Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Carina »

A to fajnie.Duzo daja takie wspolne czytania.Ja malemu probuje tez czytac,..ale on tez chce i ciezko to wychodzi ;/
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Carina, dzięki za radę, przynajmniej będzie po równo upięte, bo kazda w swoją stronę :)
Gosia, nie lubisz makaronów? Ja widziałam pierwszy raz u bratowej apotem u jej mamy i bardzo mi się podobały. A chcę coś nowego w pokoju.

Carina, mały cały czas mówi że będzie pilkarzem, zresztą jak jeszcze nie chodził to już z piłką urzędował na czworaka :)
Latem cały dzień go w domu nie ma tylko siedzi na orliku no a teraz te treningi :)
Dziś dziadek go zawiezie bo jedzie w tamtą stronę, coś tam swoje załatwi i na niego poczeka. Bo ja faktycznie mogłabym auta nie odpalić...
No i już pojechali a ja mam chatę wolną na 1,5 godziny :)

jesteśmy już po obiadku, dzieci chciały placki ziemniaczane to się nasmażyłam, teść też się załapał. Teściowa miała im przygotowane śledzie w smietanie, tylko ziemniaki miałam ugotować ale jak teść zobaczył placki to kazał nie gotować ziemniaków.
A najadłam się jak bąk....
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Już nie mogę edytować mojego posta?
No ale się wkurzyłam... dostałam na maila fakturę za telefon a tam kwota 110zł, noż kurcze za co? weszłam na szczegóły a tam widnieje połączenie na jakiś numer specjalny, 24 minuty i 15zł. No, myślę gdzie ja dzwoniłam, na jakieś numery specjalne? Weszłam na billing i szukam, szukam, szukam (a że temu palantowi od silnika wysyłałam dziesiątki smsów dziennie to było w czym szukać) i znalazłam jakiś numer infolinii 801.... Moja pamięć mnie zawiodła co to za numer, ale od czego mamy google, nie? Wpisałam tam ten numer i okazało się że to była infolinia mbanku gdy dopisywałam męża do mojego konta żeby mógł dostawać tu wypłatę. I tyle kasy zżarło... no żeby 24 minuty i 15zł? Zglupieli?
Powiem to mężowi, niech mi odda moje 15zł, ja nie będę płacić ze swoich no żesz kurcze ]:-) chyba sobie dołożę te 15 zł do moich firanek ;)
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

hej hej hej!!!!
Wpadam na chwilę się przywitać, bo Mała upchnięta do babci pokoju razem z zabawkami ;-) Dzisiaj wstała przed 8, no masakra jakaś to jej spanie....
aaaaa, co do firanek to zdecydowanie dwie metrówki, lepiej to będzie wyglądać. Zresztą przecież jest zasada, że kupuje się dwa razy tyle firanki, ile ma okno. Ja na swoje okno 1,5m zawsze kupuję 3m firanki, to super wygląda :ok:
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

;o
Ladnie naliczyli.A linia 0801 niby tansza...ech
To jak maly ma taki zapal, to kto wie czy nie bd o nim potem glosno.

rany.Obiad sie gotuje, maly bawi sie z ciocia - a ja spie na siedzaco. ;_
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

Kobitki, jak tu się dodaje zdjęcia na forum???? bo ja jakaś niekumata jestem jak widać :cry:
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Ja tez na poczatku nie kapowalam tego;}.Wpierw wrzucasz na np photobucketa, lub imageshack, fotosik i tam masz linki, ktore potem wrzucasz tutaj.Na zasadzie kopiuj wklej ;)

A najlepiej wpisz w przegladarce. jak wstawiac foty na fora. i tam wyswietli Ci wsjo...krok po kroku ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :kwiatek Dopiero ma teraz wolne , rano pojechaliśmy na targ po jaka , rybę świeżą , dorsza , jabłka , ziemniaki , szybko do Kauflandu zrobić następne zakupy do apteki i do domu , więcej już z Adasiem nie mogliśmy bo za wielki mróz żeby z nim chodzić a zwłaszcza że dzisiaj te tabletki homeopatyczne musiał dostawać co pół godziny i tego czasu pilnowałam podczas zakupów . tak było do 15 , później przyjechał zięć i go zabrał więc mam już luzik . Na obiad zrobiłam zupkę grysikową na rosole i dorsza pieczonego z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej a teraz piję kawkę więc zapraszam :D U nas od rana mroźno i nic nie popuszcza , może to i dobre bo zarazki wymrozi :D

