Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Hadassa »

wiesz gdyby po raz kolejny X by mi coś takiego zrobił, strzeliła bym mu i po prostu wyszła.. nie patrząc na nic....
no ale...

możesz też spróbować olejek rycynowy z oliwą z oliwek, cytryną i żółtkiem na włosy..
a moja przyjaciółka daje zwykły balsam do ciała, np na noc...

hmmm.. sprzeczka z mamą, która mnie tylko upewnia że nie ma co się nastawiać na mieszkanie w tym domu...
próby skończenia remontu..
i tyle ;) ogólnie nuda...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Myślisz, że ja nie mam takiej ochoty? :(
ech. Ale jakoś nie wyobrażam sobie, żebym sama tutaj mieszkała....

Balsam do ciała? I pomaga? Daje coś? Wydaje mi się, że rano wstanie się z bardzo tłustymi włosami :D

Dlaczego nie ma co się na to nastawiać? W a ogóle to jest mieszkanie czy domek jakiś wolno stojący?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

tylko wiesz.. czasem lepiej być samemu niż się męczyć...
może po prostu A musi zrozumieć jak bardzo Cię rani..
i ile Ciebie kosztuje bycie z nim....

hmmm jej pomaga.. no oczywiście że tłuste.. rano kilka myc ją czeka ;)

to jest mój dom rodzinny, dokładnie pół bliźniaka...
wiesz... ja rozumiem, że początki wspólnego życia itp..
ale jakis szacunek dla człowieka i jego planów być powinien...
czy też tego co się ustali...
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Adaś ostrymi pierścionkami spróbuj uderzyć. Myślisz że sama nie dała byś sobie tam rady? To jesteś w błędzie Kobieta zawsze sobie da radę a facet musi być zaradny to też sobie da radę

Kay ja już jestem od dawna utwierdzony że najlepiej to mieszkać na swoim i daleko od rodziców i teściów. Ja już mamie dawno mówię że chcę mieszkać daleko od niej bo nie umiem się z nią dogadać i co chwilę jest jakaś wojna. Chciała mi przepisać swoją nieskończoną budowę ale ja powiedziałem żeby dała to bratu a mi ewentualnie może dać to pole za domem.

Dziewczyny powiem wam co niszczy wasze włosy. A niszczy je codzienne mycie po kilka razy. Włosy naturalnie powinny być tłuste która stanowi ochronę.
Ostatnio zmieniony śr paź 30, 2013 6:16 pm przez Adix257, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Adix, ja to wiem.. ale akurat nie zawsze jest ku temu okazja...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Hej hej :)

Oj tam oj tam Adrian i jak wtedy z takimi włosami chodzić?? Przecież to brak higieny i czyste lenistwo jak ktoś w tłustych włosach chodzi.. nie pojmuję jak tak można..

Co do jedwabiu to też ułatwia rozczesywanie, a Zanna kiedyś dodała przepis na maseczkę na włosy właśnie z olejkiem rycynowym. Znajdę go i wrzucę.

Adidasowa, tez nie lubię jak mnie mój mocno ściska.. ale nie robię Jemu na złość, bo wiem że to i tak nic nie da :) Lepiej się obrazić :)

Kay czyli jednak tak jak mówiłyśmy na początku z Carina, że jednak sprzeczki będą się pojawiać i że reszta też będzie często się gościć właśnie u Was..
Ooo widzę zmieniłaś avatarka :)

Black, aha czyli pracuje jednak, myślałam, że ją zwolnili.. A co z Waszą rocznicą..? Mieliście ją obchodzić jutro..
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Madi.. ja nawet nie wiem co teraz myslec... Jestem strasznie zla na mame...
A jestem miedzy mlotem a kowadlem bo X nawet nie chce slyszec o przeprowadzce.....
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

hej..
Ja dzis znowu smutna, znow mnie ludzie wkurzyli.. moj byly, ten po ktorym mialam depresje itp zaczal dzis wygadywac jakies glupoty innemu koledze o Nas.. co kiedys bylo, co robilam czego nie robilam... i zaczely sie jakies gadki ze jestem durną i tępą babą...
z tego wszystkiego wydarlam się na A, i pobiegłam z płaczem do domu..
nie mam sił.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Bo niby wygodniej dla Was tam zostać bo prędzej coś odłożycie, ale właśnie zawsze się jakieś problemy stworzą i kłótnia gotowa...
No i zawsze jest to tak, że wszyscy do Twojej Mamy będą przyjeżdżać.. a niestety biegać będziesz Ty koło wszystkich

