Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Avis »

Dzień dobry.

Tamirko wakacje mówisz? Na wakacjach to ostatni raz byliśmy chyba 4 lata temu... Mi by wystarczył weekend, ale się nie da. Ostatnio mój mąż miał urodziny i byliśmy u znajomych. Zadzwonił do teściów, żeby poprosić, żeby zrobili obrządki. Zgodzili się, ale gdybysmy wiedzieli, że taka awantura z tego wyjdzie to nie warte to było, sami bysmy zrobili. Teść wpadł w jakiś szał, że on jest u nas parobkiem, żebyśmy najlepiej to wszystko sprzedali jak nie chcemy robić. Także jak się samemu nie zrobi, to nie ma co na kogoś liczyć. Ale mnie krew zalewa, bo teście żadnych oplat nie robią. Wszystkie rachunki płacimy my. Woda, prąd, śmieci. Za sam prąd płacimy 500 zł. Za teściową ubezpieczenie płacimy 400 zł kwartalnie, więc wydaje mi się, że jak od czasu do czasu pomogą to korona im z głowy nie spadnie...Miałam się umówić na operację w lipcu, ale jak ja mam się umówić? kto mi w domu zrobi? W domu jak w domu, ale przy gospodarce? S. chodzi do pracy, też jest przemęczony, no a ja niestety po operacji z miesiąc zwolnienia muszę mieć.

Chciał człowiek dobrze, przejąć tą ruinę, bo inaczej tego nazwać nie można, to jeszcze po dupie dostaje. Nie dość, że się zapieprza, to jeszcze w kredyty się wpakowało. Tak by poszedł do pracy na te 8 godzin, wrócił do domu i wszystko w dupie miał, a tak to niedziela, święto nie święto trzeba iść. Możecie powiedzieć, że sama się na to zdecydowałam. Owszem, ale czasami już po prostu braknie sił na to wszystko.

Halinko cieszę się, że już chociaż troszkę mniej boli, będziesz się dalej rehabilitować to niedługo przestanie całkiem.

Miłego dnia :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

tamirko tak AZS to atopowe zapalenie skóry. W wiekszości przypadków sie z tego wyrasta w wieku ok 4 lat, ale sa przypadki nastolatków i dorosly którzy maja tę przypadlość. Zobaczymy jak na razie pielęgnuje Igorowi skóre tak jak zalecila pierwsza alergolog i skóra bardzo ładnie wygląda. Od czasu do czasu jakieś plamy wyskakują ale to prawdopodobnie przez jakis pokarm. Pomimo że staram się ostroznie wprowadzac nowości.

malinko to prawda teraz sie tyle slyszy o tych alergiach... kiedyś tego nie bylo. Co drugie dziecko w szkole jest uczulone na laktoze czy fruktoze albo nie toleruje glutenu.... masakra

Dzień dobry,

u nas pogoda sie troche popsuła. Właśnie skonczyłam ćwiczyć. Igor ma drzemkę jak wstanie to dostanie obiadek a ja może w międzyczasie dokoncze sprzątanie...

miłego !!
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki:-)
Nie będę pisać, że zaorana jestem, bo to już jakby standard.. ;-)
Nie pamiętam czy pisałam, że jedna z naszych stażystek (tzn. jej rodzice) maja plantacje truskawek i przyniosła nam do pracy do pojedzenia. Łooooo matko jakie dobre! Duże, soczyste, słodziutkie! Wczoraj zamówiłam jedną łubiankę, a dzisiaj drugą, normalnie najeść się nie mogę... :)
Jutro połowa firmy jedzie na wyjazd integracyjny do Warszawy i ciekawa jestem, kto będzie robił? Tak sobie siedzę i myślę czy wrednie i złośliwie nie wziąć na jutro urlopu... :P

Envelo! ponoć olej z czarnuszki jest rewelacyjny na atopowe zapalenie skóry. Mój szwagroszczak ma takie problemy ale odkąd smaruje tym olejem gębusię ma gładką, jak pupka niemowlaka...
Uściskaj Igorka ode mnie.. :kiss2

