Przy kawie ...
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Przy kawie ...
witajcie ...
tak jestem tez sentymentalna i lubie foto a nawet jestem jego zwolennikiem .
tak jestem tez sentymentalna i lubie foto a nawet jestem jego zwolennikiem .
hej 
wieciec co... u mojego owszem obchodzi się prawdziwe święta, 12 potraw, przy jednym stole itp... ale widzę np po moim i innych młodych, czesto to okazja by zjechać do domu, najeść sie i zabrać jedzenie z sobą.... Po samym posiłku wszyscy szybko uciekają....
Choć i tak ciekawi mnie jak to będzie jak u nich zabraknie babci, i się trochu rozjadą....
Ale takich rodzin jest coraz mniej... i coraz częsciej jest to po prostu okazja do spotkania się....
Co do nas... ja w życiu świąt nie obchodziłam, u mnie w domu się nie obchodzi świąt.... Mój jak za młodu się zraził... tak i też obchodził bo rodzina kazała... a teraz...
dla nas to kilka dni wolnego i tyle
wieciec co... u mojego owszem obchodzi się prawdziwe święta, 12 potraw, przy jednym stole itp... ale widzę np po moim i innych młodych, czesto to okazja by zjechać do domu, najeść sie i zabrać jedzenie z sobą.... Po samym posiłku wszyscy szybko uciekają....
Choć i tak ciekawi mnie jak to będzie jak u nich zabraknie babci, i się trochu rozjadą....
Ale takich rodzin jest coraz mniej... i coraz częsciej jest to po prostu okazja do spotkania się....
Co do nas... ja w życiu świąt nie obchodziłam, u mnie w domu się nie obchodzi świąt.... Mój jak za młodu się zraził... tak i też obchodził bo rodzina kazała... a teraz...
dla nas to kilka dni wolnego i tyle
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to prawda kilka dni wolnego od pracy zajec , mozna odpoczac
Więc jak ja pomyślę że miała bym kilka dni przed spędzić na szykowaniu, zakupach itp... a potem przez te kilka dni miec tylko gości i gości i coś dogotować, dorobić.. to by mnie trafiło....
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
najlepiej jedzie sie gdzies i wtedy wystawiaja gotuja . Ja musze mam dzieci i nie moge spedzic na leniuchowaniu
haha, nooo
jak w zeszłą wigilię pojechaliśmy do mojego, to był luksus
hehe wszystko gotowe na stół 
ja też musze ... mam łakomczucha w domu, który na dodatek ostatnio się strasznie podlizuje bym gotowała
ja też musze ... mam łakomczucha w domu, który na dodatek ostatnio się strasznie podlizuje bym gotowała
-
AnaStazJa
A ja właśnie wróciłam z zakupów. Żeby mnie zabrać do drogerii to trzeba być szaleńcem
Tyle ślicznych kosmetyków, aż się prosiło o to żeby je kupić. Do tego jak zwykle zawaliłam ekspedientke gradem pytań na ich temat. Koniec końców udało mi się ograniczyć do żelu pod prysznic, maskary i podkładu, a to w moim przypadku sukces ogromny
Tak w drodze powrotnej naszła mnie bardzo ciekawa myśl. Otóż kiedy na zakupy idą mężczyźni to kupią wszystko z listy i nic więcej, za to kiedy na zakupy wybierają się kobiety, to połowy tego co jest na liście kupić zapomną, za to wrócą do domu z całą górą innych nabytków...
Oczywiście nie zawsze tak jest, ale jednak się zdarza.
Tak w drodze powrotnej naszła mnie bardzo ciekawa myśl. Otóż kiedy na zakupy idą mężczyźni to kupią wszystko z listy i nic więcej, za to kiedy na zakupy wybierają się kobiety, to połowy tego co jest na liście kupić zapomną, za to wrócą do domu z całą górą innych nabytków...
Z oszczędności kupujemy tylko to co znajduje się na liście. Ja jak chce coś kupić to sto razy się zastanowię czy dana rzecz mi sie na pewno przyda. Pół roku kupowałem sobie klucze do warsztatu i z ciężkim żalem wydałem ciężko zarobione moje 3 stówy i kupiłem je dopiero kiedy naprawdę były mi potrzebne
Adrian

-
AnaStazJa
No właśnie o takim czymś piszę. Choć z oszczędnościami mam tak jak ty to jeśli chodzi o drobiazgi to raczej zawsze kupię coś o tak bo mi się podoba. Mimo wszystko na ceny patrzę i z pieniędzmi się liczę, ale jak mam ich ciut ponad program to jakiejś spontanicznej pierdołki na zakupach sobie nie odmówię
A już zwłaszcza kiedy na zakupy idę jeszcze z jakąś inną kobietką. Samej po sklepach chodzić nie cierpię...
Zabierzcie tą zimę już i te śniegi, bo nie zwytrzymie. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Zabiore ją i poślę do ciebie :pBlackfox pisze:Zabierzcie tą zimę już i te śniegi, bo nie zwytrzymie.
AnaStazJa to ja znowu jak mam ponad stan to je zamrażam na koncie oszczędnościowym żeby pieniążki się kochały i rodziły się nowe
Adrian

