Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Coca_Cola
Jestem tu nowa :)

Re: Czy mogę być w ciąży? Pomocy!

Post autor: Coca_Cola »

eka pisze:Od tego czasu do teraz nie kochałam się z partnerem,

eka pisze:zawsze gdy była jakakolwiek wątpliwość co do tego czy mamy coś na rękach wycieraliśmy się oboje czy to husteczkami, czy pościelą, czy o inną część ciała.

Przeczytaj to co napisałaś jeszcze raz. Jak możesz zajść w ciąże jeśli (sama napisałaś): nie kochałaś się z partnerem i jeśli było coś [sperma/preejakulat] na ręce/nodze/nosie/policzku/klatce/etc wycieraliście.? Nikłe szanse, o ile nie zerowe.

A na nieregularny okres polecam wybrać się do ginekologa.
Ciepluch

Re: objawy. pomocy!!!

Post autor: Ciepluch »

zrobiła wczoraj test i wyszedl negatywny wiec nie wiem czy mam sie bac:(
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Re: objawy. pomocy!!!

Post autor: lokowka »

a czemu po prostu nie pójdzie do ginekologa?
Majka22

czy mogę być w ciąży ?

Post autor: Majka22 »

Hej!
2 tygodnie temu odbyłam pierwszy stosunek ze swoim chłopakiem, kochaliśmy się bez zabezpieczenia 3dni po miesiączce i wytrysk miał na mój brzuch nie do pochwy. cały czas mam wrażenie że boli mnie brzuch od miednicy aż około 5cm nad pępkiem, czasami też jest mi niedobrze. czy jest możliwe że jestem w ciąży ? mogła część plemników uwolnić się we mnie przed erekcją ?
perfectly_imperfect

Re: czy mogę być w ciąży ?

Post autor: perfectly_imperfect »

Lekarzem nie jestem, ale proponuję test ciążowy lub wizytę u ginekologa;)
Pamiętajmy, że wytrysk to jedno, a przed wytryskiem mogło Twojemu chłopakowi coś "wyskoczyć" ;)
A jeśli ciąża Cię przeraża - proponuję zabezpieczenie - po co się denerwować? :)) A chłopak powinien zrozumieć, skoro zależy mu na Tobie;))
nina19

nie mam miesiączki:(

Post autor: nina19 »

nie mam już od dwóch miesięcy okresu.Bałam się że jestem w ciąży bo współżyłam z chłopakiem jednak zawsze się zabezpieczamy.Zrobiłam test po miesiącu od ostatniego współżycia ale wynik był na szczęście negatywny .Postanowiłam poczekać.Tydzień później test znowu zrobiłam i znów negatywny.Co może być nie tak.Czy dwa testy mogłyby się mylić?Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
justynaa

Re: nie mam miesiączki:(

Post autor: justynaa »

a może to po prostu opóźnienie ;) nie wydaje mi się, żeby dwa testy się mogły mylić ;) ja bym na wszelki wypadek poszła do lekarza żeby sprawdzić co może być przyczyną, jednak jak napisałam na początku, może to dłuższe opóźnienie.. ;)
' Biegnę przed siebie nieznaną mi drogą
nie wiem gdzie, po co i nie wiem dla kogo '
nina19

Re: Pomocy ciąża?

Witam.Aby zajść w ciążę teoretycznie potrzeba dużej ilości spermy która musi się dostać głęboko do pochwy,jednak to co mówisz nie ma na to szans.Przez majtki Mógł się przedostać np jeden plemnik który potem miał jeszcze długą drogę przez wargi sromowe i pochwę gdzie dopiero dociera do komórki jajowej.Poza tym jeszcze musiałabyś mieć dni płodne w ten dzień lub pare dni wcześniej.Więc jak widzisz szanse są znikome:)
nina19

HEJ:)Ja również nie mam jakiś czas miesiączki.Spóźnia mi się dwa miesiące więc robiłam test ciążowy dwa razy który wykazał że nie jestem w ciąży a pomimo to i tak się boje .NIe pójdę do ginekologa ale też nie wiem co sie dzieje.Chciałabym być w twojej sytuacji bo akurat w twoim przypadku ciąża jest nie możliwa.Na pewno to chwilowe opóźnienie bo sama mówiłas że masz nieregularne miesiączki.Powodzenia
Melisa

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: Melisa »

idź do lekarza. wątpie żebyś była w ciąży.

