Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Malwa100 » 26 maja 2014, o 12:06

Zawsze trzeba dopasować dodatki do sukni. I jak koleżanka na górze napisałą- jak zdobiona mocno suknia to b.skromne dodatki a jak suknia prosta to dodatki okazalsze i bardziej widoczne. teraz jest taki wybór, że spokojnie do kazdej sukienki się coś dobierze. Albo same kolczyki, albo komplet z kolią czy jeszcze bransoletą
No i jeszcze przesądy.... nie wiem czemu niektorzy tak się boją pereł na ślub
Ja jestem w 100% za perlami bo w nich kobieta wygląda najatrakcyjniej
I albo perly klasyczne albo z dodatkami np kryształów wyglądają przy bieli sukni bardzo ładnie
W Aparcie widzialam łądne, ale w Choco Jewelry chyba jeszcze ładniejsze
Obrazek
Obrazek
cudne, prawda?
Malwa100
Miła Kobietka
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 sty 2012, o 18:53

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Malwa100 » 1 cze 2014, o 09:47

Dziewczyny, a czy któraś z Was może zna reklama-spam Fajny komplet znalazłam i pasowałby mi do sukni, ale nie chcę biżuterii na 1 raz. :( Także wiecie może jak z trwałością ich biżu?

Ostatnio edytowano 2 kwi 2015, o 07:23 przez BlackWolf, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Reklama-spam
Malwa100
Miła Kobietka
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 sty 2012, o 18:53

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez wera039 » 1 cze 2014, o 19:28

kupiłam u nich komplet na swój ślub, PRZEPIĘKNY! :) i trzyma się do dzisiaj, chociaż noszę go często. :)
wera039
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 cze 2014, o 19:26

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez AnnaG » 15 cze 2014, o 20:14

Zgadzam się z dziewczynami.
Ze ślubem już tak jest, masz wymarzoną suknię, zaczynasz mierzyć i okazuje się ze kupujesz taką o którą nigdy byś siebie nie posądziła.
Sala ze zdjęć w internecie na zywo okazuje się bardzo uboga a zajazd w którym nigdy nie myslalaś okazuje się ze ma piękną salę i Pani jest przemiła.
Z obrączkami jest podobnie. Na zywo widzisz co bierzesz a w internecie nie wiesz ile photshopa ktoś użył i czy nie będzie wyglądać zbyt masywnie i podobać Ci się na zywo.
Ja bym nie ryzykowała w tej kwestii.
Oto nasze:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

pozdrawiam Ania G.

check my blog http://london-lavender.com
Avatar użytkownika
AnnaG
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 19
Dołączył(a): 15 cze 2014, o 19:37
Lokalizacja: Kraków/ Londyn

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez kaira1987 » 16 lip 2014, o 16:32

obrączki koniecznie trzeba obejrzeć na żywo, bo wyglądają zupełnie inaczej niż na zdjęciach:)

marzą mi się ekskluzywne meble
kaira1987
Miła Kobietka
 
Posty: 61
Dołączył(a): 15 lip 2014, o 13:54

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Majeczka090 » 24 lip 2014, o 17:03

Noo raczej nie ma co zamawiać obrączek przez internet, potem jak przyjdą to się jeszcze rozczarujesz.
Avatar użytkownika
Majeczka090
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 paź 2013, o 11:32

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Hadassa » 24 lip 2014, o 17:19

Mysmy zamawiali i wszystko jest w porzadku

.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Avatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka
 
Posty: 21899
Dołączył(a): 14 mar 2013, o 11:43

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Olka » 19 sie 2014, o 12:55

Najpiękniejszą obrączkę jaką widziałam ma moja siostra. Na zaręczyny dostała od męża subtelny pierścionek z małym diamencikiem, i do kompletu wybrali bardzo delikatne obrączki również z diamencikami. Moja siostra ma bardzo szczupłe i smukłe dłonie i pierścionek wraz z obrączką pięknie prezentują się razem. Swoje obrączki z tego co pamiętam kupowali też przez internet w sklepie Savicki i trafili idealnie.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Olka
 

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Lovrin_pl » 22 sie 2014, o 14:01

Faktycznie bardzo ładnie się prezentuje,jednak nie jest to obrączka z tradycyjnego złota więc to też kwestia gustu. generalnie w sklepach internetowych można znaleźć taniej kilka naprawdę rzadkich i niespotykanych kolekcji.

www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
Lovrin_pl
Miła Kobietka
 
Posty: 55
Dołączył(a): 1 sie 2014, o 14:29

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Hadassa » 28 sie 2014, o 07:17

Nie podobaja mi sie takie obraczki, jeden kamyk ok, ale to juz za bardzo swieci

.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Avatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka
 
Posty: 21899
Dołączył(a): 14 mar 2013, o 11:43

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Melania Si » 18 wrz 2014, o 11:11

Jeden jubiler raz mi powiedział, że jeśli zdecydujemy się na jakieś obrączki, to powinniśmy wybrać wzór bez żadnych kamieni. Kobieca obrączka ślicznie wygląda, gdy jest ozdobiona cyrkoniami czy brylantami. Takich wzorów jest tysiące - co jedna, to ładniejsza. Ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że kupujemy obrączkę na całe życie. W tym czasie kształt naszego palca może się zmienić. Możemy przytyć, schudnąć i co wtedy? Co wtedy, gdy obrączka nie będzie już leżeć tak idealnie i będzie wymagała ingerencji jubilera? Takiej obrączki z diamencikami nie można poddać żadnej obróbce. Nie można jej rozciągnąć czy zwęzić. Dlatego my postawimy na klasyczny wzór z jakimiś wyżłobieniami :)

Co o tym sądzicie? Nie ukrywam, że bardzo mi się podobają obrączki z kamieniami. Ale boję się, że kiedyś będę miała z nią problem.

