Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: malinka 61 »

No i pojechałam do sklepu tylko po mrożonkę a wróciłam z paroma torbami zakupów tylko bez tej mrożonki bo nie było, straciłam mnóstwo forsy i prawie nic takiego nie kupiłam , taka drożyzna :( i jak tutaj żyć panie premierze :cry: Szybko gotowałam zupkę dla Adasia i na wynos a mojemu zrobiłam jego rarytasowe danie , kiełbasa duszona z cebulką , ziemniaczki i surówka z kapusty , jak dla mnie to nie jadalne a on to uwielbia , W Kauflandzie dzisiaj był schab piękny bez kości po 12,99 więc wzięłam dla siebie i dla Uli . Zrobiło się mglisto , zimno , a w domku cieplutko i błogo się siedzi i pije kawkę , Mojej Uli zepsuł się teraz piekarnik i fajny sobie zamówili bo z funkcją pieczenia pizzy , chleba i termosondą , ciekawa jestem czy będzie dobrze piekł , ona bardzo dużo piecze w piekarniku , bo ja rzadko , źle trochę mają bo płyta osobna i piekarnik osobny a nie jak tradycyjnie razem że cóż to ich wybór i chyba jutro będziemy u nich dyżurować jak kurier przywiezie . Chciałam kupić sobie śledzie wiejskie ale się wściekłam bo jak tydzień temu kupiłam i otworzyłam to wokół słoika były płaty śledziowe a w środku cały taki wielki czop cebuli , i właściwie mało co się zje , ja cebuli nie lubię więc to wszystko poszło do śmieci , w końcu płaci się za śledzie a nie za cebulę więc teraz kupiłam w wiaderku do zrobienia .
Różnie to w rodzinie bywa , ja tez miałam przykre doświadczenie z moim jednym bratem a
właściwe z bratową ale to już przeszłość ale zadra w sercu została wolę już nie pamiętać :(
Kasiu u nas też obchodzi się tylko imieniny ale my swoim dzieciom nadal je robimy i teraz 15 idziemy do Monisi na kawusię , miłego spędzenia czasu z rodzinką :D

Agnieszko ja aż nie mogę uwierzyć że tak rodzina ciebie traktuje , ciężko mi jak to czytam , jak do nich trafić , przecież to nie ludzkie , dziwę się ze nawet ojciec jest pod presją mamy twojej a co on nie ma swojego zdania , ściskam ciebie ,pamiętaj że zło do nich kiedyś wróci .
Myszko trzymaj się , jesteś wielki pracuś , ale na pewno cieszy ciebie, że już są efekty tego remontu i wkrótce już razem zamieszkacie .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

witaj on 28 . Malinko do konca daleka droga jeszcze a tu za raz wracac trzeba do polski mam.nadzieje choc polowe zrobimy a ja dzis padam na pysk doslownie @ daje popalic i nie daje o sobie zapomniec zjadlam chyba z 6nosp max zeby wstac wogole z.lozka .a co do witryn polslich nawet na maila mam problem zeby wejsc a pisac oooo mmasakra jakas jest
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Myszko , jeszcze parę dni i będziesz na naszych ziemiach , przyjeżdżacie już razem na święta ??? :D nie przesadzaj z nospą bo to tez niezdrowe . współczuję ci , bo ja kiedyś też takie cierpienia przechodziłam , :( nie zna to mężczyzna co to jest za ból , oni zawsze mają się lepiej
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hej Wam ;) co słychać ??
z tym zachówkiem, jest tak że mało kto wie, jak jest...
często wiele osób myśli, że wystarczy spisać testament...

Choclik.. póki co przemieszkać musimy jakieś 3-4 lata...
zobaczymy jak się będzie układać i podejmiemy decyzję...
na pewno będziemy chcieli wszystko załatwić...
ale wszystko w swoim czasie....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Ja myślałam że wejdę tu rano i będę miała mnostwo do czytania...
Kasia chyba zabalowala u mamy że po powrocie nie napisała.
Albo po imieninach pobiegła na randkę ]:-) :papa: ]:-) :papa:

Halinko, ano teraz taka moda że piekarnik osobno i plyta osobno. Mi się podobają te piekarniki osobne jak są wmontowane w takie slupki, że nie trzeba się schylać żeby zobaczyć czy ciasto rośnie :)
A jakie macie kuchenki? gazowe czy na prąd? W tych nowych blokach to teraz tylko na prąd i ogrzewanie też (tak ma mój brat) i teraz jak był Ksawery to oni podobno prądu nie mieli to ani nic ugotować, nawet wodę na herbatę, ani ogrzewania.... to wzięli rzeczy i pojechali do mamy. U nas to chociaż butla gazowa jest to zapalkami się zapali gaz i ugotuje wodę w garnku (bo zwykły czajnik poszedł na odstawkę i nawet nie wiem gdzie leży, no ale w garnku też można ugotować wodę)

Dziś za ok godzinę idę do mojej porywaczki na kawę :) Tylko muszę wstać i umyć głowę bo włosy już tłuste i uszykować ziemniaki na obiad bo nikogo nie będzie w domu a Marcel konczy o 12.15 to akurat razem wrócimy do domu.