Halinko! co tam u Ciebie? noga już lepiej? A Adek jak się czuje?
Pogoda wam nie dokucza?
Sasza pisze: Jedynie co na ta firane poprzyczepiam motyle . I moze rozwaze zaslony nie wiem.... firane biore 5m by ladnie wygladala a nie byla naciagnieta...
Oj, Saszka! zasłony lepiej nie! To tylko zbiorowisko kurzu, rodników i alergenów. I według mnie optycznie zmniejszają każdy pokój. A motyle fajnie wyglądają na firanach... :)

Gusiu! Powiem Ci, że jestem zniesmaczona postawą Twoich teściów. Przecież to nie są staruszkowie, którym ciężko dwa kroki zrobić. To, co? Oni nie wiedza, że człowiek nie może tylko harować i harować, bo zaharuje się na śmierć? Odpocząć też kiedyś trzeba, do diabła!
A Twoje zdrowie?? Nic ich to nie obchodzi?? Jak pochorujesz się całkiem, to kto wtedy będzie obrządki robił??? Święty Mikołaj??
Tak trudno Twoim teściom zrozumieć, że gdyby nie wy, to nie żyli by sobie, jak pączki w maśle, tylko zapieprzali w obejściu i w polu? Wielkie mi halo, że od czasu do czasu coś tam zrobią.Z samych nudów bym robiła! Ech...normalnie aż mnie trzęsie.. :>

Kasiu! pozwolę sobie zapytać o Twoje ręce i spotkanie z neurologiem.. :) oraz o całą resztę samopoczucia:-)
W temacie masażu, to Miśkowi tak weszło to w krew, że sam mnie do niego goni.. :D

Aga! gdzie się chowasz?

Idę tarzać się w truskawkowej rozpuście.. :D
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) Dzień niby zaliczony , wyję z bólu :cry: , przewędrowałam trochę przez miasto , chciałam zaliczyć spacer i padłam , musiałam wzywać męża po odbiór mnie z drogi , pięta mi dała mocno popalić , poszłam dzisiaj do centrum rehabilitacji spytać się o ten zabieg falę uderzeniową i niestety bez skierowania od lekarza specjalisty nic nie wykupię , a do lekarza zarejestrowałam się na 22 września bo dopiero był taki termin ,ale znalazłam innego i mam termin na 4 lipca . Jutro znowu masaż nóg , po tym jednym co wczoraj miałam to jest duża ulga , śmiałam się bo jak mi zaczęła masować to mówi zobacz jakie masz twarde łydki , :o to z napięcia , a ja do niej ,że to są moje jędrne nóżki a nie napięcie , :D dopiero zobaczyłam moją jędrność , ;-) muszę zmienić styl ubierania , teraz francja- elegancja idzie w kąt, :( szpilki i wyjściówki na bok , :cry: a na nogi sportowe zdrowotne buciki .Już sobie zamówiłam w Zalando https://www.zalando.pl/rieker-tenisowki ... ml?size=36

Ugotowałam bigosik , i chyba do przyjazdu gości nie zostanie bo za bardzo smaczny , pojadłam sobie :)

Gosiu oj smutne to co piszesz , co za operacja ciebie czeka , ja bym poszła a świat się nie zawali , twoje zdrowie ważniejsze ,źle że nie macie podziału obowiązków , trzeba usiąść i poważnie porozmawiać , co ten teść gada że jest parobkiem ??? no nie znam szczegółów waszych postanowień przed objęciem gospodarstwa ale dużo nie w porządku siedzieć i nic nie pomagać , a jeszcze wszystko dostawać .

Sasza , wszystkie podkolanówki wywalę do śmieci , no trudno za dużo się cierpi , pod spodnie już będę nosić skarpetki , ;-) bo jak się nic nie cierpiało to i spojrzenie było inne ;-)

Envlop , brawa za ćwiczenia , masz zapał i to dobre ,dla maluszka to pierwsze truskawki też mogą uczulić , pogoda u nas też się zmieniła , zrobiło się chłodno , mało słońca , dobrze że nie pada bo wczoraj wieczorem dobrze u na lunęło z nieba .