Agnieszko firanki makarony to nie dla mnie jakoś mi nie leżą chociaż wiele ludzi to kupuję , ale to rzecz gustu , ja jestem staroświecka w tych sprawach :( Udało ci się że nie musiałaś jechać na ten trening w ten mróz , a i dziadek będzie szczęśliwy że z wnukiem pobędzie :D to dzwonienie na infolinię są drogie , a zwłaszcza że podłączona jest sekretarka i się tak czeka na zgłoszenie się wewnętrznego operatora a czas płynie .

Gosiu świetnie że wspólnie czytacie książeczki z Majeczką , to wciąga,zachęcisz później dziecko do samodzielnego czytania , u nas też jest taki zwyczaj że maluchom się czyta i to bardzo lubią ,

Martusiu wypoczywaj jak Roksanka jest u dziadków , daleko nie ma :D :D a ty spokojnie możesz sobą się zająć , spanie pomalutku jej się unormuje , trochę cierpliwości ,

Carinko u nas do czytania to tylko chłopców musieliśmy zaganiać a córkę na odwrót trzeba książki jej było zabierać bo siadała w każdym kącie i czytała a że ma problemy ze wzrokiem to o zmroku okuliści zabraniali czytania :( a teraz ten mój najmłodszy zabrał sie do czytania książek z czego byłam ździwiona :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Firanki zamówione :) Wiem Halinko, że nie wszystkim się te makarony podobają, mojemu męzowi też pewnie się nie spodobają ale je założę jak go nie będzie i na pewno będzie ładnie to nic nie powie. A do tego mam owalną klamrę zamówioną to ładnie z boku zepnę... No, musi być ładnie :)

Ja mojemu małemu też książki czytałam ale też dużo sam oglądał takich twardych. Bardzo dużo książeczek miał a pamiętam jedną o straży pożarnej to już na pamięć znałam.
A teraz już nie jest taki chętny do czytania... może gdybym ja mu czytała to by chciał słuchać ale nie ma tak dobrze. Skoro sam umie czytać to ma czytać sam. W grudniu nawet lekturę czytał Dzieci z Bullerbyn.

Halinko, to ile mrozu było u Was? Brrr, zimno....

Lobelia, ja wstawiam inaczej zdjęcia...
To zależy gdzie je masz, bo jak je masz w pamięci komputera to tu gdzie piszesz odpowiedź pod tabelką masz Wyślij i obok Pełny edytor więc klikasz w pełny edytor i pod tabelką jest "dodaj załącznik", klikasz w to i szukasz swoje zdjęcie, potem Dodaj plik i gotowe.

Carina, to co to za kurs czy coś z tymi przystojnymi instruktorami?