A wiecie że Marcel przyniósł ze szkoły kartkę świąteczną od dyrekcji? Pierwszy raz coś takiego przyniósł i mówi że tylko 3 osoby z klasy dostały. Ja myślę że to dostali ci, którzy dali słodycze na Mikołaja.... bo innego powodu nie widzę.... Ale to bardzo miłe :D
No dobra, czas wstać z łóżka...

A już chciałam zamykać stronę.... dobrze że mi w nawyk wpadło sprawdzanie czy post się zaladował....
Kasiu, śliczny awatarek :) Dla kogo te serduszka? :kwiatek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

my przy remoncie kuchni się zastanawialiśmy nad kuchenką..
Ale zdecydowanie postawiliśmy na gazową...
Bo właśnie, jak zabraknie prądu to lipa, bo się nic nie zrobi...
ale i tak mamy dodatkowo, na prąd, ale chowaną w piwnicy i jak gazu zabraknie to podmiana
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :kwiatek Ale mamy piękna pogodę , świeci słoneczko chociaż jest mroźnie , bo-4 Noc mam przespaną więc i humor lepszy , teraz już pije kawusię i podjadam wafelki , wczoraj mąż kupił amoniak i zażyczył sobie ciastka amoniaczki i to bardzo dużo więc chyba muszę zarobić ciasto i rozpocząć pieczenie , coś ostatnio ciężko u nas z tym amoniakiem w sklepach , wczoraj objeździł kilka sklepów aż znalazł :D
Agnieszko , moja Ula nie ma takiego słupa z kuchenką , a mi się to bardzo podoba ale wygląda to tak jak normalna kuchenka z tym że dół jest elektryczny i piekarnik taki szeroki a góra gazowa znowu osobna ale na tym piekarniku położona , no nie potrafię tego opisać bo to są takie nowinki , my mamy normalną kuchenkę elektryczno- gazową czyli piekarnik na prąd a góra na gaz , ogrzewanie miejskie .Ja też rano umyłam włosy , nałożyłam sobie odżywkę i teraz sobie ja pod kapturkiem trzymam , zaraz minie czas żeby ją spłukać i włosy sobie ułożyć , na noc nie chciałam bo muszę mieć założone wałki a to źle mi spać , modelowanie nie wchodzi tutaj w rachubę bo mam włosy ciężkie do ułożenia ,

Kay co do kuchenek to jakbym miała więcej miejsca w kuchni to bym sobie taki słup z piekarnikiem zrobiła , bardzo fajne jest to rozwiązanie , tyle że jak prądu nie ma to klops , ale teraz to do rzadkości należy ,

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Niby już nie ma problemów...
ale... u nas w sumie raz na rok prądu nie ma , z różnych okazji...
a dwa... nie wiem jak się to ma cenowo...
Czy jednak gotowanie na prąd, nie wychodzi drożej...

a pogoda faktycznie się piękna robi ;)

co do kuchni i wystroju... marzy mi się wyspa na środku..
ale to może za kilka ładnych lat, bo w sumie robiłyśmy 4 lata temu...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , masz rację , gotowanie na prąd jest chyba droższe dlatego my kupiliśmy kuchenkę że góra jest na gaz ale piekarnik na prąd bo lepsze jest pieczenie , ja mam na dodatek z termoobiegiem , wspaniale rumieni ciasta ., a wyspa to piękna rzecz , moja kuzynka ma taką właśnie ale mają domek bo w blokach jest to tylko marzenie :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No to masz taką kuchenkę jak ja ;)
mojej mamie się jeszcze dodatkowo marzy taki mały piekarnik, by nie zawsze grać ten duży ;)

No my akurat mamy domek, kuchnia połączona z jadalnią więc jest miejsce...
Tylko rozplanować trzeba ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , to masz wspaniale , taka wyspa to wspaniałe rozwiązanie , u mojej kuzynki to ma taką wyspę że jest płyta do gotowania i dookoła szerokie szuflady , blat roboczy i to spory , są różnie rozwiązania takich wysp :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

witam
co do wysepki to fakt extra to wygląda ale chyba nie jest zbyt praktyczne. Bo jednak tłuszcz się rozbryzguje dookoła, więc trzeba sprzątać wszędzie w koło wysepki. I niech ktoś nieświadomie przechodzi z drugiej strony wysepoki i gleba murowana bo podłoga aż lśni od tłuszczu:). Ale macie racje fajnie to wygląda..
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

On, bez przesady ;)
tłuszcz nigdy aż tak strasznie nie pryska ;)
poza tym, sa takie fajne siatki do zakrywania ;)
a jest praktyczna, bo masz więcej miejsca i więcej dojścia, że tak brzydko powiem ;)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Woow...jaki ten swiat jest maly. Malinka mamy do siebie jak rzut beretem ;)

