Jak urozmaicić wesele ?
-
raulq7
Jak urozmaicić wesele ?
Witam
Tak się składa, że zobowiązałem się pomóc w organizacji atrakcji na pewien ślub. I mam wymyślić coś co będzie zabawiało gości, tak by kluczowymi aspektami nie była tylko muzyka i jedzenie. Czy moglibyście mi polecić jakieś atrakcje (nie chodzi mi o popularne zabawy weselne) które pozwoliły by zapamiętać to wesele wszystkim gościom zarówno tym najmłodszym, jak i najstarszym ?
Co jest teraz modne ?
Tak się składa, że zobowiązałem się pomóc w organizacji atrakcji na pewien ślub. I mam wymyślić coś co będzie zabawiało gości, tak by kluczowymi aspektami nie była tylko muzyka i jedzenie. Czy moglibyście mi polecić jakieś atrakcje (nie chodzi mi o popularne zabawy weselne) które pozwoliły by zapamiętać to wesele wszystkim gościom zarówno tym najmłodszym, jak i najstarszym ?
Co jest teraz modne ?
-
WeselneZaplecze
Re: Jak urozmaicić wesele ?
Myślę, że pokazy barmańskie. Już gdzieś o tym pisałam, że cieszą się dużym zainteresowaniem gości weselnych.

Skłaniam się do postu poprzednika.
Byłam ostatnio na takim weselu gdzie zatrudniono specjalnych profesjonalnych barmanów i muszę powiedzieć że gościom coś takiego bardzo przypadło do gustu. Przez całe wesele i poprawiny byliśmy raczeni przeróżnymi ciekawymi i egzotycznymi drinkami przygotowywanymi w efektowny sposób, który budził zaciekawienie gości w każdej grupie wiekowej. Mnie się to spodobało na tyle, że sama chyba na swoje wesele ich wynajmę
Byłam ostatnio na takim weselu gdzie zatrudniono specjalnych profesjonalnych barmanów i muszę powiedzieć że gościom coś takiego bardzo przypadło do gustu. Przez całe wesele i poprawiny byliśmy raczeni przeróżnymi ciekawymi i egzotycznymi drinkami przygotowywanymi w efektowny sposób, który budził zaciekawienie gości w każdej grupie wiekowej. Mnie się to spodobało na tyle, że sama chyba na swoje wesele ich wynajmę
-
raulq7
Dzięki za odpowiedzi 
Z tego co widzę, rzeczywiście jest to na czasie, rozmawiając ze znajomymi którzy są stałymi bywalcami wesel również dowiedziałem się o tym i mówili że jest to bardzo fajna atrakcja.
Czy moglibyście mi przybliżyć jak to wygląda kosztowo i kto świadczy takie usługi ?
Z tego co widzę, rzeczywiście jest to na czasie, rozmawiając ze znajomymi którzy są stałymi bywalcami wesel również dowiedziałem się o tym i mówili że jest to bardzo fajna atrakcja.
Czy moglibyście mi przybliżyć jak to wygląda kosztowo i kto świadczy takie usługi ?
-
Dawid2003_pl
- Jestem tu nowa :)
Fajnym pomysłem sa tez latające lampiony. Jeden kosztuje ok 3 złotych. daje się go każdej weselnej parze i np ok 24 wszyscy swoje zapalają i puszczają w powietrze. Efekt jest oszałamiający.
-
Dawid2003_pl
- Jestem tu nowa :)
Fajnym pomysłem sa tez latające lampiony. Jeden kosztuje ok 3 złotych. daje się go każdej weselnej parze i np ok 24 wszyscy swoje zapalają i puszczają w powietrze. Efekt jest oszałamiający.
-
tusia25
pokaz barmański to fajny pomysł, ale chyba sporo kosztuję taka usługa?? i jak to wygląda, ja nigdy się jeszcze nie spotkałam z czymś takim... czy barman ma tylko pokaz przez jakiś czas, czy przez całe wesele serwuje drinki??
a co do lampionów - bardzo mi się podoba ta koncepcja:)
a jeśli chodzi o zabawy weselne, polecam poszukanie fajnego zespołu, który w ramach oczepin organizuje zabawy dla gości.
a co do lampionów - bardzo mi się podoba ta koncepcja:)
a jeśli chodzi o zabawy weselne, polecam poszukanie fajnego zespołu, który w ramach oczepin organizuje zabawy dla gości.
Z tego co wiem na weselu mojej bliskiej psiapióły, gdzie z czymś takim się spotkałam ona musiała kupić wszystkie produkty potrzebne do drinków. Wszystko reszta należało do zadań dwóch barmanów których wynajęła na to wesele. A umieli sporo, bo w naprawdę fajny sposób przyrządzali przeróżne drinki rozbawiając przy tym dzieciaki i zaciekawiając resztę. Prawie jak w takim jednym filmie z Tomem Cruisem, gdzie był barmanem. (Nie chcę podawać tytułu by nie spalić)
W drugi dzień na poprawiny był już tylko jeden barman. Ale jak wiadomo w poprawiny każdy ma nieco mniej energii i spokojnie sobie poradził z panującym tam ruchem.
