Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
paula

Re: Przy kawie ...

Post autor: paula »

a no to co innego ;)
my akurat mamy taką możliwość - co prawda ja mieszkam z rodzicami i mi jest tak głupio przy nich robić wykwintną kolację przy świecach ale mój narzeczony mieszka sam z mamą, praktycznie każdy piątek mamy wolny dom także mógłby od czasu do czasu zafundować sobie i mnie odrobinę zaskoczenia i romantycznej kolacji.
Gdy jesteśmy na wakacjach to ja mu co wieczór robię takie niespodzianki a on jakoś tak spoczął na laurach. A najgorsze jest to że jest mi po prostu głupio mu powiedzieć oficjalnie że chciałabym romantyczną kolację..
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

To nie jest wcale taki głupi pomysł. Możesz to robić przy najbliższej okazji jak ty mu zrobisz taką kolację. Zaoytaj się go z uśmiechem na buzi kiedy ty się takiej kolacji doczekasz z jego strony. Mi się wydaje że może wkradła się jakaś mała rutyna z jego strony i juz nie musi się o Coebie starać. Zwróć uwagę ale w sposób delikatny raczej tak na wesoło, może poskutkuje :)
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
paula

stara się ale w inny sposób.
Sprawia mi ogromną radość organizując dla nas przemiłe wspólne kąpiele, gdy robi mi masaż, gdy jesteśmy obok i sobie po prostu leżymy. Naprawdę wtedy jest fantastycznie. Ale mnie brakuje czegoś jeszcze.
Niech na tą kolację będzie choćby makaron z sosem pieczarkowym ale niech to będzie ładnie podane i od serca - za dużo wymagam? :(
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

wiesz że my jesteśmy prości i ciężko nam się jest domyśleć co sobie tam myślicie w główce. Dlatego nieraz trzeba poprostu powiedzieć co się chce :)
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

zanna456 pisze:A ja się nie zgadzam z tym że od piwa się tyje. Tyje się od tego, co się je do tego piwa. Zwróćcie uwagę, że alkoholicy zazwyczaj są szczupli, a przynajmniej ja nie spotkałam grubego...
zanna alkocholicy nie piją piwa tylko walą wódkę albo jeszcze lepiej czeski spirytus, a ci super zdesperowani sięgają po jabole, nalewki a ci super zdesperowani sięgają nawet po denaturat przepuszczony przez chlebek i z kilkoma kroplami acze dla zabicia smaku i zapachu :D A po za tym alkoholicy nie mają pieniędzy na jedzenie bo są przeciesz ważniejsze wydatki :D
Może jeszcze inaczej zanna spróbuj wypić przynajmniej dwa piwa jedno za drugim. Pierwsze wypijesz duszkiem a drugiego już nie dasz rady bo będziesz miała basior. A dzieje się tak dlatego że z brzuchu z piwa uwalnia się CO2 który nie ma gdzie się ulotnić i naciąga Ci żołądek.

Paula zgadzam się ż On28 że faceci są prości jak klocki Lego, a zresztą gdzieś już to pisałem i black dodała że jak Lego Duplo. Albo jest jeszcze możliwość ze poprostu nie potrafi ugotować?
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witajcie :*
Internet mi wczoraj ześwirował i nie miałam jak napisać już do Was :(
Kay wiesz co byłam w środę u lekarza, podejrzewają u mnie niewielkiego guza na przysadce mózgowej przez co mam non stop wysoką prolaktynę i pogorszyło mi się jedno oko, bo guz uciska na nerw wzrokowy.. Także czeka mnie masa badań i nerwów.. trochę się podłamałam, ale jak mi dr pow zmiana jest mikro i nie jest to złośliwe.. tylko, że później jak będę w ciązy to mogę mieć poważny problem z donoszeniem, z zajściem też, dlatego jak tylko mi spadnie to zaczniemy się starać.. Bo wolę mieć teraz niż w ogóle..
Tak poza tym u mnie ok.

Dobrze, że i Tobie zastrzyki pomagają, teraz tylko musisz się pilnować żeby nie wróciło, no i nie podnoś :) i nie nadwyrężaj się :ok:
:ok:

Adix nie znasz powiedzenia ''nic na siłę''?? zgadzam się, że nie powinieneś się tak szybko łamać i rezygnować z poszukiwań, ale jak napisała Kay, stawianie tego jako priorytet to niezyt dobrze, bo to zakłóca racjonalne zachowanie.. niedługo stanie się to Twoją obsesją..
Może wymarzyłeś sobie swoją kobietę jako tak idealną osobę, że teraz żadna nie będzie spełniać tych oczekiwań.. No i zacznij wychodzić w jakieś miejsca, np. do kina, do pubu, na imprezę, kogoś poznasz tylko trzeba też wyjść do ludzi i trochę się rozejrzeć, może miłość jest blisko, tylko po prostu jej nie widzisz..
G****

Post autor: G**** »

Hej wszystkim :kiss2

Madi to straszne co mówisz... Ale co z tym guzem? Będzie operacja? To może dlatego Cię tak cały czas głową boli? A co do dzidziusia to masz rację, próbujcie. Lepiej teraz niż za późno. A Twoje obawy? Nie martw się kochana, dasz radę. Jest mama która na pewno Ci pomoże jak będzie trzeba :kiss2

Adrian mój ojciec jest alkoholikiem i pije TYLKO piwo, więc na to nie ma reguły. Dla nich obojętnie jaki alkohol aby był.

