Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Hadassa »

witajcie :D a ja dziś z siostrą na babskie popołudnie :D

co do bankomatu.. ostatnio tak mieliśmy, X już dostał kartę spowrotem, ale kasy nei..
na szczęście z konta nie ściągnęło...

Malinko.. to macie wesoło :D tak jak Car mówi, jak dziecko w domu, to od razu życie wprowadza ;)
wiem jak bratanek z bratanicą przyjadą :D

witaj Chochliku, dawno Cię nie było ;)
mimo iż narzekam... to jednak lubię tak pracować..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

To sie odstresujesz Kay ;)
Ja tez musze z sis takie babskie spotkania zrobic haha ;D
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No zdecydowanie.. ja odliczam do końca pracy i się doczekac nie mogę...
premia przeszłą to mogę szaleć :D
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Premia to fajna sprawa.;)
Ja ostatnio mialam tajemniczego klienta i tez dostalam jakas karte platnicza na ktora przeleja w tym mcu kaske.;)Nie wiem ile ale to i tak cieszy ;D

Ja z sis, poki co to na ten aerobik smigam.Bo z czasem krucho.Ale w sumie w weekendy sie widujemy u mamy wiec nie jest zle.Aczkolwiek taki odrebne spotkanie to co innego ;p
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ale to już jakieś wspólne wyjście... ;)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Dokladnie.;)
Teraz dopiero zauwazylam, ze dziewczyny juz ladnie nabilyscie tu postow ;o
No nie tylko dziewczyny ;3
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :kwiatek Oj pochmurnie za oknem , nic się nie chce robić , rano jak zwykle co dwa dni umyłam włosy i nałożyłam tą swoja odżywkę na włosy , a teraz czekam żeby mi wyschły i muszę jechać pozałatwiać parę spraw na mieście , chodzi o to że zmieniłam dowód i trzeba to zgłosić do US ,Piję kawusię więc zapraszam , filiżanka już postawiona :D :D

Carinko , tak jak ten nasz Adaś jest u nas to mamy radochę wielką , czas jest bardzo wypełniony , to wielka gaduła , on jest najmłodszy w rodzinie :D sama wiesz jak twój maluszek szczebiocze w domku :)
A co to za bank o którym piszesz???? bo się wystraszyłam , ja w sklepach przeważnie kartą płacę , tylko w Biedronce i na targu muszę mieć gotówkę .

Kay , już pisałam że zazdroszczę ci tych spotkań z siostrą , ja tego nie znam , :( masz wesoły dzień bo premia zawsze cieszy i zachęca do dalszej pracy , no mi nikt już nie wypłaca nic dodatkowego wynagrodzenia , :( ale znam tą radość , tylko nie szalej za bardzo z wydawaniem :P :P
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Spółdzielczy.Ale zastanawiam sie nad zmiana.Brałam tam kredyt to i konto zalozyłam ale z tego co slyszalam to najlepiej jest w Zachodnim wbk.;)
Ale tam tez takie akcje maja miejsce ;}Juz mnie kolezanka pocieszyla haha

Dokladnie.Jak sie rozstrzebiocze to łoj ;) ale wesolo jest za to.Jednak czasami jak sie zatnie i leca tylko pytania, cziemu, a co to, a co je, itd itp to mam dosyc.;D

Ja nie mam cierpliwosci do odzywek ;)
ale tez potrzebuje bo mam zniszczone juz wlosy ;{
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

witaj Malinko ;)
z tego co wiem, już nie trzeba zgłaszac do US zmian, nawet związanych z nazwiskiem czy zmiana nr konta.
Odkąd weszło w życie posługiwanie się peselem i jeszcze kilka zmian w zeszłym roku ;)

choć z siostrą mam dobry kontakt ;) bo z bratem juz nie...
choć pewnie bym mu co nieco wygarnęła...
ogólnie trzymamy się na dystans, jego szczęście że ma fajne dzieci
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , ja pojadę i się dowiem bo z US nigdy nic nie wiadomo , i tak muszę być bo złożyć muszę pit z wynajmu mieszkania , z bratem to mało kiedy ma się dobre stosunki , tam rządzi bratowa więc wiem coś na ten temat :( a to temat rzeka co i kiedy , u nas namieszała właśnie moja bratowa :( rozmawiamy ale już jest taki dystans :(

Carinko , maluszki są rozbrajające w swych pytaniach ale trzeba im odpowiadać ,to daje wspaniałe korzyści , widzę to po naszym Adasiu , musisz uzbroić się w cierpliwość , wiem że to czasu wymaga ale cóż to dla jego dobra a co do banku to ja byłam w PKO ( najgorszy z banków i najdroższy ) później w WBK , a teraz od wielu lat jestem w M Banku , mam też założone konto tzw.; Dobre konto; w Millenium i tam mam kartę że mogę wybierać bez żadnych opłat dodatkowych ze wszystkich bankomatów . Musisz się popytać gdzie nie pobierają opłat za prowadzenie i karty dodatkowo . Biegnę już do wyjścia . :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

wiem Malinko ;) z tego co wiem, co się obie z siostrą dowiadywałyśmy, to można ale nie trzeba ;)
no cóż.. u nas tez po większości przez bratową..
ale i on ma w tym trochę swoich zasług...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

hejka :)
No Carina, nie tylko dziewczyny nabiły postów bo i chłopcy też :) Na poczatku Adrian a teraz ostatnio Krzysiu i to dzięki nam dał zdjęcie w fotkach :) Bo my chciałyśmy :)
Kay, fajny taki babski wieczór z siostrą... a z braćmi, cóż tak chyba jest konflikt płci, ja też nie mam dobrego kontaktu z moim, a od 2,5 roku nie mam w zasadzie żadnego kontaktu.
Halinko, pozazdrościłam Ci Twojej pięknej filiżanki na kawkę i sobie też zrobiłam kawusię... tylko gdyby ta rybka jeszcze była prawdziwa... te 3 życzenia by mi starczyły.
Kasiu, właśnie żadnych cytrusów nie jadłam i to już dość dawno.... kilka dni na pewno... Paprykę jadłam taką świeżą surową i tam było trochę nadgnite to odkroiłam a jak jadłam to jedną część musiałam aż wypluć bo było zepsute. Ale Marcel też jadł (tylko jadł już inną sztukę) i mu nic nie było. Może po tej papryce...

Co Wy mówicie.... śnieg? U nas już resztki, takie krowie placki, raz biało, raz czarno/zielono. A że jest -3 to jeszcze leży.
Teściowa dostała zaproszenie na pokaz garnków, namawiała mnie żebym jechała bo dostaniemy pojemniki próżniowe i w ogóle och i ach ale ja dziękuję bardzo nigdzie nie jadę i nie pojechałam. Bo ona myśli że dostanie takie prawdziwe pojemniki próżniowe.... Kiedyś kupiła komplet garnków i do tego noże bardzo ostre.... owszem, ostre ale do kilku cięć bo potem już do niczego się nie nadawały. I tak samo będzie z tymi pojemnikami. Takie pojemniki to ja mam na strychu w moich rzeczach. Ale oni własnie żerują na takich naiwnych jak ona... Nie zdziwię się jak przyjdzie jeszcze z czymś bo kupiła, bo była okazja....
A te garnki co kupiła to zanim spłaciła to nadawały się do wyrzucenia i nie tylko te jej ale jeszcze innych znajomych też. A jak poszli specjalnie na następny pokaz to tamci udawali że to całkiem inna firma. Jak chcieli zgłosić reklamację to mieli pokazać jakiś papier którego jak się okazało ta firma nie przysłała a przysłać mieli po zakupie. I co? I 3tys poszły sobie w kosmos.
Jeden największy gar jeszcze mamy ale dlatego że bardzo mało był używany, właściwie tylko do dżemu bo przy gotowaniu się nic nie przypalało. Patelnie też były super ale do czasu... Nie ma to jak zwykłe garnki, my tu mamy jedne swoje ślubne, a jeden teściowa kiedyś kupiła w Lidlu i nic się z nim nie dzieje. Ja już nic nigdy nie kupię z takiego pokazu. A Wy miałyście jakieś "przygody" z pokazami?
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

ja mam pokaz pościeli ale tez nie jestem do nich przekonana bo nie kupuje z takich pokazow nic
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Wróciłam zrobiłam obiad , oczywiście zjadam , nakarmiłam Adasia i już jestem :D

