Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
patrycja_8899

Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi

Post autor: patrycja_8899 »

Wizyta we wtorek:)
:happy
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

Post autor: miaamy »

gratuluje! :)
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
Awatar użytkownika
ewciakanzas
Miła Kobietka

Post autor: ewciakanzas »

No hej dziewuszki ;-)

Mam obawy co do Ciąży :? otóż współżyje z narzeczonym bez zabezpieczenia - (stosunek przerywany) i pod koniec grudnia powinnam dostać okres i do tej pory się nie pojawił, nie mam zbytnio objawów prócz tego, że pobolewa mnie podbrzusze, kręgosłup na dole i z chęcią przespałabym cały dzień, do tego nadmiar śluzu (jakbym miała cały czas owulacje) i co najgorsze wysypało mnie na twarzy jak przed okresem tylko dużo dużo więcej syfków :|
Robiłam test na początku stycznia tylko, że późnym wieczorem i wyszedł negatywny...

Może któraś z was tak miała czekam na odpowiedzi Pozdrawiam :kiss2

"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
Awatar użytkownika
Eyloonka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Eyloonka »

Moim zdaniem powinnaś powtórzyć test ale rano ( z porannego moczu) ALE NAJLEPIEJ iść do lekarza zrobić test z krwi na HCG i wszystkie wątpliwości zniknął.

Moja koleżanka jak była w ciąży to okres spóźniał jej się tydzień, natomiast objawy miała identyczne jak przed okresem - tylko po prostu nie było okresu :). Test wyszedł pozytywny nawet wieczorem.

Poza tym zastanów się czy ostatnio nie pojawiły się jakieś sterujące sytuacja, zmiana otoczenia lub zażywałaś jakieś leki? Wszystko ma swój wpływ na okres :)
"Czasami kobieta musi być bezduszną jedzą, żeby dać sobie radę w życiu, ale wierzcie mi, bycie jędzą to też ciężka praca".
------------------------------------------------------------------
W związkU: 8.06.2008
Narzeczona: 6.08.2011
Mamusia Aniołka : 3.02.2014 :(
Ślubowanie: Brakuo! :(
kasia..

Post autor: kasia.. »

Najlepsza bedzie wizyta u ginekologa.. ja tez mialam tak na poczatku ciazy,ze bardzo, bardzo mnie wysypalo na twarzy .
Awatar użytkownika
ewciakanzas
Miła Kobietka

Post autor: ewciakanzas »

Dziękuje za odpowiedz :)

No właśnie nie miałam żadnych stresów, i leków też nie brałam.

Do Ginekologa mam trochę daleko, tak myślałam żeby na dniach zrobić test, jeżeli wyjdzie negatywny to i tak wizyta mnie nie ominie, ale też mam cichą nadzieję że los się do mnie uśmiechnie i będzie :baby :in love:

"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
penliebe

Post autor: penliebe »

Czy uprawianie seksu bez zabezpieczen przed 3 dni przed planowanym okresem (2.02) moze spowodowac zajscie w ciaze? Dodam, ze nie wszedl we mnie, tylko dotknal wejscia i tak na 1 cm wsunal ale nie jest pewien czy doszlo do wytrysku czy to byl moj sluz
Serdecznie zapraszam na moją stronę: http://rattanland.pl/
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

nie ma takiej szansy ale dla pewności teścik :) W ciążę zajść wcale nie jest tak łatwo jak by się mogło wydawać.... :)
J. Carroll
Katarzynka123321

Re: Czy mogę być w ciąży ???

Post autor: Katarzynka123321 »

Wiatam mam 17 lat. Ostatnio uprawialam seka z moim chlopakien, nie zabespieczylismy sie ale nie doszlo do wytrysku. Najgorsze jest to ze mialam wtedy dni plodne
Czy jestem w ciazy ? Bardzo sie boje. Pomocy ; (
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Spokojnie, przede wszystkim patrz na swój organizm, i to czy dostaniesz okres czy nie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Re: Czy mogę być w ciąży ???

Post autor: Panna_Mysia »

Katarzynka123321 pisze:Wiatam mam 17 lat. Ostatnio uprawialam seka z moim chlopakien, nie zabespieczylismy sie ale nie doszlo do wytrysku. Najgorsze jest to ze mialam wtedy dni plodne. Czy jestem w ciazy ? Bardzo sie boje. Pomocy ; (
Czy jesteś w ciąży? Nie wiadomo. Czy możesz być w ciąży? Oczywiście! Stosunek przerywany nie jest żadnym zabezpieczeniem przed ciążą, ponieważ w śluzie wydzielanym z penisa jeszcze przed wytryskiem znajdują się śladowe ilości plemników, które do pochwy mogą się dostać za pośrednictwem penetracji podczas stosunku albo podczas pieszczot, np. na palcach. Brak wytrysku nie gwarantuje Ci więc tego, że nie zajdziesz w ciąże. Jedyną dość pewną metodą są prezerwatywy, tabletki (ja brałam takie, które kosztowały zaledwie 7 zł za opakowanie) itp.

Proponuję nie martwić się na zapas, poczekać 2 tygodnie i wykonać test ciążowy wg instrukcji a dla pewności iść do ginekologa (na nfz wizyta jest darmowa). Pamiętaj też - stres może opóźnić miesiączkę, więc im więcej się zamartwiasz, tym później ona przyjdzie a Ty będziesz się bardziej martwić. Błędne koło.

A ku przestrodze wszystkim nastolatkom wyznam, że mój cudowny 6-letni synek, największa miłość i sens mojego życia... został poczęty, kiedy ja byłam na 3 roku studiów a więc w czasie, gdy nie planowałam dziecka. W ciążę zaszłam w sytuacji opisanej przez Ciebie, Kasiu, czyli podczas pieszczot. Lepiej więc dla Ciebie, abyś się następnym razem zabezpieczyła, bo i ile ja byłam szczęśliwą mamą w wieku lat 23, to Tobie w wieku 17 nie polecam ciąży. :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
karolinq12
Miła Kobietka

Post autor: karolinq12 »

jest cos takiego jak przedsperma, takze moglo dojsc do zaplodnienia.
Myślałam, że do końca życia nie będzie stać mnie nawet na głupie waciki, ale czuję, że dzięki tv.sexbook.com.pl niedługo wszystko się odmieni!:)
Awatar użytkownika
Natkaaa

Post autor: Natkaaa »

Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jeżeli ja nie kontroluje dni płodnych kochamy się wtedy kiedy nie mam okresu a jeśli już to robimy to zawsze z prezerwatywą ( jest to jedyna forma antykoncepcji jaką stosujemy) prezerwatywa nam nigdy nie pękła a mój partner kiedy czuje że dochodzi wyjmuje członka z pochwy ???

ale właśnie jeżeli chłopak też się tam dotykał jakby pobudzał to też pewnie coś tam na jego palcach zostało ale jeżeli wytarł ręce o coś suchego to i tak mogło coś pozostać ?? moż ei głupie pytanie ale mnie dość to interesuje ;)
Ostatnio zmieniony czw lut 06, 2014 7:29 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

żadna forma antykoncepcji nie jest 100% zabezpieczeniem przed ciążą ale szanse są nikłe jeśli zawsze jej używacie
J. Carroll
Awatar użytkownika
Natkaaa

Post autor: Natkaaa »

a jakie jest właśnie prawdopodobieństwo zapłodnienia przez pieszczoty czyli m.in na palcach ??
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

z tego co ja wiem i co mnie w szkole uczyli plemniki giną w temperaturze pokojowej... w pochwie im cieplej niż na zewnątrz no ale zależy ile czasu minie itp... nie znam statystyk
J. Carroll
Awatar użytkownika
maszczelnosc

Post autor: maszczelnosc »

Dziewczyny,

mam 20 lat, jestem dziewicą, razem ze swoim chłopakiem nie uprawiałam jeszcze seksu, ale pieszczoty owszem. Nie miałam kontaktu z jego nasieniem. Jedyna możliwość, to jakaś styczność w łazience, ewentualnie siadłam na pościeli, ale starałam się unikać jak ognia takiej sytuacji. Niestety od tygodnia spóźnia mi się okres. Mam jego objawy-bolące piersi, uczucie ciepła i zimna na zmianę, pragnienie, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, ale samego krawienia brak.
Co zrobić? Sądzicie, że istnieje szansa, że zaszłam w ciążę? Zawsze się staramy zachować ostrożność, od razu zmieniam pościel, bieliznę... A może to kwestia stresu związanego z sesją?
Odchodzę od zmysłów, poradźcie coś, proszę.
Never say never, while you don't know it for sure.
Jessica80

Post autor: Jessica80 »

maszczelnosc pisze:Dziewczyny,

mam 20 lat, jestem dziewicą, razem ze swoim chłopakiem nie uprawiałam jeszcze seksu, ale pieszczoty owszem. Nie miałam kontaktu z jego nasieniem. Jedyna możliwość, to jakaś styczność w łazience, ewentualnie siadłam na pościeli, ale starałam się unikać jak ognia takiej sytuacji. Niestety od tygodnia spóźnia mi się okres. Mam jego objawy-bolące piersi, uczucie ciepła i zimna na zmianę, pragnienie, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, ale samego krawienia brak.
Co zrobić? Sądzicie, że istnieje szansa, że zaszłam w ciążę? Zawsze się staramy zachować ostrożność, od razu zmieniam pościel, bieliznę... A może to kwestia stresu związanego z sesją?
Odchodzę od zmysłów, poradźcie coś, proszę.
Nie zaszlas w ciąze, naprawde! Jesli wszystko co piszesz jest prawda to nie jest mozliwe zajsc w ciąże, no co najwyzej poza maciczną tzn kolanową :diabel :diabel.
A tak na serio nie masz czym sie przejmować - naprawde.
decade12

Post autor: decade12 »

Cześć mam 18 lat i jakis czas temu pieszcilismy sie wraz z moim chlopakiem
włozyl mi pare razy palce w .... . Jestem dziewicą
no i jakies pare dni pozniej zaczelo sie cos dziwnego dziać ze mna. Mialem takie objawy
-czeste oddawanie siku
-bol brzucha
-bol piersi i sutków
- dziwny posmak w ustach(metaliczny)
-bol krzyza i nerek
-spóźniająca sie miesiączka
Nie wiem juz sama co robić prosze o pomoc!
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Hmm na mój gust to tyle ile palców miał w Tobie tyle będzie dzieci...
Kuchnia dzieci drogie uczyć się w jaki sposób w ciąże się zachodzi i kiedy... bo to nie jest takie proste. Chyba że to młode pokolenie jest wiatropylne.
decade12

możesz poprostu mi pomóc a nie udzielać zbednych komentarzy ?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

NIe nie możesz być w ciąży chyba że swoją spermę wsadził w Twoją pochwę a Ty miałaś dni płodne. Innej możliwości nie ma...
A komentarz sam się ciśnie na pysk...
decade12

a spózniający sie okres juz 4 dni czego moze być powodem?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Pieściliście się, nie miałaś kontaktu z jego nasieniem zwanej spermą, no to nie ma opcji abys była w ciąży. Chyba że jednak coś się znalazło na jego palcach wtedy możesz mieć takiego pecha. Zastanów się dobrze jak było bo opis jest dość mało szczegółowy.
Spóźniający się okres... powodów może być tysiące chociażby stres przed ciążą. Jak do 2 tyg nie będziesz miała okresu... apteka test i wiesz wszystko.
Aaaa na ile dni przed (planowanym) okresem bawiliście się???
decade12

18
ODPOWIEDZ