Ostatnio sporo rozmyślam nad tym, jak bardzo zmieniła się reklama w przestrzeni miejskiej. Tradycyjne billboardy i banery tak bardzo stopiły się z tłem, że większość ludzi po prostu przestaje na nie zwracać uwagę – sam złapałem się na tym, że odruchowo je ignoruję.
Dlatego coraz bardziej przekonują mnie rozwiązania artystyczne, zwłaszcza ręcznie malowane reklamy na elewacjach. Wygląda to po prostu estetycznie, nie szpeci miast i budzi znacznie milsze skojarzenia niż kolejna plastkowa płachta. Zauważyłem ostatnio ciekawą ofertę pod adresem https://moremurals.pl/oferta/murale-reklamowe – robią wielkoformatowe murale na ścianach budynków przy użyciu trwałych farb, więc taki projekt potrafi cieszyć oko i promować markę przez lata, zamiast szybko blaknąć.
A Wy co myślicie o takiej formie promocji? Zwracacie uwagę na murale reklamowe na mieście, czy traktujecie je po prostu jako zwykłą sztukę uliczną? Ciekaw jestem Waszych spostrzeżeń!
murale reklamowe
- Reklama
Planujesz urlop? Znajdź wakacje z lotem i hotelem
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.