Kay masz rację nie trzeba już zgaszać w US ale w bankach tak :(

Agnieszko , ja na pokazy nie lubię chodzić bo to takie wielkie spędy ale chyba to już będzie może z 20 lat temu byłam j kupiłam kołdry i poduszki ale to byli z Niemiec , mieli nawet tłumacza i to inaczej wyglądało niż teraz , brałam na raty , a resztę to na domowych pokazach bo to bezpieczniej i tak kupiłam thermomix, patelnię zeptera , lampę bioptron, filtr do wody , odkurzacz Rainbow ,i to na raty , z tych zakupów jestem zadowolona , a raz poszłam na taki spęd i była porażka ale nic nie kupiłam bo też były mi firmy nieznane , a zaproszeń na takie pokazy wielkie mam dużo bo dzwonią po trzy razy w tygodniu , teraz zablokowałam te połączenia

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hej
Mama też mówi że stale dzwonią z ofertami tzw handlowymi ;-) ;-) mówiłam żeby zablokowała ale coś mówili,że nie idzie.
Ja mam konto w PKO bp,za przelewy i konto nie płacę nic,wypłaty darmowe w bankomatach PKO i WBK
Kiedyś mi bankomat zrobił psikusa bo za 1 razem wyświetlił brak środków jak brak jak mam i za drugim było ok,wypłacił tyle że pobrali z konta dwa razy a kwota mała nie była bo chyba 600zł
Oddali po złożeniu skargi.
Kumpela ma WBK i narzeka no ale pewnie wszędzie są plusy i minusy.
Aga może faktycznie po tej papryce,jak już ci minęło.
Ja na pokazach nie kupuję,co prawda choruję na termomix ale mnie nie stać.
Garnki zmieniam obecnie i co jestem w IKEI to kupuję 365+ i jak na razie bardzo sobie chwalę.
Chciałabym mieć siostrę,ale powiem wam tak jak mi powiedziała męża ciocia jak urodziłam córkę
-ale masz fajnie córkę masz
Ja jako zwolenniczka chłopaków ;-) pytam a co za różnica????
-bo wiesz,córka to zawsze za matką za domem rodzinnym a synowie to już bardziej za rodzinną żony idą
Mądre to i coś w tym jest
Halinko zapisałam się prywatnie do endokrynologa termin na koniec lutego :o
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , to też daleki termin , ale to dobrze że w ogóle jest , a co do blokady to ja płace za wyświetlenie nr który do mnie dzwoni (chyba 3 zl ) i wtedy oni mają taką usługę blokady , więc niech mama zadzwoni na niebieska linię i zgłosi , a co termomiksa to drożeje w lutym idzie w górę :( no ja mam już długie lata i jestem zadowolona chociaż koszt jest duży ale daje duże korzyści , u mną to mąż kupił wbrew mojej woli bo późno wracałam z pracy a tak to już mogli i oni działać , ja miałam dużo sprzętu jak miksery , malaksery i myślałam że mi to wystarczy a teraz mam inne zdanie ,A jakie to garnki kupujesz w IKEI ????

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Cześć dziewczyny :)
I po co ja wczoraj pisałam że u nas tylko placki sniegu leżą? No po co? Po to aby dziś sypało, wiało i była zadyma? Aż zawiozłam autem Marcela do szkoły bo już nie wiedziałam czy ten śnieg sypie z nieba czy tylko zawiewa.
Mąż dzwonił to akurat był w terenie bo w Gdyni też sypało.

