Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) Trudno mi było wstać , coś pobolewa mnie gardło , :( więc i humor do niczego , ;-) Pogoda trudna do określenia , niby pochmurnie , bez opadów , gdzieś w dali przebija się słoneczko ,a w planach wyjazd po jajeczka , jabłuszka , oraz na cmentarz bo dzisiaj moja mamcia miała urodziny , muszę zapalić światełko na grobie ,

Małgosiu , przyjemnego spotkania , a gołąbki też bym zjadła tylko nie mam mi kto zrobić , :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Tamarka golabki tesciowa bedzie robic, chcesz podeslemy:P

Malinka oby Ci sie to nie rozwinelo...zdroweczka

Agus zmien klej, nie zartuj sobie, zdrowie wazniejsze

Wybaczcie pisac nie mam ani sil ani weny
Sciskam Was....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Jednak po południu trochę pokropiło :( , zrobiło się chłodniej ,zrobiłam drobne zakupy,zarejestrowałam się go przeglądu u ginekologa , i to szybciutko bo na następny piątek , trafiłam na dodatkowe terminy które doktor przyniosła , a 12 idę do internisty z wnioskiem na wyjazd na turnus rehabilitacyjny , więc sobie takie badania już pozałatwiam ,teraz popijam kawusię i zaglądam co tutaj słychać a tutaj cisza , :( zapowiadają jeszcze śnieg , oj tego sobie nie życzę, ale cóż na to wpływu nie mam , dla mnie to bardzo źle , oby ociepliło się do mojego wyjazdu a to już za miesiąc .Mąż musiał zawieźć Natalkę na jazdę konną , bo Monika ma druga zmianę , ale rośnie mi to dziewczę , chuda i długa , a roztrzepana okropnie , dzisiaj skakała po drzewach i zawisła na trzecim , aż mnie zmroziło co dalej ona wywinie , :evil:

Sasza , ja piję witaminę C i psikam takim roztworem solankowym , gorączki nie mam ,to dobrze ,

Czekam na wieści od Małgosi i Agnieszki , :) Kasia już całkiem nam zaginęła , :( a gdzie reszta dziewcząt ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Wróciłam do domu ale tylko dzięki temu, że teście byli w Gdyni i mnie zabrali bo auto nadal nie naprawione. Mąż kupił złą część, potem kupił drugą i okazało się że taka sama jak ta zła no i auto zostało bo przez weekend wiadomo że nigdzie nie kupimy. Zresztą ten kolega jutro jedzie robić jakieś inne auto.
Wczoraj byłam z tą kumpelą na rynku i całkiem przez przypadek kupiłam sobie sukienkę :)
Taką i na bierzmowanie i na komunię i na 18-tkę bratanicy męża a i na dzień matki do szkoły założę.
Taka niby elegancka ale bez przesady, żadna taka weselna, że i do kościoła mogę ubrac.
Do tego kumpela mi kupiła korale a jeszcze dokupię czerwony żakiet bo idealnie pasował tylko kasy nie miałyśmy. A z tymi koralami cudnie wyglądało.
Poniżej zdjęcie Wam pokazuję......

A dziś byłyśmy w papierniczym w Gdyni, też polecała mi klej Magic ale ja już go nie ruszę.
Jeszcze mi zostało trochę tego starego kleju, który nie uczulał więc jeszcze zrobię Tamirce ze 2 kartki a jak mi go zabraknie to tym Magic pójdę na dwór kleić i jeszcze chustę założę na nos żeby nie wdychać oparów bo dziękuje za następne uczulenie.
I w tym papierniczym ma zobaczyć czy gdzieś w hurtowni jest inny klej, ale musi na nim pisać "nietoksyczny".
Poza tym zakupiłam sobie 3 takie ozdobne bazy do kartek i o matko boska częstochowska, jedna taka baza kosztuje około 4zł!!!!
A chciałam na komunię takie ładne, no na pewno teściowej za dychę takiej nie sprzedam. Powiem jej że albo 15 albo za dychę zrobię na zwykłej od bloku technicznego. Tak że juz wiem czemu tamta kumpela bierze 30.... plus robocizna....