Małgosiu , a ty nie jedziesz na integrację ??? po ile u was te truskawki ??? bo u nas rozpiętość duża od 3,5 do 6 , i tak się dziwie dlaczego bo wielkością się nie różnią tylko sprzedawcą :) Adek czuje się dobrze , jemu nie wolno teraz chorować bo ja potrzebuję jego pomocy :D teraz szykuje się do robienia kogutka , bo to musi się przegryźć , a goście już tuż tuż będą u nas :) No Agnieszka coś nam zaginęła :( a kwiatek od niej mi zakwitnął i to trzy kwiatki mini , mini . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Będę monotematyczna padam na twarz.
Umyłam okna ogarnęłam chałupkę pranko i pojechałam na pole zerwać truskawek tak się rozpędziłam że zerwałam trzy wielkie wiadra ok 50 kg jest jak nic.
Pazerna nie byłam i połowę dałam mamie,a moja połowa czeka na jutro bo dziś już mam dosyć oooo.
Tamirko nie zawstydzaj mnie palce drętwieją,a wizyta u neurologa wisi na de mną jak miecz damoklesa,ale kurcze kiedy???
A Ty się nie integrujesz????
Halinko oj biedna TY,a antygwałty(podkolanówki)są bardzo niezdrowe.
Saszka piękne meble sama się na d takimi zastanawiałam,miałam pytać kto ci tak pięknie ścianę pomalował a to Ty sama zdolniacha jesteś
Zana jak nie urlop to może kino kolacja i spacer wśród śpiewu slowików
Nie wiem jak to macie prawnie z Tymi opłatami(czy macie zapis,że wy je macie robić)jak nie to egzekwujcie niech się dokładają,jak mnie taakie pasożyty wkurzają,siedzą i pasożytują.
Enva to trzymam kciuki żeby mały wyrósłz AZS
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
tamira
Super Gaduła

dzień dobry:-)
Chmury sine grasują po niebie, a głowa łupie koncertowo..
Nie pojechałam na wyjazd integracyjny, bo po pierwsze- nie mogę latać samolotem, po drugie- nie mam już tej siły żeby biegać po stolicy z wywalonym jęzorem w ramach tzw. planu wycieczki, po trzecie - Warszawa, to żadna dla mnie atrakcja! A ktoś w końcu pracować musi:-)

Pędzimy całe życie, zapominając często, że nad przepaścią można tylko stać.
(Grzegorz Stańczyk)

Spokojnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Malinka dobija mnie ta sluzba zdrowia..tam skierowanie tu skierowanie tam czekaj tu czekaj...porazka jakas

Tamirka no dlatego je rozwazam . Zaslony. Bo to niestety siedlisko kurzu...
w sumie mam zaslonki tylko w salonie i tyle.
Dzis firane zamowie. Gydybym nie miala wszedzie kukajacych sasiadow to same rolety bylby najlepsze

chochlik daje masz problem z dretwieniem? mnie ta dwie rece, ale to chyba od kregoslupa.
Sypie sie :P:P:P

Evelop azs mam wrazenie ze duzo dzieci to ma....
Oby lagodnie przechodzil

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . Już jestem po zabiegach , w drodze powrotnej zaliczyłam targ , pojechałam po ziemniaczki kapustę i kalafior i co ??? mąż zabrał kapustę i ziemniaki a ja miałam zapłacić za kalafior i iść do samochodu , owszem zapłaciłam ale kalafiora ale go nie zabrałam :( to moja nieuwaga ,moja strata , później do sklepu po śmietanę i serek który mi poradziła kuzynka w takim malutkim sklepie ,że niby dobry , więc skuszona smakiem pojechałam , kurcze za mną weszli tacy z meliny po piwo ale od nich był smród , okropny , śmierdziało moczem , :evil: wczoraj w szatni na zabiegach smród od niemytych nóg , a dzisiaj od pijaków :( :evil: :> Teraz moczę nogi przed zabiegiem - masażem bo o 16 przyjeżdża moja masażystka , Słoneczko świeci , grzeje nawet dobrze , ulgę daje wietrzyk który od czasu zawieje , zostały mi jeszcze tylko dwa zabiegi , a czy będzie jakaś minimalna poprawa to się okaże :)

