Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Re: Czy mogę być w ciąży ?? Pytania i odpowiedzi
Hadassa, poczekam jeszcze trochę, bo jednak czuję ból piersi i podbrzusza dokładnie tak jak przed okresem, jeśli nie przyjdzie do końca tygodnia, to zrobię test.
czekam na niego i czekam... a go nadal nie ma
okres spóźnia mi sie juz 9 dni, tak strasznie się boję.
ibupromka, nie lepiej zrobić test ? niż panikować ?!
-
a...
Ibupromka teraz okres może sie spóźniać przez stres jaki przeżywasz. Zrób test i bedzie wszystko wiadomo. Jesli nie jesteś w ciąży, to pewnie stres opadnie i okres przyjdzie.
aurinko, postanowiłam, ze poczekam do końca tygodnia z tym testem
jak pisałam wcześniej, byłam na majówkę w górach, 2 - 4 dni po powrocie mialam dostać okres, ale nie przyszedł i podejrzewam, ze to przez te góry. Ale kto wie, moze rzeczywiście jestem w ciąży, a jeśli tak jest, będzie to najgorsza chwila w moim życiu...
no i sprawa się wyjaśniła, dziś dostałam okres! Opóźniony 11 dni, ale jest. Uff, ale ulga
Dziękuję za wszystkie rady i pozdrawiam Was serdecznie! Aż mi humor wrócił ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
Witam! Specjalnie zarejestrowałem sie na tym forum, aby zadać to pytanie doświadczonym kobietom. Półtora, moze troche wiecej, miesiąca temu... Hm, sama nie wiem czy można to nazwać takim prawdziwym zblizeniem- chłopak włożył mi swojego penisa do pochwy, nie przebijając błony dziewiczej, oczywiscie nie "spuścił" sie we mnie ani nic, a samo zajście było tuż po okresie. Od tamtej pory okropnie panikuje, ze moge byc w ciazy. Co prawda okres dostałam, moze dosłownie 3 dni wcześniej niz zazwyczaj( tak mi sie zdarzało),ale ciagle sie stresuje. Ostatnio na sutkach pojawiły mi sie białe krostki, wyglądają jak syfki, na dodatek ciagle schodzi z nich skóra, a piersi przy przyciśnięciu pobolewaja. Ciagle mam tez wrazenie, ze zaraz zwymiotuje, chociaz, ze tak powiem, jestem w stanie nad tym zapanować i nic sie nie dzieje, co wiecej kiedy o tym zapominam czuje sie kompletnie normalnie.na dodatek mam dosc spore ilości sluzu, kiedy zasycha jest dosłownie biały. Przyznam, ze jestem dosc młoda i to była kompletna głupota, dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
-
a_gatka
Nie wydaje mi się, abyś była w ciąży. Dla pewności zrobiłabym jednak test ciążowy (za grosze w każdej aptece) i na przyszłość pomyślała o zabezpieczeniu. W jakim wieku jesteś?
To oczywiste, bo to co teraz przeżywam to męka
bardzo młodym, skoro desperacko piszę na forum. Dziekuje za odpowiedz, nieco mnie uspokoiła! Słyszałam, ze zajście w ciąże wcale nie jest taka latwa sprawa, ale wydaje mi sie, ze nawet od takiej akcji cos sie moze stać, bo błona dziewicza to żadne zabezpieczenie (?). A tyle sie naczytałam o krawaieniach w ciazy, ze zaczelam po prostu panikować.
Więc jest małe prawdopodobieństwo, ze cos sie stało?
-
a_gatka
Przede wszystkim - skoro pojawia się myśl o podjęciu współżycia, to warto byłoby rozważyć także rozpoczęcie antykoncepcji. Może pogadaj ze swoim lekarzem ginekologiem o tym?
-
Miguel_Navarro
- Jestem tu nowa :)
Otóż mam pewien problem. Moja dziewczyna przyjmuje regularnie tabletki Naraya od 3 miesięcy. Rozpoczęła trzecią paczkę, pierwszy tydzień. W poniedziałek wzięła, podobnie jak i wtorek, środę, czwartek.. prócz piątku. Zawsze o godz 16. Zapomnianą tabletkę z piątku zażyła w sobotę o 8 rano, przyjmując następną tego samego dnia o godzinie 16. W niedziele nastąpiło zbliżenie (z finałem w środku) około godz 11, tego samego dnia regularnie wzięła tabletkę i bierze je aż do dzisiaj. Moje pytanie, co sądzicie? Nie odsyłajcie mnie do ulotek, dobrze wiem, że prawdopodobieństwo w pierwszym tygodniu jest największe. Zwracam się z pytaniem do osób, które były w podobnej sytuacji. To znaczy, pierwszy tydzień (zapomniana piątkowa tabletka, przyjęta następnego dnia), stosunek w niedziele. Czy ta przerwa mogła skutkować "osłabieniem" organizmu i ponownym wznowieniu owulacji? Próbowałem sobie przypomnieć jak wyglądał tamtego dnia, nie jestem pewien, ale nie był raczej zbyt obfity i "klejący" się. Tabletki naraya są jednofazowe. Mhm?