Idę się wykąpać.....
A oto fotka mojej sukienki, twarz zakryłam bo same wiecie.... nie tylko Wy tu zaglądacie....
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki:-)
No i zleciał piątek nie wiadomo kiedy, niby nic wielkiego nie robiłam, a czuję się jakbym tonę węgla na własnych plecach przeniosła.
Dzisiejsze plany uległy weryfikacji i w związku z tym zrobiłam garnek gołąbków, porządek w butach i awanturę listonoszowi. Pan "torbiasz" wdrapał się dzisiaj na szczyty bezmyślności, a mianowicie zapukał do moich drzwi i wręczył mi awizo na odbiór przesyłki, na którym własnoręcznie napisał "adresata nie było w domu".
Spojrzałam na to awizo i oddałam mu z powrotem:
- nie mogę tego przyjąć
- dlaczego? - pan listonosz zdziwił się niepomiernie
- bo mnie w domu nie ma! - odpowiedziałam stanowczo - sam pan tak napisał!
- aaa...faktycznie! chyba jednak pani jest - i patrzy na mnie baranim wzrokiem - to, co włożyć do skrzynki?
- nie, pod wycieraczkę!
Myślałam, że z siebie wyjdę! Stoi taki gamoń i wciska mi awizo zamiast przesyłki, którą jak się okazało miał oczywiście ze sobą. Nie wiem, na kacu był, zęby go bolały, ciśnienie mu spadło, w każdym razie miałam wrażenie, że rozum w domu zostawił.

Halinko! To pracowity dzień miałaś, tez powinnam umówić się na kontrolne wizyty u specjalistów, ale szczerze mówiąc nieeee chceeee mi sięęęę... ;-)
Jak tam Twoje gardło?
Kaszel ciągle umila mi życie mimo inhalacji i syropu z bzu, ale niewątpliwie jest już dużo lepiej.
Szykujesz się już na wyjazd? :)

Aga! fajna sukienka! taka na różne okazje. :)
Oj, wygląda na to, że z samochodem, to jakaś poważniejsza sprawa! Oby wasze autko jak najszybciej stanęło na cztery koła, trzymam kciuki!

Saszka! dobrze, że książki szybko doszły, a tematycznie mogą być?
Jak tam Emi? Chodzi do przedszkola?
Kaszlesz już mniej? Mam nadzieję, że tak...

Kasiu! zajrzyj do nas, co?

Gosiu! i jak tam przemyślenia w wiadomym temacie? ;-)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
tamira
Super Gaduła

dzień dobry:-)
Słoneczko świeci całym niebem i choć na termometrze ledwo 4 stopnie, to jest nadzieja, że sobota nie spłata żadnego pogodowego figla.
Poza tym dzisiaj jest setny dzień roku i może należałoby go jakoś uczcić?
Tym bardziej, że jutro może być gorąco nie tylko ze względu na pogodę.... ;-)
A tymczasem dopije kawę i zobaczę, co słychać w szerokim świecie oraz jakie nowe niespodzianki szykują nam (nie)miłościwie panujący.. :P

Źle, gdy woźnica nie pamięta, że lejce są ważniejsze od bata
(E. Korkosz)

Pięknego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam w ten deszczowy , senny dzionek , muszę się zebrać w sobie i działać , mam w planach upiec szarlotkę bo jutro nasz Kacperek ma nas odwiedzić z koleżanką która przyjeżdża z Litwy , mają jakiś program taki wymienny ,w którym uczestniczy młodzież z państw ościennych , a dokładnie to nie wiem , Kacperek już dwa razy był goszczony a ostatnio był właśnie na Litwie .Teraz pijemy kawkę i najchętniej to bym się położyła spać , jakoś brak mi takiego wigoru , może to przemęczenie wiosenne , ;-)

Małgosiu , gardełko mnie jeszcze pobolewa , ale malutko więc czekam aż samo to ustąpi , pije tą witaminę C i jak mi się przypomni to psikam tą solanką ,no uśmiałam się z waszego listonosza , to trzeba by było gdzieś opisać , dodać do humorów pocztowych , i co??? w końcu wręczył ci tą przesyłkę ????? może był naćpany ??? kurcze żeby takich ludzi zatrudniać ??? ja do ginekologa to systematycznie raz w roku chodzę , nie znoszę tych badań ale wolę te sprawy kontrolować .teraz kaszel jakiś jest zmutowany , coś każdego długo trzyma , :( No jutro to będzie się działo , ciekawe co te pisiaki wymyślą ,czy stanie pomnik , :evil:

