Pokój dziecięcy -wasze opinie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.

Pokój dziecięcy -wasze opinie

Postprzez K3n4 » 14 mar 2012, o 00:45

remontuję pokój cureczki. Szukam ciekawych pomysłów na wykończenie, czegoś niebanalnego. Obejrzałam już wiele ciekawych projektów różnych biur i niektóre bardzo mi się podobają. chciałabym zachować przestronność pokoju i nadanie pozytywnego wyrazu. jakie najlepsze będą meble do takiego pokoju? trzymać się standardów- jasna sosna, czy może coś innego?
K3n4
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 8
Dołączył(a): 24 paź 2011, o 12:58

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Kuleczka » 16 mar 2012, o 11:24

za dwa tygodnie sie przeprowadzamy i mam ten sam dylemat.mój 9-letni synek bardzo lubi dinozaury,więc myślałam nad czyms takim...ale wszystko moze się zmienić z upływem czasu,więc sadzę,że nie ma sensu wydawać dużej kasy na niewiadomo jakie wyposazenie i pomalować pokój np w pasy jaśniejszych i ciemniejszych odcieni zieleni bądź niebieskiego i dodatki typu żyrandol,lampka nocna czy zegar niech nadadzą konkretny charakter pokoikowi:)))
Kuleczka
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 7
Dołączył(a): 21 paź 2011, o 15:27

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez K3n4 » 18 mar 2012, o 11:39

Chyba zdecyduję się na styl skandynawski. Wydaje mi się, że jasne drewno zawsze będzie aktualne i nigdy nie znudzi się dziecku. Staram się znaleźć nowoczesne projekty, żeby pokój był niebanalny i ciekawy. Chyba zdecyduję się na jeden z projektów tego biura: 81.waw.pl
K3n4
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 8
Dołączył(a): 24 paź 2011, o 12:58

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Meble-Bogart.pl » 19 mar 2012, o 09:57

zobacz tą :)

........


treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować

Obrazek
Avatar użytkownika
Meble-Bogart.pl
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 lut 2012, o 11:01

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez tusia25 » 23 mar 2012, o 10:03

a może jakieś fajne tapety, jest teraz tego tyle, że na pewno coś można niedrogo wybrać
tusia25
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez matiasek21 » 24 mar 2012, o 15:39

Głównie drewno, ciepłe kolory, a jeśli lubi np. dinozaury, zawsze można zawiesić na ścianie jaką tablicę korkową na którą będzie mógł wieszać swoje rysunki, plakaty, ew. jakieś półki na modele drewniane dinozaurów czy tam innych gadżetów :-)
matiasek21
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2 mar 2012, o 23:23

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez tusia25 » 25 mar 2012, o 09:33

taka tablica korkowa bardzo fajny pomysł, ale raczej dla większych dzieci, ze względu na pinezki, chyba że tablica "magnesowa", będzie bezpieczniejsza.
tusia25
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez matiasek21 » 26 mar 2012, o 20:05

Faktycznie, może i dla starszych, które mają już jakieś pojęcie o zagrożeniach :-) i bólu w jakimś małym stopniu, a dla mniejszych, cóż, one raczej ze ścian mogą korzystać tylko w ten sposób, że będą one im służy jako pole do popisu w malowaniu szlaczków ;p, więc można zamontować jakieś pluszowe, miękkie osłonki max do 1m wysokości, żeby dziecko, o ile zostawiamy je nawet na chwilkę bez opieki, nie zrobiło przez tę chwilkę nic złego sobie :-)
matiasek21
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2 mar 2012, o 23:23

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez tusia25 » 27 mar 2012, o 15:23

w sumie widziałam kiedyś u jakiś moich znajomych-znajomych":) ze mieli coś na ścianach, nie wiem czy to tapeta taka, w każdym razie dzieciaki mogły sobie na tym malować i farbami,kredkami i czym tylko chciały, a to się potem ma zdejmować i ściana jak nowa... w sumie mama tych dzieciaków mówiła, że starszy chłopczyk 2 lata miał zabawę ze ścianą i wymienili to kiedy się się brat mu urodził.szkoda że się nie dopytałam co to było...
tusia25
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez matiasek21 » 27 mar 2012, o 16:51

W sumie ja pisałam o miękkich nakładkach na ścianę, żeby dziecko nie uderzyło się o twardy blok, żeby się nie opierało o zimny mur :-)
matiasek21
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2 mar 2012, o 23:23

