Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
paula93

Re: Przy kawie ...

Post autor: paula93 »

na praktykach było tak jak mówisz. przynieś, wynieś, pozamiataj.. ale nie powiem bo kilka rzeczy się nauczyłam co mam teraz na zajęciach i dużo umiem a reszta dopiero się uczy :)
a prawko to dopiero zaczynam godziny wyjeżdżać. dopiero 7 godzin wyjeździłam :)

i na ile jedziecie? do końca tygodnia? :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hej hej ;)
ano ostatni dzień, na szczęście....

Kris, nie do końca się z Tobą zgodzę...
ok, tez pracują normalni ludzie, ale dużo z nich ma nieodpowiednie podejście do pracy..
bo jednak oni są dla nas...a często idąc do urzędu czuje się "po coś tu przylazła" "jeszcze tu jesteś"
a jak człowiek się z pracy urywa, leci na ostatnią chwilę, bo przecież urząd nie moze być czynny w różnych godzinach
i się wpadnie powiedzmy 14,30 to jeszcze potrafią nie obsłużyć, albo zrobić to z wielką łaską..

Paula... czyli standard ;) ale coś w cv wpisać mozesz ;)
aaa to poczatki prawka ;)
a jedziemy do końca tygodnia ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Masz rację Hadziuś ale to jest tak wszędzie i niestety Ci ludzie psują całą pracę tych co się przykładają do swojej pracy. Bo jednak urzędnik będzie kojarzył skarbówke właśnie z tym podłym pracownikiem.
Takich przykładów można by podać bardzo dużo a najlepszym z nich jest NFZ :)
Wszystko co wymieniłaś bardzo dobrze też do nich pasuje :)

Ale to wszystko zależy od pracownika który się za biurkiem i jego podejściem do petenta
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

z urzędami...czy urzędnikami - zależy na kogo się trafi... wszystko tez zależy od człowieka, jaki jest.
A że ludzie, którzy przychodzą do urzędów tez potrafią być chamscy to też fakt.
U nas np... nie płaci, za przychodzi i jeszcze pretensje, że się wezwanie wysyła.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No jasne ze takich ludzi się wszędzie spotka ...
Ale faktem jest że w budżetówkach najczęściej...
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Dzień dobry Mordki! :* Jak Wam się spało? :)
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Może to kwestia wynagrodzenia, bo każdy wie jak płacą w budżetówkach. Kokosów niema , z tego co pamiętam to w urzędach skarbowych w całym kraju od 2005 zostały wstrzymane wszelkie podwyżki czy premie. No chyba że mówimy o pracownikach na odpowiednio wysokich stołkach to tak dla nich się zawsze znajdzie bo dla zwykłego pracownika jakoś nie potrafią nic znaleźć
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Agatko.. a wyspana srednio...

Kris... ok, ale to że ktoś mało zarabia nie znaczy że ma się wyżywać na innych i utrudniać życie innym
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Zgadza się. Nwet nie chodzi o zarobki. tylko wypowiadam się z punktu widzenia mojej matuli jak ludzie potrafią się chamsko zachowywać. Już samo to że został wezwany do urzędu sprawia że idzie już negatywnie nastawiony.
A czy to wina pracownika że taki delikwent bardzo zaniżył koszty domu czy samochodu. Oni mają widełki wg których muszą się posługiwać to że czsami są one zawyżone to już odrębna sprawa.
Nawet nie wyobrażacie sobie jacy ludzie potrafią być bezczelni. Ile to razy moja matula była wzywana na policję bo jak się okazało podatnik próbował podrobić jej podpis.
NIe próbuje bronić urzędu bo wiem że potrafią mocno podnieść ciśnienie ale wina leży po obu stronach.
Raz nawet byłeś świadkiem jak na dzień dobry facet wszedł do pokoju i od razu z mordą do mojej matki. Myślałem że go rozniose, matka nie chciała mnie z pokoju wyp€scić bo chciałem go oprawić na parkingu :) A jak później wyszło na jaw facet robił jakies machlojki i myślał że jak zacznie się na kobitke wydzierać to ona sobie daruje
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Kris, ja wiem że strona lezy po obu stronach..ale niestety takie uroki pracowania z ludzmi...
wiem bo sama mam kontakt z klientem...
Jednak wiesz... to ze mam gorszy dzień, nie znaczy że od razu zacznę klienta spuszczać na drzewo...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

alem to tez pewnie wina całego systemu... państwo nastawione, żeby jak najwięcej wydoić od ludzi, i co za tym idzie w urzędach tez takie nastawienie jest - siłą rzeczy, pewnie premie od tego uzależnione. Ludzie z takim nastawieniem idą do urzędu, kombinują, żeby jak najwięcej zatrzymać dla siebie... i się kręci...
W sumie fakt, że urzędnicy mogliby być bardziej przyjaźni, czy milsi dla ludzi...może to się kiedyś u nas zmieni...
G****

Post autor: G**** »

Dobry wszystkim :)

a_gatka można powiedzieć że wyspałam się ale pomarudzić trochę można :) a jak tam u Ciebie kochana?

