Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: hurri »

Aga - nie mogę napisać na fb.
Z powodów czysto osobistych, tak jak i tutaj zmieniłam nick, tak z fb uciekłam.
Przepraszam.
Musiałam.
Ale nie chce mi się już o tym pisać.

Halinko - tata pracuje na kolei. Jak mu wypadną zmiany tak musi iść.

KAsiu - u mnie wszystko okej, siedzimy, spędzamy czas razem .....

Co do książki, o którą Was pytałam Agnieszko, Kasiu ..... nie mogę przez nią przejść. Wszyscy się tak zachwycają nią a mnie po prostu nie może wejść do głowy .....
Chyba oddam ... Nie skończę i już.
Zaczęłąm za to " Burkę miłości" - i to mi się już całkiem inaczej czyta ... Ehhhhh
No nic, na siłę też nie lubię czegoś czytać, bo uważam, że to strata czasu jest :(
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

hej
U mnie dziś słonecznie i pięknie.
W planach mam błogie lenistwo,a co należy mi się
Mała na podwórku a ja mam zamiar poleżeć i poczytać
Gosiu tak jak piszesz,nie przez każdą książke każdy moze przebrnąć,ja tak miałam z Greyem ,Adze się podobała a mi wcale,nudziła mnie nieziemsko.
Przykre to co piszesz,ze musiałas az tak się utajnić no ale bywa ,ludzie bywają okropni.
A wiecie jakiego nerwa złapałam w pt u okulisty,byłam prywatnie pani przyjmuje w swoim domu,do góry mieszka na dole gabinet,oczywiście byłam umówiona na godzinę,jak się umawiałam to pytałam czy faktycznie tak jest bo mi zależy na czasie.
Nic czekam mija 10 minut,20,50 a pani dr nie ma pytam pielęgniarki czy będzie no zaraz,powiedziałam ok ale jak nie wychodze,to wzięła i zadzwoniła .
Dr się zjawiła naburmuszona zbadała niby ok ale na koniec usłyszała o de mnie parę słów o braku szacunku dla pacjenta i że mało,że już tu nie przyjdę to będę to odradzać innym
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hej,
no proszę Kasiu, bardzo dobrze zrobiłaś, no czekać 50 minut podczas gdy było się umowionym? "lekka" przesada...
Ja tam też nie czytam książki do końca jeśli mnie nudzi. Kilka takich już oddałam. czytam, czytam i nic mnie nie rusza to po co się meczyć.
Gosi, wstyd się przyznać ale nawet nie zauważyłam że na fb Cię nie ma... Może to dlatego że głównie w telefonu tam wchodzę... a z boku na czacie mam tylko pokazanych kilku znajomych, nie wiem od czego to zależy kogo mi fb pokazuje...

A co do meczu to tak jak wcześniej żalowalam że jadę tak teraz bardzo się cieszę że jednak jechałam.
Chłopcy grzeczni, nie było problemu z upilnowaniem ich. Chodzili za trenerem jak kurczęta za kwoką ;) Aż śmiesznie to wyglądało ;) Trener do kasy - oni za nim ;)
Stadion rewelka, stylizowany na bursztyn, no wiadomo, nad morzem ;)
W środku też mega wrażenie ;) Ludzi było 11.690. Siła kibiców ogromna, ten doping, piosenki..... nie ma to jak na żywo...
Chłopcy zachwyceni, ja też zadowolona :)
No a potem mała wysiadka z autokaru po drodze, mąż z kolegą po nas podjechali i pojechaliśmy do Gdyni.
Mówiłyście o pogodzie na meczu.. u nas słonce w pełni, trochę tylko wiało ale na stadionie się rozbieraliśmy bo ciepło. A sektory naprzeciwko w słońcu.. dobrze że tam nie siedziliśmy bo słońce by raziło.
A co do samego meczu to "nasi" strzelili bramkę już w 3 minucie, potem w 12 goście a potem długo długo nic i na 2 minuty przed końcem "nasi" objęli prowadzenie ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witanko :D :D Pogodę mamy śliczną :D cieszy mnie to bo w zapowiedzi były przelotne deszcze , nawet martwiłam się jak to dzisiaj pójdę do kościoła , a tutaj super więc i spacerek zaliczyłam :D Od poniedziałku i ja się zabieram za wiosenne porządki :D

Kasiu ach zazdroszczę ci tej sypialni , pięknie zrobionej ale nie zazdroszczę ci tego zmęczenia , czyli już masz można powiedzieć święta tylko jajeczka pomalować :D No ta okulistka to faktycznie zachowała się okropnie , dobrze że dowiedziała się od ciebie prawdy , jakie to okropne poszanowanie pacjenta , ja bym już interweniowała po 10 min a nie po tak długim czasie jaki ty tam poświęciłaś , myślę że to dało jej do przemyślenia , ciekawa jestem jakbyś jej nie zapłaciła za wizytę co by powiedziała . Kasiu ja nie jestem fanką oper , pojechałam bo kuzynka miała wolny bilet , jej koleżanka zachorowała więc po mnie zadzwoniła o 13 żebym się zbierała i o 17 autokarem jedziemy do Wrocławia , :D bardzo niechętnie to przyjęłam ale cóż mąż mnie też namówił i zawiózł na wyznaczone miejsce :D Bardzo dobrze zrobiłam bo byłam zachwycona :D Ja byłam na ;Łucja z Lammermooru , przepięknie śpiewała arie sopranem wykonawczyni ,(główna rola tytułowa) chociaż zakończenie było tragiczne , ale było warto , opera po remoncie przepiękna , Muszę wybrać się z mężem , ale na coś weselszego , bilety są bardzo drogie (90 zł ) ale raz na jakiś czas warto
:D

Agnieszko czyli wyjazd był udany , również i mecz się powiódł , masz rację widzieć na żywo to co innego niż oglądanie w telewizji , u was była piękna pogoda a u nas nie za bardzo a zwłaszcza jak wyszłam z opery to deszcz okropnie się rozpadał :( , więc zmokłam bo się nie spodziewałam i nie miałam parasola :(

Gosiu i u mnie tez zdarza się że niekiedy książka mi nie podchodzi pomimo że niektórzy chwalą , w ubiegłym miesiącu też oddałam w połowie przeczytaną , ja nie lubię książek biograficznych , kryminałów , wolę tematykę luźną , czyli obyczajówki , romansidła , bo przy książce muszę się zrelaksować :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

hej dziewczynki :)

Chochlliczku u mnie weekend na spokojnie, wybyczyłem się w domu a wczoraj pojechałem sobie na działeczkę posiedzieć na słoneczku. I trochę na rowerze sobiepojeździłem :)
A jak tam u Ciebie? Z tego całego malowania najgprsze jest później dla mnie sprzątanie, strasznie tego nie lubie :)

Miłego dnia dziewczynki :*
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

witajcie ;)
psiak daje się we znaki jak to szczeniak ;)
wszystkim zaintresowany i lubi stawiać na swoim ;)
zdjęcia wkleiłam do zwierzyńca...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hej....
Nie napiszę dużo bo mam humor podły, mogłabym cały dzień leżeć w łóżku i najlepiej sama, żeby wszyscy zostawili mnie w spokoju...

Kasia, ale Cię zaszczyt kopnął... Kris napisał posta tylko do Ciebie :cry:
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No i co, od 13 nikogo nie było?
Halinkę wywiało? Kasia? Marta pewnie będzie wieczorem bo teraz randkuje ;)
Martuś, czekamy na wieści na gorąco.
Kris też się zaszył.. chyba przeczytał mojego posta... Krzysiu, wiesz że ja uwielbiam się z Tobą droczyć :fallinlove

Wiecie co mnie dziś złapało?
Ledwo przeżyłam...
Wypiłam sobie zimny koktajl z truskawek bo mąż odmroził i zaraz potem chwyciło mnie coś na styl mega ogromnej kolki, już nie wiedziałam w którym miejscu mnie bolało, promieniowało do pleców.
Już się bałam że to woreczek, jakiś atak czy coś....
Robiliśmy akurat z Marcelem lekcje, spytałam czy będzie umiał dokończyć sam a ja ledwo doczłapałam się do łóżka... odpięłam spodnie i stanik żeby dać luz i tak leżałam bez ruchu aż przeszło...
A potem już tylko czułam ból z lewej strony, cała połowa pleców, aż do barku. A jak lewa strona no to raczej nie woreczek, myślę że to były nerwobóle. Nigdy aż takich nie miałam, jak już to wrażenie jakby w sercu kuło ale nigdy brzuch.
Ale zresztą nie ma się co dziwić jakby to były nerwobóle...
Teraz już całkiem przeszło ale jak dotknę tej lewej strony pleców to czuję delikatny ból.