Dum spiro, spero...
Avatar użytkownika
Melania Si
Miła Kobietka
 
Posty: 95
Dołączył(a): 16 wrz 2014, o 12:21

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Hadassa » 18 wrz 2014, o 11:35

Melania Si, zmieńcie jubilera ;)
Nasz powiedział, ze tak jak męska zrobi za free, obojętnie czy zwiększenie czy zmniejszenie.
Tak damską z kamieniem musi na nowo przetopić, koszt 200 zł, ale najbardziej jest to do zrobienia ;)
Mam z diamencikiem, i w sumie po mału się przymierzam do zmniejszenia.

.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Avatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka
 
Posty: 21899
Dołączył(a): 14 mar 2013, o 11:43

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez Lovrin_pl » 23 lis 2014, o 11:10

W zasadzie większość rzeczy jest do zrobienia tylko kwestia raz umiejętności,a dwa podejścia jubilera. Udajcie się gdzieś indziej i zobaczycie co |wam powie,jestem pewna że w kwestii rozmiaru i kamyczków też da się coś zrobić,chociaż osobiście jak pisałam powyżej-wolę tradycyjne złoto.

www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
Lovrin_pl
Miła Kobietka
 
Posty: 55
Dołączył(a): 1 sie 2014, o 14:29

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez nikola88 » 4 gru 2014, o 14:45

Wprowadził was w błąd, z kamieniami obrączki też można modyfikować wielkościowo, naprawdę nie ma z tym problemu

nikola88
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 20
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 10:23

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez a_gatka » 4 gru 2014, o 21:19

Mnie się podobają proste, klasyczne, po prostu... symbol. :)

Obrazek
Avatar użytkownika
a_gatka
Moderatorka
 
Posty: 1941
Dołączył(a): 8 kwi 2011, o 01:40

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez lenicka » 18 lut 2015, o 14:09

Im prostsze tym lepsze, ale tak naprawde wszystko zależy od sukienki i fryzury, jeśli suknia jest skromna to z biżuterią można troche poszaleć

Cennik domen - naprawde tanie domenki :)
lenicka
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 21
Dołączył(a): 29 sty 2015, o 19:24

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez wonderfullife » 10 mar 2015, o 14:27

magad napisał(a):Skromna suknia = bardziej okazała biżuteria.
Jeśli odwrotnie to biżuteria mniej wyraźna.
Uważam że całość musi być do siebie dobrana zarówno stylistycznie jak pod względem okazałości, tj. nie można doprowadzić do sytuacji że jakaś ozdoba góruje i króluje nad resztą. Jak przesadzimy to będziemy wyglądać jak choinka z bombkami i efekt odwrotny.

Święta prawda! Zgadzam się całkowicie. Większość sukien ślubnych błyszczy wystarczająco (cekiny, kryształki, koronki z połyskiem) Biżuteria powinna być w takim przypadku skromna. Można na przykład wybrać delikatne srebrne kolczyki z perełkami. Do tego równie skromne ozdoby do włosów, bo przesadzone często psują całą stylizację ślubną.

wonderfullife
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 3
Dołączył(a): 27 lut 2015, o 15:32

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez MarylaKoziel » 10 mar 2015, o 22:53

Nie ma co kombinować. Prosto + troche biżuterii

Strona która umożliwia nam zlokalizowanie dowolnej osoby
bez jej wiedzy :P Ostatnio wykazało mi, że mąż jest w Tesco, dzwonię
do niego i faktycznie tam był, myślałam, że kłamie hehe ;)
http://goo.gl/i7vrj8
MarylaKoziel
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 13
Dołączył(a): 10 mar 2015, o 22:34

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez oleandra » 11 mar 2015, o 00:18

Mi się wydaje, że jedyna biżuteria, jakiej Panna Młoda potrzebuje w dniu ślubu, to pierścionek zaręczynowy i obrączka.

http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Avatar użytkownika
oleandra
Miła Kobietka
 
Posty: 75
Dołączył(a): 22 gru 2014, o 14:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Biżuteria ślubna

Postprzez a_gatka » 17 mar 2015, o 00:34

Zależy do jakiej kiecki. ;)

Obrazek
Avatar użytkownika
a_gatka
Moderatorka
 
Posty: 1941
Dołączył(a): 8 kwi 2011, o 01:40

Re: Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Postprzez kicia » 10 cze 2015, o 13:00

Jeżeli chodzi o obrączki to ja nie kupiłabym w internecie.
kicia
Jestem tu nowa :)
 
Posty: 5
Dołączył(a): 9 cze 2015, o 12:55

Re: Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Postprzez anielica » 23 wrz 2015, o 11:49

Babcia mi mówiła, że obrączka musi być zrobiona na Twój palec i nikt inny nie powinien jej wcześniej przymierzać - taki przesąd.
Avatar użytkownika
anielica
Miła Kobietka
 
Posty: 46
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 14:26

Re: Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Postprzez L... » 26 sty 2016, o 11:13

mamy klasyczne obraczki z zoltego zlota, takie chcielismy
L...
 

Re: Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Postprzez Jowitta » 16 mar 2016, o 14:13

a ile cie średnio czeka na obrączki? moja koleżanka mówiła, że szukali na dwa miesiące przed weselem i mieli problem z kupnem.
Avatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka
 
Posty: 30
Dołączył(a): 5 lis 2013, o 13:28

Re: Obrączki, biżuteria ślubna -pytania i opinie

Postprzez Hadassa » 16 mar 2016, o 22:01

Ogolnie czeka sie okolo 3-4 tygodnie

.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Avatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka
 
Posty: 21899
Dołączył(a): 14 mar 2013, o 11:43

Poprzednia stronaNastępna strona

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]