Małgosiu czy dzisiaj jest twoje święto ???? jeżeli tak to' WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :kwiatek DUŻO ZDRÓWKA :kwiatek SAMYCH POMYŚLNYCH DNI :kwiatek :kiss2 od nas :D

Kasiu więc co ty będziesz robiła z tymi truskawkami ??? U nas nie tanieją cena trzyma się mocno , na targu po 6 i 5 zł , kapustę kupiłam po 2,50 a ziemniaki też po 2,5 , kalafior po 4 zł który zostawiłam na straganie ;-)

Sasza , to bieganie po specjalistach nas odstrasza , wszędzie kolejki , człowiekowi brak sił na to wszystko
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

kurcze mam dzis wychodne, i w sumie sie obawiam bo nie pamietam kiedy pilam piwo :P co bym z siebie durnia nie zrobiła ze po jednym piwie zaczne śpiewac :P

czekam właśnie na koleżnakę, potem przyjdzie mąż dam mu obiad no i wybywam. Mam lekkie obawy czy sobie poradzi z Mlodym ( w takim sensie ze w nocy jest gluchy jak pien, jakby sie Igor obudził to nie wiem czy maz Go uslyszy...)

Pogada sie pogorszyła,
rano bylismy na spacerze, kupilam sobie buty :P
ćwiczenia w plecy bo nie ma kiedy także jutro czeka mnie rzeź :D

Milego !!!!!! :*
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Hej :)

Byłam dziś u takiego Pana z kręgosłupem, coś jakby znachor. Okazało się, że pękł mi wyrostek kolczysty i krzywo się to zrosło, zrobiło się zgrubienie i dlatego boli. Ponastawiał mi tam Pan wszystko i dopiero teraz mnie boli :( Kazał przez miesiąc smarować nalewką bursztynową, maścią żywokostową i na noc maścią końską. Po miesiącu mam znowu jechać i wtedy zobaczy i powie co dalej.

Halinko pytasz o operację, w sumie nic takiego. Mam mieć laparoskopię, żeby pousuwać wszystkie torbiele, zobaczyć czy nie ma zrostów i czy jajowody są drożne. Ogólnie, żeby posprawdzać narządy od środka. Co do teścia, no widzisz, on pomoc dla syna traktuje tak jakby był parobkiem u nas.

Tamirko a myślisz, że obchodzi ich moje zdrowie? Ich wszystkich może coś boleć, a mnie nie. Wyszło to z moim kręgosłupem, a teście co? Jadą sobie jutro na wycieczkę... Dźwigać nie mogę po tym nastawianiu, ale kogo to obchodzi. Pójdę normalnie do obrządków, bo mąż też zdrowia na loterii nie wygrał.

Kasiu nie mamy żadnego zapisu. Jedyne co mają w akcie zapisane to dożywotnio pół domu i 30 arów ziemi, a poza tym nic więcej.

