Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: malinka 61 »

Agnieszko , resztę w łazience to do męża należy , ja tylko ten słup ogarnęłam a mycie to już jego sprawa ale jest teraz tyle środków do czyszczenia że łatwo sobie z tym poradzić, :D No to masz problem z babcią , ale te skarpetki z owczej wełny to by ją gryzły , są owszem ciepłe ale nie przyjemne dla ciała , może kup jej witaminy Buerlecitin to bardzo dobre dla zdrowia , a sama tego sobie by nie kupiła , ja też zawsze mam problem z prezentami dla dorosłych , a zwłaszcza dla mężczyzn :( No jestem gaduła , przeglądam forum i zawsze gdzieś coś napiszę :D jestem aktywna :D :D :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Może i nic trudnego ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić co miałby wrzucić do tego garnka żżeby wyszła jakaś smaczna zupka :)
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

On , podstawa jest włoszczyzna ,( marchew , pietruszka , kawałek selera ) a później w zależności albo dodajesz trochę mięska a jak nie masz to później pod koniec gotowania nawet masełko , to jest podkład i wtedy w zależności co lubisz czy ziemniaczaną ,to wkrawasz ziemniaczki czy krupnik to wsypujesz kasze jęczmienną , oj nawet jak weźmiesz książkę kucharską to masz tam krok po kroku i to jest proste :D :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

najprostsza zupa jaką robię to cebulowa...
podsmażasz pokrojoną cebulę, na maśle...
dolewasz wody, wrzucasz kostkę rosołową, liść laurowy i przyprawiasz...
gotujesz...
podajesz z grzankami ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

hehe no może któregoś dnia się skusze i spróbuje ukręcić jakąś zupke :)
bo z tego co opisujecie to wydaje się to proste :)
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Halinko, ja myślałam że babcia będzie je nosiła na inne skarpetki, tak dwie pary żeby było cieplej. A w tesco widziałam takie kapcie, takie wysokie jak kozaki, cieplutkie.... to by był dla niej prezent.
Już u mojej przyjaciółki wstępnie zamówiłam tort na 80-tkę bo po Świętach to już będzie zaraz... napisałam do wujka czy by nie przyjechali na weekend 5-6 styczeń i byśmy zrobili babci tą 80-tkę. No tak, a wujek w tym samym dniu ma 20 rocznicę ślubu....
Muszę babci coś wykombinować na te urodziny...

On - zupki są łatwe :cooking tylko są również osoby które potrafią wodę przypalić ]:-)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

No i sobie pojadłam , jednak placki ziemniaczane to dla mnie wielki smakołyk :D Mąż pojechał do Uli montować będzie z zięciem piekarnik Ula cała hepi więc ja mam trochę wolności , :D otworzyłam okno i się wietrzy po smażeniu :( Już dzisiaj nic nie zrobię bo plan wykonany , :D

Agnieszko piękny gest z twojej strony , babcia będzie szczęśliwa że ktoś o niej pamięta , a pod choinkę wystarczy chociaż drobnostka to też będzie szczęśliwa . :D

KAy ja słyszałam że zupa cebulowa jest smaczna , ja jej nie robię bo nie lubię cebuli chociaż do potraw daję a później wyrzucam .

On , bierz się za gotowanie zup bo to ci się w życiu przyda , nawet w największej biedzie będzie coś zrobić z niczego bo warzywa zawsze są :D :D

Obrazek
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie ...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

hejka,
No, nasza zguba się znalazła tylko czemu tak krótko? Ela, pisz do nas!!!!!
Gosia też się zaszyła w swoich gwiazdkach, chyba palec sobie szydełkiem wszyła i nie może pisać????????????
Marzenka może jutro do nas zajrzy bo ma nakaz od Kasi na niedzielne forum ]:-)
Kasia wczoraj zapracowana.... i jak tam Kasiu? ;-)
On moja pierwsza zupa to była pomidorowa, gotujesz mięsko - wody wlewasz tyle aby mięsko było całe zanurzone, wrzucasz marchew, por, pietruszkę (możesz w calości lub przekroić na pół) i gotujesz do miękkości. Potem wszystko wyjmujesz, wlewać koncentrat pomidorowy i gotowe. Osobno gotujesz makaron i zupka gotowa. Ja nie zaklepuję pomidorowej ale niektórzy lubią, ja ogólnie nie lubię zup zaklepanych (czyli woda z mąką aby zupa była gęstsza)
Halinko, wymyśliłam dla babci prezent i nie zgadniesz gdzie :) Siedząc wczoraj w kościele na roratach :) Wymyśliłam że na Gwiazdkę zrobię jej w końcu komunijne zdjęcie Marcela plus jeszcze zdjęcie babci z Marcelem i kupię dwie ramki i to będzie dla niej najlepszy prezent.
Kay o takiej zupie cebulowej jeszcze nie słyszałam, ogólnie ja lubię smażoną cebulkę, ciekawe jaki smak ma zupa...

Dziewczyny a jakie ciasta robicie na Święta w tym roku?
Ja obowiązkowo makowiec i myślałam o 3-bicie bo Marcelowi ostatnio smakował.
Nie będę piekła za dużo bo w Wigiłię prawdopodobnie będziemy sami. Szwagierka zapraszała nas do siebie ale teść powiedział że jemu się nie chce jechać taki kawał, żeby oni lepiej przyjechali do nas. A znowu męża brat pracuje w Wigilię do 19 to raczej każdy będzie w tym roku sam. A co, raz można. Lepiej pojechać w jedno Święto i już na obiad a nie na Wigilię i po nocy wracać.
Zresztą my w pierwsze Święto jedziemy do mojej przyjaciółki, a być może zostaniemy u nich na noc, zależy czy sobie nie wypijemy. Muszę jej dać przepis na adwokata, niech ona zrobi.

A teść w poniedziałek idzie do szpitala, on już z bólu nie wyrabia, jeździ po lekarzach i nikt nie wie co mu jest, czeka teraz na tomografię komputerową. On tak czuje jakby kręgosłup go bolał, a może mu tylko promieniuje na kręgosłup a boli co innego. On normalnie silne zastrzyki bierze- tak go boli. Lekarka mówiła że może oni mu nerkę uszkodzili tym rozbijaniem.... no nie wiem, przecież ludzie mają non stop rozbijane kamienie i nerki nie uszkadzają. Ale też nie wykluczone. Mam nadzieję że teraz porobią mu takie badania że wyjdzie co mu jest.
Ja się boję że to może być rak.... niewykryty bo może oni się skupili na nerce a co innego jest jeszcze chore.... bo takie bóle?
Ostatnio zmieniony sob gru 14, 2013 9:45 am przez Culagula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Doberek ;)
Widze, ze sie tutaj ekipa przenosi ;) Jakis magnetyzm dziewczyny?

Malinka obecnie, od jakiegos czasu mieszkam w Sycowie.Ale czesto bywam w olesnicy ;>

Swietny pomysl z tymi fotkami Culagula ;)
Sama tez sie zastanawiam nad zrobieniem jakiejs oryginalnej ramki ze zdjeciami ;)
ale ze wczoraj dosc mocno poparzylam sie goracym klejem przy klejeniu choinki z szyszek to musze odlozyc ramke.Choc na pare dni ;(

Co do zupek to ja pamietam ze pierwsza jaka robilam byla pomidorowa ;)bo najprostrza :) w sumie zupki to fajna sprawa bo zawsze sie robi pod siebie probujac...
Cebulowa robilam tylko raz, bo mi strasznie gorzka wyszla.I zupelnie nie wien czemu.;/
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Witaj Carina, ano mamy ten magnez w sobie że przyciągamy ludzi :)
No, ja też tak myślę że to zdjęcie prawnuka będzie najlepszym prezentem bo babcie już mają wszystko, a zresztą ona nigdy nic nie chce bo mówi że wszystko ma a jak nie ma to sobie sama kupuje. A zdjęcia prawnuka sobie nie kupi :)
Ja też robiłam pierwszą zupę pomidorową i własnie stwierdziłam że dawno nie bylo i trzeba w tygodniu zrobić :)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

No tak. te babcie ;)
A tez prawda jest taka, ze w obecnych czasach w dobie cyfrowek mniej tych fotek sie wywoluje wiec tym bardziej sie ucieszy.;)
Ja to w ogole musze sie ogarnac i przekopac plytki i wywolac.Boz normalnie tyle juz tego jest ze masakra...a nie ma to jak fotografie.