My chcieliśmy starać się o dzidzIusia, wszysTko sobie obliczyłam, że bede miala plodne na wyjazd do ukochanego, a tu okres spóźnił mi sie aż dwa tygodnie, a więc byłam u niego ostatni i pierwszy tydzien cyklu, a więc nic z tego :(
szkoda
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Re: nie mam miesiączki:(

Post autor: Tinuviel »

nina19 pisze:nie mam już od dwóch miesięcy okresu.Bałam się że jestem w ciąży bo współżyłam z chłopakiem jednak zawsze się zabezpieczamy.Zrobiłam test po miesiącu od ostatniego współżycia ale wynik był na szczęście negatywny .Postanowiłam poczekać.Tydzień później test znowu zrobiłam i znów negatywny.Co może być nie tak.Czy dwa testy mogłyby się mylić?Proszę o pomoc
Bardzo możliwe, że to zwykły stan zapalny i dlatego Ci się okres spóźnia. Jeżeli się zabezpieczacie i testy wyszły negatywne to moim zdaniem nie ma się czym martwić. Z moim poprzednim chłopakiem bardzo często kochaliśmy się bez prezerwatywy (jak ja to mówię "nie ślinił się") i wszystko było ok. Oczywiście wychodził ze mnie przed wytryskiem.
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Awatar użytkownika
Coca_Cola

nina19 pisze:HEJ:)Ja również nie mam jakiś czas miesiączki.Spóźnia mi się dwa miesiące więc robiłam test ciążowy dwa razy który wykazał że nie jestem w ciąży a pomimo to i tak się boje .NIe pójdę do ginekologa ale też nie wiem co sie dzieje.Chciałabym być w twojej sytuacji bo akurat w twoim przypadku ciąża jest nie możliwa.Na pewno to chwilowe opóźnienie bo sama mówiłas że masz nieregularne miesiączki.Powodzenia
Sory za brutalność, ale seksić się jesteś gotowa ale na pójście do ginekologa już nie?
Paranoja.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Chyba większość dziewczyn które tu pytają czy mogą być w ciąży tak naprawdę nie jest gotowa na to by uprawiać sex.Jeżeli tak się boicie zajścia w ciążę to zacznijcie stosować antykoncepcję albo w ogóle nie uprawiajcie sexu.Czasem jak czytam o tych obawach i podejrzeniach a nie było w ogóle możliwości by dziewczyna mogła zajść w ciążę to nie wiem czy płakać czy się śmiać i zastanawiam się czy to piszą dziewczynki z podstawówki czy nasze społeczeństwo jest tak słabo wykształcone w tej kwestii.Masakra!!!
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Awatar użytkownika
Coca_Cola

mycha25 pisze:Chyba większość dziewczyn które tu pytają czy mogą być w ciąży tak naprawdę nie jest gotowa na to by uprawiać sex.Jeżeli tak się boicie zajścia w ciążę to zacznijcie stosować antykoncepcję albo w ogóle nie uprawiajcie sexu.Czasem jak czytam o tych obawach i podejrzeniach a nie było w ogóle możliwości by dziewczyna mogła zajść w ciążę to nie wiem czy płakać czy się śmiać i zastanawiam się czy to piszą dziewczynki z podstawówki czy nasze społeczeństwo jest tak słabo wykształcone w tej kwestii.Masakra!!!

Do Twojej wypowiedzi dodam jeszcze, że ginekolog też człowiek i nie gryzie.
Nie zje nas na wizycie.
Jula27_bies

Post autor: Jula27_bies »

Witam, na forum jestem nowa;) mam pytanko do was a mianowicie:
od 2 lat biorę tabletki Rigevidon, w poniedziałek tydzień temu wzięłam pierwszą tabletkę po okresie, w sobotę zapomniałam wziąć, nawet nie wiem jak to się stało. W niedzielę przyjęłam o stałej porze, nawet nie zauważyłam, że poprzedniego dnia nie wzięłam, dopiero dzisiaj rano przy braniu kolejnej zauważyłam że mam ich coś za dużo;/
w sobotę i w niedzielę kochałam się z mężem, jak myślicie mogę być w ciąży?
Pozdrawiam
Melisa

Post autor: Melisa »

Gdy zapomniałaś tylko jednej tabletki raczej mało prawdopodobne :)
Jula27_bies

Post autor: Jula27_bies »

