DDA
Re: DDA
Że jak ?promenadaslonca pisze:Masja, mam takie wrażenie, jakbyś Ty zajmowała sie problemem swojego chłopaka zamiast niego. To jest jego problem i on ma sobie z nim poradzić. Skoro sam nie szuka, to widać korzyści z bycia DDA są większe niż straty. A rada? TERAPIA!
Ech. Trochę z opóźnieniem przeczytałam ten temat, widzę, że Nina19 już ma skasowane konto... Miałam wrażenie jakby niektóre posty pisała tylko po to by stuknęło jej na liczniku więcej postów. Dodatkowo jeżeli ktoś się z nią nie zgodził to naskakiwała, że przecież wypowiada tylko swoje zdanie i za to jest mieszana z błotem... o_O Ja też zauważyłam, że kilka razy nie miała racji i tylko niepotrzebnie wszczynała kłótnie. Nawet wymieniałam z nią wiadomości prywatne, w których zaczęła mnie wyzywać. Mówiła, że to ja jestem "dziecinna", a jakoś odnoszę wrażenie, że to ona zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka. To jej całe kasowanie konta po tym jak ktoś zwrócił jej uwagę nie świadczy o dorosłości.
Ok, nie chcę już robić offtopa, ale trochę mnie jej zachowanie na forum już irytowało. No i te jej wieczne "mądrości".
Co do tematu to oczywiście najlepsza terapia. No i może warto jeszcze z nim porozmawiać na spokojnie i wytłumaczyć, że nawet jakby sam bardzo chciał to czasem trzecia osoba może nam bardzo pomóc i wiele rzeczy uświadomić. Może obawia się, że wtedy by się okazał mało męski i słaby... Dlatego może warto mu przetłumaczyć, że szukanie pomocy nie świadczy o braku męskości. To tylko moja sugestia, bo nigdy nie miałam bliskich stosunków z osobą z takim problemem... Trzymam kciuki, że się ułoży!
Ok, nie chcę już robić offtopa, ale trochę mnie jej zachowanie na forum już irytowało. No i te jej wieczne "mądrości".
Co do tematu to oczywiście najlepsza terapia. No i może warto jeszcze z nim porozmawiać na spokojnie i wytłumaczyć, że nawet jakby sam bardzo chciał to czasem trzecia osoba może nam bardzo pomóc i wiele rzeczy uświadomić. Może obawia się, że wtedy by się okazał mało męski i słaby... Dlatego może warto mu przetłumaczyć, że szukanie pomocy nie świadczy o braku męskości. To tylko moja sugestia, bo nigdy nie miałam bliskich stosunków z osobą z takim problemem... Trzymam kciuki, że się ułoży!
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
-
dzo
Do mnie też pisała chamskie teksty na PWTinuviel pisze:Ech. Trochę z opóźnieniem przeczytałam ten temat, widzę, że Nina19 już ma skasowane konto... Miałam wrażenie jakby niektóre posty pisała tylko po to by stuknęło jej na liczniku więcej postów. Dodatkowo jeżeli ktoś się z nią nie zgodził to naskakiwała, że przecież wypowiada tylko swoje zdanie i za to jest mieszana z błotem... o_O Ja też zauważyłam, że kilka razy nie miała racji i tylko niepotrzebnie wszczynała kłótnie. Nawet wymieniałam z nią wiadomości prywatne, w których zaczęła mnie wyzywać. Mówiła, że to ja jestem "dziecinna", a jakoś odnoszę wrażenie, że to ona zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka. To jej całe kasowanie konta po tym jak ktoś zwrócił jej uwagę nie świadczy o dorosłości.
