im to na dobre.
A wiesz, jak powinno zostać prawidłowo napisane i złożone zezwolenie na osiedlenie się w konkretnym kraju? Wbrew pozorom nie jest to wcale takie łatwe.
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Przede wszystkim radzę Ci wszystko przemyśleć czy aby na pewno Twoje uczucie do niej nie jest chwilowe, bo teraz starasz się ją do siebie przekonać, do tego co odczuwasz ale gdy Ci się odmieni a ona przekona się do Ciebie, to poważnie ją zranisz.
Jeśli Ci faktycznie na niej zależy, jesteś pewien co do niej czujesz to powinieneś postawić na szczerą, długą rozmowę z nią.
Druga sprawa -nie dziw się, że tak się zachowuje. Młodość nie wieczność w dodatku związek dojrzałej kobiety z chłopakiem, który dopiero staje się mężczyzną jest pełen obaw. Zrozum ją troszkę. Nie chodzi o to co masz w głowie, czy chciałbyś stworzyć z nią rodzinę, czy jesteś pewien tego co czujesz, czy jesteś odpowiedzialny, masz głowę na karku, pomimo młodego wieku -wiesz czego chcesz. Ona będzie się starzeć a obok Ciebie będzie sporo młodych, pięknych kobiet. To może być ciężkim murem do zburzenia.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Serduszko27
Miła Kobietka

Post autor: Serduszko27 »

Racja wiek nie ma znaczenia , moja siostra jest z facetem o 10 lat młodszym od siebie ona ma 40 a on 30 lat wiec ja np. nie widze nic przeciw dla takich zwiazkow, aczkolwiek widze ze ona się czegos obawia a może kiedyś została mocno skrzywdzona i dlatego unika zblizen i rozmow. Po prostu musicie porozmawiać szczerze i postawić jasno sytuacje.
ODPOWIEDZ