Tabletki biorę dalej i za parę dni mam zamiar zrobić test ciążowy.
Czy przy tabletkach jest większe prawdopodobieństwo że test wyjdzie błędnie?
Mariola2012

Czy jest możliwość że jestem w ciąży ? Pomocy

Post autor: Mariola2012 »

Hey ;D Jestem tu na forum nowa i mam nadzieje że mi pomożecie . Zapomniałam wziać jednej tabletki w trzecim tygodniu, zamiast 21 wzięłam 20 ;/ Zapomniałam wziać 18 lub 19 tabletki i jednego dnia nie wzięłam i dalej brałam tabletki .Zrobiłam siedmiodniową przerwę tak jak zawsze w 7 dniowej przerwie miałam stosunek . Czy w przerwie 7-dniowej mogę zajść w ciążę, jeśli zapomniałam wziąć jedna tabletkę? I czy jestem całkowicie zabezpieczona .Dodam że w czasie tej siedmiodniowej przerwy dostałam okres tak jak powinnam i biorę już tabletki od ponad 3 lat .I wiem że jak zapomniałam wziąć tabletki powinnam zacząć brać nowe opakowanie bez przerwy . Z Góry dziekuję za pomoc ;)
nina19

Coca_Cola pisze:
nina19 pisze:HEJ:)Ja również nie mam jakiś czas miesiączki.Spóźnia mi się dwa miesiące więc robiłam test ciążowy dwa razy który wykazał że nie jestem w ciąży a pomimo to i tak się boje .NIe pójdę do ginekologa ale też nie wiem co sie dzieje.Chciałabym być w twojej sytuacji bo akurat w twoim przypadku ciąża jest nie możliwa.Na pewno to chwilowe opóźnienie bo sama mówiłas że masz nieregularne miesiączki.Powodzenia
Sory za brutalność, ale seksić się jesteś gotowa ale na pójście do ginekologa już nie?
Paranoja.
sęk w tym że nie mogę iść do ginekologa.Poza tym chodzę regularnie.Pewna rada na przyszłość.Jak chcesz krytykować to zapoznaj się ze wszystkimi faktami.Słowami "nie pójdę do ginekologa" stwierdziłas że nigdy nie byłam,boję się lub jestem nie gotowa?Zamiast odpowiedzieć na pytanie to czepiacie sie odpowiedzi
nina19

mycha25 pisze:Chyba większość dziewczyn które tu pytają czy mogą być w ciąży tak naprawdę nie jest gotowa na to by uprawiać sex.Jeżeli tak się boicie zajścia w ciążę to zacznijcie stosować antykoncepcję albo w ogóle nie uprawiajcie sexu.Czasem jak czytam o tych obawach i podejrzeniach a nie było w ogóle możliwości by dziewczyna mogła zajść w ciążę to nie wiem czy płakać czy się śmiać i zastanawiam się czy to piszą dziewczynki z podstawówki czy nasze społeczeństwo jest tak słabo wykształcone w tej kwestii.Masakra!!!
a ty to może seksuolog?;/Po to jest to forum żeby zadawać pytania i odpowiadać na inne.Wstrzymaj się od takich wypowiedzi bo one są zbędne wystarczyło odpowiedzieć lub opuścić tą stronę skoro tak cię boli małowykształcone społeczeństwo w tej kwestii. żałosne...
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Nie jestem seksuologiem ale podstawowe sprawy mam ogarnięte i nie pytam się jak niektóre czy przez ubranie i kiedy nie doszło do wytrysku można zajść w ciążę.No sorry,kto może takie coś napisać?Bo raczej nikt dojrzały kto ma jakieś pojęcie na temat sexu.A Ty skoro tak się boisz zajścia w ciążę to zacznij stosować antykoncepcję bo to Twoja postawa jest żałosna!
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
nina19