Hej Vanilka :* Co Ty mówisz?? Ale na A. to tak z nerwów czy coś zawonił??
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Kayira pisze:Adix, ja to wiem.. ale akurat nie zawsze jest ku temu okazja...
i to jest właśnie problem a nigdy nie będzie dobrze w domu jak jest więcej gospodarzy
Madlen pisze:Oj tam oj tam Adrian i jak wtedy z takimi włosami chodzić?? Przecież to brak higieny i czyste lenistwo jak ktoś w tłustych włosach chodzi.. nie pojmuję jak tak można..
nie jest to może higieniczne włosy wtedy są najzdrowsze ja też dużo nie pojmuje ale taki jest nasz świat, nie pojmuję np tego jak można płukać ubrania w płynie z lanoliną, bo przecież lanolina jest to owczy łój otrzymywany z wełny, albo pinie najdroższej kawy świata która jest otrzymywana z odchodów jakiejś tam łasicy.

Kika słoneczko nie smuć się Taka fajna dziewczyna i się smuci :kwiatek
Wiesz rozważ lepiej zmianę tej szkoły :kiss2
Adrian
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Ja akurat takie rzeczy pojmuje, sama czasem płukam w lanolinie :)
Wiesz ludzie maja kasę to sobie pozwalają.. Tak jak teraz perfumy ze spermy produkują :)
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

madlen no widzisz a ty nie umiesz pojąć jak ktoś chodzi w tłustych włosach
Adrian
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

No bo tego higiena wymaga żeby zadbać o siebie i czystym chodzić..
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

kiedyś się nie myli i też żyli
Adrian
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Dlaczego twierdzisz, że się nie myli?? Właśnie, że się myli.. Nie odrzucało by Cię od osoby która byłaby po prostu brudna?? Moja teściowa się nie myje i brzydzę się nią..
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Adrian oj żebyś wiedział, że też tęsknię za dawną sobą... Nie pamiętam co to znaczyć być szczęśliwą. Wszystko takie chwilowe... albo udawane, nawet uśmiech -mój, jego... Jego znajomi zaczęli uważać mnie za "zło", które się nie uśmiecha a przecież on taki wspaniały, zabawny... Oj jak mu współczują co niektórzy, że się biedak męczy z taką zołzą, która wiecznie jest nie w humorze... Co druga osoba, która nic nie wie potrafi powiedzieć przy nim "o Boże aleś ty schudła, jesteś za chuda, nie odchudzaj się, chcesz wyglądać jak w Oświęcimu?". Ja się kur... nie odchudzałam, to nerwy, stres, depresja -jakkolwiek to nazwać. Mam lustro, ślepa też nie jestem, na wadze jest 41 kg... Było przynajmniej miesiąc temu. Robię co mogę żeby przytyć, nikt się nie zapyta czy wszystko w porządku, każdy tylko mu współczuje, każdy się lituje nad "moim odchudzaniem" ale nikt się nie ugryzie w język, nikt nie powie tego na osobności skoro musi skomentować. No tak, kto z nich może przypuszczać, że w każdej kłótni mówi mi to samo co oni tylko w wulgarny sposób.
Nie poznaję się, każdej powiedziałabym dokładnie to samo co słyszę "rzuć go, odejdź zanim zrobi ci większą krzywdę" i kiedyś od razu bym tak postąpiła a teraz? Wiem, że się łudzę... że ten człowiek mnie jeszcze kocha a jednak wciąż przy nim jestem...

Madlen z rodzinką też nie wiem. Jeszcze nie odpisałam siostrom, bo kompletnie nie wiem co... Widzę po zdjęciach, że dobrze im się żyje, są szczęśliwe, mają śliczne pociechy... a mi się właśnie życie wali. W zasadzie oficjalnie wali od maja a zawaliło nieco wcześniej.

