Akwarium mi umiera... Roślinki padają, zżółkły przez noc...Masakra. I Ampularia mi zdechł... Nie rusza się a skorupkę ma jakąś taką... wyblakłą i zniszczoną... Drugi ma podobnie tylko jest żywy... i kolor stracił... teraz jest biały a był różowy...
Nie wiem co jest grane, parametry wody są minimalnie za wysokie, więc to nie przez to...dodałam preparat... Witaminy też...
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Dziusia nie wiem... To mi wygląda na niedobór wapna chociaż witaminy dostają...
Roślinki widzę, że złapały jakieś choróbsko. Muszę poczekać do poniedziałku, bo zoologik jest zamknięty. Oby mi Ampek wytrzymał... Mam zamiar kupić spirulinę lub tropical shrimp sticks... To takie pałeczki dla morskich i słodkowodnych stworów. Ech... miałam go od maleńkości... Z małego "guziczka" wyrósł piękny, duży okaz... Szkoda... Jeżeli drugiemu po tym skorupka nie zacznie się regenerować to spróbuję skądś dostać nową...
Dziuska zapraszam do mnie, mam zamiar zrobić rosołek.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
nie wyspałam się w ogóle, a do tego teściowa co chwilę w nocy wychodziła na dwór, bo jej suka się goni i zbiorowisko psów jest koło domu, no i albo się darła albo ryp petardą... do tego boli mnie głowa i mam zatkany nos, bo nie wiem skąd pojawił się u mnie katar
To ja też pomarudzę - miało być dziś kupno samochodu używanego, a wyszła totalna strata czasu, bo sprzedawca zapomniał mi napisać smsa, że sprzedał już to auto w sobotę. Zrobiłam 50 km w dwie strony na darmo :/
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 11:08 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:proszę nie SPAMować forum
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.