Zrobiłam ciasto i wyszedł mi zakalec :(

Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Poszłam rano do pracy, ale najpierw z dala czynnie pan Kier wkurzył mnie setnie, a zaraz potem Szefowa, więc wzięłam sobie wolne i tyle mnie widzieli.. :P
Z tej okazji pojechaliśmy w końcu do Yska po fotel dla Miśka i jeszcze kupiłam parę drobiazgów oraz nowe portki, tym razem w kolorze ciemnego koralu:-) I w końcu namówiłam małża ukochanego na zakup butów na lato, bo jemu jak stare z nóg nie spadną, to nowych sobie nie kupi! :roll:
Ale co to było gadania i biadolenia! Łooo matko i córko! Jakbyśmy wagon tych butów kupowali.. 8-)
Wracając zrobiliśmy zakupy spożywcze i zaraz lecę szykować obiad na jutro, dopóki mam jeszcze trochę siły, bo głowa cały czas trzeszczy mi w szwach i jakoś tak "miętko" w kolanach..
Pogoda do doopy! Zrobiło się zimno i ciągle popaduje, a nawet leje! Mimo, że chłodno, to burza była, na szczęście krótka, ale pare razy nieźle grzmotnęło!
Envelo! fajnej zabawy! i nie "ulujaj" się za bardzo... :D
I nie martw się o swoich chłopaków, dadzą sobie radę!
Kasiu! idź do neurologa, proszę cię, idź! ja wiem, że jesteś zalatana ale po co ma Cię boleć? A potem będziesz całkiem, jak ja.......taka ręcznie całkiem odrętwiała.. 8-)
Gusiu! jeżeli nie macie notarialnej służebności, to dziwię się jeszcze bardziej!! A zdrowie ma się jedno! Dbaj o siebie i nie oglądaj się na teściów, rób ile możesz, a nie że będziesz sobie flaki wypruwać żeby komuś było dobrze! A co Twój mąż na to?
Saszka! rolety, to fajna sprawa! Dłuższy czas w ogóle nie miałam firan tylko rolety, a potem coś mnie naszło i powiesiłam... W sumie firanki tworzą wnętrze przytulniejszym..
A zasłon nie lubię..
Halinko! i po kalafiorze... ktoś cztery złocisze zarobił:-) widziałam na targu pierwsze maliny, ale drogie jak czort! a truskawki w różnych cenach, od 3,5 do 5,5 zł. Myślałam żeby zrobić jakieś przetwory, ale Misiek postawił stanowcze veto, a kopać się z nim przecież nie będę.. :)
Aga! kliwia mi przekwitła, ale teraz ma zielone kulki w miejsce kwiatów, to co to może być?

U was też takie wariactwo z EURO 2016?? jakie to szczęście, że Misiowaty w nosie ma piłkę i wszelkie mistrzostwa, ale u sąsiadów już słychać kibicowanie..
Spadam do patelni...
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Już po masażu , w kieszeni już 100 zł mniej ale widzę trochę poprawy , dostałam już mail że buty wysłane więc cierpliwie czekam , jestem bardzo ciekawa czy mi podpasują , wyjścia nie mam a na dodatek mnie mąż , corka i kuzynki córka bardzo mnie pilnują bo ja jestem uparty człowiek i swoje mam zakodowane w łepetynie , chyba pora zmądrzeć ;-)

Envlop , takie wyjście ci się przyda , mąż na pewno da sobie radę , więc ciesz się chwilką jaka ci przypadła , a jakie to buty kupiłaś ??? wyjściówki czy spacerówki :)

Gosiu , po takim nastawieniu kręgosłupa to uważaj , bo po co było to nastawienie , dziwny ten zapis , on do niczego was nie zobowiązuje , dom domem ale gospodarka należy do wszystkich was , więc niech zaczną robić na równo , może na tyle co mogą , trzeba poważnej rozmowy jak oni to rozumieją , co za ciasto robiłaś ??? zakalec też dobry :)

Małgosiu , ja maliny lubię dopiero w sierpniu , wrześniu bo są najsłodsze , teraz mamy wszystko drogie , a co do piłki EURO to dla mnie okropność , ja muszę to przeżyć bo mój to wielki kibic , u nas jeżdżą samochody oflagowane , mój też by tak zrobił ale mu wybiłam z głowy , bo dla mnie to obciach :> Pogoda u nas była ładna , słoneczna ,ciepło , trochę po południu wiatr się zerwał ale nawet się nie zachmurzyło , :)

Czkam na Agnieszkę bo nawet mi nie odpisała czy pieniądze doszły za kartki a i nic na zakwitnięcie kliwii mi odpisała :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Halinko, pieniążki doszły już dawno, dziękuję :)
Kliwia może ma jeszcze inne pączki? Bo aż niemożliwe żeby tylko 3 kwiatuszki miała... One zawsze rozkwitają tak jeden za drugim, a nie wszystkie na raz.
Tamirko, teraz tą łodygę utnij jak najniżej możesz i po prostu wyrzuć. I czekaj aż za rok zakwitnie znowu :)

Na razie to tyle, pozdrawiam pozostałe dziewczynki.
tamira
Super Gaduła

Chłodno, chociaż nie pada ale chmury wędrują po niebie.. :P
Obiad mam już podszykowany, pranie w pralce wiruje, więc z czystym sumieniem mogę lenić się na potęgę:-)
A tak szczerze mówiąc, to mam ochote wrócić do łóżka i zapomnieć o całym świecie..