Kay, czytam całą tą sytuację z dzisiaj i odniosłam wrażenie, że bardziej złościsz się na mamę... Wiem kochana, że powinna z wami porozmawiać zanim podjęła decyzję, ale jakoś tak wydaje mi się, że raczej została przyparta do muru przez Twojego brata... To jest tylko moje wrażenie, nie odbierz tego jakoś źle. Nic złego nie miałam na myśli. :*

A tak poza tym to nie rozumiem jak można się nie myć... W ogóle jak można nie dbać o higienę. Brrr.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Black więc dlaczego z Nim nadal jesteś?? Kochasz Go naprawdę?? Oczywiście, że nikt nie wie co Cię spotyka i czego doświadczasz i Ty jako osoba dołączona do całej grupy będziesz odbierana właśnie tak jak to ujęłaś jak zołza, która wiecznie ma muchy w nosie nie wiadomo o co.. Bardzo to przykre.. oceniają nie wiedząc co dzieje się naprawdę
Co do sióstr podejrzewam, że będziesz chciała Je poznać osobiście i może w niedługim czasie zorganizujecie jakieś spotkanie.. Może gdybyście miały naprawdę fajny kontakt, zostałabyś z nimi i w końcu miałabyś kogoś na kim naprawdę mogłabyś polegać.. Myślałaś o tym??
A co z rocznicą którą mieliście obchodzić jutro??
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Odpiszę wam jutro rano bo już dzisiaj nie zdążę
To nic. Dobranoc dziewczyny
Dobranoc kwiatuszku :kiss2
Adrian
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Pa Adrian, Miłej pracy? :*
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

:) się kłaniam po nieobecności długiej,ale musiałam się ogarnąć troszkę w domu bo sajgon mam mały :)no i w poniedziałek do pracy normalnie sie boję jak małe dziecko po 8 latach przerwy :)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Czesc dziewczyny:) jestem na telefonie wiec troche mi zajmuje przeczytanie i odpisanie...
Jesli kogos pomine to przepraszam;*

Kayira kilka.myc pod rzad? Nie dalabym rady... ale mowi zeto cos daje? Jakiesefekty??
Tak jak ktoras dziewczyna napisala jak sa dwie gospodynie to nic z tego nie vedzie...

Madlen to czekam az znajdziesz:))

Blackfox zadziwiajace jak bardzo podobna sytuacje mamy... nasi faceci sa idwntyczni z zachowania... ja tez z jesnej dtrony chcialabym odejsc ale z drugiej ludze sie ze ten czlowiek sie zmieni i bedzie jak daqno dawno temu...
Ja sie sporo usmiexham bo A. Mnie rozsmiesz ale co z tego jak za 15 minut sie na mnie wydziera itp. Chcialabym tak schudnac jak Ty moze wtedy by sie ogarnal i zobaczyl ze cos jest nie tak. Ze cos sie dzieje....

Vanilka kochanie nie rozumiem co za zjebanych lidzi masz wokol siebie. Taka fajna dzoewczyna, chudzineczka i tak Cie "szykanuja"... masakra. Podziwiam Cie ze w tej szkole wytrzymujesz.

Myszko hej;))
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

nie wytrzymuje wlasnie o to chodzi...
Madlen, nie nie jego wina.. po prostu dzis tak przegieli znowu, ze dusilam w sobie emocje a potem peklam i sie zaczelam wydzierac, potem ucieklam do domu i zaczelam plakac...

nie przeniose sie, mam jeszcze poltora roku szkoly, poza tym jestem w Technikum, juz ucze sie jednego zawodu 3lata, przenoszac sie musialabym zdawac jakies egzaminy czy cos i z innego kierunku kompletnie.. poza tym nie ma niedaleko mnie szkoly w ktorej jest jakies normalne technikum.. nie da rady...