Matko, u nas w domu to jest porażka... teściowie jechali z samego rana do Gdyni bo oni oboje jeszcze tam należą do lekarza, mają taką lekarkę znajomą która zawsze wszystko da, czy to receptę czy zwolnienie i dziś teściowa jechała sobie zrobić badania, takie ogólne, morfologię itd. No i wiadomo że trzeba tam być rano a tu jeszcze godzina drogi więc już o 6 byli na nogach. I zamiast być cicho bo reszta domu (czyli ja i Marcel) śpi, to oni darli się jak głupki. To znaczy teściowa bo ta non stop chodzi jak naburmuszona, non stop jakieś wąty i pretensje i tylko drzeć się potrafi. A jak ona się darła na teścia to on jej nie pozostał dłużny i tak nawet Marcel się obudził a jego to trudno hałasem obudzić.
Zasnełam ponownie bo już pojechali i była cisza a jak po 7 zadzwonił budzik i poszłam Marcelowi zrobić śniadanie to normalnie się przeraziłam. Kuchnia wyglądała jakby tajfun przez nią przeszedł. Ona zamiast uszykować sobie wieczorem co bierze do córeczki (bo przy okazji jechali też do niej) to szykowała dziś rano, typu twaróg i nie wiem co jeszcze bo na stole same garnki, sitka, teścia nie ruszone śniadanie, słoików nie wiem skąd tyle, na krajalnicy okruchów jakby ktoś cały chleb pokruszył, no normalnie nie wiedziałam od czego zacząć. A ona miała wcześniej ugotowaną tzw zacierkę, czyli zupę mleczną z kluskami i widzę garnek stoi zaschnięty, na spodzie jeszcze trochę tej zupy jest, powiedziałam O NIE, tak zaschnietego garnka nie będę po niej myła. Żeby chociaż wodą zalała ale po co. No to po co ja będę to sprzątać. Tak zostawiłam jak stał. Najwyżej udam blondynkę i powiem że nie zaglądałam do garnka. Niech sobie sama go szoruje ]:-)

Ale teraz przynajmniej mam spokój. Mąż wróci ok 11, Marcel o 12.15, zjemy obiad i wtedy na 14.30 pojedziemy na trening a po treningu kupić jakieś słodycze do kina

Co do banków i bankomatów to na szczęście nie miałam żadnych "atrakcji". Jak zaczynałam tu pracę to założyłam konto w Spółdzielczym ale jakieś dziwne to było konto bo nie miałam karty do bankomatu tylko taką książeczkę, z którą musiałam iść do pani do okienka, pani wypisała kwitek i wtedy z nim do kasy. A jak bank zamkniety albo w weekend to kasy nie ma.. Ani dostępu przez internet. No koszmar.
Potem koleżanka poleciła mi mBank i tam założyłam konto i tam przelewałam rodzinne i wszystko inne. I bez problemu idę do bankomatu i robię przelewy przez internet. I niby bezpłatne ale sobie ubezpieczyłam kartę, potem mam opłatę 5zł że bez prowizji mogę wypłacać ze wszystkich bankomatów (czego nie powinno być no ale cóż) no i tak w sumie prawie 7zł miesięcznie mi zżera. No i biznesowe konto też sobie tam założyłam bo od razu do zusu mogłam robić przelewy.
Teraz zmienili wygląd strony i bardzo mi się ona teraz nie podoba. Tam było przejrzyście, wszystko wiedziałam co i jak i gdzie a teraz nie można zmienić w przelewie danych ani nie mogę się w tym połapać.....
No ale ulepszyli :angrywife

Zapraszam na kawusię :) Ale rybki nie mam :angrywife
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Wam ;)

Malinko, chyba jakoś 2 lata temu się zmieniło... ale dowiedziałam się całkiem niedawno ;)

a konto, mam w pko, tym bez żubra.. i jak wpływ 1500 miesięcznie to konto jest za 0, podobnie przelewy...
jedynie co to kartą muszę płacić na 250 zł miesięcznie.. ale dla mnei to nie problem, jak zawse nią płacę...
a wybieram z bankomatów pko i wbk ;)

a tak w ogóle to zmęczona po zakupach... nic nie kupiłam i tyle....