-
perelka780
Jeśli chodzi o Twój problem to myślę że bez pomocy specjalisty się nie obejdzie bo nie da się tak po prostu nauczyć żyć na nowo.Bez terapii raczej nie da się ułożyć normalnych relacji z partnerem i w ogóle szczęśliwego życia.Nie wiem jak to jest z tym zaburzeniem bo tyle co poczytałam ale zdaję sobie sprawe żę bywa cieżkoperelka780 pisze:NAPRAWDE NIE ROZUMIE TEGO USUNIECIA KONTA. dziewczyna dala mi fajny link jest tam duzo informacji,ale potem ta pyskowka. . .
oj dziewczyny ja potrafie z nim przegadac cala noc, a co pare miesiecy wracaja wspomnienia i poczucie,ze jest nikim. mam ochote zgladzic jego matke. to 1 osoba,ktora naprawde nienawidze. nie dosc ze alkoholiczka,pasozyt,to jeszcze tepa s**a. jak moj mial 10 lat to mu powiedziala,ze miala go usunac,bo nie chciala go,ale babcia ja przekonala by urodzila! on ma teraz 24 lata, a te slowa wracaja jak bumerang.
Postaraj się namówić go na terapię i może sama też zacznij z niej korzystać.Trzymam kciuki i powodzenia
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
chwistas
Tak naprawdę to jesteś w dosyć komfortowej sytuacji. Oczywiście pod pewnymi względami. Musisz wiedzieć, że masz ogromne szczęście ponieważ twój chłopak się na Ciebie otworzył. Mówisz, że możecie przegadać całą noc. Ważna jest też kwestia czy to ty mówisz, czy on. DDA raczej są ludźmi zamkniętymi, chociaż oczywiście zdarzają się wyjątki. Twoją rolą jest dowiedzenie się absolutnie wszystkiego o jego dzieciństwie po to aby nie powielać wzorców jego matki. Bo tak to już jest, że zazwyczaj żony, zwłaszcza w późniejszych stadiach związku pełnią rolę matki a to dlatego, że jest to wzór kobiety w oczach dziecka. Nie poddawaj się i obdarzaj jak największym wsparciem swojego partnera.
-
perelka780
-
perelka780
No i jestesmy po 1 dniu terapii. nie bylo to mile spotkanie. pani psycholog tak wymaglowala mi chlopa i tak wsiadla mu na psychike,ze plakal jak dziecko. ale jak wrocilismy do domu i emocje opadly zobaczylam ulge na jego dziubku. tak go podeszla ta kobieta,ze opowiadal wczoraj rzeczy,o ktorych nawet mi nie mowil(potem przyznal mi sie,ze po prostu sie wstydzil).A u tej psycholog to tak jakby rozwalila tame i wszystko potokiem lunelo. za tydzien idziemy znow
-
perelka780
Moj tez popija ale chyba w miare szybko zgodzil sie na terapie. pani psycholog powiedziala nam ze to nie jest kwestia alkoholu tylko zaburzonych wzorcow z dziecinstwa cos w tym jest. jesli go kochasz uzbroj sie w anielska cierpliwosc i namow(nie nachalnie) na terapie. w razie pytan sluze pomoca
-
ewelina630
- Jestem tu nowa :)
Witam,
Bardzo proszę o informację jak usunąć konto? Do kogo mam w tej sprawie napisać?
Z góry dziękuje
E.
Bardzo proszę o informację jak usunąć konto? Do kogo mam w tej sprawie napisać?
Z góry dziękuje
E.
Ja mam przyjaciela DDA, udał się w końcu na terapie. Jest to czasochłonne i nic nie można zmienić w jeden miesiąc, ale warto walczyć o siebie. Każdy może i ma siłę! Trzeba w to uwierzyć
Pięknie, że wspierasz swojego faceta 
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
Dzieje się tak dlatego ,że twoj chłopak nie radzi sobie z rzeczywistością i ucieka .Ucieka w alkohol ,żeby zapomnieć .W takim człowieku jest zawsze starach strach przed rzeczywistością i samotnośc bo myśli że nikt go nie rozumie.Bardzo szybko ludzie z DDA uzalezniaja się ,siegaja albo po alkohol albo po narkotyki .DDA to poczocie niskiej wartości , zmieniając nastroj poprzez używki , sprawają że czują się bardziej pewni siebie ,odważni itd.writingspeak pisze:Mój facet także jest DDA. A co gorsza sam zaczyna się wciągać w alkohol. Niestety nie słucha mnie i udaje że kłopotu wcale nie ma...