Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Hadassa »

No nie na marne, mówi się o domku, że to skarbonka bez dna... nie dość, że samo wybudowanie kosztuje, to jeszcze potem utrzymanie i prawie ciągłe remonty...

A wiesz co Adidasowa, kwestia wg mnie posiadania czegoś oryginalnego ;)

a co do wakacji, nie wiem, chyba raczej w jakiś biurach podróży musiała byś poszukać...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
G****

Post autor: G**** »

Adidasowa moi tescie przed slubem byli wspaniali, mieszkalm tu rok przed slubem i wcale nie moglam na nich narzekac a teraz ooo... Madlen a co powiesz na cyjanek? :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

myśmy teraz dostali propozycję zamieszkania z moją mamą... duży domek itp..
i mam podobne obawy.. Raczej z moją mamą da sie dogadać itp..
ale wiem, że się wtrącać będzie..
G****

Ja jakbym miala wybor to ani nie zamieszkala bym z tesciami a tym bardziej nie zamieszkala z rodzicami... Najlepiej samemu i juz.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No tak... tylko u mnie w domu musi ktoś mieszkać.. bo go nie sprzedamy przez najbliższe 4 lata..
Moja mama jezdzi do pracy do niemiec, więc jest tylko powiedzmy przez pół roku w domu.
a my byśmy mieli okazję odłożyć trochę kasy...
wszystko ma plusy i minusy..... ;/
G****

Nigdy nie wiadomo jak to wszystko sie pouklada...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Właśnie teraz się rozglądam za czymś w biurach podrózy, szukam i szukam, mój facet chciał nad polskie morze, ale jak zobaczyliśmy, że w lipcu chcą tam 100 zł/os. za dobę to wolimy za te pieniądze jechać za granicę i zobaczyć trochę świata. Moim zdaniem Polacy przesadzają z cenami, wykorzystują to, że nie każdy ma dostęp do morza i że nie każdy może pozwolić sobie na wakacje za granicą i walą ceny nie z tej ziemi. A poza tym nad polskim morzem zobaczyć można jedynie piach i wodę i kilka latarni. Przesada, mocna przesada.
Zanna :o No to nieźle... Rzeczywiście po ślubie wszystko się wywraca do góry nogami, dlatego ja nawet nie myślę o mieszkaniu z rodzicami czy teściami. Chyba że los nas do tego zmusi, wiadomo - różnie bywa.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Cześć wszystkim.
Pogoda faktycznie do kitu, nie ma jak się cieszyć słońcem. Jak się chce zimna to jest ciepło, jak słoneczka to jest deszcz. Wolałam jesienną pogodę, bo można założyć ciepłą, długą bluzę a teraz jak dochodzę do swojej wagi (jeszcze z max 3kg mniej i będę zadowolona chociaż przy takim stresie to poleci jeszcze z 5) to słońca nie ma.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

zanna456 pisze:Witajcie kochani :)
U mnie dzis troszke sloneczko swieci tylko ciekawe na jak dlugo :) madlen to moze ja Ciebie przygarne bo nie moge zostawic moich zwierzakow ;)
Cześć dziewczyny :kiss2
zanna był kiedyś taki amerykański show "Zamieńmy się żonami" , to może czas na polski odpowiednik "Zamieńmy się teściowymi" :D
Black jak rodzinka zdrowieje?
Z tą pogodą to jest nie ciekawie. Już są podtopienia a co będzie jak Odra i Wisła przeleje.
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

O Black się pokazała :kiss2

Adidasowa, wiem że każdy marzy, ja też ale chciałam Cię bezpiecznie sprowadzić na ziemie żebyś za daleko nie odfrunęła ;) achh dobrze że za marzenia się nie płaci.. :D

zanna już myślałam co by tu wymyślić... ale Ty to pojechałaś po całości :lol: ja tak się zastanawiam ile jeszcze będziemy w stanie znosić to wszystko.. heh..
Adrian- mojej teściowej to byś czołgiem nie ruszył..
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Witam was dziewczyny i życze wam miłych snów, bo nie wiem jak wy ale ja ide spać :kiss2
Madlen co teściowa dalej ci psuje nerwy?
Adrian
:P
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie miłego dnia
G****

Witajcie kochani :)
Adrian tesciowe maja w sobie to cos ze caly czas psuja nerwy, czy dobrze czy zle i tak musza uprzykrzac zycie niestety...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Witaj Elu, co słychac ??