A mnie nasz Krzyś zaraził przez komputer bo coś mi na gardło wchodzi.... zaczyna drapać..
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka ]:-)
Tak się zastanawiam gdzie mieszkacie :D bo u mnie w dzień było cos ok -5.
Teraz -8,więc jest całkiem przyjemnie na luty zapowiadają ok -35.
Wyobraźcie sobie jaka jestem mądra,wybrałam się dziś di dziadków na cmentarz bo przez tą gołoledź nie byłam i co i nie zapaliłam wkładów bo całe znicze zakute lodem nie idzie zdjąć kapturka no nic pomodliłam się zapalę innym razem.
Oczywiście z małą na tańce nie pojechałam bo nam się nie chciało,a zwłaszcza mi jak pomyślałam,ze mam czekać dwie godziny na zimnie o nie.
Lobelia myślcie pozytywnie,wiem łatwo powiedzieć musi być dobrze.
A mała spoko pomalutku konsekwentnie się nauczy.
Św Rita kojarzy mi się z medalem który dostała Eleni za wybaczenie mordercy swojej córki.
Ale chętnie poczytam
Ja zgłębiam od lat fenomen Ojca PIO.
Aga ale pojechałaś z tym porównaniem no no jak to mówi moja córka po rajtach ;-)
Ale w)g psychologi dlatego tak iskrzy pomiędzy synową a teściową bo są to kobiety kochajace tego samego mężczyznę.
Powiem Ci jedno zmienisz punkt widzenia jak tylko Marcel zacznie panny przyprowadzać :D
Nie mówię tu o sytuacjach patologicznych ale o normalnym życiu razem
Ja też bym swojego dziecka nie zostawiła z dziadkami no chyba że bym została zmuszona przez życie różnie bywa
Szkoła to nie problem,moja J jest w przedszkolu do 13 a jak jestem dłużej w pracy zostaje na świetlicy.
Ale cię podliczyli no no 15 zeta trzeba było do mnie zadzwonic taniej bym policzyła :happy :happy :happy
No nie znów na mnie z okładami ja winna z firanami tez??????
Widzisz Krzysiu wystarczy rzucić hasło a chętne same się znajdą :) :) :)
Ja też liczę szerokość okna x 2
Kay jak zdrówko grzeją już dziś???
Zanna była nie była???
Gosiu nie rycz tylko bywaj i pisz
Powiedz sama kto by się spodziewał,ze Chylińska takie fajne ksiązki napisze ;-)
Słyszałam,że brat się na nią za nie obraził i ze ma być 3 część
Halinko Marcin jeszcze rok,ale już teraz trzeba ustalić było pewne rzeczy dotyczące 100,tzn termin,orkiestra czy dJ itp
Nie on wyszczekany po tatuśku,ja dopiero od paru lat,wyrażam swoje zdanie i staram się być asertywna
Z dalszymi decyzjami odnośnie nauki to nie wiem jescze rok twierdził,że mu matura niepotrzebna :evil:
teraz wspomina o studiach no ale może być problem natury finansowej mamy jeszcze czas pomyślimy,byle się uczył
Pewnie cdn bo zapomniałam co miałam pisac
A u mnie tak ja czytałam tonai,po nocach po kołdra która raz się zapaliła od zapalonej lampki.
Mój brat wcale.
Ja synowi czytałam,on czytał sporo teraz wcale ale kto wie może kiedyś do tego wróci,no czyta ale wszystko że tak powiem literatura branzowa
J słucha bajek na mp3 lub wiezy ostatnio po raz nety Dzieci z Bulerbyn
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

O kurcze ale się rozpisałaś.... no nie Ty winna z firankami tylko dzięki Tobie będę miała ładne nowe firaneczki :) Bo gdyby nie Ty to bym miała ciągle stare.
I nie wszystkiemu Ty winna bo teraz Krzysiu winny że mnie gardło boli ;) To już przez komputer można się zarazić... nie wiedzialam...
No co z tym porównaniem? Źle? Przecież tak własnie jest :) Każda suka broni swojego podwórka ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Spać mi się zachciało , poszłam do sypialnia tutaj zadzwonił mój telefon i po spaniu było :( więc siedzę taka śnięta :( a już za późno na drzemkę bo noc będzie bezsenna :( U nas temperatura -6 st , nie wiem jak to będzie jutro , a chce jechać po wodomierz i zawieźć na tamto mieszkanie żeby zamontować bo stracił ważność , kurcze ale to głupie , mija 5 lat i znowu nowy :( chociaż ten jest jeszcze dobry Dzisiaj kupiłam na spróbowanie jajka(10 szt ) od kurek zielononóżek czy któraś z was je zna ???

Kasiu , a ja myślałam że teraz ale sobie myślę że chyba nie bo byś coś pisała o studniówce , czyli jeszcze rok ach człowiek się już gubi w tym wszystkim ,czas szybko leci , a ja jutro idę na urodzinki do Uli :happy :happy :P :P
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, ja nie jadłam jajek od tych zielononóżek ale one są podobno bardzo dobre w sensie że nie mają tego zlego cholesterolu. Ani ich nie widziałam, ani nie jadlam tylko slyszalam.
Ja też jakaś śpiąca jestem... mąż przyzwyczajony że ja o 8 nie śpię zadzwonił i mnie obudził ale i tak prędzej na wpół spiąc słyszalam teściów. A że ostatnio chodzę spać o 1 to dla mnie stanowczo za mało snu. Najlepiej jak miś zasnęłabym snem zimowym i obudziła się dopiero na wiosnę :)
Halinko, Ty masz różne dobre rady, znasz coś na ropiejącą dziurkę od kolczyka? I dodam że to żadne uczulenie bo noszę tylko złoto i to od dawien dawna. Teraz od niedzieli mnie boli i jest taka skorupka i koleżanka zajrzała i mówi że to ropa, dookoła dziurki jest czerwone. Tribiotiku nie mam i teraz aż do poniedziałku nie kupię, przemywam wodą utlenioną to pomaga tylko tyle że rozpuszcza tą skorupkę ale zaraz jest nowa czyli ropieje.