A dziś na pocieszenie ufarbowałam sobie wlosy ;) ;) ;)
mam teraz na głowie czekoladę ;) tylko proszę mi jej nie zjeść :)
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Paolcia »

Właśnie widziałam super zdjęcie ;-)
Ja też farbuję tylko trochę jaśniejszy kolor.
Wkurzyłam się i teraz nałożyłam szamponetkę, farba mi się zmywa po 3 myciach,aż szkoda kasy wydawać,a nie chce na mocno ciemno się farbować bo Mi nie do twarzy :P
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka ]:-) ]:-) ]:-)
Ja to wiadomo w szale sprzątania jestem
Do pracy,zakupy obiad i ściera dziś szalałam w kuchni i salonie okno umyłam na jutro zostawiłam sobie do dokładnego wymycia piekarnik w i łazienkę uffff
Aga jak można sobie samemu włosy pofarbować????i to równo????
Nie bądź zazdrosna o Krisa :D
Kris ja tam mogę i malować i sprzątać wszystko oprócz lodówki i prac ogrodowych no i szycia nie znoszę.
Rowerek dla małej kupiony?????
Halinko ja bym z chęcią poszła na operetkę,ale ta kultura droga,chciałam iść na klimakterium ale bilet 80zł razy dwa robi się niezła sumka.
Kayno tak szczeniak ma swoje prawa,zanim się nauczy trochę potrwa no i już opokazuje charakterek
Aga ja myślałam,że się randkuje wieczorami ;-)
Paolcia bo te farby są do ..............
A oczywiście weszłam omyłkowo na kawę przeczytałam parę postów i muszę tu top napisać
"teściowo kocham Cię"
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :D . Padam na pyszczydło :( Postanowiłam również coś zrobić w domu przed świętami . okna pomył mąż bo to jego działka a ja poprałam firanki ,zasłony , ugotowałam obiad i już miałam dosyć , siadł mi kręgosłup , :( oj jaki człowiek jest do d..y :( :( :evil: a o 16 pojechałam do kardiologa po podsumowanie moich wyników , i co ??? jestem zdrowa !!!!!!!!za rok mam się pokazać :happy :happy ale wysiedziałam się ponad dwie godziny pomimo że miałam godzinę wyznaczoną , takie było opóźnienie z powodu badań okresowych strażaków :( Jutro od rana dalsze sprzątanie w zakamarkach i to na kolanach ;-)

Kay , ale macie żywą maskotkę , jest teraz przy nim wiele radości bo to taki maluszek puszysty :D wprawdzie roboty przy nim wiele ale to taka raczej przyjemność :D

Agnieszko a co to taka jesteś bez humoru , mogłaś mieć kolkę jelitową po tym zimnym piciu , taki szok jelitowy który promieniował po ciele :( Ja szukam do włosów hennę bo to nie jest szkodliwe a to zarazem odżywia włosy , trudno u nas dostać a przez internet boję się bo nie wiem jaki to kolor kupię ,

Witam nową koleżankę :D Paolcię :D

Kasiu , aleś ty prędka , tyle już zrobiłaś w domu ,dlatego i mi dałaś kopa do pracy w domu :D Masz racje , takie wyjście do opery jest drogie , bilety są drogie ale tak sobie pomyślałam że raz na jakiś czas to trzeba będzie się wybrać , już popatrzyłam sobie na repertuar i coś takiego lżejszego można by było sobie zafundować :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Hej babeczki :*

Chochliczku to może ja zatrudnie Cię przy malowaniu i sprzątaniu a ja ogarnę Ci ogród i wyjem wszystko z lodówki :D
Rowerka jeszcze nie kupiłem ale mam zamiar w tym tygodniu załatwić ten temat. Teraz tylko największy dylemat w jaki wzorek ?:)

Cula nie wystraszyłem się Twoje go posta w żadnym wypadku :)

Jak tam Wam się zaczął tydzień drogie Panie ?:)
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka :)
Piękne słoneczko świeci, a kurcze zapowiadali deszcze i burze więc pewnie niedługo zniknie za chmurami :(
Halinko, ano byłam bez humoru bo mój mąż ostatnio przechodzi sam siebie w swoich głupich tekstach... już mam dosyć słuchania go... a on na złość...
Całkiem możliwe że to była kolka jelitowa bo co mnie własnie dziwilo że to się stało po tym zimnym koktajlu.
Tylko czemu ta lewa strona pleców boli mnie do tej pory.... jak się jakoś bardziej skręcę, czy dotknę to czuję.
Pamiętam kiedyś moja mama tylko henną włosy farbowała i u nas w chemicznym była ale kiedyś może nie było takich farb do włosów więc henna była bardziej dostępna.
A Ty chcesz hennę czy chnę? Bo henna na czarno a chna od rudego po mahoń, zależy jak długo się trzyma i jaki kolor wyjściowy...
Ja w operze w życiu nie byłam a z tego co widzę na fb to mój kolega z podstawówki śpiewa w operze ale w Warszawie... nieźle się chłopak wybił. Na jego występ bym poszła. To znaczy nie wiem czy to opera bo opera to jakby teatr tylko że śpiewany a on chyba po prostu koncertuje z jakąś grupą... Ale śpiewa tenorem.