Z tego co wiem koleżanka zamknęła się w okolicach 3 000 zł za dwa dni.
Ogólnie bardzo fajna rzecz, jeśli chcesz mogę sie zapytać o kontakt do nich. Z mojej oceny są warci polecenia.
Inny sposób to wpisać w wyszukiwarkę "weselny drink bar" i wyskoczą Ci oferty ludzi, którzy się tym zajmują
W drugi dzień na poprawiny był już tylko jeden barman. Ale jak wiadomo w poprawiny każdy ma nieco mniej energii i spokojnie sobie poradził z panującym tam ruchem.
Z tego co wiem koleżanka zamknęła się w okolicach 3 000 zł za dwa dni.
Ogólnie bardzo fajna rzecz, jeśli chcesz mogę sie zapytać o kontakt do nich. Z mojej oceny są warci polecenia.
Inny sposób to wpisać w wyszukiwarkę "weselny drink bar" i wyskoczą Ci oferty ludzi, którzy się tym zajmują
-
raulq7
Czyli chodzi Ci o nich ? .......
Jak tak patrzę na ich ofertę jest dosyć ciekawa. I nawet cenowo prezentują się nieźle w porównaniu do konkurencji
Ale odpisz bym wiedział o kim dokładnie mówiłaś
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Jak tak patrzę na ich ofertę jest dosyć ciekawa. I nawet cenowo prezentują się nieźle w porównaniu do konkurencji
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Gratuluję wyczucia
Właśnie o nich chodziło.
I nie zapomnij zapytać o rabat, bo wiem że taki przysługuje przy odpowiednio wcześniejszej rejestracji
A odnośnie kontaktu do nich to proszę
Radosław Podlaski
505 117 567
[email protected]
I nie zapomnij zapytać o rabat, bo wiem że taki przysługuje przy odpowiednio wcześniejszej rejestracji
A odnośnie kontaktu do nich to proszę
Radosław Podlaski
505 117 567
[email protected]
Myślę,że ciekawym pomysłem jest też para dzieci wykonująca profesjonalny pokaz tańca
byłam na takim weselu, gdzie własnie coś takiego miało miejsce i wszystkim gościom naprawdę się podobało
widziałam też dziewczyny tańczące w strojach cygańskich, to też było ciekawe ale może odwrócić uwagę od panny młodej ;D
Ten pomysł z pokazami barmańskimi jest genialny! Już wysłałam SMS-a mojej drugiej połowie, że musimy taki mieć na naszym weselu! Dziękuję Dziewczyny!
Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Będę wdzięczna za każdą natchnioną myśl! 
Pluszowe maskotki... Znaczy ludzie poprzebierani w stroje pluszowe z różnych bajek. Fajnie nakręcają zabawę. Porobią też zdjęcia. Tu jest ich oferta: www.wesolepluszaki.pl
Niezwykłe atrakcje weselne - www.wesolepluszaki.pl
ja co prawda puszczałam lampiony na jakimś obozie studenckim, ale rzeczywiście czysta magia, w sam raz na wesele. Myślę, że pokaz barmański też jest niczego sobie, ale wszystko zależy od budżetu ...
Mieliśmy latające lampiony, magiczna sprawa, puszczana przed oczepinami 
My zastanawialiśmy się nad sztucznymi ogniami i lampionami. W końcu padło na lampiony. Dały nam tyle samo frajdy co gościom 
-
sun979
Ja również myślę o lampionach na swoim weselu
Czy jest to bezpieczne? Nie podpali się coś w okolicy jak puścimy ok. 30 lampionów? 
-
paula
nie są niebezpiecznesun979 pisze:Ja również myślę o lampionach na swoim weseluCzy jest to bezpieczne? Nie podpali się coś w okolicy jak puścimy ok. 30 lampionów?
żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.
-
sun979
To może fajerwerki byłyby lepsze i bezpieczniejsze?brunecia pisze:żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.
-
sun979
brunecia pisze:żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.
Hmmm... a gdyby lampiony zamienić na fajerwerki? Co Wy na to?
-
paula
no wydaje mi się że po oczepinach fajerwerki odpalić to może być dość ciekawie 
-
sun979
i może bardziej bezpiecznie, bo zrobią to np. kelnerzy. nie?paula.x111 pisze:no wydaje mi się że po oczepinach fajerwerki odpalić to może być dość ciekawie
To potem nowy rok by się kojarzył z naszym weselem ;P
-
paula
no właśnie
ja raczej nie chciałabym takich dodatkowych atrakcji, choć może mój facet będzie nalegał
ja raczej nie chciałabym takich dodatkowych atrakcji, choć może mój facet będzie nalegał
- Reklama
Planujesz urlop? Znajdź wakacje z lotem i hotelem
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.