Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Sasza
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Sasza »

Tamirka historyczne o jaaaaaaa:) a jakie mozesz podeslac? najlepiej tytul jesli mozesz daj poczytam sobie o czym to najpierw :)
A Rzym piekny...oj jakbym tak sobie polezala w takiej ciszy... tak mi tego bardzo brakuje ze nie wyobrazasz sobie. Ale moge sobie pomarzyc
Wieczorkiem wlaczam sobie muzyke odglosy natury i odplywam...
No jedynie z psem jak ide na spacer ( sama) to odsapne w zieleni ;)

chochlik to w ten piatek pieke tort ;P
mialam isc na Festwial piosenki osob niepelnosprawnych bo to od mojej bylej pracy dzieci ale nie wiem czy sie wyrobie z wszystkim no musialabym mala ze soba wziasc a czy ona mi wytrzyma od 9 do 12 to watpie:P

Malinka stresik to czemu? chodzi o sama jazde tak ??

Witam
Pogoda cudna, alergia meczy ale tabsa wzielam..
Plany mam -wybyc na miasto. Zakupy zrobic. Moze do parku isc ...posiedziec.... jak starczy czasu bo ostatnio tak gnam ...
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Dzień doberek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Oj mam kłopot z tym moim synem bo o ile wczoraj miał temperaturę ok 37 to z racji, że jechaliśmy na komunię to dałam mu na zbicie bo potem tylko byłby problem, tak wieczorem płakal z bólu bo ucho go boli!!!!
Odwołalam wycieczkę (bo liczyłam że to może jakaś 3-dniówka i mu przejdzie), ale niestety nie przeszło a jest gorzej.
Ucho go boli a kurcze staram się go jak najmniej faszerować tabletkami, ale z drugiej strony weź patrz jak dziecko cierpi z bólu i zalewa się łzami.
Lekarza mamy dopiero na 11 bo u nas taka durna przychodnia, że pediatra tylko jeden i to dwa razy w tygodniu i akurat dzisiaj więc rano szczepienia i bilanse więc dzieci zdrowe a chore dopiero potem.
A dziś jeszcze zauważyłam, że ma migdał powiększony.
Gardło ma czerwone ale go nie boli.
Matko, już nie wiem co ta lekarka stwierdzi, zatoki, zapalenie ucha, migdał czy co jeszcze....
Z początku się skarżyl że ma ucho jakby zapchane to myslałam że od zatok ale wtedy by tak nie bolało.....
Dobrze tylko że gorączka już nie wraca....
Ach.....

Wczoraj się czuł dobrze to na komunię pojechaliśmy, tam też mówil że dobrze.....
Komunia jak komunia, nudno..... Klowna jednak nie bylo, plotka jakaś, tak samo jak do nas plotki doszły że mialo być 100 osób, też kompletna bzdura.
Jedzenia mnóstwo ale jakoś żadnej rewelacji nie było. Tort mi też nie smakował, suchy był.
Ale co się dowiedziałam, ciekawostka.....
Że w Polsce są dwa jezyki: polski i kaszubski.
Bo te śląskie, góralskie itd to tylko gwary a kaszubski to jest język a nie gwara bo ma swój alfabet.

Znów Marcel płacze z bólu a jeszcze 1,5 h do lekarza....
idę do niego, sorki że nie poodpisuję
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) U nas nadal pięknie , słonecznie ,niebo prawie błękitne , planów zero , kawkę wypiłam i czas pomyśleć o obiedzie , ;-)

Agnieszko , jejku a gdzie ten twój Marcel tak się załatwił , musiało gdzieś go przewiać , bo chyba wirus to nie jest , zaraz nam napisz co lekarz powiedział , jak mi go szkoda bo cierpi , na ucho dobry jest też i ciepły kompres , a na gardło to wczoraj czytałam że pomaga płukanie gardła sodką oczyszczoną , język kaszubski to język a nie gwara??/ no to coś mi nowego , :)

Małgosiu , dużo masz załatwiań , bieganiny , ale niekiedy tak się zdarza , robisz się na bóstwo , fryzurka nadal króciutka ???

Kasiu , no to współczuję pracować do tak później pory , a Marcin to do Boscha jeździ tak co dzień ??to daleko ma .Piszesz że on jest kluseczkowy ??? bo nie znam go .Dużo dają biegania , ale jak on pracuje to nawet nie ma kiedy , a jak Juleczka ???

Sasza , tak , zawsze przed jazdą to mam nerwy , stres , bo to różnie na tych drogach , ;-) coraz więcej brawury , ;-)

Gosiu , tydzień u ciebie chyba bardzo napięty , to teraz w niedzielę będziecie świętować ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Ano Marcel ma brzydkie zapalenie ucha.....
Dostał dwa antybiotyki i to w maksymalnej dawce dla jego wagi, krople przeciwbólowe do uszu i jeszcze jakieś tabletki, farmaceutka mówiła, że to takie na przeziębienie, kaszel...
Dostał już dawkę antybiotyku, krople i ucho go boli tylko trochę ale za to mówi że glowa strasznie go boli.
Leży w łóżku plackiem, miał ochotę na racuchy to mu zrobiłam ale tylko kilka zjadł. Wiadomo, chory to apetytu nie ma.

Jeszcze teść mówi, że mamy jechać na poprawiny a on zostanie z Marcelem w domu.
A mam gdzieś poprawiny, najadłam się wczoraj to mi starczy, jak ja mialabym zostawić chore dziecko i sobie jechać na imprezkę.
Bo teściowa to aż chora że nie ma z kim jechać, ona pierwsza by tam siedziała. Mogła zostać wczoraj, tam chyba były pokoje ;)

Halinko, kartkę trochę poprawiłam i wyszła nawet, nawet.....
No niemożliwością jest zrobić idealnie takiego samego pieska bo to jednak są paski i trudno je idealnie ułożyć tak jak jest narysowane. No a np piegów to już w ogóle....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Agnieszko , antybiotyk szybko rozgoni chorobę , dobrze że dostałaś się do lekarza , może zrób mu okład ciepły na ucho . poczytałam o kaszubskim , muszę powiedzieć że faktycznie ciężko ich zrozumieć , ale to chyba wesoły naród ,
to znalazłam na youtube , i odsłuchałam wiele innych , nawet mi sie to podoba , również posłuchajcie tego
... gg&index=1

w sobotę dostałam od męża malutkie słuchaweczki stereo do laptopa i teraz mogę sobie słuchać różności bo do tej pory miałam takie wielkie i ich nie lubiłam więc nie używałam a te są takie zgrabniutkie , więc się cieszę i tego kaczora znalazłam i śmiałam się w głos , super nagranie , :D

Kasiu , i u nas zaczyna się psucie urządzeń , właśnie pękła nam rura od odkurzacza rainboła i szczotka do niego się też wyrobiła :( a to są bardzo drogie części , kupimy dopiero po przyjeździe , dobrze jest jak wszystko działa ale nie ma nic wiecznego . :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek