Przy kawie ...
Re: Przy kawie ...
bomba! mydełka ekstra 
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
-
paula
wiesz no, prawda jest taka że ja w ogóle nie mam talentu. Podpatrzyłam z różnych stron internetowych, w tym z yt i jakoś tak się pobawiłam i taki efekt uzyskałam 
Tak, tak, tak... Właśnie widać jak to się talentu nie ma pff...
Super to wyszło, naprawdę. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
paula
ale ja naprawdę nie mam talentu plastycznego. Od dzieciństwa wszystkie prace na plastykę/technikę robiła mi siostra bo jak ja narysuję cokolwiek to no... 
po prostu podpatruję z różnych stron, potem staram się to JAKOŚ odwzorować
a moim zdaniem takie prezenty są po prostu najlepsze - bo nie dość że tanie to jeszcze od serca
po prostu podpatruję z różnych stron, potem staram się to JAKOŚ odwzorować
a moim zdaniem takie prezenty są po prostu najlepsze - bo nie dość że tanie to jeszcze od serca
Zgadzam się z Tobą.
Takie prezenty nie dość, że są oryginalne to w dodatku takie od serducha... Nie ma to jak zrobić coś samej, szczególnie dla osoby, którą się kocha...
Takie prezenty nie dość, że są oryginalne to w dodatku takie od serducha... Nie ma to jak zrobić coś samej, szczególnie dla osoby, którą się kocha...
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
paula
ale ja zapewne dostanę coś kupionego w sklepie
mojemu facetowi nie chce się robić takich rzeczy. Choć czy w ogóle faceci mają chęć robienia własnoręcznie prezentów?
hmmm ... nie spodkałam nigdy takiego faceta
Co najwyżej może coś ugotują? Myślę, że trzeba to zapakować do jednego worka i tak celem jest sprawienie nam przyjemności 
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
J. Carroll
no to Was zaskoczę
mój facet 
co z resztą nie raz pokazał.. nawet dostałam podstawke pod kubek, która sam zrobił
ale Paula rewelacyjne te prezenty.. a do decoupage muszę kiedyś usiąść...
co z resztą nie raz pokazał.. nawet dostałam podstawke pod kubek, która sam zrobił
ale Paula rewelacyjne te prezenty.. a do decoupage muszę kiedyś usiąść...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
paula
dlatego właśnie nawet go nie zmuszam by coś specjalnie dla mnie zrobił 
ja lubię się bawić w takie rzeczy, uwielbiam wymyślać jakieś super prezenty (inne niż w sklepach) ale wiem że najlepiej jest mu powiedzieć co konkretnie chcę, a jeszcze lepiej - w którym sklepie to kupi
choć rok temu chciałam na mikołaja taką fajną ramkę na zdjęcie (taka w sumie na kilka zdjęć z napisem love), powiedziałam mu za ile ona jest, powiedziałam gdzie jest i.. pojechał do sklepu 5.12 i już ich nie było!! wrr!!
no ale dostałam dużo droższy prezent w ramach rekompensaty
choć dla mnie te tanie ale WYSZUKANE prezenty są lepsze aniżeli takie za stówkę.
Kay dziękuję
decoupage jest naprawdę bardzo łatwy tylko trzeba sobie kupić taki podstawowy zestaw farb i klei, do tego najzwyklejsze serwetki i coś, co chcemy ozdobić - posiedzieć troszkę nad tym i mamy za darmo praktycznie ozdobę do mieszkania
ja lubię się bawić w takie rzeczy, uwielbiam wymyślać jakieś super prezenty (inne niż w sklepach) ale wiem że najlepiej jest mu powiedzieć co konkretnie chcę, a jeszcze lepiej - w którym sklepie to kupi
choć rok temu chciałam na mikołaja taką fajną ramkę na zdjęcie (taka w sumie na kilka zdjęć z napisem love), powiedziałam mu za ile ona jest, powiedziałam gdzie jest i.. pojechał do sklepu 5.12 i już ich nie było!! wrr!!
no ale dostałam dużo droższy prezent w ramach rekompensaty
Kay dziękuję
decoupage jest naprawdę bardzo łatwy tylko trzeba sobie kupić taki podstawowy zestaw farb i klei, do tego najzwyklejsze serwetki i coś, co chcemy ozdobić - posiedzieć troszkę nad tym i mamy za darmo praktycznie ozdobę do mieszkania
Paula wiem
bo się masę tego naczytałam i naoglądałam 
pomysłow masa..
tylko muszę usiąśc i pozamawiać... ;/
a u mnei z tym ostatnio gorzej...
pomysłow masa..
tylko muszę usiąśc i pozamawiać... ;/
a u mnei z tym ostatnio gorzej...
