Szukam fajnej, grubej bluzy :) co polecacie?
Szukam fajnej, grubej bluzy :) co polecacie?
Szukam sprawdzonej, dobrej jakościowo bluzy na nadchodzące chłodniejsze dni. Zależy mi na czymś z grubszej bawełny, co nie straci fasonu po kilku praniach i nie zmechaci się od razu pod kurtką. Najchętnie bez wielkich napisów i logo na całą klatę.
Re: Szukam fajnej, grubej bluzy :) co polecacie?
U mnie najlepiej sprawdzają się polskie marki
od dwóch sezonów noszę głównie bluzę z Hibou i materiał jest naprawdę nie do zajechania. Szukaj czegoś z grubszej bawełny pętelkowej (najlepiej gramatura min. 320g), wtedy bluza jest mięsista i nic się nie rozciąga w praniu.
Podbijam! Też szukałam gładkiego klasyka bez wielkich napisów i logotypów.
Ja z kolei polecam po prostu dokładnie czytać składy i unikać domieszek poliestru, bo to przez niego ubrania od razu się kuleczkują pod kurtką. Jak trafisz na porządną, grubą bawełnę to taka bluza posłuży ci spokojnie parę lat.
Byłam w tym samym miejscu
Też nie znoszę wielkich logo, więc szukałam prostych, gładkich krojów i w końcu kupiłam klasyczną rozpinaną bluzę od Hibou.
Podpisuję się pod tym czytaniem składów! Ja od siebie dodam jeszcze, żeby zwracać uwagę na wykończenie od środka: te z miękkim „misiem/puszkiem” są przesuper ciepłe na jesień, ale warto uważać, żeby to była 100% bawełna, a nie sztuczny polar, bo inaczej skóra w ogóle nie oddycha. Powodzenia w poszukiwaniach!
- Reklama
Planujesz urlop? Znajdź wakacje z lotem i hotelem
Wpisz, dokąd i kiedy chcesz jechać, a wyszukiwarka porówna gotowe pakiety z przelotem i noclegiem.
Nie masz jeszcze planu? Zostaw „Dowolny kierunek” i sprawdź, gdzie w wybranym terminie jest najtaniej.