Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Jamelia »

no lepiej, bo jak już wczesniej wspominałam nie mieszkamy razem a wtedy zawsze jest lepiej... :)
Mykam spać, kolorowych Zania :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
G****

Post autor: G**** »

Trzymaj się Jamelka :kiss2 dobranoc ;)
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Aniaa, jak cie tu dawno nie było! Niedawno o Ciebie pytałam... Co u ciebie? Jak starania o dzidziusia ? :)

Zanka,jak tam? :)

W sumie wpadlam na chwilke tylko bo zmeczona jestem, pojde sie kapac i polozyc..
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
G****

Vanilka samotny wieczór przed komputerem z muzyką w tle ;) a jak tam u Ciebie dzionek minął? ;)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Zanna, wredna jestem???? Ja Ci zaraz dam wredną :angrywife :angrywife

Do kawy daję Wam przepis na ciasto za które dostałam po glowie na fb :angrywife :angrywife

Palce lizać:
biszkopt (ja robię z 4 jajek, każda ma pewnie swój wypróbowany przepis więc nie będę pisać)
masa budyniowa:
Zagotować szklankę mleka (ja daję ciut wiecej)
W drugiej szklance mleka rozprowadzić 5 żółtek (białka odłozyć na później) i 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej i 1 czubatą łyżkę mąki tortowej.
Ugotować z tego budyń, potem ostudzony zmiksować z Kasią i szklanką cukru
Wylożyć na biszkopt.
Białka ubić ze szklanką cukru. 2-3 łyżeczki zelatyny namoczyć w zimnej wodzie, jak napęcznieje odrobinę podgrzać i wlać pomalu do piany. Pianę wyłozyć na budyń, można posypać słodkim kakao i do lodówki.
Smaczego :)
Zdjecie na fb :)
Ostatnio zmieniony sob lut 22, 2014 10:09 pm przez Culagula, łącznie zmieniany 1 raz.
vaniliiia
Kobietka Expert

A mi dobrze, bylam na spacerku, jak codzien.. na obiadku z ukochanym..
Wczoraj bylismy w tym Opolu, o 21 bylam w domu, bo ok 20,20 dopiero pociagiem przyjechalismy .. Poszlismy na kolacje do restauracji, troche sie pozwiedzalo.. jakies kosciolki, katedre, wały, parki.. :-)
Nogi mnie pod koniec strasznie bolaly wiec dzisiaj wyszlismy o 14 i po 19 w domku :P
W sumie dlugo, ale ogolnie to lubie chodzic po dworze wiec najczesciej wychodzimy kolo 12-13 i do 20 sie szwendamy..
w koncu ze slonka trzeba korzystac..
Obrazek

Aniaaaaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Aniaaaaa »

vaniliiia to widzę że romantycznie spędziliście czas :) Oby tak jak najczęściej :)
G****

Cula chyba specjalnie dziś na złośc mi to zrobiłaś ;) Tak mi się słodkiego chce a nic nie ma :(
Aniaaaaa
Gadatliwa Kobietka

zanna456 jak chcesz słodkiego to zrób sobie koktajl :) albo poczekaj aż mąż wróci :) wtedy dostaniesz słodyczy w nadmiarze :)
Aniaaaaa
Gadatliwa Kobietka

Kochane idę pod prysznic :) za niedługo będę :) jak coś to piszcie :)
vaniliiia
Kobietka Expert

Ania, zamorduje cie, pytam sie ciebie cos i rzadam odpowiedzi :D !!!!!!!!!!!!

Zanka, no my w sumie tak czesto spedzamy czas, ale restauracja to nie bardzo, przewaznie to KFC, MC.. albo zwykly obiadek, do restauracji raczej odswietnie, wiec akurat wypadlo na wczoraj ;)

tez mykam sie kapac :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Zanka, a skąd ja miałam wiedzieć że za Tobą chodzi słodkie? :)
G****

mogłaś zapytać "czy nikt nie ma nic przeciwko żebys wstawiła zdjęcie pysznego ciasta" :lol:
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-)
Przepraszam, na drugi raz spytam :)
G****

I to ma się rozumieć :lol: I musisz mi teraz kawalek wysłać :P
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

dawaj adres ;)
G****

I specjalnie teraz mieszkasz daleko :) Jednak jesteś wredna :angrywife
Aniaaaaa
Gadatliwa Kobietka

vaniliiia pisze:Ania, zamorduje cie, pytam sie ciebie cos i rzadam odpowiedzi :D !!!!!!!!!!!!