A ile lat ma ta Twoja Ula?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hejo ;) wpadam się pochwalić ... humor mi podrósł :D
mój X po 3 miesiącach pracy już awansuje :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Odpowiem za Halinkę jej córka to moja równolatka
Czy źle napisałaś hmmm powiedzmy mało delikatnie,ja tam bym nie chciała być nazywana suką jak już przyjdzie co do czego ;-) :D
Kurcze mi się tyle tych sznurków podoba z koralikami itp ale,że nie widziałam w realu trudno mi podjąć decyzję 8-)
Pewnie wyjdzie na to że ty się będziesz cieszyć nowymi firanami a ja będę patrzeć na stare
Halinko o kurkach słyszałam ale jajek nie jadłam,kupuję od takiej pani mam sprawdzone bez paszy,chodzą po podwórku i dziobią co jest
Wiesz po reformie szkolnictwa trudno być w temacie
Obrazek

Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Kayira pisze:hejo ;) wpadam się pochwalić ... humor mi podrósł :D
mój X po 3 miesiącach pracy już awansuje :D
To gratulacje przeogromne dziś tak trudno z pracą a tu i praca i awans brawo
To wiesz uroczysta kolacja winko itp czyli miły wieczór
Obrazek

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Chochlik ;) no tyle co zaczął pracę :D a już się udało...
w sumie dostał po znajomości, ale awans za jego zasługi ;)
flaszka już się leje ;) kolacja przy okazji ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ha ha przy okazji
Widocznie jest dobry w tym co robi
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

O mamo, to nie miało być tak że ja nazywam teściową suką... mogłam napisać psy rasy żeńskiej też bronią swojego to by było ładniej. A nie moja wina że psy rasy żenskiej nazywa się sukami a ludzie mówią suki a bardzo wredne kobiety...

Kay wielkie gratulacje dla mężusia :)

Kasia, najwyżej przyślę Ci zdjęcie moich firanek i będziesz się patrzeć na moje :)
Naprawdę, gdyby nie Ty to bym ich nie kupila.... A jak mi się nie będą podobać to wyślę Tobie :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , na ropiejące ucho przy kolczyku nic ci nie pomogę bo nigdy tego problemu nie miałam, spróbuj rumiankiem przemywać , robić okłady . Jajka wypróbuję , podzieliłam sie z Ulą i razem będziemy testować chociaż w smaku bo na cholesterol to nic nie wpłynie po paru sztukach :D

Kay , gratulacje dla męża widocznie dobrze wykonuje swoja pracę , więc i trzeba to uczcić :drinkwine :D zawsze to i więcej grosza przybędzie :D :D

Kasiu , no na taki mróz to nie chce się wychodzić , dobrze ze nie pojechałaś bo czekać
godzinę to długo ,a ty jesteś z 71 r ???

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Kasia to jest 70.... czyli rok starsza....
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

No to Ulka rok młodsza,myślałam że jest 70 :D
Halinko godzinę pół biedy ale dwie???a tam nie ma gdzie,trzeba albo w aucie albo na miasto,kościół no albo do galerii ale to bym musiała dojechać autem a mi się nie chce
Cholesterol mam książkowy,chociaż ja np nie zjem jajka kupionego w sklepie bo mi śmierdzi i czymś zalatuje :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

:P :P :P :P :P
Culagula pisze:Kasia to jest 70.... czyli rok starsza....
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , to długo szkoda że nie ma w pobliżu kina albo kawiarni , bo i w kościele jest zimno :( u nas w kościele grzeją ale tylko w niedzielę a w tygodniu nie :( w poniedziałek właśnie rano mamy masze za teścia i trzeba będzie iść w ten mróz ale chyba mąż pójdzie po samochód bo około 12 idę do alergologa a to już na końcu miasta więc za daleko na nogach zwłaszcza że będziemy mieć dalej Adasia ..

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

chochlik70 pisze::P :P :P :P :P
Culagula pisze:Kasia to jest 70.... czyli rok starsza....
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
I z czego się cieszysz? Żeś starsza? ]:-)
Zablokowany