Witajcie Dziewczyny :) Rodzynku ;)

Czasem sie nie wybiera tego co nas spotyka, a po prostu się trzeba z tym pogodzić..
Wyprowadzając się zapewniałam siebie ze nigdy nie wrócę..
ale trafiła sie po prostu okazja, z której chyba warto skorzystać....
G****

No to juz wasz wybor, znasz swoja mame :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ale o to chodzi, że czasem człowiek może coś planować a i tak wychodzi inaczej...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Jak to życie nam weryfikuje nasze plany.. ehh wogóle to witajcie kochani :kiss2
Tak Adrianku codziennie to mam coraz nowsze przeboje.. aż mi się nie chce gadać nawet o tym.. tyle, że teraz jak biore te leki na depresje to jakoś mi to chyba bardziej obojętne.. jak mnie wkurzy to biore sobie ziółka, łykam tabletki nasenne i zakopię się pod pierzynką.. bo nie mam siły się z nią kłócić..
jestem dzisiaj taka połamana.. kark mnie boli, coś między żebrami.. i gardło.. a tak mi się marzy taki porządny masaż... a tu nie ma kto go zrobić...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

no a nie werfikuje ??

Jeju, Ty się też masz z teściową... a nic się nie zmieniła...
Jakieś szanse na wyprowadzkę??

Może gdypa Cie dopada??
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

to mówię właśnie że weryfikuje:)
Wiesz co, wszyscy mówili, że po tej akcji co z opieki byli- to że ona już na pewno tak się nie zachowa, że się teraz zmieniła, że to widać i takie sroły pierdoły.. A tu nie trzeba było długo czekać.. i to samo.. Ostatnio to już nie wytrzymałam i wygarnęłam jej pare rzeczy to mnie tak zjechała.. ale już nie płakałam przez nią.. chyba się uodparniam.. ;)

a co do Twojej przeprowadzki to wiesz, tak czy tak to jest Twoja mama i na pewno będziesz się z nią lepiej dogadywać i lepiej się będziesz czuć w domu u mamy, bo nie będziesz skrępowana, niż u teściów.. No i chociżbyś się z nią pokłóciła, to i tak za chwilę będzie wszystko dobrze.. Przynajmniej tak podejrzewam.. :)

A ja bym chciała się wyprowadzić, ale gdzie?? Do rodziców- odpada bo tam są jeszcze siostry i nie chcę tak za bardzo, a z drugiej strony jak zaczniemy budowę to chciałabym być na miejscu, bo ta to się do wszystkiego wepcha..
456
Kobietka Expert

Witajcie zanna, Kayira, Madlen, Elu, rodzynku. :kiss2
Nie zawsze się układa po naszej myśli.
Takie to uroki mieszkania z teściową i rodzinką pod jednym dachem. Sama po sobie wiem, że nie chciałabym mieszkać z teściami mimo, że są mi bardzo bliscy. Nam też proponowali żebyśmy zamieszkali u nich i zaoszczędzili. Ja bym się czuła nieswojo, połówek by się z nimi kłócił, nie byłoby tej swobody i prywatności, szczególnie gdy mieszka się w mieszkaniu a nie w domku, gdzie można się skitrać w drugim pokoju czy na piętrze i uniknąć zgrzytu a nie mieć tylko pokoik za ścianą... Tylko, że jak patrze ile kasy nam ucieka a ile moglibyśmy odłożyć to żałuję, że nie mają ciut większego mieszkania żebyśmy się mogli pomieścić... Byłoby o niebo lżej niż jest teraz i przynajmniej bylaby możliwość odłożyć na coś swojego...
Adrian, rodzinka ma się lepiej. Szwagierka poszła do prywaciarza i lekarka była w szoku, że jej od razu nie przebadano i małej. Obydwie już są wizycie. Dowiem się co tam niedługo.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Witaj Black :kiss2
powiem Ci, że masz rację i nie masz racji.. No bo wiesz jak to też czasem bywa z tym odkładaniem.. Tu odłożysz, a za chwilę to albo samochód się zepsuje, albo jakieś wesele, albo co innego.. ale zawsze coś się znajdzie.. Tak się mówi, że się odłoży ale to też bardzo ciężko ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Madlen, to może ona takie wstrząsu potrzebuje co jakis czas..
Ale ważne że sie uodparniasz na nią...

No ja się z mamą dogadam, mój X też powinien, poza tym jej nie będzie co jakiś czas wiec to jest dodatkowy plus...
Poza tym, to i tak raczej chwilowe.. bo jednak co na swoim to na swoim...
Ale nawet by coś kupić trzeba coś odłożyć...

Black, bo to jest w ogóle niedorzeczność, że po wypadku porządnie nie przebadali...
456
Kobietka Expert

Madlen, to fakt. Często coś sobie planujemy a i tak guzik z tego albo chcemy poodkładać na coś konkretnego i nagle trzeba te odłożono pieniądze wydać na coś zupełnie innego. Tak to w życiu bywa. Szkoda, że nie ma tak łatwo.
Raz pod wozem, raz... pod wozem. :lol:

Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

No tak.. Szkoda, że pieniędzy nie można wyhodować :P
ja tak tylko na chwilkę wpadła i idę sprawdzić czy na dworze można coś zrobić..
To do później i miłego popołunia :fallinlove
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

do miłego Madlen ;)

oj, gdyby tylko niektóre ceny się obniżyły... i by było po sprawie ;)
Zablokowany