-
paula
oo to widzę że tak jak ja nie masz czasu na nic..
ja całe szczęście to te mydełka już z miesiąc temu zrobiłam bo byłam akurat w sklepie i były mydełka w prezencie
to się w pewną wolną niedzielę pobawiłam ;P
a ten kalendarz zrobiłam pod koniec października - ale tylko go skleiłam i tak co mi się coś przypomniało to doklejałam i taki właśnie efekt powstał
nie wiedziałam jakie cuksy tam wrzucić, to kupiłam gumy mambo i będzie mój narzeczony miał na każdy dzień inny smak 
ja całe szczęście to te mydełka już z miesiąc temu zrobiłam bo byłam akurat w sklepie i były mydełka w prezencie
a ten kalendarz zrobiłam pod koniec października - ale tylko go skleiłam i tak co mi się coś przypomniało to doklejałam i taki właśnie efekt powstał
Wiesz
dwie prace ciągne 
do tego zajmowanie się domem, jak jeszcze teraz mamy nie ma..
no i zajmowanie się mężem
do tego zajmowanie się domem, jak jeszcze teraz mamy nie ma..
no i zajmowanie się mężem
-
paula
rozumie. Ja mam uczelnię (ale całe szczęście jesteśmy jedną z nielicznych uczelni, gdzie na studiach dziennych jesteśmy na uczelni tylko 2 dni w tygodniu i to wcale nie w takich strasznych godzinach). Prócz tego prowadzę prywatne lekcje z matematyki (a uczniów mam nie mało). Także w sumie też nie mam za dużo wolnego czasu
ale lubię takie rzeczy robić więc zawsze choć godzinkę czasu na to znajdę 
-
G****
fajna sprawa te mydelka
ja to nie mam cierpliwości do takich rzeczy
A ja siedzę sobie sama bo mój mąż na basen pojechał.
A ja siedzę sobie sama bo mój mąż na basen pojechał.
-
paula
e tam, to nie jest jakieś wymagające nie wiadomo ile czasu i cierpliwości 
a ja siedzę z kubkiem ciepłej herbatki i myślę nad zjedzeniem jakiegoś wafelka - mój organizm ma chyba za mało słodyczy ;D
a ja siedzę z kubkiem ciepłej herbatki i myślę nad zjedzeniem jakiegoś wafelka - mój organizm ma chyba za mało słodyczy ;D
-
G****
ja kiedyś wyszywalam obrazy a teraz już mi sie nie chce
Coś ostatnio jakoś słodycze mi nie podchodzą, wolę zjeść jakiś dobry obiad
Coś ostatnio jakoś słodycze mi nie podchodzą, wolę zjeść jakiś dobry obiad
-
paula
a ja mieszkam z rodzicami więc obiadki mam dobre
a teraz przez kilka dni żadnego wafelka nie zjadłam i może zaraz czegoś poszukam
a teraz przez kilka dni żadnego wafelka nie zjadłam i może zaraz czegoś poszukam
-
G****
no ja mieszkam z mężem i teściami ale rzadko mogę ugotowac to co chce ale już nie długo 
-
paula
a ja będę za rok mieszkać z teściową i ona będzie gotować bo ja czasu mieć na to nie będę 
-
G****
Na Twoim miejscu nie nastawiała bym sie tak na to ale mam nadzieję że sie mylę 
-
paula
dlaczego?
ja studiuję, pracuję i nie jestem w stanie jeszcze gotować. Ona będzie gotować bo nie pracuje i jest całe dnie sama w domu
ja studiuję, pracuję i nie jestem w stanie jeszcze gotować. Ona będzie gotować bo nie pracuje i jest całe dnie sama w domu
-
G****
Powiem Ci, że moja na początku taka była a teraz to diabeł wcielony i siedzi całymi dniami i jeszcze muszę u niej sprzątać.
-
paula
noo zobaczymy 
tzn to nie jest tak że ja nie lubię gotować - wręcz odwrotnie, uwielbiam!! ale po prostu nie mam na to czasu
tzn to nie jest tak że ja nie lubię gotować - wręcz odwrotnie, uwielbiam!! ale po prostu nie mam na to czasu
-
G****
Rozumiem ale uprzedzam żebyś sie tak mocno nie nastawiała bo możesz sie nieźle rozczarować.