Dobry los nie jest sprzymierzeńcem leniwych.

(Sofokles)
Spokojnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Ja z rana już do was zaglądam , jem śniadanko i zbieram się do jakieś konkretnej pracy ,muszę też zrobić przepierkę , trochę posprzątać i może ruszę w drogę na spacer, pięta mnie ciut mniej boli , jednak te zabiegi trochę mi dobroci dały , mam lżej chodzić , ale jednak łykam tabletki na stan zapalny ,bo ból dał mi dobrze się we znaki , Pogoda nieciekawa , jest pochmurnie ale nie pada . :)

Agnieszko , wreszcie dałaś nam znać , brakuje nam ciebie , a moja kliwia to od razu dała trzy malutkie kwiatki takie 10 cm i więcej nie rośnie , no ale ja to jestem pechowiec i tak już mam wszystko inaczej ;-) Jak tam kibicowanie piłkarskie :)

Małgosiu a po co tak wcześnie wstałaś , mogłaś dzisiaj dłużej sobie pospać , aż się zdziwiłam że już pranie zrobiłaś :)

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Halinko! nie dość, że pranie, to jeszcze klopsiki uwarzyłam dla Misia, a teraz zabieram się za małe prasowanko, którego bardzo nie lubię... :P
Misiek zawsze chętny do prasowania, ale swoje rzeczy wolę prasować osobiście...
Jak mi kiedyś spodnie w odwrotny kant zaprasował, to myślałam, że z siebie wyjdę... ;-)
Kiepsko ostatnio sypiam pomimo tabletek nasennych i może dlatego tak mnie ten łeb boli...
U mnie chmurzy się coraz bardziej, zimnym wiatrem powiewa, to i ciśnienie szaleje.

Aga! ale tak całkiem tę łodyżkę odciąć?? a krzywdy kliwii tym nie zrobię? bo te zielone kuleczki wyglądają jakby znowu kwiatki miały być..

Envelo! jak tam po imprezie?
Chłopaki dali radę bez Ciebie?

Saszka! a twój kręgosłup jak się miewa?
To, co pisała Gusia odnośnie kręglarzy- znachorów, to osobiście mam niemiłe doświadczenia z takich praktyk. Masażem można ulżyć kręgosłupowi, ale w żadne nastawiania nie wierzę, bo to fizycznie niemożliwie żeby ręcznie wsunąć na miejsce wypadnięty dysk. Dlatego podchodzę do takich rewelacji bardzo ostrożnie, tym bardziej, że pracując swego czasu w szpitalu na oddziale neurochirurgii widziałam ludzi przywożonych prosto z gabinetów takich uzdrawiaczy, a którzy od razu lądowali na stole operacyjnym...

Kasiu! czy sobota uśmiecha się do Ciebie promiennie? :D

Gosiu! trzymam kciuki żebyś w przyszłym tygodniu odzyskała swój balkon! a jakie masz plany na weekend?
Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Cześć Dziewczyny ! :) Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? ;) czytam co u Was ale jakoś zawsze z telefonu a teraz mam chwilę na kompie bo Mała śpi :) u nas po staremu, jakoś leci do przodu, za 2 tygodnie mam wesele siostry a za miesiąc męża brata więc szykują się wesołe wakacje ;) tylko nie wiem jak Julia zniesie wesele mojej siostry, bo na to drugie nawet jej nie będę brała, bo jest daleko. Ogólnie moja Pysia rośnie rozwija się bardzo fajnie, chodzimy do neurologa bo to jednak wcześniak i póki nie zacznie samodzielnie chodzić musi być kontrolowany jej rozwój psychoruchowy, ale ona już sama wstaje, raczkuje z prędkością Kubicy ;) wszędzie jej pełno, pięknie gaworzy więc sama radość. Na Dzień Matki dostałam najpiękniejszy prezent - pierwszy raz powiedziała Mama, chociaż na pewno jeszcze nieświadomie ale wzruszyłam się :). Pod koniec września wracam do pracy, muszę sama jeździć bo mąż już nie pracuje tam gdzie pracował i tak się trochę obawiam bo to jednak 40 km w jedną stronę :( wracać w nocy no i jeszcze zima za niedługo więc nie wiem jak dam radę.