-
AnaStazJa
Adix257 słusznie robisz. Sama przykład wziąć powinnam 
Blackfox wczoraj straszyli w tv że zima ma być aż do maja
Miejmy nadzieje, że i ta prognoza się im nie sprawdzi.
Blackfox wczoraj straszyli w tv że zima ma być aż do maja
No właśnie już ją mam.Adix257 pisze:Zabiore ją i poślę do ciebie :pBlackfox pisze:Zabierzcie tą zimę już i te śniegi, bo nie zwytrzymie.
Do maja...? Oby to żart był. Nie chcę epoki lodowcowej... a już tym bardziej nie chcę jej w maju.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
ostatnie prognozy zapowiadały zimę przynajmniej do połowy kwietnia....
a gdzieś czytałam, że przez zmieniający się klimat wiosna może całkiem zniknąć....
a gdzieś czytałam, że przez zmieniający się klimat wiosna może całkiem zniknąć....
-
AnaStazJa
Też gdzieś o tym słyszałam, ale jakoś w to specjalnie nie wierzę. Ot kolejny wymysł mediów, żeby nastraszyć ludzi i w ten sposób trzepać z nich kasę. To samo tyczy się tych wszystkich końców świata i tym podobnych bzdetów. 
No ale widzisz końca świata nie było bo Toyota chciała wypuścić nowy model samochodu i Majowie go przesunęli bezterminowo
Adrian

E tam z końcami świata. Będzie to będzie, na to nie będziemy mieć wpływu. Ciekawe tylko co zostanie na Ziemi? Ciekawe co po nas nastanie. Pewnie znów jakieś mutanty albo obca cywilizacja się osiedli i będzie wykopywać szczątki jak my wykopujemy dinozaury. I będzie "Ooo tak wyglądał kiedyś ludź." 
-
AnaStazJa
Adix257 Hah pamiętam tą reklamę, rozbroiła mnie 
Blackfox ano ciekawe. Pewnie będzie jak w tych filmach si-fi Jednak mam nadzieję, że za szybko się ten świat nie skończy, ani że nie najedzie nas żadne UFO.
Blackfox ano ciekawe. Pewnie będzie jak w tych filmach si-fi Jednak mam nadzieję, że za szybko się ten świat nie skończy, ani że nie najedzie nas żadne UFO.
Świat zbliża się ku końcowi i to wielkimi krokami, kończą się surowce naturalne, państwa podupadają efekt cieplarniany ogłupia klimat koniec końców ludzkości jest bliski. Nie za rok, nie za dwa ale może za 500 lat zostanie zniszczona planeta z powolnie odradzającą się roślinnością ale już bez człowieka
Adrian

-
AnaStazJa
Ojojoj ładnie mi humor poprawiłeś przed snem.Jak będe mieć koszmary o postapokaliptycznym świecie z wojną nuklaarną i żądnymi mózgów zombie prowadzonymi przez armię robotów walczącymi ramię w ramię z przybyszami z innej galaktyki przeciwko niewielkiej liczbie ocalałych potomków Adama i Ewy to będzie to tylko i wyłącznie twoja wina 
Cała przyjemność po mojej stronie i polecam się na przyszłość
ale musze ci powiedzieć że moja wizja była inna i na ziemi ewoluują inteligentniejsze istoty "mucholudy" i to one przejmą pałeczkę ludzi, którzy staną się ich porzywieniem
A miał bym nawet radę na to żeby ci się nie śniły te koszmary no ale pewnie już ci się śnią
A miał bym nawet radę na to żeby ci się nie śniły te koszmary no ale pewnie już ci się śnią
Adrian

-
AnaStazJa
Dobrze, że zasnęłam nim przeczytałam to o "mucholodach", bo wtedy to byłby dopiero koszmar, a tak to z opresji wybawił mnie bezręki samuraj
Niemniej jednak ciekawa jestem cóż to za rada na pozbycie się horrorku we śnie? Jakby nie patrzeć jednak jakiś miałam i to z twojej winy.
Wizja "mucholudów" za to nie opuści mnie pewnie do końca dnia i kto wie czy nie nawiedzi mnie w kolejnym koszmarze. 
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
Witajcie kochane,rodzynku
Zycze wszystkim co obchodza i nie obchodza weolego alleluja i rodzinnego lepienia zajaczka sniegowego
jak tak dalej pojdzie to ode mnie sie jutro w ogole nie wyjedzie,zawsze zima jest tak ze z mojego pipidowka zima jak mocno sniegiem sypnie nie mozna wyjechac,masakra.Swiata Bozego narodzenia nie byly takie piekne i sniezne jak wielkanocne.
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
witajcie wszyscy ...
O Słodziusiasdz zajzała do nas , długo cie niebylo
O Słodziusiasdz zajzała do nas , długo cie niebylo
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
Witajcie,a Elu calkowity brak czasu,sprzatanie przed wyjazdem do Polski,zakupy trza bylo zrobi typu proszki i inne graty,do pracy jeszcze w dzien wyjazdu musialam isc.Potem przyjazd do Polski i zanim wszystko poukladalam,torby rozpakowalam i zanim sie zaklimatyzowalam to sie okazalo,ze trza z tesciowa placki piec bo to juz swieta.A jak Tobie mijaja swieta?Zycze milego dnia :)Oczywiscie nie obfitego w wode 
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.