co do dzieci.. córka nie zawsze w domu ;)
przykład ja ;) zawsze wolałam, z ojcem na budowe albo do warsztatu ;)
elzbieta45
Kobietka Expert

wiecie a niektóre dziewczyny fascynuje meska praca . mojej sasiaski cora od małości bawila się autkami , z tata w warsztacie stolarskim siedziała a na podworku tylko z chłopakami . taka dziewczyna chłopak
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :kwiatek Od rana mamy Adasia , dostał katarek musiał zostać u nas , więc mało czasu mam bo trzeba z nim się bawić , zajmować i to na zmianę z mężem . Teraz ma włączoną bajkę i może dwie oglądnąć i reszta to czytanie bajek , układanie puzzli , malowanie kredkami no takie malutkie przedszkole :D Na obiad zażyczył sobie rosołek ,kluski z dziurką i cóż muszę mu to zrobić . :D Zapraszam na kawusię , filiżanka już czeka :D

Agnieszko , w MB możesz korzystać z nowego i starego logowania ,są dwie opcje , mi ten stary też lepiej pasuje a mojemu mężowi ten nowy , u was śnieg a u nas szaro , pochmurnie ale nie pada

Kay , a to ty gdzie byłaś na zakupach że nic nie kupiłaś , ja tylko nogę za próg i zaraz wydaję pieniądze , nieraz mówię że sklepy powinny być przede mną zamknięte , :( :( To w PKO trzeba aż 250 zł zapłacić kartą ?? bo w innych tylko 100 . Muszę teraz odwiedzić bank Millenium i zmienić nr, dowodu bo w MB zrobiłam już internetowo ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Maliko.... a i w Galerii Dominikańskiej i w Arkadach..
pójdę jutro na plac do siebie i może coś znajdę ;)
ja tez mam dość wybredny gust ;) więc to dodatkowo ;)

tak, w pko jest 250, ale mówię, mi to nie problem, ale za to i przelewy i konto mam za 0 zł
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, chyba od końca listopada zmienili w mBanku że już nie ma starego logowania. Ja, jak tylko długo mogłam to się logowałam na stare ale już nie ma... Logowałaś się od grudnia? No bo ja nie mam....

Ale mnie wkurzył typek z "przywitania", no znalazł sobie portal na którym chce znaleźć dziewczynę, a zdanie ma o kurach domowych że lepiej tego nie czytać. Myśli że zamężna kobieta to tylko o dzieciach, sprzątaniu, gotowaniu, praniu i prasowaniu rozmawia i myśli. I taki on "mężny mąż stanu" jak sam się nazwał a dziewczynę szuka przez internet, jakby w tym jego Krakowie już dziewczyn nie było.... Bo rzeczywistość jest inna, pewnie patrzeć na niego nie mogą i słuchać też nie. Jak to Ela go słusznie nazwała narcyzem.
Kay, niedługo trzeba będzie zmienić nazwę forum nie na babskie sprawy tylko jakieś matrymonialne.
W ogóle miałam mieszane uczucia na obecność facetów na tym forum, chociaż Krzysiu akurat jest tu bardzo mile widziany ale może dlatego że rozmawia się z nim na równi, a ten nowy ewidentnie przyszedł tu szukać dziewczyny. Wkurzył mnie :bicz :bicz
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

wg mnie Cula niepotrzebnie się nakręcasz ;)
skoro tak twierdzi to mało wie o życiu, co mu z resztą napisałam ;)
co do samej obecności facetów ;) jest tu kilku ;) nie tylko Krzyś ;) i nikomu nie przeszkadzają ;)
elzbieta45
Kobietka Expert

tak nie przeszkadzają nam bo miło się z nimi pisze i rozmawiają tak jak my o wszystkim i o niczym .
tu już niejeden szukał uciech ale szybko mykali bo nie znaleźli swojego potwierdzenia w swym ego
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Dokładnie ;) jak nie znajdzie tego, albo tej której szuka to sobie pójdzie ;)
Zablokowany