Mój facet nie chce sie ze mną spotykać

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
natalkaDawidka
Miła Kobietka

Mój facet nie chce sie ze mną spotykać

Post autor: natalkaDawidka »

Co mogę zrobić w sytuacji, kiedy mój chłopak najlepiej spotykałby się ze mną raz w tygodniu, a ja tęsknię za nim po 2 dniach. Nie piszcie, że mam zerwać, bo to nie rozwiąże problemu i te rady zlewam.
Powiedziałam mu, że to jest dla mnie krzywdzące, ale przecież on nic na to nie poradzi, że kiedy się ze mną widuje cześciej, ma mnie dość. Co w takim razie ja mogłabym zrobić, by on chciał się ze mną częściej spotykać? Kiedy jemu zadałam to pytanie, po prostu stwierdził, że chce się ze mną spotykać i tyle, a przecież nie chce. Gdy spotykamy się 3 razy w tygodniu, część spotkania wygląda tak, że on gra sb na kompie w jakieś platformówki, a ja siedzę i się nudzę. Ma mnie gdzieś. Gdy widzimy się raz w tygodniu, jest już trochę za mną stęskniony i interesuje się mną mocno. Boli mnie to, ze on mnie nie potrzebuje tak, jak ja jego. On mi na to moje narzekanie odpowiada "I co ja Ci niby poradzę?"
Powinnam przestać narzekać, ale co dalej? Co zrobić, by widywać go częściej i nie czuć tej olewki z jego strony, tego zmęczenia. Czasem nawet mówi mi, że za ileś tam minut mam autobus do domu. :( cham.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: Mój facet nie chce sie ze mną spotykać

Post autor: Astra »

Oj trudna sprawa.
Powiem Ci , ze cos mi sie wydaje , ze Twoj chlopak nie za bardzo szaleje za Toba.
Wiedz, ze do milosci trzeba dwojga , a tu akuratnie tego nie wiadac , ani slychac , a tymbardziej czuc.
Jesli odpowiada Ci taka polowiczna milosc to nikt Cie od niej nie ma zamiaru odwodzic , bo
to Twoj i tylko Twoj wybor.
Zawsze mowie , ze nikogo sila nie mozna zmusic do okazywania uczuc , bo one
maja swoje przelozenie w bliskosci , tesknocie i namietnych slowach.
A tego tutaj jest zdecydowany brak.
Olewanie to paskudne uczucie ktorena dluzsza mete jest chyba nie do wytrzymania.
Dlatego rozumiem Twoje rozgoryczenie , ale nikt za Ciebie tego nie oceni .
Wiesz doradzac mozna , ale Ty jestes najlepiej zorientowana w tym ukladzie i doskonale sobie poradzisz.
W koncu kazdy z nas ma granice wytrzymalosciowe i w koncu jak ktos go systematycznie
ma w nosie to nie wytrzymuje i po prosu mowi spadaj na drzewo .
I tak konczy sie znajomosc bez szans na milosc.
Przemysl czy warto tak sie poswiecac . :roll:
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

no tak, nie zerwiesz, bo to nie rozwiązanie, ale będziesz się męczyć....
to co to będzie jak byście mieli razem zamieszkać??
gdzie mieli byście się widywać czasem nawet 24 h na dobę...
jak dla mnie to on Cie nawet nie szanuje...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Snajper
Samiec

Post autor: Snajper »

Uważam tak jak Kaiyra i Astra - on cię po prostu nie szanuje. Nawet nie ukrywa tego specjalnie.

Moim zdaniem niezależnie od twoich starań, w którymś momencie pozna inną dziewczynę i zostawi cię. Mało tego - im bardziej będziesz się starać, tym bardziej on będzie uważał, że mu się to należy ( bo jest takim zaje.. fajnym kolesiem).

Przykro mi, że muszę napisać ci coś takiego - ale dokładnie tak to wygląda. Jako facet, znający nieco mentalność tej drugiej strony mogę ci powiedzieć, że jeśli chłopakowi zależy na dziewczynie na pewno nie będzie tracił czasu na komputerowe gierki mogąc cieszyć się jej towarzystwem. On zwyczajnie nie dorósł do bycia z kimś.

Jeśli zależy ci na nim, nie okazuj tego tak bardzo. Niech zatęskni, przyjdzie sam, a ty potraktuj go z lekkim dystansem. Kiedy będzie musiał się postarać, zabiegać o twoje uczucie, może doceni co chcesz mu ofiarować. Jeśli nie... może to nawet lepiej. Statystycznie facetów jest 50% na świecie ;)
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Zgadzam się z poprzedniczkami.

Moim zdaniem On po prostu sam nie wie czego chce, nudzą go częste spotkania i nie szanuje Cię.
Może warto byłoby wyjść z domu, pójść na spacer itp. Wtedy jest mniejszy dostęp do gier i może wyglądałoby to inaczej? Piszesz o spotkaniach, a może każde wyglądają tak samo. A takie coś może się troszkę znudzić.
Może spróbujcie gdzieś wyjść, zabawić się, podokuczać sobie nawet nawzajem :)
ODPOWIEDZ