moj byly zaczal dzis mowic na glos jaka bylam kiedys w zwiazku, ze nic z siebie nie dawalam, nic nie robilismy itp... i drugi zaczal wtedy gadac ze ja tępa, pusta... potem zaczely sie docinki... ja tego ogolnie nie mam sily juz przezywac... poszlam do domu i znowu ryczec zaczelam bo ze skokiem juz coraz gorzej ma wiekszego guza, zostalam sama w domu to rozryczałam sie na dobre, z nim na kolanach i smutnymi piosenkami w glosnikach...
biore kilka tabletek dziennie na serce bo nerwowo nie wytrzymuje, boli mnie serducho codziennie, w nocy nie spie i sie budze, mam tiki nerwowe albo jakies dziwne sny... rano sie budze niewyspana, zmeczona, z zawrotami glowy, ide do tej durnej szkoly a tam znowu to samo... nie mam sił naprawdę... nie wiem co we mnie jest tak, moze naprawde jestem jakąś wariatką, mam samej siebie dość i po prostu siebie nienawidze i nie wiem co ze mnie bedzie bo juz nie wytrzymuje.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Vanilka ja wlasnie tezjestem rozbita:( chyba coraz bardziej chce byc singielka... to juz mnie przerasta. Jedziemy wlasnie do domu i przejezdzalismy przez Belchatow a A.do mnie - ooo twoj ukochany belchatow.
Ten chlopak z ktorym go zdradzilam byl stad. I zaczal docinki typu ale ja to jestem mam faceta to innych mi sie chcialo. To ja do niego docinka zeb kechal do dusi swojej z ktora sie calowal jak 4 dni nie bylismy razem . Zeby sie z nia przelizal znowu. A on do mnie "no chuj zesie przelize" to ja droga wona. I i mowi mi ze on nie jest taki jak ja ze sie prawie z kazdym lize... oczulam sie urazona,ma mnie za jakas dziwke... no i wlacza jakies beznadziejne piosenkj... np wzr chodz tu i spiewa patrzac na mnie tak xhamsko ze to o mnie niby... alvo pezet- takie jak Ty....

Vanilka odpisze Ci na ten dlugi post jutro bo dzis nie mam sil nawet... no i pisze z telefonu. Zostalo mi 55 km do domu
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Udanej nocki tato. ;)
Trampek ani się waż chudnąć! Jesteś śliczną dziewczyną, niczego Ci nie brakuje a takie chudnięcie to nic nie da, uwierz. Zauważyłam już dawno, że mają bardzo podobne charaktery... Więc Twoje ciało będzie krzyczeć, że coś złego się dzieje a on prawdopodobnie nic z tym nie zrobi albo zacznie przykro komentować, nie daj Boże ubliżać jak w moim przypadku...
Wiesz, mnie też rozśmiesza itd. ale co z tego...
Jednego dnia ktoś by Ci nieba przychylił, na drugi skopał do piekła.
Tak nie wygląda miłość dwóch osób ani wzajemny szacunek. Ty to wiesz, ja to wiem...

Madlen myślałam i chciałabym żeby tak było. Troszkę obawiam się, że intencje mogą nie być do końca szczere. Mam tylko nadzieję, że nie wierzyły w te bzdury, które im ktoś od dziecka wpajał. Tzn. jedna chyba tak skoro nie chce mnie znać. A odnośnie znajomych... Trudno... Nie będę trąbić wszystkim co się dzieje, ci co wiedzieć powinni to wiedzą... Nie znoszę długich języków, bo ludzie którzy są zazwyczaj blisko -prędzej zrobią temat do plotek niż zrozumieją i zamilkną.

Myszko w takim razie życzę Ci powodzenia w jutrzejszej pracy. Oby okazało się, że wcale nie jest tak źle jak się wydaje. :)

Vaniliiia współczuję, domyślam się jak się czujesz. Spróbuj być na to obojętna. Nie daj się jakimś popaprańcom zdołować. Z doświadczenia Ci powiem, że gdy pokażesz im, że się nie przejmujesz, że masz gdzieś czy sobie sieją kłamliwe ploty czy gadają prawdę, to znudzą się i odpuszczą.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

Black ide w poniedziałek dopiero ale już przezywam :)
Zablokowany