Przy kawie ...
Re: Przy kawie ...
Miałam jechać ale jednak trochę później więc jestem...
Ano mąż był wcześniakiem, no wiadomo jak to było kiedyś... teraz to normalka a kiedyś to się trzęśli nad dzieckiem no i stał się oczkiem w głowie tatusia. najmłodszy z rodzeństwa, co chciał to dostał. A że teściów kiedyś było stać to mu dawali.
Nie wiedzieli jaką krzywdę tym mu wyrządzają.
trochę robił u kolegi na budowie to masakra, jaka mu się krzywda działa że on musiał pracować.... tak się narobił jak jeszcze nikt nigdy...
A jak ja wracałam po 11 godzinach pracy przy komputerze, że czasami nawet nie było kiedy wyjść do wc czy zjeść to mówił czym się tak zmęczyłam? siedzeniem?
Moja babcia cały czas nie może przeżyć że wzięli nas na wioskę gdzie z pracą ciężko... że on taki leń...
A jeszcze jak się wymądrza... najmądrzejszy na całym świecie...
Ano mąż był wcześniakiem, no wiadomo jak to było kiedyś... teraz to normalka a kiedyś to się trzęśli nad dzieckiem no i stał się oczkiem w głowie tatusia. najmłodszy z rodzeństwa, co chciał to dostał. A że teściów kiedyś było stać to mu dawali.
Nie wiedzieli jaką krzywdę tym mu wyrządzają.
trochę robił u kolegi na budowie to masakra, jaka mu się krzywda działa że on musiał pracować.... tak się narobił jak jeszcze nikt nigdy...
A jak ja wracałam po 11 godzinach pracy przy komputerze, że czasami nawet nie było kiedy wyjść do wc czy zjeść to mówił czym się tak zmęczyłam? siedzeniem?
Moja babcia cały czas nie może przeżyć że wzięli nas na wioskę gdzie z pracą ciężko... że on taki leń...
A jeszcze jak się wymądrza... najmądrzejszy na całym świecie...
Madi ;*
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Car :*
Cula po prostu wygodny..
I najlepiej jakby dalej Mu tak wszyscy pobłażali..
Sami rodzice powinni już jakoś zwrócić uwagę, nie mówiąc o Tobie ale zapewne Ty to już przerabiałaś
Cula po prostu wygodny..
I najlepiej jakby dalej Mu tak wszyscy pobłażali..
Sami rodzice powinni już jakoś zwrócić uwagę, nie mówiąc o Tobie ale zapewne Ty to już przerabiałaś
Madi ja to przerabiam prawie codziennie i bez skutku...
Rodzice się swoje nagadają a potem mu dają i się kółko zamyka.
A wiesz, skoro przez 37 lat się tylko dostaje, o opłaty nie martwi to już raczej trudno to zmienić. Musiałby dostać naprawdę porządnego kopa w tyłek żeby się nauczył.
Rodzice się swoje nagadają a potem mu dają i się kółko zamyka.
A wiesz, skoro przez 37 lat się tylko dostaje, o opłaty nie martwi to już raczej trudno to zmienić. Musiałby dostać naprawdę porządnego kopa w tyłek żeby się nauczył.
Myślałam, że się nie odzywają w ogóle w tej kwestii..
Ciężki przypadek.. nie spotkałam się jeszcze z takim facetem..
Ciężki przypadek.. nie spotkałam się jeszcze z takim facetem..
Cula a jakąś szansę na powrót byś miała ?? nawet sama z synem ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
wspolczuje. Bo dodatkowo jeszcze jeden stres...a jak faktycznie rodzicow braknie to bd lament
żeby tylko..
wtedy podejrzewam cała odpowiedzialność spadnie na Cule, bo wątpię żeby to Nim jakoś szczególnie wstrząsnęło
wtedy podejrzewam cała odpowiedzialność spadnie na Cule, bo wątpię żeby to Nim jakoś szczególnie wstrząsnęło
A kuku, zaglądam do Was znów .
Ale ciśnienie leci .... Spaaaaaaaaaaaaać!
Ale ciśnienie leci .... Spaaaaaaaaaaaaać!
Szanse na powrót do miasta? W tej chwili żadne...
Bez pracy, bez mieszkania, jedynie mam babcię bo rodzice... ach to inna kwestia ale już ponad 6 lat nie gadamy... moja bratowa dołożyła oliwy do ognia i jeszcze na nas nagadała głupot rodzicom więc jak jej wygarnęłam to już też z nimi nie mam kontaktu 3 lata. Była lekko zdziwiona że się wydało że na nas nagadała... A ile rzeczy się nie wydało? tego nie wiem.
Tak więc jestem zdana na łaskę teściów.
Tak, jak teściów zabraknie to wszystko spadnie na mnie.
cały czas jest mowa że chcemy sprzedać tą dzialkę gdzie mieszkamy i my mamy sobie kupić domek gdzie będziemy chcieli, że oboje do pracy.... marzenia...
Ja mówię teściowi że nawet jak pójdziemy oboje do pracy to ja z mojej wypłaty będę robić opłaty żebym miała pewność że jest wszystko zapłacone a potem nie będę miała na zycie. A on wszystko przehula.
Pracował zimą przez 2 miesiące, dostał wypłatę to szalał... no co prawda kupił nam parę ciuchów a reszta? rozeszła się... auto nie opłacone bo po co.... komórkę płaci jak już mu wyłączą...
Bez pracy, bez mieszkania, jedynie mam babcię bo rodzice... ach to inna kwestia ale już ponad 6 lat nie gadamy... moja bratowa dołożyła oliwy do ognia i jeszcze na nas nagadała głupot rodzicom więc jak jej wygarnęłam to już też z nimi nie mam kontaktu 3 lata. Była lekko zdziwiona że się wydało że na nas nagadała... A ile rzeczy się nie wydało? tego nie wiem.
Tak więc jestem zdana na łaskę teściów.
Tak, jak teściów zabraknie to wszystko spadnie na mnie.
cały czas jest mowa że chcemy sprzedać tą dzialkę gdzie mieszkamy i my mamy sobie kupić domek gdzie będziemy chcieli, że oboje do pracy.... marzenia...
Ja mówię teściowi że nawet jak pójdziemy oboje do pracy to ja z mojej wypłaty będę robić opłaty żebym miała pewność że jest wszystko zapłacone a potem nie będę miała na zycie. A on wszystko przehula.
Pracował zimą przez 2 miesiące, dostał wypłatę to szalał... no co prawda kupił nam parę ciuchów a reszta? rozeszła się... auto nie opłacone bo po co.... komórkę płaci jak już mu wyłączą...
Ty tak nie podgladaj
Tylko do rozmow sie przyłącz bo to przez to tak cie spanie otula 
Nio.Niestety i tak moze byc Kay.
Nio.Niestety i tak moze byc Kay.
Cula coś strasznego to co piszesz..
Ja się dziwię że Ty wytrzymujesz..
Bacardii hej :*
No tak spadek, ja też to czuję
Ja się dziwię że Ty wytrzymujesz..
Bacardii hej :*
No tak spadek, ja też to czuję
Cula... a nawet jak byś sie miała jakiś czas u babci zatrzymać i coś sobie poszukać..
ja wiem że to straszne...
ale wiesz.. o dziecko trzeba dbać i jakoś mu start też zapewnić ..
i co tak co miesiąc się martwić jak sobie poradzę??
podziwiam...
ja wiem że to straszne...
ale wiesz.. o dziecko trzeba dbać i jakoś mu start też zapewnić ..
i co tak co miesiąc się martwić jak sobie poradzę??
podziwiam...
Kay, ja już tak 9 lat wytrzymuję.... dlatego chyba to u Ciebie na fb pisałam czy rocznicę ślubu mam świętować... czy lepiej usiąść i płakać.
No to raczej ciężkie.. i trudne
Ale z drugiej strony to też ojciec jakby nie patrzeć..
A nie myślałaś żeby odejść??
Ale z drugiej strony to też ojciec jakby nie patrzeć..
A nie myślałaś żeby odejść??
Tyle ze co da to odejscie? eh
No może wtedy się opamięta..
Dziewczyny dobrze piszą chociaż pokaż że nie możesz już tak dalej,postrasz go może zrozumie...
Watpie.A dodatkowo doszlyby plotki i odbiloby sie na malym.
eh
ja mykam :} do pozniej ;*
Kris podium pilnuj
eh
ja mykam :} do pozniej ;*
Kris podium pilnuj
Pa Car :**
Do później :**
Do później :**
Plotki,ja się nigdy nimi nie przejmowałam,ludzie zawsze będą gadać,a gdy nie mają co sami coś wymyślą 
Ja już nie raz się pakowałam.
I za każdym razem mnie zatrzymywał.
A raz nawet straszyłam go że sobie żyły podetnę, to był taki spontan w kłótni, przyłożyłam sobie nóż do nadgarstka, nacisnęłam że ciut skórę nadcięłam. A on aż się trząsł.... a i tak się nie opamiętał.
A mały jak słyszy słowo "rozwód" to zaraz płacze.
I za każdym razem mnie zatrzymywał.
A raz nawet straszyłam go że sobie żyły podetnę, to był taki spontan w kłótni, przyłożyłam sobie nóż do nadgarstka, nacisnęłam że ciut skórę nadcięłam. A on aż się trząsł.... a i tak się nie opamiętał.
A mały jak słyszy słowo "rozwód" to zaraz płacze.
Tylko że się jednak męczysz...
a jakbyś np sama nalazła gdieś pracę i np na weekendy do domu ??
choć rozłąka z małym była by ciężka..
ciężko doradzić coś.. powiedzieć..
w jakiś sposob to już na pewno przyzwyczajenie, ale...
mimo wszystko...
a jakbyś np sama nalazła gdieś pracę i np na weekendy do domu ??
choć rozłąka z małym była by ciężka..
ciężko doradzić coś.. powiedzieć..
w jakiś sposob to już na pewno przyzwyczajenie, ale...
mimo wszystko...
Moja bliska znajoma tez prosiła męża aby się zmienił,nic to nie dawało(8 lat po ślubie) aż pewnego razu kazała mu się wyprowadzić i powiedziała że się rozwodzą,złożyła już papiery,błagał ją że teraz na pewno się zmieni,ona miała tego dość dwójka małych dzieci, jedno 7 lat drugie 4 latka,i się z nim rozwiodła,nie pomogło już błaganie na litość,teraz znalazła sobie jakiegoś tam faceta i z nim siedzi,nie wiem czy ma dobrze ale tamtego nie mogła znieść...
Bo to nigdy nie jest łatwa decyzja... jednak coś nas z człowiekiem łączyło.. a łączą dzieci i ich dobro...
poza tym, człowiek jednak się boi że sobie nie poradzi
poza tym, człowiek jednak się boi że sobie nie poradzi