mycha25 pisze:Nie jestem seksuologiem ale podstawowe sprawy mam ogarnięte i nie pytam się jak niektóre czy przez ubranie i kiedy nie doszło do wytrysku można zajść w ciążę.No sorry,kto może takie coś napisać?Bo raczej nikt dojrzały kto ma jakieś pojęcie na temat sexu.A Ty skoro tak się boisz zajścia w ciążę to zacznij stosować antykoncepcję bo to Twoja postawa jest żałosna!
A skąd wiesz że nie używam ? Jednak żadna antykoncepcja nie jest niezawodna i nigdy nie ma pewności.Ja akurat używam prezerwatyw bo po tabletkach później mogą być problenmmy.Ty taka doświadczona powinnaś wiedzieć takie rzeczy.A tak na marginesie sądząc po twoich wypowiedziach wydaje mi się że to ty jesteś mało dojrzała a takie "mądre" gadki nie zmienią tego.Może ta dziewczyna czy kobieta nie ma takiego doświadczenia? nie znasz do końca jej sytuacji ani mojej a taka wyszczekana jesteś.Nie masz nic inego do roboty?Może lepiej zacznij sie bardziej kształcić żeby tez na inne tematy się tak mądrzyć co?Ja nie wiem skąd sie biorą takie...Nie wiem kim jesteś i nawet mnie to nie obchodzi,ale nie pasujesz do tego forum.Może załóż własne"skakanie sobie do gardeł" bo akurat to jest przyjazne forum a takie jak ty tylko je niszczą.A I JESZCZE DODAM ŻE NAWET JAK NIE DOJDZIE DO WYTRYSKU TO ZAJŚĆ W CIĄŻĘ MOŻNA.Nie wiedziałas o tym ?
nina19

Re: Czy jest możliwość że jestem w ciąży ? Pomocy

Witam:)Myślę że nie masz się czego bać .Kobiety często zapominają wziąść jednego dnia tabletkę.To raczej nie sprawi że one przestaną działać.Gorzej by było jak byś przez pare dni zapomniała wziąść.Poza tym sama mówiłaś że dostałaś miesiączki w terminie.Więc nie ma się czego bać.Jeżeli nie jestes pewna to dla własneo spokoju zrób test ,to tylko pare naście złotych,a będziesz spokojniejsza:)Pozdrawiam
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Tak?Przez ubranie?To ciekawe.Może zacznij czytać ze zrozumieniem.Jakoś to Tobie coś w tym forum nie pasuje.Nigdy jeszcze się tu z nikim nie pokłóciłam i ty jesteś pierwsza więc może to przemyśl.I tak w ogóle to zastanów się co piszesz dziewczynko.Używasz prezerwatyw a przedtem napisałaś że zdarza się że macie spermę na rękach.Coś nie pasuje co?
I jeszcze tak na marginesie to nie wymądrzam się ani nie czuję bardziej doświadczona ale staram się myśleć logicznie.W sumie to nic tu nie napisałam żeby konkretnie Ciebie zaatakować tylko odniosłam się do ogółu no ale ty chyba tego nie rozumiesz(trzeba było poczytać inne posty o strachu przed ciążą bo takie tu już istnieją) i robisz aferę.Cóż...
nina19

mycha25 pisze:Tak?Przez ubranie?To ciekawe.Może zacznij czytać ze zrozumieniem.Jakoś to Tobie coś w tym forum nie pasuje.Nigdy jeszcze się tu z nikim nie pokłóciłam i ty jesteś pierwsza więc może to przemyśl.I tak w ogóle to zastanów się co piszesz dziewczynko.Używasz prezerwatyw a przedtem napisałaś że zdarza się że macie spermę na rękach.Coś nie pasuje co?
I jeszcze tak na marginesie to nie wymądrzam się ani nie czuję bardziej doświadczona ale staram się myśleć logicznie.W sumie to nic tu nie napisałam żeby konkretnie Ciebie zaatakować tylko odniosłam się do ogółu no ale ty chyba tego nie rozumiesz(trzeba było poczytać inne posty o strachu przed ciążą bo takie tu już istnieją) i robisz aferę.Cóż...
ej chyba ci się cos pomyliło.Ty nie piszesz z osobą która zadała to pytanie ,tylko z osobą która na nie odpowiedziała.Ja nic nie mówiłam o tym że miałam spermę na rękach ani o tym że przez ubranie można zajść w ciążę.Napisałam że jak nie dojdzie do wytrysku to można zajść w ciążę o ile się uprawia sex bez zabezpieczenia.Przed wytryskiem uwalnia się kilka plemników które mogą to spowodować.A kłótnie zaczęłaś ty.Po co się czepiasz moich wypowiedzi?I nie mów do mnie dziewczynko bo tak się składa że jesteś młodsza ode mnie.Afery żadnej nie robię i nie ja zadałam to pytanie ;/h
ODPOWIEDZ