A taka wysepka to super sprawa...ja niestety mam za mala kuchnie :( a tez taka mi sie zawsze marzyla.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Kay masz racje ale nie widziałaś jeszcze jak ja gotuje :)
Jestem początkujący w tych sprawach i na dzień dzisiejszy zawsze daje za dużo oleju i mi pryska wszędzie. Jeszcze nie mogę wyczuć ile trzeba tego wlać :)
Tak więc moja opinia była raczej skierowana pod moją osobę heheh
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No cóż ;) każdy planuje wg własnych potrzeb ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

No trochę ogarnęłam mieszkanie , czekała mnie praca w łazience a jak już tam weszłam bo musiałam zmyć odżywkę z włosów to postanowiłam zrobić porządek w takim słupem wysokim z ręcznikami a później wzrok mój skierowałam na bluzki które muszę tylko w rękach prać więc i dalej praca leciała i już wiszą na balkonie i ociekają z wody i myślę że ciut nawet podeschną :girlactive teraz należy mi się odpoczynek więc siadałam przed komputer :D

Carina a ty to z jakiej miejscowości , ??? świat mały masz rację nawet Kay mieszka blisko , :D

Kay , te siatki na patelnie są świetne , bo nie pryska i człowiek jest bezpieczny nie poparzy się ,

On , czytaj i ucz się od kobiet praktycznych , kup sobie taką siatkę jak ci Kay pisze , ona jest bardzo tania i już będziesz miał mniej mycia dookoła , a i będzie ci bezpiecznie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JA na początku do tej siatki podchodziłam sceptycznie, ale :)
spróbowałam i jest faktycznie praktyczna ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ja lubię nowości , i jak tylko ta siatka się pokazała w sprzedaży to sobie ja kupiłam , ona służy również do podgrzewania na parze , prawdopodobnie też bułki na parze ludzie robią , więc zastosowanie jest duże :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JA tam wolę nowości kulinarne ;) i nowe przepisy :D

Kluski na parze, robię na druszlaku ;) takim specjalnym z garnkami ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Nowości kulinarnych jest teraz multum ,przepisów że życia by zabrakło żeby to wszystko zrobić i spróbować , ja jednak wolę stare przepisy , natomiast moja córka lubi takie nowości kulinarne , wiecznie coś wymyśla . :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

I gdzie mój post???????????????????
A już myślalam że sprawdzanie weszło mi w nawyk. A teraz wchodzę i widzę że go nie ma BUUUUUUUUUUUUUUU... a tyle mialam napisane :cry: :cry: :cry: :cry:

Halinko, ach, już nie będę się powtarzać z tą kuchenką ale co chcialam powiedzieć.... też się wzięłam dziś za łazienkę, za zakątki w kabinie. Wzięłam starą szczoteczkę do zębów ale to i tak mało dało bo potrzebowałabym płaską szczoteczkę z długim włosiem, coś na styl pędzelka do smarowania np rogalików. Ale pędzelek mam tylko jeden więc go nie chciałam zniszczyć i brud został bo się tam nie dostanę :angrywife

No widzę że już trzy krajanki się odnalazły :)

On widzę że "Fajna kobietka" jesteś ]:-) ]:-) ]:-)

no i znowu by poszło w kosmos gdybym nie spojrzała....
I nawet gotujesz... bardzo dobrze, faceci to podobno najlepsi kucharze :) No, tylko Masterchefa wygrała kobieta ale to szczegół.....

Halinko, Ty gaduło, przekroczyłaś już tysiąc postów!!!! :pisze: :pisze: :pisze:

Kurcze, mam problem.... teściowa miała taką prawdziwą owczą wełnę i dała koleżance aby zrobiła na drutach skarpetki dla teścia to poprosiłam tą koleżankę aby zrobiła też dla mojej babci i będę miała na Gwiazdkę. Bo babci zawsze zimno, zawsze siedzi w kocu to miałaby ciepłe skarpetki.
No i ta koleżanka była wczoraj u teściowej na kawie i mówi że ta wełna jest źle uprzędzona i jest za sztywna, że skarpetki byłyby jak z tektury.
I teraz nie mam prezentu ani kasy żeby coś kupić a tym bardziej pomysłu.... Bo babcia nigdy nic nie chce, wszystko ma i co ja mam zrobić? :angrywife
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Oczywiście że czytam :)
przy Was pewnie jeszcze nie jednego się dowiem :)

Dzięki Culagula staram się hehe. Z tym gotowaniem to bym nie przesadzał zrobie pare potraw ale nic więcej. Zupy na dzień dzisiejszy żądnej nie zrobie bo nie umiem :)
Ostatnio zmieniony pt gru 13, 2013 3:08 pm przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Oj na pewno :)
A w ogóle słuchaj Halinki bo ona jeszcze nikomu źle nie poradziła :happy
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka