przez BlackWolf » 11 wrz 2015, o 10:54
Może i niezdrowe, ale to samo można powiedzieć o smażonych rzeczach na zwykłej patelce. Poza tym po to jest sito żeby ten olej ściekł. Ja jakoś smażę i frytki i czasami mięso na frytkownicy i jakoś tłuszcz na talerzu nie zostaje. Powiedziałabym nawet, że więcej tłuszczu jest, gdy używam patelni niż frytkownicy. A też wzięłam się na sposób -jak ten olej już ścieknie, to mięso odkładam na chwilę na ręcznik papierowy.
My mamy frytkownicę firmy Breville. Jest nieduża, nie zajmuje zbyt wiele miejsca w kuchni i spisuje się znakomicie.
Mam małe pytanie. Co ile wymieniacie olej? I jakiego używacie?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...
-
- BlackWolf
- Moderatorka
-
- Posty: 2891
- Dołączył(a): 13 mar 2015, o 20:52