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez tusia25 » 29 mar 2012, o 13:00

aha, a te nakładki z jakiego są materiału wykonane? da się na nich malować??
tusia25
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Arowana14 » 22 cze 2012, o 12:11

Mi najbardziej podobają mi się białe meble :) I zresztą takie właśnie kupiłam moim dzieciom. Jak już będziesz miała te białe mebelki, to radzę pomalować ściany na jakiś żywy kolor, świetnie to się razem komponuje :)
Arowana14
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez glamour » 18 sie 2012, o 10:56

Nie koniecznie musi to być jasna sosna, w sumie nawet lepiej jakbyś wybrała inny odcień. Ale fakt faktem najlepiej byś wybrała meble drewniane: łóżko, biurko - to są sprzęty na kilka lat i muszą być wytrzymałe. Zwykłe tapczany z płyty nie są wygodne. Moja córka ma takie :
Obrazek
Łóżko sosnowe w kolorze olchy - tam z prawej strony można wybrać kolor. Do tego materac kieszonkowy i jest super. Ładnie , prosto śpi, nie martwię się o kręgosłup. Miejsca też ma dużo, aż nadto.
glamour
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Amaretto » 28 sie 2012, o 16:45

A może sprawisz dziecku jakąś ładną naklejkę na ścianę? ;) W sieci jest przeogromny wybór. Mała zmiana a taki duży efekt. Sama mam kilka naklejek a lubię je ponieważ łatwo się je zdejmuje i można zmienić bez problemu jeśli się znudzi ;)
Amaretto
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Buźka 369 » 29 sie 2012, o 12:36

dobrze też by było jakoś fajnie rozświetlić ten pokoik
polecam genialne lampy dla dzieci?
moja pociecha ma taką:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Buźka 369
 

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez berserker » 6 wrz 2012, o 11:08

Ja swojemu kupiłem takie naklejki welurowe
Obrazek
Wyglądają całkiem przyjemnie i można do nich doklejać różne inne naklejki :) drogie nie jest ponad 10 zł jedna taka, a spore dość są, i dzieciak ma kolejną płaszczyznę do zabawy :)
berserker
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 19
Dołączył(a): 11 kwi 2012, o 12:09

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez piper » 30 wrz 2012, o 13:44

Ładne te lampy.
Avatar użytkownika
piper
Miła Kobietka
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 sie 2012, o 12:33

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez lej35di » 30 paź 2012, o 09:24

tu jest nawet fajnie i przestronnie :) no i jasne kolory :) :happy
lej35di
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 09:20

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez TheAttic » 4 lis 2012, o 23:23

może tez się przydać jakaś ładna ramka na zdjęcia :)
TheAttic
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 wrz 2012, o 19:14

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez iwona22 » 17 lis 2012, o 17:33

Ja swojej córci kupiłam taki śliczny dywanik w reklama uwielbia na nim siedzieć i się bawić.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 29 maja 2015, o 02:27 przez BlackWolf, łącznie edytowano 2 razy
Powód: reklama/spam -treść edytuję
Avatar użytkownika
iwona22
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 wrz 2012, o 16:34

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez Kejti » 24 lis 2012, o 22:50

Jeśli dzieciaczek boi się spać przy zgaszonym świetle to można mu kupić fajną, uspakajającą lampę do pokoju.
Kejti
Miła Kobietka
 
Posty: 72
Dołączył(a): 24 wrz 2012, o 22:55

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez aniag1 » 29 lis 2012, o 14:45

Może jakaś ciekawa tapeta... Widziałam wiele fajnych do dziecięcego pokoju

aniag1
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 10
Dołączył(a): 29 lis 2012, o 14:36

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez kobzaq » 4 gru 2012, o 15:09

Skoro to ma być pokój dla dziewczynki to może Obrazek? Moja córka zwariowała na ich punkcie :P
kobzaq
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 gru 2012, o 12:53

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez sofasklep » 5 gru 2012, o 19:16

a ja zapraszam tu tutaj fajne mebelki spam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 29 maja 2015, o 02:29 przez BlackWolf, łącznie edytowano 1 raz
Powód: spam
sofasklep
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 gru 2012, o 19:09

Re: urządzam pokój dziecięcy

Postprzez kokoa » 7 gru 2012, o 10:31

kobzaq fantastyczne te koła! Przepiękne.
kokoa
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 gru 2012, o 09:24
Pani Reklama

Następna strona

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot]