Czy byłe związki czegoś Was nauczyły?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
Avangarda
Jestem tu nowa :)

Re: Czy byłe związki czegoś Was nauczyły?

Post autor: Avangarda »

Lily of the Valley pisze:Pytanie, jak w temacie.
Czy byłe związki czegoś Was nauczyły?
Czego nauczyły Was poprzednie związki?

Tak jednej podstawowej rzeczy: jesli masz miękkie serce to niestety ale musisz mieć twarda dupę :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Nauczyły mnie że mimo wszystko tzreba być też trochę egoistą w związku
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Annke
Miła Kobietka

Post autor: Annke »

Mnie nauczyły, że wszystko kiedyś się kończy. Ale czasami to najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

owszem tego ze albo sie jest pewnym że sie komus ufa albo nie i tego ze nie wolno ignorowac kobiecej intuicji
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
margaret18
Miła Kobietka

Post autor: margaret18 »

Mnie nauczyły tego, że nie można pozwolić samej sobie za szybko się zaangażować i ufać we wszystko co mówi ta druga strona, żeby przynajmniej na początku podchodzić do tego z lekkim dystansem. Pierwszy poważny związek który miałam nauczył mnie, że nie powinno się oddalać od znajomych i poświęcać swój czas tylko partnerowi, bo gdy związek się skończył zostałam zupełnie sama.
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

No Spinster pisze:Oj, ja to zawsze ciężko nad sobą pracuję, wszystkie błędy analizuję, robię wnioski .... I w nowym związku robię nowe błędy :-) Mądra kobieta nigdy nie powtórzy błędów swoich przyjaciółek. Mądra kobieta zawsze wymyśli własne :-)
Świetne wnioski. Bardzo nas rozbawiły, ale z drugiej strony trudno się z nimi nie zgodzić. Warto analizować błędy, ale gdy w grę wchodzą emocje trudno myśleć racjonalnie i projektowo.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Macie jeszcze jakieś przemyślenia ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
ZielonoOka
Fajna Kobietka

Post autor: ZielonoOka »

Nauczyły mnie na pewno większej walki o samą siebie, tego że mimo związku muszę patrzeć na siebie nie tylko i wyłącznie na tą drugą osobę.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Tego, że nie powinno się poświęcać całkowicie dla drugiej osoby jeżeli druga osoba nie robi dla nas tego samego. A tym bardziej rezygnować z własnej pasji, marzeń, bo komuś nagle się to nie podoba.
A także tego, że gdy facet uderzy raz to uderzy drugi, jeżeli sprawia, że czujemy się każdego dnia źle, to lepiej jest odejść, bo taki ktoś nie jest nas wart.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
cleo
Miła Kobietka

Post autor: cleo »

Dobrze powiedziane. Ja się przede wszystkim nauczyłam być egoistką. Nauczyłam się być niezależna od mężczyzny i tego, że to on odpowiada za swoje życie i swoje wybory. A ja za moje. Że nie powinnam mu narzucać, co ma robić, ale on mi także nie może niczego narzucać. Że jesteśmy dwiema odrębnymi osobami, a nie jednością. I że naprawdę nie warto się wiązać z alkoholikiem. To chyba najważniejsza nauka. Przez lata tkwiłam w związku z nieodpowiednim facetem z nieodpowiednich pobudek. A potem potrzebowałam miesięcy terapii u psychologa, żeby sobie wszystko w głowie poukładać, tak mnie ten związek rozwalił emocjonalnie. Chodziłam do Pracowni Psychorozwoju w Warszawie, co nie mogłam sobie z niczym poradzić. Na szczęście w końcu udało mi się powiedzieć dość, zostawiłam go i w tym momencie odżyłam na nowo.
ODPOWIEDZ