Zdjęcie 'Gabryni' specjalne dla Tamirki, bo reszta Was na bieżąco może zobaczyć na fb.
Pozdrawiam Was gorąco a w szczególności inne Młode Mamy :)
Ciumki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ale nas pięknie powitała roześmiana cudowna kruszynka , :D ale czas szybko leci , Juleczka już taka duża , Moniczko, masz ładną laleczkę :D długo u nas nie byłaś , więc nic nie wiemy co u ciebie , wybierasz się do pracy a kto będzie z córcią ??? trochę daleko będziesz musiała jeździć , ale pracy trzeba pilnować i jak jest możliwość powrotu to jak najbardziej ,całuski dla Juleczki .

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dzień dobry.

Rano skoczyłam na zakupy, bo już tylko światło w lodówce było. Wróciłam, ogarnęłam, pranie zrobiłam i odpoczywam z miętą :) Mąż stwierdził, żebym dziś już nie gotowała, no to jeszcze lepiej ;)
Jutro o 7.30 mamy mszę rocznicową, a taka prawdziwa rocznica w czwartek :)

Tamirko mąż nie raz zwracał im uwagę, ale to przynosi efekty na bardzo krótko, więc to chyba nawet nie ma sensu, żeby się denerwował. Nie wymagało się od nich płacenia rachunków, bo się poszkodowało... Jedna renta na dwoje to cienko, no ale teraz teść pracuje codziennie, więc 2 tys na miesiąc ma+ renta, więc jakby te 100 zł dorzucili do prądu co dwa miesiące to chyba by nie zbiednieli.

Halinko co do gospodarki to jest przepisana na Szymona, więc teście już nie mają obowiązku robić. Wcale nawet im nie każemy, ale jak jest taka sytuacja, że syn dzwoni prosi ojca o pomoc i ten się zgadza, a później wyskakuje z tekstem, że jest u nas parobkiem no to chyba coś nie halo... Była między nami umowa, że my będziemy płacić za teściową ubezpieczenie, a oni jak będzie nam trzeba to coś tam pomogą. Wiadomo, że nie każemy im tam robić codziennie, ale jak raz pójdą to już jest wielki problem. Nie mogę dźwigać, a teściowa tak się przejęła, że nawet nie wyszła pomóc. Także to już chyba nawet nie ma co na nich liczyć. Dostanie rentę i już się nawet niech nie dotykają, ale do opłat mają się dokładać.
A ciasto robiłam takie zwykłe z truskawkami, biszkopt :) I nie wiem co się stało, ale chyba coś z moją tortownicą jest nie tak, bo w ogóle nie piecze mi na środku. Piekarnik ok, więc nie wiem w czym problem. Ale mój mąż stwierdził, że robię najlepsze zakalce pod słońcem :D

Aga wracaj już do nas :)

Monika śliczna ta Twoja niunia ;) A jaka już duża ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

:kwiatek

buziaczki przesyłam :)
tamira
Super Gaduła

Jaka cudna niespodzianka!! Gabrynia moja zawitała! Cudeńko Kochane! :D
Ale urosła! Tygrysku, a zdrowo się chowa? Pewnie za chwile będzie chodzić...
Uściskaj ją ode mnie!
Ucałuj Ślicznotę mocno! :kiss2
A jak Ty się czujesz?
Szybko wracasz do pracy, a kto będzie zajmował się Gabrynią?

