mam mnóstwo ekspresowych przepisów!
chętnie się nimi podzielę. oto pierwszy z brzegu:
makaron z sosem szpinakowo-serowymczas przygotowania
ok. 10 min1. Makaron (najlepiej penne) stawiasz do gotowania.
2. W międzyczasie na patelnię z odrobiną masła lub oliwy wrzucasz posiekany ząbek czosnku (i ewentualnie 1/5 posiekanej papryczki chilli), a po ok. 30 sek zamrożony szpinak.
3. Kiedy szpinak się rozmrozi na patelni i troszkę odparuje wodę (a tym samym będzie gorący) dorzucasz kawałek sera lazur lub gorgonzoli (mniej więcej połowę kawałka, który mozna kupic np. w biedronce) i pół opakowania niby-fety (np. Favita).
4. Kiedy sery sie rozpuszczą doprawiasz sos solą i pieprzem, ewentualnie ziołami jeśli lubisz. Można dodatkowo doprawić oliwą (zależy jaką konsystencję chcecie uzyskać).
5. makaron odcedzić, ale NIE PRZELEWAĆ WODĄ. Odcedzony z powrotem wrzucić do garnka, zalać sosem i wymieszać.
6. podawać od razu!
smacznego