Agnieszko sukienka bardzo ładna , do mnie wróciły wspomnienia bo dawniej ja w takich chodziłam , nawet podobną miałam jak poznałam mojego męża , jednak moda wraca ,

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Tamirko mowisz że dziś setny dzien roku? I trzeba swietowac? Oj to ja od 11 lat co roku swietuje ten setny dzien.
Dzis dorobiłam kartki, mam dla Ciebie 5. Używalam tego kleju ale na bezdechu lub dalej od nosa i mam nadzieje ze mi nic nie wyjdzie.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , wszystkiego najlepszego ,udanego dalszego współżycia , wobec tego wypiję za was kielonek :drinkwine , czyli dzisiaj macie rocznicę ślubu :kiss2 :kwiatek

U nas cały dzień pada , jutro mamy gości , przyjeżdża męża brat z Opola , :) na obiad zrobiłam taką mięsną zapiekankę , przepis zdobyłam na FB , nawet do zjedzenia , chociaż mój do takich dań ma długie zęby ale nawet mu to smakowało , :)

Obrazek
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

Hej hej hej!!!!!
Aga, ale miałaś z tym uczuleniem....Ja osobiście używam Magica do wszystkiego i zdziwiona jestem przeokrutnie,że on taki niedobry... Nawet niedawno kleiłam aniołka gipsowego, bo moje bejbi potłukło:) Sukienka bardzo fajna i dobrze Ci w niej :) Aaaaa to dzisiaj ta rocznica!!!!! Zatem życzę szczęścia na kolejne latka!!!!
Halinko, podziwiam za te wszystkie eskapady do lekarzy. Ja idę gdzieś, jak już nie mam innego wyjścia a o badaniach kontrolnych to wcale nie myślę...A gdzie to wyjeżdżasz???? Bo wiesz, że mnie długo nie było i nie jestem w temacie:/

U mnie zimno, deszczowo i do bani :/ Byłam w czwartek na pośredniaku i o dziwo piękna pani była dla mnie miła. Coś tam pogadała o stażach, że będą planowane i zapytała, czemu moim zdaniem nie mogę znaleźć pracy... Już miałam na końcu języka, że zapewne dlatego, że nie szukam i nie chcę na razie iść, bo nikt mi nie chce z dzieckiem zostać, no ale w język się ugryzłam. Tak czy inaczej dała mi spokój do czerwca. Mamuśka moja oczywiście z kijkami jeszcze nie była, bo pada i pada i nie ma jak. Poza tym ja obstawiam, że nie użyje ich nigdy :P Ja oczywiście też przerwałam swoje ćwiczenia, no ale mam @, więc jakieś wytłumaczenie jest. Nie ma co kombinować, zwłaszcza po moich przejściach. Oczywiście po wszystkim będę ćwiczyć nadal. Planuję nawet zacząć biegać, ale nie wiem, czy mi to wyjdzie...Wczoraj zarzuciłam sobie ciemny brąz na włoski. W sumie to ten czarny mi się znudził, ale mam już włoski do łopatek, to obcinać szkoda. Póki co będę odrosty tym brązem robić i może po lecie zetnę :)
Buziam Was mocno :-* Śpijcie spokojnie!!!!
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Słoneczko świeci i w okna zagląda sprawdzając, czy śpiochy wstały i dzień przywitały... :)
Popijam kawę i układam sobie "gry plan" na najbliższe dni żeby nie dać się zaskoczyć własnej sklerozie.. :P
Od rana telewizja wałkuje wiadomy temat i chyba nie pozostaje nic innego, jak udać się w plener i złapać trochę spokoju na łonie przyrody.
I dotlenić się na zapas oraz na wszelki wypadek.. :)

Niczemu się nie dziwić – to jedno chyba może człowieka uczynić szczęśliwym.
(Horacy)

Dobrego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Ja na chwile z telefonu wpadlam podziękowac za zyczenia :-)
A tylko powiedziałam ze świętuje setny dzien roku :-) A Wy takie domyslne jestescie :-)
Jestem zla na męża bo nawet zwiedlego kwiatka nie dostalam....
Ode mnie dostal koszule i mowi ze dostane pozniej. Pozniej niech sie buja, nic nie chce. A tym bardziej ze byl w miescie po czesc do auta.
Cieszy mnie tylko, że teście nic a nic nie wspomnieli o naszej rocznicy, nie będzie miała potem w czerwcu prawa mi mówić że my imnie złożyliśmy życzeń ;) Jak coś powie, to ja jej powiem "my mieliśmy w kwietniu i co?" Bo jej składać życzenia i dawać prezenty to najlepiej i bez okazji ale ona do mnie to chora jak ma przyjść.... Ciekawe jak jutro to przeboleje.....

