W końcu się zdecydowałam aby coś zadziałać w kierunku noszenia soczewek.. od urodzenia praktycznie noszę okulary..
Pani okulistka mnie przebadała, przymierzałam próbne soczewki cylindryczne - nawet się ładnie ułożyły, a teraz muszę kupić odpowiednie dla siebie -4.5 , cylinder 2.5
orientuje się któraś ile kosztują, jak się je nosi czy są mniej wygodne od zwykłych bez cylindrycznych soczewek???
soczewki toryczne na astygmatyzm - która piękna nosi??
Re: soczewki toryczne na astygmatyzm - która piękna nosi??
U mnie astygmatyzm został zdiagnozowany kilka lat temu przy rutynowym badaniu wzroku, w moim przypadku polega na zakładaniu twardych soczewek,które uciskając na rogówkę mają wymusić zmianę jej kształtu, soczewki te zakładam na noc, niestety podobno zaprzestanie stosowania tych soczewek powoduje nawrót choroby
- Reklama
Planujesz urlop? Znajdź wakacje z lotem i hotelem
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.