Masaże zbijające tkankę tłuszczową
Masaże zbijające tkankę tłuszczową
Czy słyszałyście o takich zabiegach? Czy sa one skluteczne? Wiem, że dieta i sport to najlepszy sposób na zbicie kilogramów, a ja już regularnie to robię, chciałabym teraz pozbyć się tłuszczyku z brzucha, którego w żaden sposób nie mogę zbić :/ moja znajoma była na takich zabiegach i powiedziała że po serii wbiła się w sukienkę o rozmiar mniejszą
poproszę o jakieś info 
Re: Masaże zbijające tkankę tłuszczową
Witaj kochana.
To prawda, że najważniejsza jest dieta i odpowiednie ćwiczenia. Mimo to jeśli sumiennie wywiązujesz się z powyższych, możesz dodatkowo spróbować zabiegów masażu, które na pewno są skuteczne- widzę to po sobie.
Aktualnie mieszkam w Warszawie i nie ukrywam, że jestem ''fanką" masaży od czasu do czasu używam jeszcze z tych ujędrniających.
Jeśli chcesz to mogę wysłać Ci namiary na salon masaży gdzie sama mam przyjemność uczęszczać;)
Wszystkiego dobrego, kochana
To prawda, że najważniejsza jest dieta i odpowiednie ćwiczenia. Mimo to jeśli sumiennie wywiązujesz się z powyższych, możesz dodatkowo spróbować zabiegów masażu, które na pewno są skuteczne- widzę to po sobie.
Aktualnie mieszkam w Warszawie i nie ukrywam, że jestem ''fanką" masaży od czasu do czasu używam jeszcze z tych ujędrniających.
Jeśli chcesz to mogę wysłać Ci namiary na salon masaży gdzie sama mam przyjemność uczęszczać;)
Wszystkiego dobrego, kochana
-
netka_kamila
mój kolega fizjoterapeuta kiedyś powiedział mi, że masaże odchudzające odchudzają przede wszystkim osobę masującą i portfel osoby masowanej 
-
kristal
ja chodzę na masaże od jakiegoś czasu i powiem tak - nie wiem czy odchudzają, ale na pewno likwidują cellulit i napinają skórę, dzięki czemu wygląda ona lepiej i zdecydowanie szczuplej. Takie efekty już widzę, a czy jest odchudzanie to trzeba poczekać żeby określić 
-
gwiazdak
Dzięki masażom można zgubić max 1-2cm ponieważ ten tłuszczyk pod skórą się bardziej zbija, a wcale nie ucieka. Jednak dają dużo na ujędrnienie skóry i pozbycie się celluitu 
no ja własnie bardzo lubię masaże, staram się regularnie (aczkolwiek nie za często) chodzić na lecznicze, bo akrat po pracy w gastronomii zaczął mi lekko siadać kręgosłup, dlatego też nie mogę za ciężko ćwiczyć na siłowni, by go za bardzo nie obciążyc. dla mnie już to że ujędrnia i pozbywam się cellulitu i jest kilka cm w talii mniej to jest wartość dodana. jeśli macie jakies namiary, to poproszę.
-
biszka
Jeśli chodzi o masaże to ja je także bardzo polecam
Chodzę dość regularnie do sprawdzonego salonu i muszę powiedzieć, że skóra jest w dużo lepszej formie
Ostatnio odkryłam też zabieg falami radiowymi - świetny na cellulit!
oh jej
to super, a gdzie salon? ostatnia wizyta u ortopedy utwierdziła mnie tylko w przekonaniu, że nawyższy czas na zmianę pracy, bo już mam zmiany zwyrodnieniowe, a co to będzie dopiero za 20 lat
a na siłowni to mogę sobie nie za szybko pochodzic na bieżni i na rowerku pojeździć :/ a o zumbie, to już w ogóle mogę zapomnieć
-
biszka
salon Studio Urody na Saskiej Kępie w Warszawie, bardzo polecam! Masaże są bardzo przyjemne i dają fajne efekty 
A jeśli chodzi o aktywność przy problemach z kręgosłupem to nie ma nic lepszego niż basen! Świetny na dolegliwości, a dodatkowo pomaga w odchudzaniu i walce z cellulitem
A jeśli chodzi o aktywność przy problemach z kręgosłupem to nie ma nic lepszego niż basen! Świetny na dolegliwości, a dodatkowo pomaga w odchudzaniu i walce z cellulitem
-
apollo
Masaż wyszczuplający w Beauty Center Józefów, to pod Warszawą.
Średnio wierzę w takie zabiegi, ale tutaj było widać efekt. Co najważniejsze - przyjemność po samym zabiegu jest nieoceniona. Lepsze samopoczucie. Tylko dziewczyny rozsądnie proszę - masaż nie sprawi, że stracicie 10 kg nadwagi
Średnio wierzę w takie zabiegi, ale tutaj było widać efekt. Co najważniejsze - przyjemność po samym zabiegu jest nieoceniona. Lepsze samopoczucie. Tylko dziewczyny rozsądnie proszę - masaż nie sprawi, że stracicie 10 kg nadwagi
Bez odrobiny sportu raczej na pozytywny efekt nie ma co liczyć. Choć przyznaję, że na tłuszczyk z brzuchu to nawet regularne bieganie nie pomaga :/
-
Sallyx
Fajne są podobno masaże bańką chińską, a także tajskie. Masaże, podobnie jak takie urządzenia jak np. te pasy, które się zapina na brzuch i wibrują (zapomniałam nazwę) - pomagają w efektach, mogą troszkę wspomóc pozbycie się tkanki tłuszczowej - ale nigdy w życiu same nie dadzą rady z tym i nie zastąpią ćwiczeń fizycznych. Tak zawsze powtarzał mi mój kuzyn, który ukończył kurs masażu i pracuje w zawodzie. Często przychodzą do niego klientki, które oczekują cudów - będę leżeć i pachnieć, a tłuszcz i kg będą sobie uciekać, tylko trochę zapłacę. Nigdy tak to nie będzie działać.
Bańka chińska !! super efekty owszem bolesny zabieg ale czego się nie robi dla urody
ale sport ruch to podstawa !!!! same masaże niewiele dadzą !
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
W redukcji tkanki tłuszczowej, miejscowo nagromadzonej, stosuje się zabiegi endermologii. Zadaniem zabiegów na ciało jest wyszczuplanie, wygładzanie, ujędrnienie i modelowanie sylwetki. To technika modelowania sylwetki przy pomocy stymulacji komórkowej. Natomiast technologia Maximus TriLipo daje efekt nieinwazyjnej redukcji tkanki tłuszczowej, drenażu limfatycznego oraz poprawy napięcia skóry.
- Reklama
Planujesz urlop? Znajdź wakacje z lotem i hotelem
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.