Zanka, no my w sumie tak czesto spedzamy czas, ale restauracja to nie bardzo, przewaznie to KFC, MC.. albo zwykly obiadek, do restauracji raczej odswietnie, wiec akurat wypadlo na wczoraj ;)

tez mykam sie kapac :)
Jeśli pytałaś jak starania o dziecko to tak jak mówię u mojego Ł wykryli guzek na penisie i lekarz powiedział że to jest jedna z przyczyn że tyle się staramy o dziecko a go nie mamy . Drugą przyczyna było to że mi brakowało hormonu jak się okazało po późniejszych badaniach ale ja się już wyleczyłam i jest ze mną wszystko ok a teraz pozostało mi czekać na mojego Ł aż się wyleczy i będziemy działać dalej w tym kierunku bo bardzo chcemy mieć dziecko :) Mam teraz taki wilczy apetyt na seks że masakra, zresztą lekarz mi mówił że po tym leczeniu tak będzie co nie zmienia faktu że i bez tego miałam zawsze apetyt na dobry seks z mężem :) Tak że kochana czekam cierpliwie aż mój mężulek się wyleczy z tego i wtedy będę bardziej pewna optymizmu niż teraz bo niby dalej się staramy , kochamy się non stop i mamy nadzieję że mimo tego że wykryto u niego ten guzek to i tak podczas seksu kapnie tą magiczną kropelką która mnie zapłodni :) ale to nie zmienia faktu że po leczeniu szanse zrosną o 80 % tak powiedział lekarz i mówił że jeśli szybko się wyleczy to możliwe że zajdę w ciążę po pierwszym miesiącu od zakończenia leczenia :) Tak że jestem dobrej myśli :)
vaniliiia
Kobietka Expert

aniu to trzymam kciuki za ciebie i za meza, zeby szybko sie z tego cholerstwa wyleczyl!!! :-)
duzo zdrowka dla was i cierpliwosci:)

zanka ale z ciebie lakomczuch.. chcesz to przyjezdzaj do mnie, caly barek w slodyczach i nie ma kto jesc bo mi zbrzydlo przez tyle lat:P

a ja w nast tyg ide do kosmetyczki na henne i regulacje brwi.. henny nie robilam jeszcze ale mysle ze sie przyda bo mam jasniutkie brwi a w sloncu to ich nie widac.. wiec sie przemaluje;D
i do dermatologa musze sie zapisac bo kurcze wyszly mi jakies plamki na rece i nodze.. czerwone, twardsze.. czasem swedza czasem nie.. taka grudka jakby.. i na boku brzucha taka wielka plama mi wyskoczyla.. w sumie 3msc temu ale mi sie znacznie powiekszyla i nie wiem czy to nie przypadkiem jakas skaza bialkowa? sama nie wiem..
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Vanilka, hennę ja robię raz na jakiś czas, od razu zmienia się oko, takie wyraźniejsze się robi :) No ale ja mam ciemne wlosy to też inaczej :)
vaniliiia
Kobietka Expert

no ale patrzylam w internecie to wszystki blondynki maja jasne brazowe brwi a nie blond :p
z reszta ja sobie kredka przyciemniam i mi pasuje ale dawno nie regulowalam a sama za to wole sie nie zabierac wiec poki co jestem duzym minusem jesli chodzi o wyglad bo mam grubasne brwi i nie maluje ich przez to ;p chociaz kosmetyczka mowila ze mam ladny ksztalt i nawet nie widac ze mi zarastaja.. ale ja tam wiem swoje ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Ja tam też reguluję bo ładniej wyglądają, sama to jedynie jak widzę że coś tam odrosło ale jak już stracą swoją linię to idę do fryzjerki (bo akurat u nas kosmetyczki nie ma a fryzjerki też robią).
Pewnie że sobie zrób hennę, zobaczysz jak się oko ożywi :) Na rzęsy też możesz sobie czarną zrobić to nawet tuszu nie będziesz musiała nakładać a jeśli wytuszujesz to będzie ach.. taka rzęsa ;)

A z tymi zmianami pewnie że idź do lekarza, zawsze lepiej sprawdzić.
A coś ostatnio mówiłaś o włosach, że ile urosly 3cm? Dawaj przepis na to :)
vaniliiia
Kobietka Expert

no wlosy wciaz rosna :)
generalnie zaczelam sie lepiej odzywiac; wiecej owocow mniej slodyczy(cukier ze slodyczy "wyplukuje" witaminy..)
duzo wody mineralnej do oczyszczania organizmu z toksyn(co tez wplywa na wlosy!)
poza tym masaz skory glowy co 2dni. przed myciem wlosow i w trakcie mycia...
splukanie wlosow letnia woda bo to zamyka luski i pobudza wloski do wzrostu :)
nie chodze spac z mokrymi wlosami bo wtedy sa podatne na urazy i moga sie lamac..,
nie robie kitkow a jesli juz to nie sciskam ich mocno gumka:)
oprocz tego zaczelam brac suplementy czyli zwykle witaminki: Sillice . ma duzo biotyny, mniej skrzypu ale jednak skrzyp jest.. biore juz ponad miesiac. roznicy nie widze zadnej poza tym ze wlosy mi juz kompletnie nie wypadaja..
a wlosy zaczely mi dopiero rosnac po olejku ktory zakupilam.. jest drogi ale naprawde dobry.. jesli komukolwiek on nie pomogl to albo na jedno albo na drugie.. a na reszte tak.. np chcesz odzywic wlosy to zamiast odzywic to beda ci rosly jak szalone.. albo na odwrot :) generalnie ma on na celu przyspieszenie wzrostu wlosow, powstrzymuje wypadanie i poprawia ich stan.. same zdrowe olejki ma w sobie bo kokosowy rycynowy itp... sklad mozesz przeczytac na internecie albo cofnij sie pare str do tylu bo podawalam sklad :) olejek nazywa sie "khadi stymulujacy wzrost wlosow". kupi sie go 50-70zl.. ja akurat kupilam na allegro wiec z przesylka zaplacilam 51.
polecam bo naprawde dobry.. jak wlosy musialam myc codziennie(na drugi dzien kompletny smalec na glowie...) tak teraz myje co 3 dni.. poza tym wlosy sa podniesione u nasady a nie oklapniete.. i troche przyspieszyl ich wzrost.. miesiac temu jak mialam wyprostowane siegaly mi troche za ramiona a teraz mam do(nawet troche za) lopatki. :)

a co do henny rzes to kiedys nad tym myslalam ale mam slabe rzesy a to by mi je chyba jeszcze bardziej oslabilo... wiec wole juz pozostac przy tym co mam..:) a i tak tydzien sie juz nie maluje. nie potrzebuje i tyle, chce byc piekna naturalnie haha :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No właśnie jak czytałam o tym olejku to już sobie myślałam że to nie dla mnie bo zaraz bym miała wlosy tłuste ale jak doszłam do tego co napisalaś o przetłuszczaniu się to aż jestem w szoku. Ja muszę głowę myć co 2 dni bo zaraz jak mówisz smalec na głowie a ten olejek nie przetluszcza? Aż dziwne. Mi rosną tak ok 1cm na miesiąc ale kurcze, żeby ten olejek jeszcze je zagęścił to by było super :) Chciałabym mieć długie włosy ale wiem że będą znowu wisialy takie dwa na krzyż...
Ostatnio miałam ścięte na boba czyli z przodu dłuższe a z tylu krótsze a teraz mam już z tyłu takie do ramion. Jeszcze trochę zapuszczę, może jak z góry wycieniuję to nie będą takie klapnięte...
Lecę do spania :)
Dobranoc
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

witajcie.. w końcu Was nadrobiłam ;)
i póki pamiętam :) Ania, cos nas zaniedbujesz ostatnio ;)
Życzę jak najszybszego dojścia do zdrowia i powiem brzydko "zapłodnienia"
ważne że już wiecie co i jak ;) powodzenia ;)

Jam... może to jednak nie ciąża...
jak się w ogóle czujesz ??

no a u mnie.. mężem się zajęlam albo on mną ;)
ale to dziś rano ;) wczoraj się oboje zresetowaliśm...
ale lubię takie wieczory, gadając z chłopakami ;) i pijąc % :D
ale za to dzis sobie odbiliśmy :D heheh..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Zablokowany