Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Masjaa »

witajcie :) ja dziś już po sprzątaniu , wszystko lśni ;) ale czas leci... święta tuż tuż... już zrobiłam dekorację świąteczną w mieszkanku i od razu nastrojowo się zrobiło :) prezentów jeszcze nie mam, ale u mnie w rodzinie tylko symbolicznie się obdarowujemy więc coś wymyślę. Tylko dzieci zawsze coś większego dostają ;) idę kończyć obiadek... dziś regionalnie się objadam -kluski śląskie z sosem :)
Kimma

Post autor: Kimma »

Masjaa pisze:witajcie :) ja dziś już po sprzątaniu , wszystko lśni ;) ale czas leci... święta tuż tuż... już zrobiłam dekorację świąteczną w mieszkanku i od razu nastrojowo się zrobiło :) prezentów jeszcze nie mam, ale u mnie w rodzinie tylko symbolicznie się obdarowujemy więc coś wymyślę. Tylko dzieci zawsze coś większego dostają ;) idę kończyć obiadek... dziś regionalnie się objadam -kluski śląskie z sosem :)

Super,dekoracja pewnie śliczna.U mnie sprzątanie zaczynam od poniedziałku. ;)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Ja jakiś specjalnych przedświątecznych porządków nie robię bo i tak na święta wyjeżdżam do rodziców :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

oj u nas deszcz sie rozpadal a pogoda taka do niczego
Kimma

elzbieta45 pisze:oj u nas deszcz sie rozpadal a pogoda taka do niczego
A u mnie teraz zaczął padać snieg.
Jak mąż wróci z pracy jedziemy kupić synowi buty,bo niestety zeszłoroczne kozacccczki nie wytrzymały próby czasu. :|
elzbieta45
Kobietka Expert

wszystko jest slabe i nie wytrzymuje . wiem cos o tym mam tez dwoje urwisow no juz nastolatki
Kimma

Kiedyś,wydaje mi się,ze obuwie było bardziej wytrzymałe.A teraz sezon i trzeba wymieniać.Rzadko się zdarzają solidnie wykonane buty,albo tylko ja trafiam na jakieś barachło.Wy tez tak macie?
Kimma

Kupiliśmy mu kozaki,takie zapinane na rzepy. ;)
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja mam trzech chłopców i szybko im stópki rosną więc i tak nie skorzystają w dwa sezony
U mnie cześć prezentów już dałam bo w tym roku już się z bratem i jego rodzinką nie zobaczę bo wyjeżdżają na czas świąt do Polski dzisiaj jadą i wrucą dopiero siódmego stycznia :| i obiecał prezenty ode mnie położyć pod choinkę tam gdzie będą w ten sposób bėdziemy bliżej siebie :fallinlove
Masjaa prezent nie musi być drogi żeby cieszył :D
Miłego wieczoru dziewczyny
elzbieta45
Kobietka Expert

witajcie , tak kiedys wszystkie produkty były bardziej wytrzymałe a teraz to tak jakby bylo jednorazowe . bo to szybko sie niszczy . u nas padadeszcz wiec slizgawica bedzie milej niedzielki
Kimma

Witam z rana,bardzo śnieżnie. ;)
Miłego dnia :kwiatek
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Witam u mnie dzisiaj cieplutko tylko trochę wietrznie ja miałam rano zonka zeszłym do kuchni na kawkę a tu przeciąg wsłoiczku hihi śmiałam się bo zazwyczaj mam dwa rodzaje delikatną i mocną a tu taka niespodzianka :D bioresię za obiad dzisiaj rybka
Miłego dnia
elzbieta45
Kobietka Expert

a mnie grypka dopadła dzisiaj i leze
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Elu na zdrowie
Moje maluchy wyciągnęły dzisiaj prezent dla mojego starszego synka i mu dały Syn wieży w Mikołaja więc czekają mnie zakupy ale za to nic nie pobije jego miny jak zobaczył co mają hihi powiedziałam mu ze to miało być na urodziny za miesiąc :D
elzbieta45
Kobietka Expert

hejka .... dzisiaj jest juz dobrze . no to był zaskoczony
dzo

Post autor: dzo »

o kawy jeszcze nie piłam dzisiaj ! lecę robić
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Dziś mam wolne :) byłam pozałatwiać to i owo i spotkałam moją wielką fascynację z czasów studenckich ;) miło ... szkoda że czasu nie da się cofnąć hehe. kawa zaliczona i to obowiązkowo jak zwykle u mnie bywa z ciachem... jeszcze 3 dni pracy i w drogę do mamusi hehe na święta . oby tylko nie zasypało :(
dzo

Post autor: dzo »

ja dzisiaj tez wolne mam :) i jutro :)
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Cześć Dziewczyny czasami to wam aż zazdroszczę pracy ja siedzę narazie z chłopcami nie dam ich opiekunce po za tym nawet mi sie nie opłaca pracować tak mam więcej kasy jak siedzę w domu Tyle że czasami czuje sie tym zmęczona. Święta tuż tuż a ja się martwię bo mój synek już trzeci raz w ciągu dwuch miesięcy ma zapalenie oskrzeli jest astmatykiem i ciężko przechodzi choroby od 10miesięcy ma odstawione inchalatory ale czasami wątpię czy to dobrze :( dzisiaj cały dzień przesiedziałam w domu a nawet nie miałam czasu na kawę ;)
elzbieta45
Kobietka Expert

tak choroba dziecka to koszmar . ja tez siedze w domu bo nie moge znalesc pracy bo mieszkam w dziurze a nie mam auta aby gdzies w miescie poszukac pracy
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Wstyd sie przyznać ale jakoś niemogę się skumulować pujść na egzamin na prawko :oops:
Sama niewiem czego tak siė boje,może to głupio zabrzmi ale mąż ok roku temu kupił mi auto ładne prawie nowe i tak stoi i traci na wartości żeby mnie wnerwiać. Zrobił to specjalnie on nie rozumie że ja sie boje jeździć :oops:
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

Armigor - spokojnie. Machnij ręką i powiedz "a co mi tam?!" - idź i zdaj. Jak nie dla siebie, to dla męża.
elzbieta45
Kobietka Expert

wierze bo ja tez nie mam prawka i tez bym sie nie dała nie czuje sie za kierownica
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

Armigor pisze:Cześć Dziewczyny czasami to wam aż zazdroszczę pracy ja siedzę narazie z chłopcami nie dam ich opiekunce po za tym nawet mi sie nie opłaca pracować tak mam więcej kasy jak siedzę w domu Tyle że czasami czuje sie tym zmęczona.

Armigor
to nie jest wcale reguła, że zostając w domu masz więcej pieniędzy, bo rynek pracy stale się zmienia i może otrzymasz takie pieniądze, że będzie Cię stać na opiekunkę dla dzieci, tymczasem możesz na przykład poszukać pracy zdalnej na serwisach o pracy przeznaczonych specjalnie dla mam
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Cześć wszystkim jak tam przygotowania do świat?
Bettti86 u mnie nie chodzi o brak funduszy na opiekunkę śmiało mogė zapłacić 2500zł za opiekunkę ale tu nie oto chodzi Ja idąc do pracy stracę darmową opiekę medyczną a jak już pisałam jeden z chłopców często choruje więc nie bardzo mogę sobie na to pozwolić po za tym jeżeli miała bym pracować i mieć w gruncie życzy takie same pieniądze po rozliczeniu wszystkich swiadczeń i stres o dzieci to wole siedzieć w domu
Zablokowany