Hahaha faktycznie macie przyciaganie.Ale to dobrze ;*

Ja dzisiaj to na szybkiego zupke dyniowa trzasne na ostro.;}
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :kwiatek :kwiatek Pogoda się poprawia , rano była okropna mgła , zimno , mroźno bo -4 . śniadanko zjedzone i teraz jak zwykle o tej porze piję kawusię w towarzystwie ślubnego . Zaraz trzeba będzie wybrać się po chlebek do piekarni i może od razu na cmentarz zapalić znicze

Carina , no Syców bliziutko ,to ty mieszkasz tam gdzie słynna gadatliwa posłanka ;-) ;-) :lol: :lol: tam moja córka jeździ czasami do lekarza homeopaty , nawet w ubiegłym miesiącu byliśmy z całą ekipą , masz rację kiedyś zdjęcia na papierze przeglądało się kiedy tylko była ochota a teraz to wszystko się zmieniło i tylko robi się cyfrowo na płytki a to już nie to , u nas też dużo jest do wywołania ale zawsze się z tym zwleka :(

Agnieszko , świetny pomysł z tymi zdjęciami w ramkach , zawsze sobie może popatrzeć i w myślach powspominać , ciekawa jestem co z twoim teściem , może jakiś okruszek gdzieś się zablokował w przewodzie i daje takie bóle , a ty nie myśl tak źle , :(
Ja ciasta robię zawsze na święta te same , czyli obowiązkowo makowiec zawijany , sernik i piernik a oprócz tego ciasteczka takie do przekąski bo mój ma taką tradycje z domu . :D

Marzenka jest usprawiedliwiona ale Kasia ?????? ona zawsze do nas nawet wieczorkiem dwa zdania napisała a tutaj jak wybyła się na imieniny do mamci to zaginęła i tak się o nią martwiłam czy coś złego się nie stało :( :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Witajcie ;) ja tylko na chwilkę ;)
siostra z męzem pojechali, to mogę chwilę tu ogarnąć i za porządki się brac ;)

zupa prosta, rewelacyjnie do niej pasują grzanki z masłem tostowym, a jeszcze lepsza jak się doda, pół szklanki białego wina, ale nie zawsze się ma ;)
ogólnie ja lubię takie zupy, szybkie i proste :) no i oczywiscie wszelakie zupy krem ;)

do miłego :*
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay a to jaka ty zupkę dzisiaj serwujesz ????? oj z winkiem to dopiero dobra :D Zupy kremowe to ja tez bardzo lubię ale mój nie za bardzo , a słyszę że więcej osób jest za nimi . :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Hey Kay ;*
Ja juz troche ogarnelam ;)
Gosci zliczylam a teraz zamierzam poprasowac choc zapalu brak.

Malinka nawet nie wspominaj o Beacie bo to jakas antyreklama haha
a do lekarza to moze Tucholskiej ?

Ja tylko raz jadlam taka porzadnie zwiniona zupke i mialaw po niej niezly humorek.Ale faktycznie przegieli z winem w niej ;P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko nie robię codziennie zup ;) raz na tydzień nam wystarczy ;)

hej Car :*
Awatar użytkownika
WaszaMaziczka
Miła Kobietka

Post autor: WaszaMaziczka »