No i jestem na komputerze więc już z polskimi literami :)
Halinka się dziś gości :)
U nas też od rana znajoma teściowej, zabrali ją z kościoła i tak siedzi do tej pory, czeka aż teść ją odwiezie bo jej mąż dziś w pracy.
O 15 przyjadą do mnie goście a o 16 prosto z kościoła ta nasza październikowa panna młoda bo teście po nią dzwonili, że mieszka w naszej wiosce a nic nas teraz nie odwiedza. I tak cały dzień goście.
W międzyczasie zrobiłam następną kartkę, chyba Wam nie będę wszystkich pokazywać bo zaraz będziecie miały dość.
No chyba że będziecie chciały :)

Marta, no klej Magic super klei i nie tylko papier, wiesz, przy krótkim klejeniu nic się nie stanie, a mnie akurat tak uczuliło.
Dziś robiłam tą kartkę też tym klejem, w sumie całą godzinę ale nie cały czas kleiłam bo trzeba pozawijać paseczki, a jak kleiłam to albo akurat w tym czasie starałam się nie oddychać albo dalej odsuwałam klej z paseczkiem od nosa. No mam nadzieję że tym razem mnie nie uczuli.
A weź z tymi stażami, grosze płacą a normalnie 8h się robi i jest się na posyłki, przynieś, podaj, pozamiataj.
Ty już masz takie długie włosy???? Pamiętam jak miałaś króciutkie....

Pogoda dziś niby ładna ale jednak zimny wiatr jest, chmurki jakieś są.....
Marcel mi się rozchorował, kaszel go dusi non stop, do tego katar dołączył.
No ale przecież "na dworze jest gorąco" i można się rozebrać. Ja rozumiem, że jak biega na boisku to mu ciepło ale potem wystarczy że wiatr zawieje i dziecko spocone przewiane.
Jutro może do szkoły nie pójdzie, nie wiem, jeszcze zobaczę.
Wolałabym żeby szedł bo mają teraz na przyrodzie trudny temat, o dojrzewaniu i jutro będzie o dziewczynkach, jak ja mu to wytłumaczę??? Lepiej żeby szedł i pani fachowo wytłumaczy. Nie wiedziałabym ile takiemu dziecku można powiedzieć żeby pojęło o co chodzi.... Słowo "okres" słyszał chociażby w tym serialu "Szkoła" i sobie myślał "o co chodzi" i własnie jutro miałby zrozumieć co to takiego... I ja mam mu to tłumaczyć??? dziewczynce to wiadomo ale takiemu 11-letniemu chłopcu? Jak on sobie nawet nie potrafi wyobrazić co kobieta ma między nogami... ach....
Sasza
Super Gaduła

Agus wczoraj mialas rocznice slubu ? my 10 rocznice bycia razem;)

Tamirka ...jak kaszel...mozna powiedziec ze ok. Czasem co 2-3 dzien cos jakbym chcialo ale udaje mi sie temat ogarnac i nie dusi
Mysle ze przez jakis czas tak bedzie. Za to dysk :) pobolewa czesciej znowu, naszczescie to lekkie bole, masc i juz

Malinka ciesze sie ze lepiej sie czujesz:)
Jaka robisz szarlotke???

A my wczoraj bylismy sobie w Palmarni w Glwicach,super wycieczka, palmy, kaktusy, wodopadzik, laweczki, spiew ptaszkow ...bajka
a pozniej kawiarnia - wczoraj byla 10 nasza rocznica poznania :) boski dzien
a dzis wyzywalam sie kulinarnie -mufiny, bulki przenne, biszkopt i budyn domowej roboty
a jutro robie bezy kawowe i moze chleb:P

Jakie macie przepisy na biszkopt? szukam sprawdzonego, prostego , bez potrzeby rzucania biszkoptem o podloge :) by nie padlo :)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Saszka, ale sobie datę wybraliście :)
Wy 10 lat bycia razem a my 11 małżeństwa....
Zdjecia z wycieczki widziałam w telefonie, jeszcze w komputerze obejrzę, będzie lepsza jakość :)
Ja mój przepis na biszkopt podawałam nawet chyba Tobie, ale ja właśnie żadnym nigdy nie rzucałam a słyszałam, że tak się robi.