A ja jestem taka wściekła że chyba zaraz wybuchne... Dopiero przyszłam do domu bo mam 2 razy więcej obowiązków jak S. chory, nawet jeszcze śniadania nie jadłam a moja teściowa pozmywała i siadła sobie, założyła nogę na nogę i serialiki ogląda zamiast brać się za sprzątanie u siebie... Czeka aż ja to zrobię. A ja pierdole, nie będę sprzątać u niej, nawet głupiego "dziekuję" nie usłysze...
G****

Post autor: G**** »

A co to dziś nikogo nie ma? :(
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Madlen pisze: Gonia a Ty też masz hiperprolaktynemię?? A miałaś robiony rezonans magnetyczny?? Jakie leki bierzesz albo brałaś no i czy się wyleczyłaś?? A miałaś zabieg??
Plis jak to nie problem to napisz mi jak długo się leczyłaś :*

Tak Madlen, cierpię na to schorzenie. Tylko u mnie jest ona połączona z niedoczynnością tarczycy. Nie miałam zabiegu, ani żadnego guzka, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, rezonansu też nie miaałam robionego, bo przy odpowiednim leczeniu wszystko zaczyna wracać do normalności.
Brałam przez poł roku bromergon, i euthyrox na niedoczynność. W momencie kiedy unormowała mi się tarczyca to i prolaktyna zaczęła spadać.

Teraz jestem bez leków, i ostatnio własnie miałam lekkie zawirowania i już myślałam, że to znów przez prolaktynę, ale póki co jest ona w porządku. Badałam ostatnio. Tarczyna też w górnej granicy normy, więc nie muszę póki co brać leków,
ale o 2 dziecku już nawet nie marzę, za bardzo jestem rozwalona hormonalnie, nie chcę ryzykować życiem własnym lub życiem dziecka :(
Jestem pod stałą kontrolą endokrynologa i ginekologa, mam nadzieje, że więcej zawirować i skoków nie będzie u mnie.

Ogólnie to hej Wam. Sobota wieczór, u mnie dołek, ale jakoś może z tego wyjdę.
Tęsknię po prostu ....
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Witajcie dziewczyny, ja dziś cły dzień z moim A. chodziliśmy po Wrocku:) śliczny ten jarmark świątęczny :)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hej Wam, tylko na chwilę wbijam...

Paula... niestety, chcesz romantyczna kolację to albo mu o tym powiedz, albo zrób sama..
niestety jak mówią chłopaki, facet jest prosty ;)

Adix, nie zgodzę się z Tobą.. jak pisze Zanna, alkoholik potrafi pić tylko piwo..
z definicji najbardziej popularnej wynika że alkoholikiem jest człowiek który nie potrafi wytrzymac ani jednego dnia bez alkoholu..
choć ja osobiście bym to rozszerzyła, że po prostu osoba która musi się napić alkoholu...

Madi, to straszne co piszesz... dawaj na bieżąco znac co i jak... jak badania... nie wiem, operacja Cię jakas czeka ??
jeju, współczuję.. i życzę duuuuzo duuuuzo zdrówka... i jak najlepszego i najszybszego pozytywnego oczywiście rozwiązania sytuacji....

Zanna... współczuję poważnie tej jędzy..
ale na złosć bym usiadła obok i zaczęła tez oglądac :D

Gonia, jak się czujecie ??

Adi... ano uroczy jest ;) my się wybieramy za tydzień...

a u mnie... mama jutro jedzie do niemiec.. wiec cały dzień pod jej wyjazd..
sprzątanie, zakupy, pakowanie..
moja siostra z mężem przyjechała..
posiedzieli pogadali..
prawie skończyliśmy pokój , to co możemy... już mam lustra przykręcone i kolejnego kwiatka..
nawet karton ostatni rozpakowany :D
Voisów poogladałam.. posłuchałam.. wykąpalam się w goracej wodze z maseczkami, goleniem itp..
i teraz chwila spokoju....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Spodobał mi się ten jarmark i dzisiaj rodzice o 15 przyjadą do nas i chyba planujemy się wybrać na rynek:)
Czyli dalej remont pełną parą, jak skończycie, to koniecznie zdjęcia wrzuć!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Bo jet urokliwy, szczególnie wieczorem..
i grzane wino, kasztany....
bizuteria... muszę moich od srebra odwiedzić i Morfeusza :D
hehehe ;)

no dzieje się, dzieje...
jeszcze pare zakupów.. ale to może już na wiosnę...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

no właśnie my byliśmy wieczorem:) ślicznie się prezentowało, no i zdjęć kilka zrobiliśmy ;)
właśnie widziałam, wszystko w zasadzie tam jest, a jakie fajne takie czapki ręcznie robione :)
no ja czekam na zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

masa i masa ludzi do poznania..
właśnie sobie przypomniałam sobie że musze o kumpla napisac czy sie wystawia, bo ma kolczyk dla mnie :D
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Anybody home?

:witch
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ktoś tam jest i zagląda :D
paula

ja jak zwykle wieczorem - JESTEM obecna ;D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

heheh :) ja i tak zaraz będę uciekac...
jutro będe .. ;)
paula

a ja w ogóle powinnam trochę pozakuwać do kolosa który mam niebawem, ale jakoś średnio mi się chce :D
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

jeju strasznie pusto się tu ostatnio zrobiło :(
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Hej ja jestem :-)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

ooo ktoś jednak jest. Co słychać?:)
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Powiem Ci że słabo się czuje bo wczoraj bylem na piwku i trochę za dużo wypiłem. No i się teraz męczę w pracy :-) a co u Ciebie ?
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

A ja się szykuję do szkoły, mam na 10 także spoczko. Ale staaaasznie mi się nie chce dzisiaj iść, bo muszę prezentację przedstawić.
Zablokowany