Gusiu! Mogę tylko wyrazić swoje zdumione oburzenie, że Twoi teściowie są aż takimi egoistami. Rozumiem, że swoje lata mają, ale przecież relatywnie rzecz biorąc wcale starzy nie są i tak na dobra sprawę siedzą na waszym garnuszku, więc zwykła przyzwoitość nakazywałaby chociażby drobną pomoc w takich sytuacjach. Dobrze chociaż, że mąż Cię wspiera. A ja na Twoim miejscu zajęłabym się swoim zdrowiem, bo z tym nie ma żartów. Ani się człowiek obejrzy, a z małego "nic" nagle robi się duże "coś" i co potem? Najpierw pomyśl o sobie, bo całe życie przed Tobą...
A nie możesz pogadać z mężem o wypadzie na weekend, a teściów postawić przed faktem dokonanym. Grzecznie ich poinformować, że macie opłacony wyjazd i w związku z tym macie do nich prośbę o zajęcie się gospodarstwem przez dwa dni. To chyba nie jest nic niemożliwego, ani przerastającego ich możliwości?

Misiek dzisiaj ma wychodne, więc zmykam do wanny żeby zdążył przed wyjściem wymasować moje odnóża.. ;-)
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Avis.... taki znachor moze wiele szkod zrobic....mam nadzieje ze dojdziesz do siebie.

Tamirka u nas waryjactwa wogole nie ma. Maz obejrzy. Ale bez szalu. Ja to juz wogole.
A moj kregoslup nie lubi jak za duzo stoje i chodze i dzwigam jak przegne to boli jak diabli..masc w ruch. Poleze. Czasem naproxen ale to jak juz mecze sie....
na ta rehab musze isc wkoncu.

Aga pozdrawiam..

MalyTygrys sliczna mala:)

Gosia buziaki :)

Ja dzis na zakupach, kupilam sobie klapki i kapelusz wielgachny:) wiec na lato gotowa jestem
Z mala znowu plac zabaw...i zlecialo.
Jutro juz planuje sie tylko lenic.
Firana zamowiona w poniedzialek powinna byc bo wczoraj wyslali paczke.
Pozdrawiam Was.
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Dziękuję Dziewczyny :)
Tamirko, Halinko - Mała chowa się zdrowo, troszkę chorowała ale to jeszcze w lutym i od tej pory nawet cienia katarku nie ma :) chodzić pewnie za miesiąc- dwa już będzie bo wstaje i stoi sama bez problemu tylko musi się czegoś trzymać ;) Ja czuje się dobrze :) No do pracy wracam po roku macierzyńskiego pod koniec września bo pieniążki same się nie zarobią a, że akurat jestem w tej grupie "bogaczy" którym nie należy się 500+ pomimo, że mąż stracił pracę to tymbardziej muszę wracać. Z Mała zostanie moja mama, więc mam ten komfort, że nie stracę na żadne nianie no i przede wszystkim to zaufana osoba.
Miłego wieczorku :)
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Tamirko obiecuję,że ogarnę tego neurologa no postaram się.
Halinko jednak rehabilitacja daje efekty,bądź nowoczesną babcią postaw na styl sportowy,będziesz czuła się świetnie i w też w ygodnie
Sasza a Ty też załatw sobie jakieś zabiegi za młoda jesteś żeby tak cierpieć.
Gosiu jak balkon???
Tygrysku ale piękna ta Twoja córa,taka drobinka.
Masz rację wracaj do pracy łatwo nie będzie,ale jak piszesz kasa się sama nie zarobi.
Zana a może osobne liczniki choćby na prąð???
Jak nie wyjazd to kino kolacja i spacer
Aga ale się rozpisałaś ;-) :D
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
tamira
Super Gaduła

Słonecznie, ale chłodno!
Może w ciągu dnia zrobi się bardziej letnio, bo na razie ostrym chłodem od okna zawiewa.
Nawet kaloryfery włączyły się w nocy.. :o
Konkretnych planów na niedzielę brak... :)
Może udamy się w spontan.. ;-)

Czas upływa… Z róż opadają płatki, ale nie ciernie.
(Eliza Orzeszkowa)

Urokliwej niedzieli. :kwiatek
Obrazek
Zablokowany