Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Hadassa »

Szkoda tylko że w polskim prawie kara za to jest naprawdę znikoma....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Kayira pisze:Szkoda tylko że w polskim prawie kara za to jest naprawdę znikoma....
Bardzo znikoma. To jest po prostu śmieszne prawo, bo co to jest grzywna w wysokości może góra 2 tys. albo ograniczenie wolności maximum do lat 3? Za takie kary ludzie mają się zmienić? Na takie prawo sadyści i bezduszni ludzie za przeproszeniem sr...

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ale to jeszcze 3 lata w zawieszeniu...
ja zawsze tłumacze a co jeśli potem to samo zrobi ktoś człowiekowi...
jak dla mnie za samo wyrzucenie zwierzęcia powinna być kara...
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Adidasowa i jak piesio?
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Kayira zgodził się :D na początek powiedzial, że lepiej go kupić jak wrócimy znad morza (24 lipca), ale ja się uparłam, że chcę już teraz, no i ubłagałam, że pojedziemy po niego we wtorek;) 16 lipca chyba;d oczywiscie on boi sie, ze pies bedzie wazniejszy od niego ;D

Madlen to masz anielską cierpliwość, mnie jak babcia zdenerwuje to zaraz jej coś dowale, taka mam niestety naturę, nie wytrzymałabym z takim podejściem jak Ty, także podziwiam;) Co do psów no to faktycznie, niektórzy ludzie nie mają serca, jak można psa wyrzucić gdzieś w lesie... Pies, który się zżył z właścicielami nagle zostaje porzucony i zdany sam na siebie... jak tak można. Nie rozumiem, to jest nieludzkie. A propo Biebera to się nawet nie będę wypowiadać, bo nie cierpię tego chłopca;)

Blackfox dla mnie też, rownież jestem psiarą, nic nie poradzę, kocham psiaki, wszystkie:) i racja, wszystko co małe jest śliczniutkie. wiesz, że sobie tak pomyślałam też? Jeszcze nie byłam na dworze, bo dopiero co się obudziłam, ale zaraz pójdę sprawdzić co z tym psiakiem...

Vaniliiia ale który? Ten którego chce kupić to facet się zgodził, a ten zmarznięty biedaczyna to nie wiem, zaraz idę luknąć co się z nim dzieje;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Ręce, uszy i wszystko inne mi opadło, razem ze szczęką... Mam mówi, że koło 7 rano wyszła do niego i go przykryła suchym ręcznikiem, bo całą noc podało i ten, którym ja go przykryłam wczoraj był mokry... Mama mówiła, że znów się trząsł z zimna. I sobie tak tylko chwilę poleżał, bo dziadek ('miłośnik zwierząt') wyszedł na dwór do niego, wyturlał go NOGĄ spod tych kwiatków i jeszcze go kopnął na koniec :( :( piesek podobno wystraszony uciekł... Popłakalam się, tak go ochrzaniłam... Aż wstyd sie przyznać, że DZIADEK jest taki nieludzki... nadal mi się zbiera na plakanie jak sobie to wyobrażę... jak można... :(
456
Kobietka Expert

Nie skomentuję zachowania dziadka.
Szkoda tylko psa, bo leżąc na deszczu pod przemokniętym kocem może być z nim gorzej... W dodatku musiał być bardziej wystraszony niż poturbowany skoro nie ruszył się z miejsca przez całą noc ani nie tknął jedzenia (widocznie szok). Nie zakładam co mogłoby być z jego łapką, ale gdyby był poważnie poturbowany to nie miał by sił uciec.
Oby tylko nic mu się nie stało... Nie wiem, jednak chyba bym nie wysiedziała na miejscu i bym go poszukała gdyby coś takiego mi się przytrafiło, bo możliwe że nie odszedłby zbyt daleko. Można byłoby wtedy zadzwonić do schroniska w jego sprawie. Przyjechaliby i zabrali psiaka w bezpieczniejsze miejsce i przede wszystkim miałby opiekę...