Witajcie :)
Widzę nowe twarze, których jeszcze nie znam. Witam dziewczyny :)
Wybaczcie, nie poczytałam Was, bo jak zaczne, to już nic nie napiszę.
W mnie masakra! Właśnie mi panowie futrynę wycinali, kurz w całym domu. Nie wiem jak ja to wszystko posprzątam... Dzisiaj już kończą. Kibelek mamy super zrobiony. Tylko płytki za ciemne na podłodze mamy. Wybieraliśmy w pośpiechu i jak facet powiedział, że do tych ściennych, te podłogowe dają, to się nie zastanowiliśmy. Ale jak będzie mnie to za bardzo w oczy gryzło, to latem wymienimy, bo bedziemy jeden z pokoi robić. A futrynę w łazience po mistrzowsku wycieli. Strach był, bo łazienka niedawno robiona przez poprzednich właścicieli, ale drzwi nie wymienili. I bali się, żeby płytki nie odprysnęły, bo nie mamy zapasu. Chyba jedna podłogowa została i to tyle. Ścienne, to nie kłopot, bo futryna zaktyje. Ale chłopaki zrobili to tak, że mucha nie siada! Jeszcze im zostało tylko drzwi pozakładać, wymienić 2 płytki w kuchni (poprzednim właścicielom coś ciężkiegi spadło i są utłuczone) i uszczelnić brodzik, bo coś nam cieknie. I potem już "tylko" sprzątanie zostanie. W sam raz na Święta ogarnę :sprzata:
Najgorsze było to, że w ciągu dnia kibelka nie miałam. Wracałam z pracy i musiałam wytrzymać do ok.18. Kicha była jak mieliśmy płytki na podłodze położone, bo wejść nie można było nawet wieczorem... Dopiero rano... Hard core był niezły :?
Poza tym głowa mi pęka, chyba z kurzu, hałasu i zmęczenia. W robocie mam niezły przerób-mówiłam Wam chyba, że ciężarna koleżanka jest na zwolnieniu i mamy ciągle za nią zastępstwa. Z jednej strony jestem padnięta, ale fajnie, że trochę grosza wpadnie.
Chciałabym już coś zacząć sprzątać, ale bez sensu teraz, bo jeszcze robią. Strasznie mnie męczy życie w takim bałaganie... A Jasiem mało jaja nie zniesie, bo ciągle w jednym pokoju siedzi, a tak to łaził po całym mieszkaniu.
Jedyne, co teraz mogę zrobić, to napić się kawki :D Kto chętny?????
Ser­ce oba­wia się cier­pień [...] Po­wiedz mu, że strach przed cier­pieniem jest straszniej­szy niż sa­mo cier­pienie. I że żad­ne ser­ce nie cier­piało nig­dy, gdy sięgało po swo­je marzenia...
/Paulo Coelho/
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Carina , no ja myślałam że Syców dumny jest tej gadatliwej posłanki :D :D przecież ona nawet tam swoje biuro ma , bo jak przejeżdżaliśmy to mi się w oczy rzuciło :D :D :D :D
Tak moja córka tam u tej lekarki była , ona wprawdzie przyjmuje u nas w przychodni ale tylko w czwartki i mojej córce nie pasowało ,wiec pojechała prywatnie , bo mój syn przyjeżdża jak jest potrzeba w soboty ,( mieszka pod Gnieznem) i też do niej zagląda ze swoja córeczką :D

Kay , ja do ubiegłego roku zupy musiałam gotować co dzień, a teraz to tylko w czwartki i piątki no i w niedzielę rosoły obowiązkowo :D

Marzenko , właśnie minęły nam się posty , , współczuję ci tego bałaganu bo też takie remonty przeżyłam aż dwa :( ale jak ci już zrobiła to będziesz szczęśliwa , a kolorem płytek to się nie przejmuj , przyzwyczaisz się do nich , szkoda że Jaśko musi siedzieć w jednym pokoju a tutaj na dworze jest za zimno żeby z nim długo być a jak Maciuś ?Dobrze że miałaś dobrych fachowców to ci ładnie zrobili :D
Ostatnio zmieniony sob gru 14, 2013 1:27 pm przez malinka 61, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

To jak next razem bedzie u Tucholskiej to niech wpadnie na kawe -bo ja mieszkam w bloku obok.I mam do niej 2min drogi ;)

Tia...ma to swoje biuro tylko zastanawiamy sie po co? Bo i tak nic zalatwic nie idzie.
A po jej akcjach w tv to wierz mi ale malo kto sie przyznaje ze jest od nas ;p

Ja sie chetnie na kawusie pisze.Chociaz pic jej nie moge.;)

Maziczka wcale ci sie nie dziwie.bo faktycznie nie ma sensu ogarniac jak dalej robia.;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Carina , a dlaczego ty nie możesz kawy pić ?? kurcze , ja mogę wypić dwie albo trzy bo inaczej dzień jest nie zaliczony :D To ty na ładnym osiedlu mieszkasz . :D
Ja myślałam że ona wszystko swoja gadką załatwi , bo przegadać jej nie w sposób ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Haha
Czy ladne to nie wiem.Ale w miare spokojne i wszystko blisko jest ;)
We wrocku jak mieszkalam to wszedzie bylo "daleko" haha

Nie pijam bo po kawie jestem nadpobudliwa, rece mi sie trzesa i w ogole zle sie czuje.A jeszcze do tego mam male juz w sumie ale jednak problemy z serduchem.Wiec tez musze uwazac...
Choc czasami jest dzien (dwa razy do roku) ze pije... a tak to glownie herbatki.Co przy nauce nocnej jest meczace.;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ja Wrocławia nie lubię , za bardzo mnie męczy , wolę mniejsze miasta , nie ma takiego zgiełku , no to smutne to że coś ci się dzieje po kawce , ale jak możesz się obyć to nawet i dobrze bo ja się uzależniłam od niej tyle że ja piję z ekspresu bo taka plujka jak to się pospolicie nazywa :P , źle mi działała na żołądek :( Herbatkę wczoraj mąż mi kupił bardzo dobrą z Irvingu cytrynową , lubię takie smakowe :)

Obrazek
Awatar użytkownika
WaszaMaziczka
Miła Kobietka

Post autor: WaszaMaziczka »

malinka 61 pisze:Carina , no ja myślałam że Syców dumny jest tej gadatliwej posłanki :D :D przecież ona nawet tam swoje biuro ma , bo jak przejeżdżaliśmy to mi się w oczy rzuciło :D :D :D :D

Marzenko , właśnie minęły nam się posty , , współczuję ci tego bałaganu bo też takie remonty przeżyłam aż dwa :( ale jak ci już zrobiła to będziesz szczęśliwa , a kolorem płytek to się nie przejmuj , przyzwyczaisz się do nich , szkoda że Jaśko musi siedzieć w jednym pokoju a tutaj na dworze jest za zimno żeby z nim długo być a jak Maciuś ?Dobrze że miałaś dobrych fachowców to ci ładnie zrobili :D
A o jakiej Wy posłance mówicie?
Halinko ten efekt końcowy, jak już będę miała posprzą tane, trzyma mnie przy życiu ]:-)
A Misiek jest zachwycony. Najchętniej by nie odstępował Atrura (tego co nam remont robi) na krok. Ciągle go o coś pyta, podaje różne rzeczy, ogląga, asystuje. Czasami aż go przeganiam, bo wręcz wisi mu na ramieniu. A dzisiaj Misiek ma tego swojego weekendowego przyjaciela i pewnie na obiad przyjdzie, a potem dopiero na kolacje. I dobrze, bo dzisiaj jest największy bałagan.
Remont mi robił mąż koleżanki. Z nimi właśnie byliśmy w maju na tym weekendowym wyjeździe-pisałam Wam o tym na poprzednim forum. Jest bardzo solidny, robi wszystko z głową, logicznie i bardzo starannie. Nie ma jakiejś fuszerki, improwizowania, itd. Już się z nim na wakacje umówiłam na robienie pokoju.

Carina pisze:To jak next razem bedzie u Tucholskiej to niech wpadnie na kawe -bo ja mieszkam w bloku obok.I mam do niej 2min drogi ;)

Tia...ma to swoje biuro tylko zastanawiamy sie po co? Bo i tak nic zalatwic nie idzie.
A po jej akcjach w tv to wierz mi ale malo kto sie przyznaje ze jest od nas ;p

Ja sie chetnie na kawusie pisze.Chociaz pic jej nie moge.;)

Maziczka wcale ci sie nie dziwie.bo faktycznie nie ma sensu ogarniac jak dalej robia.;)
To herby dobrej się napij, a ja kawkę będę sączyć. Niedługo będę. Iała drzwi w kibelku, to pójdę ją zostawić w sedesie ]:-)
No nie ma sensu ogarniać, ale już bym tak bardzo chciała coś sprzątać, bo ten pył mnie osłabia...
Ostatnio zmieniony sob gru 14, 2013 3:32 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Ser­ce oba­wia się cier­pień [...] Po­wiedz mu, że strach przed cier­pieniem jest straszniej­szy niż sa­mo cier­pienie. I że żad­ne ser­ce nie cier­piało nig­dy, gdy sięgało po swo­je marzenia...
/Paulo Coelho/
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Maziczka, mowa o poslancd Beacie Kempie.
Tej co tak pieknie odgrywa uczucie doglebnego urazenia na antenie.;)

Ale kurka, potem jak juz bdsz ogarniala to chociaz bd widac efekty.Bo ja ogarniam i ogarniam a za mna rosnie na nowo.Nawet teraz jak juz robie konkretnie to nie widze tego jakos. ;{
Zablokowany