-
Ewelina07
Niestety najlepiej jest przeczytać ulotkę. W każdej jest napisane jaka jest dopuszczalna ilość czasu na pominięcie tabletki. Widzę, ze trochę czasu minęło od posta ? Jak się sprawy mają ?Miguel_Navarro pisze:Otóż mam pewien problem. Moja dziewczyna przyjmuje regularnie tabletki Naraya od 3 miesięcy. Rozpoczęła trzecią paczkę, pierwszy tydzień. W poniedziałek wzięła, podobnie jak i wtorek, środę, czwartek.. prócz piątku. Zawsze o godz 16. Zapomnianą tabletkę z piątku zażyła w sobotę o 8 rano, przyjmując następną tego samego dnia o godzinie 16. W niedziele nastąpiło zbliżenie (z finałem w środku) około godz 11, tego samego dnia regularnie wzięła tabletkę i bierze je aż do dzisiaj. Moje pytanie, co sądzicie? Nie odsyłajcie mnie do ulotek, dobrze wiem, że prawdopodobieństwo w pierwszym tygodniu jest największe. Zwracam się z pytaniem do osób, które były w podobnej sytuacji. To znaczy, pierwszy tydzień (zapomniana piątkowa tabletka, przyjęta następnego dnia), stosunek w niedziele. Czy ta przerwa mogła skutkować "osłabieniem" organizmu i ponownym wznowieniu owulacji? Próbowałem sobie przypomnieć jak wyglądał tamtego dnia, nie jestem pewien, ale nie był raczej zbyt obfity i "klejący" się. Tabletki naraya są jednofazowe. Mhm?
-
karolina13
Dziewczyny mam pytanie. Zrobiłam beta hcg i wynik mam 0,90..Możecie mi napisać czy tan wynik oznacza ciąże ???
-
Ewelina07
A nie masz podanych norm na wyniku ?
Znalazłam taką informację dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Więc chyba w ciąży nie jesteś.
Znalazłam taką informację dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Więc chyba w ciąży nie jesteś.
-
besilentbitch
Re: Czy mogę być w ciąży ??
Hej mam mały problem otóż w poniedziałek całowałam sie z chłopakiem i troche sie pewne rzeczy wymknęły spod kontroli, zaczął mnie pieścić i wgl. Nagle włożył mi miedzy nogi swoja noge i zaczął uciskać robiąc ruchy jak podczas sexu to było bardzo przyjemne on oczywiscie podniecił sie penis wyszedł mu ze spodni ( miał takie do pływania) zastanawiam sie czy jest jakies ryzyko zajscia w ciaże jakos dziwnie sie o to martwie miałam też tampona bo wcześniej bylismy na basenie a ja mialam wtedy dostac okres ktorego nie dostalam ale mi sie zawsze spóźnia.Nie wiem czy miał wytrysk ani czy w"wydostał się" peejakulat. Spodnie miał mokre bo ich z basenu nie przebrał.
-
besilentbitch
Hej mam mały problem otóż w poniedziałek całowałam sie z chłopakiem i troche sie pewne rzeczy wymknęły spod kontroli, zaczął mnie pieścić i wgl. Nagle włożył mi miedzy nogi swoja noge i zaczął uciskać robiąc ruchy jak podczas sexu to było bardzo przyjemne on oczywiscie podniecił sie penis wyszedł mu ze spodni ( miał takie do pływania) zastanawiam sie czy jest jakies ryzyko zajscia w ciaże jakos dziwnie sie o to martwie miałam też tampona bo wcześniej bylismy na basenie a ja mialam wtedy dostac okres ktorego nie dostalam ale mi sie zawsze spóźnia.Nie wiem czy miał wytrysk ani czy w"wydostał się" peejakulat. Spodnie miał mokre bo ich z basenu nie przebrał.
- redorange666
- Samiec
Jak dla mnie to jest prowokacja... ja uśmiałem się do łez.
Dziewczynka nie chodziła na zajęcia z biologii z powodu klauzuli sumienia i deklaracji wiary.

Dziewczynka nie chodziła na zajęcia z biologii z powodu klauzuli sumienia i deklaracji wiary.
-
G****
Najpierw należało by się dokształcić, a później brać się za te sprawy.
Paranoja jakaś
Przynajmniej teraz wiadomo dlaczego 13-latki zostają matkami...
Paranoja jakaś
- redorange666
- Samiec
Tylko pomyśl... gdyby się tak zachodziło w ciążę... to ten stan byłby permanentny od pierwszej miesiączki...
Normalnie wiatropylne...
Ech... a świstak na to nie możliwe.
Ech... a świstak na to nie możliwe.
-
G****
Minęli się w drzwiach, przeciąg był i w ciąże zaszła
takie tłumaczenia słyszałam
Hej mam pytanie .
Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem ,biorę tabletki antykoncepcyjne ,ale lekarz powiedział mi , że mam je brać tuż po przebudzeniu. Czasami biorę je o 10 rano czasami o 12 w południe . Z tego co czytam trzeba je brać regularnie . Chłopak skończył we mnie ,czy przez te nieregularne branie tabletek mogę zajść w ciążę ??? Proszę o pilną odpowiedz .
Ostatnio kochałam się z moim chłopakiem ,biorę tabletki antykoncepcyjne ,ale lekarz powiedział mi , że mam je brać tuż po przebudzeniu. Czasami biorę je o 10 rano czasami o 12 w południe . Z tego co czytam trzeba je brać regularnie . Chłopak skończył we mnie ,czy przez te nieregularne branie tabletek mogę zajść w ciążę ??? Proszę o pilną odpowiedz .
Ale czemu lekarz Ci kazał brać zaraz po przebudzeniu ??
Ale nawet jeżeli to powinnaś je brać o stałej porze.
Dwa odchyły 2 godzin, nie powinny miec znaczenia, choć doczytaj w ulotce
Ale nawet jeżeli to powinnaś je brać o stałej porze.
Dwa odchyły 2 godzin, nie powinny miec znaczenia, choć doczytaj w ulotce
.. bo w oczach tkwi siła duszy...