Kasiu, no jak to jak można samemu wlosy ufarbować... Jak na jeden kolor to proste. Pasemek już bym nie zrobiła.
Zaczęłam jak miałam krótkie, to znaczy takie do brody. Pasmo po paśmie, pasmo na bok i następne... żadna filozofia. Nawet jak miałam dłuższe to sama farbowałam.
Co do sprzątania to ja i tak sprzątam mój pokój na bieżąco, łazienkę umyję przed samymi Świętami bo teraz nie miałoby to sensu, okna tak samo. Żadnych generalnych porządków nie robię, a bo co, to mój dom? Teściowa go wręcz wylizuje jak mają goście przyjechać a na Święta ma wylane to ja dwa razy.
Będę miała swój dom to będę sprzątać.

Krzysiu, nie o takie sprzątanie lodówki Kasi chodziło :happy
Ty byś wysprzątał jedzenie a nie lodówkę ]:-)

Dziś robię na obiad piersi z kurczaka w cieście musztardowym, ponoć pyszne. Jak nam będą smakować to dam Wam przepis :cooking
W piątek przyjdzie do mnie sąsiadka, kurcze, głupio że piątek bo muszę wymyśleć jakieś jarskie danie... Nie mogę dać mojego popisowego kurczaka na butelce, ani zapiekanki z brokułami bo tam też pierś z kurczaka.... Lipa... Może zrobię pizzę, ona takiej domowej nie jada... pieczarki, papryka, kukurydza, ser... ano będę kombinować..
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

DZień dobry ....
Podczytuje Was tylko, bo pogoda to mnie nie ma wcale w domku.

No i sprzątanie powinnam robić, ale ... heh chce mi sie myślicie ?!
Nie czuję klimatu hahahah :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Hejo ;)

co do farb używam Garniera ostatnio przerzuciłam się na te nowe Oil i jestem zadowolona..
i nie zmywa mi się kolor...
aczkolwiek ostatnio znów mnie pociągają czerwienie...
tylko kolor się szybko spiera....

ale załamanie pogody tylko na dziś zapowiadają..
jutro już znów słońce..
ale może tylko u nas...
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Paolcia »

Hej, mi się spiera prawdopodobnie od oleju kokosowego który stosuję,teraz zrobiłam sobie przerwę bo włosy doszły do siebie. Nie używam jednej marki farb,biorę co akurat jest pod ręką :P

Ja miałam kilka ładnych lat czerwień i fiolet,fakt szybko się spiera,lecz pigment ciężko usunąć,ileż to ja musiałam się namordować żeby dojść z powrotem do brązu :roll:
Ale to też zależy od rodzaju włosów :P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

no niestety kolory dość intensywne ;)
a zeszła z nich pasemkami ;)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Ja fioletu nie miałam, ale czerwień owszem. Co prawda przedtem miałam brąz z jasnymi pasemkami i na to rzuciłam czerwień ale szybko mi się znudziła.
A największa moja zmiana to był balejaż z blond... prawie blondynka byłam.
No ale szybko widać odrost a to mi się nie podobało i trochę miałam a potem przefarbowałam z powrotem na brąz. A i różne odcienie brązu miewam... kasztany, mahonie, złote brązy, czekolady... Raz ciemniejsze, raz jaśniejsze...
Przeważnie farbowałam co ok 1,5 miesiaca, teraz miałam najdłuższą przerwę bo aż 4 miesiące z tym że w marcu położyłam sobie szamponetkę.
A co do farb.... przeważnie kupuję Garniera, ale czasem Wellę. Najgorsza jest paleta, bardzo niszczy włosy, więcej jej nie kupię.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

no ja z reguły kupuję jedną farbę..
a farbuję róznie... zalezy jak bardzoodrost widać ;)
choć i tak kolor przybliżony do moich ;)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

hej i tutaj :)
Ja to tutaj za wami nie potrafie dojsc ladu :(
ostatnio odpisywalam i jak juz mega posta trzasnela to sie okazalo, ze w ogole nie do tych osob co powinnam napisalam.Zle jakos powiazalam i juz nie wklejalam go.eh

a mialyscie tak przy farbowaniu ze wam zamiast braz to zielonkawy mychodził?
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Car, farbuję kilka lat i ani razu tak nie miałam :P
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Ja jakis czas temu z Garniera tak na wyprobowanie wzielam i byly normalnie pod switlo zielonkawe.Co prawda po dwoch umyciach kolor juz byl taki jak mial byc, no ale...
Fryzjerka mi pow ze to dlatego ze mam zniszczone wlosy pewnie.Ale kurka nie mam zniszczonych, poza koncowkami.:"
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

tak jeszcze pomyślałam.. co miałaś pod spodem ?
swoje ?? farbowane ??
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Carina, w życiu mi nic zielonego się nie pokazało.... a Garniera też często kupuję
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

farbowane jakas szamponetka :)
eh to tylko ja mam takie szczescie Agus ;p
Zablokowany