Tabletki antykoncepcyjne-pytania i odpowiedzi
-
Basia1994
Re: Tabletki antykoncepcyjne
Proponuje udać się do specjalisty, nie rób nic po macoszemu, niestety tabletki maja katastrofalne skutki uboczne ):
Byłam wczoraj u ginekologa i przepisał mi tabletki o nazwie "Tesnia". Nie wiem czy je żle odczytałam czy po prostu nie mogę ich znaleźć na necie, bo bardzo chciala bym przczytać opinie na ich temat... słyszałyście o takich? bardzo mi zależy na odpowiedzi.
Pierwsze słyszę. Pewnie jakiś nowy zamiennik droższych i bardziej popularnych tabletek.
Sszura, ja odstawiłam tabletki po dwóch latach, po macoszemu jak to ktoś wyżej określił. ale pytałam się lekarza kiedyś jak zaczynałam je brać czy w każdej chwili można odstawić, można tylko trzeba skończyć napoczęte opakowanie
Trądziku nie mam, jedyne co zauważyłam to włoski które szybciej odrastają po depilacji. no i miesiączkę mam znowu w cały świat. Wybieram się na dniach do gin bo to już 4 miesiąc jak nie mam. Ale u mnie się tak zdarzało jeszcze przed tabletkami.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Aha
No ja odstawiłam
Zobaczymy jak to się potoczy wszystko
Byłam u lekarza i powiedział, że nigdy już nie mogę brać tabletek. W zamian za to zaproponował spiralę z miedzią. Zdziwiło mnie to strasznie i zapytałam dlaczego mi ją proponuje, ponieważ czytałam, że nie zaleca się jej kobietom które nie rodziły jeszcze. A w odpowiedzi usłyszałam, że można ją założyć. Jednak po przeczytaniu skutków ubocznych zostanę przy "gumce" a co się zdarzy to zobaczymy. 
-
a_gatka
Dziewczyny a brała któraś vibin mini? Jak one się sprawują?
Ja właśnie od grudnia planuje zacząć brać. Lekarz polecił mi Syndi-35. Wcześniej nie brałam tabletek więc jeśli ktoś może coś o nich powiedzieć to poproszę.
-
a_gatka
Ale które zamierzasz brać? Vibin czy te, które poleca lekarz? Wiesz, zazwyczaj lekarz wie co poleca, choć zdarzają się i tacy, którzy nie zlecają badań dobierając pigułkę. Miałaś robione badania?
Ja je kiedyś brałam czułam się po nich dobrze, więc teoretycznie polecam. Ale praktycznie idź do lekarza i z nim na ich temat pogadaj, bo nie wiadomo czy akurat dla Ciebie będą odpowiednie.a_gatka pisze:Dziewczyny a brała któraś vibin mini? Jak one się sprawują?
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
Ja brałam Yasminelle i bardzo dobrze sobie radziły, zero mdłości czy nieprzyjemności 
Ja przez to cholerstwo przytyłam 10kg jakiś to był moja największa pomyłka. Dobrze że się opamiętałam i już to wszystko ma za sobą. Jak odstawiałam to faktycznie miałam kiepskie samopoczucie ale nie pamiętam żebym miała mdłości i zawroty głowy.
Zapraszam. torebki damskie - http://sklep-torebki24.pl
Też je brałam, ale czułam się tragicznie ! Przerzuciłam się na Artizie i jestem bardzo zadowolona teraz, nie miałam żadnych skutków ubocznychAnastazja099 pisze:Ja brałam Yasminelle i bardzo dobrze sobie radziły, zero mdłości czy nieprzyjemności
a ja w temacie tycia zgadzam się z moim ginem
od tabletek się nie tyje, tyje się od jedzenia
Ja, biorąc pigułki nie przytyłam ani kilograma, bo nie jadłam więcej niż zwykle, mimo, że faktycznie apetyt na początku miałam większy, ale ratowałam się owocami, warzywami, potem minęło i wszystko wróciło do normy. Co innego zatrzymywanie się wody w organizmie, ale pigułki nowszej generacji z drospirenonem w składzie już nie powinny wody zatrzymywać.
A kto bierze Jeanine?
„– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.”
- Michaił Bułhakow (z książki Mistrz i Małgorzata)

- Michaił Bułhakow (z książki Mistrz i Małgorzata)

-
Gumkadowlosow
- Miła Kobietka
ja się nawet lepiej czuję biorąc tabletki niz bez nich - wolniej mi rosną włosy na nogach, mam krótkie i bezbolesne miesiączki, i co najwazniejsze regularne. biorę Yaz, dla mnie jest rewelacyjny
-
karolinq12
- Miła Kobietka
niestety nie.
Myślałam, że do końca życia nie będzie stać mnie nawet na głupie waciki, ale czuję, że dzięki tv.sexbook.com.pl niedługo wszystko się odmieni!:)
-
młoda.kobieta
- Miła Kobietka
Witam , biorę tabletki Regulon już prawie 3 lata. cały styczeń brałam, a w grudniu miałam miesięczną przerwę.
obecnie jestem za granicą a tabletki mam sprowadzane z Polski. Powinnam zacząć brać 4 lutego , a dziś jest 7. Niestety z nieznanych mi przyczyn tabletki nie doszły na czas. Nie wiem co teraz robić. Czy jeśli tabletki dojdą dzisiaj zacząć je brać ? Czy zrobić sobie kolejny miesiąc przerwy (chyba nie będzie to zbyt zdrowe ... ).
Bardzo proszę Was o jakąkolwiek radę ; )
Pozdrawiam
obecnie jestem za granicą a tabletki mam sprowadzane z Polski. Powinnam zacząć brać 4 lutego , a dziś jest 7. Niestety z nieznanych mi przyczyn tabletki nie doszły na czas. Nie wiem co teraz robić. Czy jeśli tabletki dojdą dzisiaj zacząć je brać ? Czy zrobić sobie kolejny miesiąc przerwy (chyba nie będzie to zbyt zdrowe ... ).
Bardzo proszę Was o jakąkolwiek radę ; )
Pozdrawiam
Cześć! Mam pytanie ponieważ wzięłam tabletkę anty o 3.5 godziny ZA WCZEŚNIE, tj normalnie zazywam o 3 natomiast tym razem przez pomyłkę wzięłam o 11.30.. Powiedzcie mi czy wszystko w porządku z ochroną antykoncepcyjna czy nie muszę się martwić? I o której godzinie teraz powinnam przyjąć kolejną tabletkę, tak jak zawsze o 3, czy może wcześniej? Bardzo proszę o pomoc!
upewnij się co pisze w ulotce..
wiem że zazwyczaj nie ma problemu jak wezmiesz do 12 h po swojej porze...
tu wydaje mi się że tez nie powinno być problemu
wiem że zazwyczaj nie ma problemu jak wezmiesz do 12 h po swojej porze...
tu wydaje mi się że tez nie powinno być problemu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
eRozkosz_pl
- Fajna Kobietka
Powiedzmy do tych 12 godzin nic się nie stanie jeżeli weźmiesz później,problem pojawi się dopiero wtedy kiedy zapomnisz w przeciągu całego dnia,pominiesz jedną tabletkę. Dlatego tak ważne jest pilnować swojej stałej pory.
Ja odstawiłam i nie miałam żadnych problemów. To pewnie wszystko zależy od organizmu.
Nie powinno byc problemu ale i tak sugeruje zebyscie dodatkowo sie zabezpieczali przez pare dni :}
Ja juz jestem przewrazliwiona na tym punkcie
Ja juz jestem przewrazliwiona na tym punkcie
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
-
dominika1234
- Jestem tu nowa :)
Zamiast rezygnować nie będzie bezpieczniej zmienić tabletki na takie po których będziesz się lepiej czuła.
---------------------
Moja strona internetowa SPAM
---------------------
Moja strona internetowa SPAM
Ostatnio zmieniony śr mar 12, 2014 5:18 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
julciuswaw
- Jestem tu nowa :)
a ja się zastanawiam, keidy najlepiej zrobić przerwę od tabsó. Biorę już 3 rok. i wydaje mi się, że to już jest czas na przerwę, ale boję się że mi się wszystko rozleguluje, nie mówiąc już o innych kwestiach.
To może trzeba z lekarzem pogadać? Choć mi mówiono że można zrezygnować w każdej chwili, tzn opakowanie trzeba skończyć i wtedy.Natomiast jesli chodzi o zażywanie tych samych tabletek przez tyle czasu to ponoc jest bardzo nie zdrowe. Mnie lekarz ochrzanił że przez dwa lata bralam te same a powinnam co pół roku mieć jakąś zmianę..
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...