My dziś calutki dzień gości.... tzn na przemian ja i teście....
Najpierw z kościoła przywieźli znajomą, potem u mnie byli goście ale krótko, o 16 mieli przyjechać nasi październikowi młodzi a przyjechali przed 19 i jeszcze przyjechała kuzynka teścia z mężem i dwie koleżanki, wszyscy z Gdyni...... tak więc pełna kuchnia gości (bo u nas to każdy siedzi w kuchni)

A kto był u mnie to niech sam Wam opisze....... ;) ;) ;)
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
Skończyło się Eldorado i jutro do roboty... ;-)
I bardzo dobrze, bo z tego nieróbstwa już fisia dostaję i następne książki zamówiłam w internetowej księgarni. Musze pomyśleć o dodatkowych półkach, bo już stosiki rosną wszędzie.
Niedziela sympatyczna i słoneczna, a w bonusie spotkanie z Agnieszką.. :D Matko słodziuchna! ależ w pięknej okolicy Aga mieszka!!! Misiek zauroczony do tej pory, zwłaszcza ptaszkami i ilością miejsc strzelniczych do wykorzystania... ;-)
Wracając zrobiliśmy sobie piękną wycieczkę przez połowę powiatu spotykając po drodze:
- trzy zające kicające obok drogi
- parę żurawi, która smyrneła nam tuż przed samochodem
- stado sarenek na polu
- i kilka boćków

Saszka! bardzo Cię przepraszam, ale na amen zapomniałam o serwetkach dla Ciebie! Dopiero w rozmowie z Agnieszką oświeciło mnie, że miałam Ci wysłać. W tym tygodniu wyślę na bank!

Marta! fakt, że na stażu robi się za "przynieś, podaj, pozamiataj", ale i najdłuższa żmija, kiedyś mija.. :)
Nie wiem, jak jest w prywatnych firmach, ale u nas stażysta dostaje minimalna krajową i ma duże szanse na stałą pracę..

Halinko! jak tam Twoja niedziela z gośćmi?

Kasiu! gdzieś Ty ?????
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No to ja mogę się pochwalić iż zostałam przez Tamirkę obdarowana solidnie na wszelakie okazje :-D
I do qullingu i pod prysznic i na wyjście a do tego wszystkiego popijając czerwone wino :-D
Dobrze zrobilam jednak goszcząc Was na dworze to Misiek mógł podziwiać ptaszki :-) A mialam lekkie wyrzuty sumienia że do domu nie zaprosiłam....
Ale mogę się założyć że zaraz teść by zajrzał któż tu przyjechał... A wtedy by się zaczęło przesłuchanie....
tamira
Super Gaduła

AGA!
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO!
RADOŚCI I SZCZĘŚCIA KAŻDEGO DNIA!! :kwiatek :kiss2 :kwiatek

Po dłuższej przerwie wracam do pracy i mam nadzieję, że mój entuzjazm nie zostanie zgnieciony zaraz na wejściu.. ;-)
Na razie popijam kawę i przestawiam się na tryb "służbowy".. :)

Pięknego dnia! :kwiatek
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Witam
Tamirka spokojnie, i tak narazie nabieram mocy urzedowej by cos zrobic
najbardziej mnie kusi do podstawek pod herbatek:P szybko idzie:P

Agus alez Ci fajnie ze masz mozliwosc spotkac dziewczyny z forum
A ja tak daleko od Was:(

Moj maz dzis do pracy, po 2 tyg. trzeba wrocic do codziennosci :)
Milego dnia
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Tamirko dziękuję, Aguś, Tobie również za sms :)
Aguś, wyślę Ci mms ze zdjęciem szkatułki własnoręcznie udekorowanej przez Tamirkę :) I do tego szczotka do pary :)