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

No lepiej nie komentuj... Szukałam go, po mojej wiosce, nigdzie go nie ma... W pobliżu nie ma żadnego schroniska, więc kiepsko... strasznie mi szkoda tej psiny...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Adidasowa... a nie lepiej po powrocie z nad morze??
bo faktem jest że nad morze nie zawsze można zabrać psiaka....

a co do zachowania.. przemilcze...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

No my planujemy go zabrać ze sobą nad morze, dzwoniłam do tej villi gdzie mamy być i babka powiedziala, że wolałaby żeby psa nie brać, ale ja wezmę, powiem, że nie wiedziałam, że nie mam gdzie go zostawić, jak coś to dopłacę za psa;) chcę juz teraz bo facet od psa powiedział, że mógłby trzymać psiaka do 24-25 lipca, ale jeśli znajdzie się jakiś kupiec wcześniej to sprzeda go komuś innemu... A wtedy chyba by mi serduszko pękło:(
456
Kobietka Expert

Niby łatwiej jest wyjeżdżać z małymi psami, ale musisz brać pod uwagę, że będzie to szczeniak a szczeniaki sikają po wszystkim i załatwiają się wszędzie i co za tym idzie -bardziej śmierdzą. ;)
Więc możecie mieć problemy gdy postawicie właścicieli przed faktem dokonanym, bo na dorosłe psy inaczej ludzie patrzą, dorosły pies nie obsika mebli.

elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie wszyscy ..pozdrawiam
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Dokładnie tak... Kiedyś moi znajomi z yorkiem pojechali nad morze, właściciele nie byli za bardzo zadowoleni... A jeszcze z racji że był to szczeniak to pogryzł meble.. Oczywiście koszta zostały zwrócone, ale zamiast odpoczywać na wakacjach to jeszcze za psem musieli "latać"...

Właśnie adidasowa chodziło mi o tego przybłędę.. Kurcze, ja bym sie sama popłakała. I z nerwów i ze smutku, jak można być takim człowiekiem ????
Ale niestety chcąc nie chcąc sama znam takich ludzi... Moi sąsiedzi zza ściany. Lepiej nie opowiadać bo serduszko pęka :(

Trzymam kciuki, żebyś wzięła wymarzonego psiaka, napewno go nikt nie wykupi !
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Black co to za miotełki do odmiatania kurzy nam tu wklejasz?
Adrian
:P
456
Kobietka Expert

Adix257 pisze:Black co to za miotełki do odmiatania kurzy nam tu wklejasz?
To nie są miotełki tylko pomeraniany. Chociaż takim futerkiem można wypolerować panele.
W ogóle gdzie Ty się podziewasz jak Cię nie ma? :angrywife
Maratony po nocce a później pewnie cały dzień przespany. Cosik nas zaniedbujesz, no jak to tak można.

Witajcie, cześć Elu. Miło, że się pojawiłaś. Wiernie oczekujemy powrotu na dłużej. ;)
Jak Wam upływa niedziela?

elzbieta45
Kobietka Expert

wiesz jestem tak zapracowana ze wieczorem nic już mi się niechce i padam zima pojawie się na dłuzej
456
Kobietka Expert

Wcale się nie dziwię, że ciężko znaleźć czas Elu. A wieczorem jak dopada zmęczenie to nawet nie myśli się żeby posiedzieć chociażby przy filmie a co dopiero przed monitorem. ;)

elzbieta45
Kobietka Expert

tak ja już tylko maze o łóżku .
nawet nic nie obejze , dzisiaj zaprawiam i tez caly dzień przy garach
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Cześć wszystkim :kiss2
Black no przepraszam że się nie odzywałem :roll: Ale widzisz raz że nie miałem siły z wami pisać a dwa to nie miałem ochoty robić cokolwiek nawet pisać i się pokazywać :(
Adrian
456
Kobietka Expert

Zmroziło mnie.
Co się stało?

Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Yhhh, no to mam domownik <3 piękniutkiego!:D zzmiana planów była;] pojechaliśmy dziś po niego;)
elzbieta45
Kobietka Expert

adrian a co się stało , ze nie miałeś sily
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Elu zmęczenie materiału, nie idzie jednak tak pracować bez chwili wytchnienia i jeszcze jakiś pajac pozmieniał mój urlop planowany na 4-15 luty i 4-15 październik i podrobił moje podpisy
Oj jutro będzie afera w pracy kto wie jak nic z tym prezesi nie zrobią to postraszę ich policją bo podrabianie podpisów jest karalne w Polsce.
Ostatnio zmieniony ndz lip 14, 2013 4:35 pm przez Adix257, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian
456
Kobietka Expert

Adidasowa pisze:Yhhh, no to mam domownik <3 piękniutkiego!:D zzmiana planów była;] pojechaliśmy dziś po niego;)
Pochwal się! :happy

elzbieta45
Kobietka Expert

ja to mogę powiedzieć , ze zmeczenie . :lol: Ale Ty Adrian Młody chop ;)
Zablokowany