Had, Tygrys ależ Wam zazdroszczę... Ja ostatnio urlop miałam prawie dwa lata temu :(

Ja ze skarbówką też mam nie miłe wspomnienie, my się rozliczamy kwartalnie i coś księgowy się pomylił i coś tam się nie zgadzało 2-3 gr. Przyszło nam wezwanie do zapłaty, ok żaden problem tylko że to była taka kwota do zapłacenia no kto by pamiętał że trzeba 3 gr do skarbówki zapłacić i się zapomnieliśmy o tym... Dwa dni po terminie zapłaty już było do płacenia ponad 200 zł...Ale jak my mamy od nich zwrot, teraz np. mają nam zwrócić ponad 1000 zł i czekamy i czekamy i dalej nie ma... Ale my niestety odsetek doliczyć nie możemy :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Guśka, bo to jest norma ... że oni będą zwlekać ...
są sytuacje.. szcegolnie jak sie prowadzi firme i jak jest rozliczenie roczne..
niektore firmy zaraz napocztaku sie rozliczaja, by zwrot zaliczyc w poczet skladki za grudzien/styczen...
to potrafia zwlekac z wyplata d kwietania... a za niezapłacone naliczyc odsetki
G****

Post autor: G**** »

Tak to jest niestety ale cóż i tak trzeba być miłym jak jest kontrola :) ostatnio jak u nas byli to wszystkie papiery przeglądali i w kńcu jedna mówi do S. że dobrze siostra(ja) wszystkiego pilnuje :)
paula93

Had, to sobie odpoczniecie :) ja też bym chciała, ale najpierw prawko ;-)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Guśka ... no cóż.. od czegoś te kontrole są...
potrafią byś straszni,a le sa i ludzie....

oj dokłądnie Paula.. a ja tylko odliczam
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Hej kochani :*
Szykuje się powoli do pracy, a powiem Wam ze czuje się dzis fatalnie, wypiłam wczoraj 2 piwa i chyba mi nie posłużyły :(
Nawet po kawce nic lepiej nie jest.
Guśka a co ten Twoj nawywijał? Jakoś nie znalazłam wzmianki czytając poprzednie strony. starałam się czytac tak na szybko i pewnie pominełam :/
Jesli to nie kłopot to poproszę o streszczenie :D
Hej Paula :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Gusia a jak tam lekarz i badania?
Jam... jak Mały po wycieczce - zadowolony?

Z tego co słyszałam jakiś procent kontroli ma się skończyć pozytywnie dla skarbówki...i dlatego przychodzą z nastawieniem, żeby coś znaleźć...ich pewnie też z tego rozliczają...
Ale tez i nie ma co si e tak bardzo ich bać...o ile wiadomo co i jak :)

Paula - powodzenia na prawku :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Tygi mały bardzo zadowolony, powiedział że hotel 5 gwiazdkowy, spali na łóżkach wodnych, mieli służącą :D No i ogólnie wszystko pozytywnie :)
a Wy z Had jak tam, przygotowane do wyjazdu? :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

oooo - ale im się trafiło :).

Jeszcze nie, po pracy będę pakować, mniej więcej wiem co i jak:)
Ale duchem już w górach :P
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

A no pewnioe, też bym już błądzila myślami w miejscu do którego mam jechać. Szczęściary :D
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

tylko, że jakimiś deszczami straszą... ale może im się nie sprawdzi :)
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Guśka niestety tak się czeka na zwrot. I każdy jest na to skazany czy to jesteś Ty czy pracownik skarbówki. NIeda się tego przyśpieszyć ze względu że trzeba wszyskich indywidualnie sprawdzać.
Najlepiej jest rozliczać się przez internet ze wględu że nie czeka się w kolejce , nie mamy styczności z niemiłymi pracownikami no i najważniejsze pieniądze ze zwrotu bardzo szybko wpływają. Czeka się do 3 tyg i zwrot już jest. Wiem z własnego doświadczenia i matula mi powiedziała że rozliczenia intrernetowe idą dużo szybciej bo wszystko jest rozliczane automatycznie i system sam sprawdza podatnika.
Dodatkowym plusem rozliczenia przez neta jest to że niema możliwości się pomylenia. Jeżeli to zrobimy to system nie pozwoli przejść do następnego okienka i w dodatku sam wskaże w którym miejscu popełniliśmy błąd
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Jam ;) ale sie Twojemu synkowi trafiło..
mi sie zawsze marzyła choć noc na wodnym.. ech...

no oby choć nie lało cały czas...
a przygotowania.w głebokiej d*** :D
piwo kupiłam ot co :D
paula93

Dziękuje Tygrysku :)

Hej Jam :*
Zablokowany