A dziś mąż wrócił wcześnie z pracy i razem z Marcelem przyszli do mnie z pięknymi różami :)
Takie pobudki mogę mieć częściej :)
Słoneczko ładnie świeci, autko mam naprawione, tylko trzeba po nie pojechać :)
Urodzinki zaczynają się cudnie :)
I Wam miłego dnia życzę :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Ze zdziwieniem przeglądam forum bo wczoraj około 14 pisałam psota którego nie ma :( pogoda senna , brak motywacji do czegokolwiek , :( Wczoraj pogościliśmy się fajnie , czyli był brat mojego męża z żoną i pośmialiśmy się z naszych polityków , z ich poczynań , przecież ta kaczusia to dostała już obłędu ,jego wypowiedzi zwalają człowieka z nóg , to skupisko oszołomów , i tak jak przewidywałam że zacznie się era stawiania pomników , zmiana ulic , itp.. tak to teraz jest realizowane , brakuje na wszystko pieniędzy a oni rozwalają pieniądze na głupoty , roztrwonią wszystko , już w sklepach mamy wszystko drożej , bo ktoś to wszystko musi zapłacić , a co będzie dalej , :( Wczoraj również odwiedził nas wnuk Kacperek z koleżanką z Litwy , przyszli się przywitać ,dostałam bombonierkę i taki stojący obrazek z Matką Boską Ostrobramską , więc tak myślę co by jej podarować jak będzie wyjeżdżała , żeby miała też pamiątkę z Polski .

Sasza , ja szarlotkę robię na kruchym cieście ,(ciasto na żółtkach ) daję dużo tartych jabłek tak około dwóch kilogramów , które mieszam z pianą z białek , cynamonem i cukrem , czyli spód kruche , później jabłuszka i na wierzch znowu ciasto kruche , :)

Agnieszko wszystkiego najlepszego , dużo radości ,spełnienia wszelkich marzeń :kiss2 :kwiatek

Agnieszko , ale miałaś piękne spotkanie , aż zazdroszczę , ale pozytywnie :D z opisu Małgosi to macie piękne tereny , ranek miałaś bardzo przyjemny , widzisz jaką ci zrobili niespodziankę ??? więc i uśmiech masz na twarzy , :) swoje dzieła nam pokazuj , niech nasze oczy się nacieszą ,

Marta , staż każdy musi przejść to wstęp do każdej pracy , a że marnie płacą to tak na początek , inaczej nigdy nie znajdziesz jakiejś pracy , każdy grosz jest potrzebny , no i te składki na emeryturę , bo w młodości o tym się nie myśli dopiero jak zbliży się czas odejścia na emeryturę to się oczy otwierają ,

Małgosiu , cudowne chwile mieliście , tyle wrażeń ze spotkania z Agnieszką , wy tam macie piękne tereny , pełno zieleni , jezior , lasów , można sobie wypocząć ,

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Dziękuję Halinko za życzenia.
Na razie to się Wam pochwalę moimi kliwiami :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Śliczne a gdzie reszta ????

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Witam :)
Moja siostra wczoraj urodzila, pochwalila bym sie, ale z telefonu nie umiem. Pozniej z laptopa wrzuce ;)

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Sasza , pytałaś się o przepis na biszkopt więc :
6 jajek , 1 szklanka mąki tortowej , 1 szklanka cukru , 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej , 6 łyżek wody , 1 łyżeczka proszku , Białka ubijasz na sztywno , następnie dodajesz cukier , nadal ubijasz , następnie żółtka dalej ubijasz i woda , mąki wymieszać z proszkiem , wsypywać wolno i wymieszać delikatnie ale dokładnie , pieczesz 180 c około 35 -40 minut, do suchego patyczka , to wszystko :D wyrasta pięknie , jest puszysty . :)

Agatko , no to gratulacje że zostałaś ciocią , czekamy na zdjęcia , a co u ciebie słychać , dawniej więcej pisałaś a teraz tak króciutko , :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, pytasz o resztę, czyli o co?
O kartki?
Zaraz utworzę taki kolaż z tych nowych, żeby nie wklejać kilku zdjęć.
Teraz będę myślała nad kartką dla naszej Emi :)
Ta niebieska to poziomo się na nią patrzy a najładniejsza to ta z prawej mi wyszła... na żywo śliczna i Tamirka ją wzięła :)
Zablokowany